Интериорен стил по аматьорски 6

• 62 730
  • 751
  •   1
Отговори
# 60
Не съм била много на Изток.Искам да отида в Япония,когато цъфтят вишните в Китай на Китайската стена!
Каква мечтателка!!! Laughing

# 61
  • София-в сърцата на моите деца
Не съм била много на Изток.Искам да отида в Япония,когато цъфтят вишните в Китай на Китайската стена!
Ще отидеш, защо да не отидеш-само силно си го пожелай и то ще стане!!! Пожелавам ти го! Била съм в Азия няколко пъти и ми остана в сърцето! Heart EyesИ не само на мене... Grinning

# 62
Най - официално си поканена на гости в края на април!

Не всичко в Азия е подчинено на фън шуй, а и не всичко е далеч от европейската душа. Пък и то, в крайна сметка има една вселенска душа, и да, на нея е подчинено всичко, било то под формата на похлупен буркан за джинджифил или ваза с прясно откъснати рози.  Peace

pina най-сетне разбрах какво ме смущава в твойта ваза - розовото. То е нетипичен цвят за китайска посуда, за разлика от японската керамика. Специално загледах едни вази - точно от типа с капак ок. 50 см и една по-голяма тип делва в една вехтошарница. Бяха с отчетлив син рисунък и много ми харесаха, макар да си призная, не ги бях заглеждала до сега, благодарение на теб им обърнах внимание.  Права си , че има много чар в тях. Промених си мнението - "за" съм  Peace но ако имаш къде да поогледаш още малко - потърси...

Мога ли да помоля за съвет -  Praynig Кажете ми дали бял под (паркет в бяло, с прозиращ фладер) и бели стени ще тушират усещането от нисък таван (2.20 см). Или ще е по-добре пода да е светло дърво?

И за да не е само спам 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Азия и Европа в красива хармония  Simple Smile

# 63
Самурайка, и мен ме чудеше това розово, но намерих и прочетох, че за някакъв период (знаех го точно, но забравих и сега да не ровя пак) е било доста характерно. До него момент не са можели да постигнат този цвят върху порцелан и успявайки започва масовата му употреба. Ама то било част от 18век. Та явно не е останал популярен този стил в днешни дни. Чак се замислих, да не е оригинал, щом е издържана в непопулярен и недолюбван стил, кой би произвел репродукция тогава?!  Thinking Ама така и не съм я купила, дали стои още - кой знае...

Изказвайки се за Фен Шуй изобщо не съм визирала азиатската култура, а само и единствено китайското обзавеждане, молим!  Blush  Поне от това, което видях в Китай - не, не е моят стил  Stop Гледах и типични мебели в магазин за обзавеждане - кошмар ви казвам! Екзотични са, спор няма, но ужасни и кичозни. Преди година в офиса на един варненски нотариус видях изумителна маса, на която се подписваха сделките и бях повече от озадачена какво е това чудо. Взех, че си отговорих - китайско  Simple Smile Видях го да се продава в Китай. На черен боядисан фон едни седефени фигургки, едни нефритчета...  Crazy

Допълвам, че в епохата на Розовия медальон (изчезна ми латиницата  Shocked ) в рая на 19 век розовото в китайския порцелан е доста употребявано също.

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 10:07 от pina

# 64
Хайде, хайде, то щот Версай е върхът на стилността ...
Всичко е много относително. А Азия е твърде голяма и разнородна, за да се вкарва в понятието "азиатски стил".

# 65
Точно това казвам, не съм писала за Азия, само за Китай. И вероятно не ми харесва, защото ми е трудносмилаемо - не съм виждала, не съм му свикнала. Но, на този етап - не ми харесва.

# 66
Мога ли да помоля за съвет -  Praynig Кажете ми дали бял под (паркет в бяло, с прозиращ фладер) и бели стени ще тушират усещането от нисък таван (2.20 см). Или ще е по-добре пода да е светло дърво?

Самурайке, излезе ми цицина на челото, само докато си го представях това! Shocked Как може такова чудо невиждано - 2.20?! Стандартна ли е тази височина или става дума за много стара къща, извън стандартите?
Давай с бялото. И макар да съм почитател на матовите повърхности, максимално натурално изглеждащи и на око, и на допир, на теб бих ти препоръчала да обмислиш идеята за бял gloss лак за паркета.

За фън-шуй и аз не съм почитател на тези правила. За мен звучат като суеверие.
И тъй като не се въртя 3 пъти и не си заключвам пръстите при вида на черна котка, нямам проблеми и с огледалото на стената пред леглото и т.н., и т.н. ...

# 67
Още една съфорумка имахме, в първите теми участваше, но как и беше ника... Тя беше с таван 2,20м, с боядисани греди на тавана и се чудеше как да свали боята.

# 68
  • Варна
Най - официално си поканена на гости в края на април!
Може ли и аз в Япония? От мига, в който прочетох навремето За Япония, като за Япония от Марко Семов не спирам да се удивявам и откривам изумителни неща - Градината Рьоанджи, чайната церемония . Просто няма такъв дух, мъдрост и единство, въпреки бедствията, които ги сполетяват не се чу за грабежи мародерства, както при нас, а и в Хаити преди време. 

