Интериорен стил по аматьорски 6

• 63 125
  • 751
  •   1
Отговори
# 315
Visible, много мило ми стана от твоя разказ Simple Smile

Ние пък също в живеехме в спалня-хол-кухня. В началото аз и брат ми бяхме в спалнята, нашите на разтегателен диван в хола. Като поотраснахме достатъчно, за да ни трябват нормални легла, разкараха дивана, сложиха ъглови легла на негово място и ние заживяхме в хола. Дефакто никога не сме имали детска стая. Е, аз на 14 напуснах бащината "къща" така че все пак си отлепих на плакати по-късно. Нещата наистина се пазеха, някои сервизи не се ползваха и за празници, трупаше се чеиз! Майка ми и до ден днешен пази някои неща за бъдещата жена на брат ми  Crazy

Сега си давам сметка, че майка ми за ония времена добре се е справяла с интериора. Скоро обяснявах на мъжа ми, че не мога да си представя как без интернет се е живеело (сигурно имах предвид без Форума  Mr. Green) и той отсъди, че всъщност много по-лесно: отиваш в магазина, избираш от трите вида лампи (или каквото там ПУСНАТ), закачаш и си щастлив.

Аз си спомням и хубави неща от комунизЪма - торбичките от мляко се измиваха, сушаха и ползваха отново, в коша за боклук (то тогава нямаше и толкова боклук) нямаше торба и се изплакваше. Водата от пералнята (полуавтоматик) използвахме за тоалетната, въобще в този смисъл.  Духът на соца и за мен е плашещ...

# 316
Visible, прочетох те и благодаря Simple Smile Намерих някакви допирни точки и ми стана мило. И явно имам здрави нерви Simple Smile
Имаме един съсед по вила, който се жалваше, че приписал апартамента на сина си и той с цялата си "наглост" казал на татко си, че не иска мебелите му вътре. Да уточня, че съседа е наистина майстор ковано желязо, но как виждате целия апартамент в такива мебели? Диван- ковано желязо, отгоре дюшече с дамаска, масичка холна- ковано желязо, цветраник, дълъг шкаф под прозореца за сувенири, библиотека, табуретка, маса и столове в кухнята, рафтчета, легло, нощни шкафчета..и това не е всичко. Точно отговаря на усещането ми, че дори и най-красивото нещо може да стане кошмар  прекали ли се с количеството.
За вила няколко детайла биха ми харесали, наблягам на няколко.

# 317
Ама че интересно станало тук Simple Smile. Не харесвам претрупаните жилища без значение какъв е стила. Но не харесвам и супер минималистични, без дух жилища. Ние живеем в наследствен апартамент и ми трябваха 20 години да излича натуриите на свекърва ми. Ами обича жената да събира и всяка дупка да е пълна /включително и под леглото/. Тя още не може да разбере защо съм изхвърлила тежките мебели и как така се примирявам с малка мивка в кухнята /то си е друго да имаш лята мивка с бели плочки и с големината на корито за къпане, за да събираш големи тави за миене/.  Да не говорим за тежките кадифени завеси, губерите, натъпканите стаи със столове /да има, че като дойдат повече хора ooooh!/. Мога да пиша безкрайно по тази тема. Иначе мутреснския златен стил ме убива, също така не харесвам тип тигрови покривки за легло, или розови сатени и прочие.

# 318
Като ви чета момичета и се сещам за моята свеки.Ние със половинката винаги сме живяли сами,така поне аз се чувствам добре и независима.Та ражда се голимият син става някъде на една годинка и нещо и ходи детето само.Отиваме на свеки на гости,гореспоменатата обстановка на секции удивани и тем подобни.Обаче за детето всичко е чуждо и непознато,и започва всячески където има каренца на една кука,покривки,подредени играчки които стоят само за красота още от времето на "тате" и" чичо"да иска да ги пипне.Обаче свеки като започна да ходи след него и да вика "не недей бабе това да пипаш,че ще го счупиш" "остави на баба каренцето така както си е за да ни е хубавичко" "камиончето бабе не е за игра" "не изсипнай играчките по земята че разхвърляш стаята" и тем подобни, ами не останахме и час и си тръгнахме.
Та явно някога по соц.времето явно хората живяли тогава така са свикнали знам ли ги.То и аз израстнах по това време,но ние бяхме три момичета ,по-зле от момчета и в нас дори майка и да е искала всичко да е изрядно нямаше как да се получи.Хола и спалнята бяха превзети от нас,кукли и играчки имаше навсякъде ,гости като идваха им се налагаше да делят дивана заедно с нас.При майка нямаше нищо издигнато в култ,почти всичко ни беше разрешено да правим, и дори майка ни показваше за някой неща как да ги правим за да е спокойна че можем.