# 69
pina  Heart Eyes аватар.

Барба пфу! Оставаше да е цялата къща  Sick Детските стаи са с висок таван - от 2.40 до 4.50 във високата част. И ще правим лофт (емпоре?) - вътрешно полуетажче, което мислим да смъкнем на 2.20. На практика то се пада над вградените гардероби и над преддверието пред спалните - едно коридорче с размери 1.80 на 2.40. Та ей за туй коридорче ми е мъката - там ще си оформям читалня- библиотечка. Само там ще е 2.20 височината.

За фън шуйа - и аз така - све що е набор от правила, суеверия и поверия ми е много неприятно.Но има много хора, които това ги успокоява и ги кара да се чувстват добре.

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 11:14 от samuraika

# 70
Не успявам да възприема твърде далечна култура в дома си Rolling Eyes. Били те китайски мебели или непонятни за мен правила... Чела съм някакви неща за фън шуй, интересно ми е било, но до там. Откровено казано приемам този начин на живот за твърде сложен и отнемащ много време за радост. Приемам, че всеки създава най-подходящото пространство за себе си и усеща дома си така, както никой друг не би могъл.
Обаче, имам влечение към кича. Европейсия кич, да уточня... ако е от значение Laughing
Иии споделям няколко неща в този дух.
1, 2, 3, 4, 5, нещо в повече..., и малко съдчета с цветенца по повод обсъжданите по-напред вази.

Самурайка, и аз бих заложила на бяло в по-ниското помещение. Пък и ако не е само читалня, а там стоят и книжките ще дадат достатъчно цвят на помещението Grinning.
Избра ли тапетите? Съвсем съм изпуснала случващото се.
То е защото около нас се завихри ремонтът... но не така както ни се искаше. Да дам непоискан съвет - ако имате баня с външни тръби, по-добре не си играйте да ги правите вътрешни, може пък да има защо да са така Mr. Green. И така ние направихме банята си, стоя хубавка, новичка около две седмици, след което сваляхме плочки Crazy. Луда работа! Но се приключи, де. Готова е Grinning. Липсва й само шкаф, но на фона на оставащите мебели, този ми е последна грижа.
Доста неща не се случват така както ги бяхме замислили, мисля си - по-хубаво Blush.
Да споделя и радост - в края на тази седмица ще преправяме стари мебели. Един бюфет планиран за детската стая, ако се получи добре. И една витрина Heart Eyes... кичозничка, в духа на споделените снимки по-горе.

# 71
Запис   Party

Visible, звучиш вече многообещаващо Flutter Аз търпеливо ще чакам да показваш  Simple Smile

И се връщам да чета какво сте писали.

# 72
Visible ти сега да не се засегна, че нарекох Версай кичозен? Сакън, няма вече! "Кич" според мен е понятие касаещо не отделен предмет, дреха или мебел, а липсата на усет за композиция. Всяко нещо в неподходящ контекст може да седи като пълен кич в дадена композиция и много стилно - в друга. Показаните от теб неща са страхотни, но много лесно биха могли да придобият друг изглед, при други обстоятелства (да не припомням домът на една Мис от преди няколко страници)...

Благодаря ви за съветите за това ниско преддверие. Много се колебахме дали да свалим височината до 2.20, но ни се искаше полуетажчетата в детските стаи да станат с максимална височина, а и по-голямата част се пада над трите гардероба - в детските и спалнята, само коридорчето-читалня между тях е жилищната площ засегната от това. Ще сложа и книги  Hug Мислех да слагам тапети на вертикални райета и т.н. визуални трикове, но се отказах - с библиотечки, книжки и предмети ще експериметирам.
Тапетите  newsm78 мъка! Ходих до шоурума и много се впечатлих от текстилните тапети, адски ми харесаха и реших да не слагам кафевия кожен тапет, а един имитиращ текстил. Спалнята съм я решила, малката тоалетна - също.  Мъж ми отказа да сложи в кабинета си сив кожен тапет - убиец щеше да стане, ама нА. Сега ще е пълна скука тоя кабинет - в хармония с интериорния вкус на половинчо  Mr. Green
За тапетите след седмица ще моля за консултация за окончателния вариянт, нали ще помагате?   Praynig

Една минималистична къща с много интересно решен двор. Комшии са ми  Flutter

# 73
Японците си ги представям като царе на минимализма. Като модно течение не идва ли някъде от там?  Thinking  Много е интересно, но не ми се живее така.

Да си кажа, че вкъщи работите отиват на кич  Mr. Green  Трябва да се спре!  Embarassed

# 74
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Една минималистична къща с много интересно решен двор. Комшии са ми  Flutter
Все повече се убеждавам, че моята лъвска душа, би се пръснала в минималистичен дом.  Sunglasses Naughty

Да си кажа, че вкъщи работите отиват на кич  Mr. Green  Трябва да се спре!  Embarassed
И с все по-голямо нетърпение чакам морето  Mr. Green Laughing

Общи условия

Активация на акаунт