# 319
Досега само четях, но и аз се запалих по темата. Преди десетина години, като внесоха фолио-витражите за стъкла, бях облепила прозорците на банята и тоалетната с тях. Много бях залитнала по всякакви декорации и на къщата бях сложила желязна табелка с надпис "welcome". Ни в клин, ни в  ръкав отпред бях сложила дървено буренце и бучка за масло, аранжирани с цветя. Не че не ценя българския антиквариат, но вече не понасям фамилиарното отношение към него.
За мен кич  е да претрупваш с вещи и да не може да се минава, да се спира обтекаемостта на пространството, енергията да се спъва.
Кич е да се слагат в градините статуетки като щъркели, просяци, венери милоски, магаренца с дисаги за цветя (колко "сладко"!).
Кич е да редиш по етажерки разни нещица, само защото са ти подарени от онези ужасни магазинчета за подаръци. През годините цели 2 пъти ни подаряват някакъв дървен туземец с тъпан и огромен член между краката (как е възможно да си дадеш парите за това?) и двата пъти директно ги хвърлям в котела. Саби, мечове, рицари, реплики на пищови - хвърлям, хвърлям.
Кич е домът, който показаха в Черешката на тортата на Райна Налджиева (споменавам него, защото е еталон за подобен тип кич, наскоро в треторазрядно списание за дома имаше подобен дом на едно циганско семейство) - лебеди, сачак, страхотия.
http://play.novatv.bg/play/250091/
Кич е симетричното  и стерилно съчетаване на цветове и декорация.
Кич е липсата на одухотвореност.

# 320
Ни в клин, ни в  ръкав отпред бях сложила дървено буренце и бучка за масло, аранжирани с цветя.
.....
Кич е да се слагат в градините статуетки като щъркели, просяци, венери милоски, магаренца с дисаги за цветя (колко "сладко"!).

Хаха, обра точките с буренцето! Laughing Peace

Едни съседи си сложиха някаква супер сладникава Венера и аз казах на мъжа ми, че в нашия двор ще сложа копие на Вилендорфската Венера. Twisted Evil

# 321
  • софия
малко извън темата, но сега открих тази страница и отивам да разглеждам. има много снимки.
https://www.facebook.com/pages/Loft-I-Love/134478469934133

# 322
Ненавиждам насочващи се спотове и обичам полилеи  Simple Smile

Визибъл, прочетох те!

# 323
Ни в клин, ни в  ръкав отпред бях сложила дървено буренце и бучка за масло, аранжирани с цветя.
.....

Хаха, обра точките с буренцето! Laughing Peace

Едни съседи си сложиха някаква супер сладникава Венера и аз казах на мъжа ми, че в нашия двор ще сложа копие на Вилендорфската Венера. Twisted Evil

Е, аз по повод нимфите и венерите в двора на съседите съм се заканила на улицата да сложа един "Давид" с голяяямо смокиново листо, който сочи към двора им. Simple Smile

Последна редакция: вт, 03 юли 2012, 15:39 от Aura

# 324
Не знам дали е криво разбрана еклектика и дали ви ужасява този полилей  Mr. Green ама  Heart Eyes

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/298200_2267205173 … 4_204075091_n.jpg

# 325
Visible , с удоволствие те изчетох, много хубаво разказваш, спомних си и аз разни такива не много добре приети от днешното време неща от бита вкъщи, но толкова мили и скъпи на сърцето.  bouquet

Не знам дали е криво разбрана еклектика и дали ви ужасява този полилей  Mr. Green ама  Heart Eyes

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/298200_2267205173 … 4_204075091_n.jpg

И аз не знам, другото мога да го приема, ама полЮлея не! Naughty

# 326
Тогава ако на някой му се намира такава 'гадост' - изпратете ми я!  Grinning

# 327
Много се извинявам, само кратък въпрос, на който не му е тук мястото.
Мога ли да посадя цвете в саксия без дупки. Искам в една форма за кекс, която не ползвам, а няма да е подходящо с подложка отдолу, хм? Дали ще мухляса (или нещо се слага отдолу под пръстта  Rolling Eyes )?

# 328
Може. Може да сложиш на дъното камъчета и отгоре пръстта и корените на цветето. Да има дренаж, един вид. Може дори без камъчета, но трябва твърде умело с поливането. И..., не разчитай на предълъг живот.

# 329
Не знам дали е криво разбрана еклектика и дали ви ужасява този полилей  Mr. Green ама  Heart Eyes

Ужасява ме съчетанието с масата и столовете.
Не всичко може да се съчетава.

Общи условия

Активация на акаунт