Интериорен стил по аматьорски 6

• 62 729
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
Визибъл Joy

А аз се разхождам от вчера с една рулетка и се оказа, че за сравнително малкото ми просторно жилище съм имала множество мебели, които след реконструкцията няма да сложа. Няма и кой да ми уйдисва на акъла да мести, да гледам как е после пак да ги връща. Няма и кой да ми начертае хубава скица , със мащаб и всичко и вас да питам... А бе с две думи Мъкаа, мъкаааа.

# 616
....... Няма и кой да ми уйдисва на акъла да мести, да гледам как е после пак да ги връща.........

Росна китка, припомни ми една случка, с подобно разместване на мебели, сигурно съм прекалила с "дай го по-насам, не, върни го на старото място, я тук да видим......." и моите мъже в един момент започнаха да се смотават, никой не ще да ми уйдиса на разпаления мозък. Така се ядосах, че сама изместих дивана и после го върнах на старато място. Много е тежък, после съм опитвала и не става. Laughing

златен дъб, харесаха ми рамките! Heart Eyes  bouquet

Visible, весело е с тебе!  bouquet

# 617
много лятно настроение с всички тази сутрин, най-вече Visible  Peace
да си призная сутрин отварям първо линка със спалните и се размазвам, става ми прохладно, това ми е чашата кафе Crazy

Златен дъб, страхотни рамки, картините не мога да видя, но тази с водопада е впечатляваща. Като идея, ако Ви се занимава, бих им сменила само паспартуто (за тези, които не знаят - това като рамка отстрани на картината), и гобленът бих преместила на друга стена или по-ниско Wink

да си призная, бих избушила гръбчетата на етажерките, ако исакх да преграждам, щях да фиксирам правоъгълника в четирите ъгъла да не се клатушка, както и двете етажерки една с друга за по-голяма стабилност, така ще имам повече светлина към масата и няма да затварям холната част така категорично. Също бих вдигнала най-горното рафтче на едната етажерка малко под ъгъл, за нещо "криво" в стаята Wink

ако не ми харесва с избушени гърбове -отиват на стената Simple Smile

# 618
jos етажерките са без гръбче свалени са именно за тази цел,идеята ти да ги захвана една за друга и към стената е чудесна Hug.Но паспартуто на картините е оргинално,дори на някой е леко пожълтяло и именно това ми най-много харесва.
За повдигането на рафт ,няма как да се получи защото самата етажерка не го позволява,а кото идея ми харесва.

# 619
Златен дъб , на предишните снимки не видях какво има срещу диваните, но ако няма нищо , аз там бих сложила етажерките. М/у масата и диваните някак си не ми стоят.... Но както писах и в предишния пост става с местене, поне аз като го видя тогава казвам "Това е!" или Не , не!

Лабрекс , да точно преди време ми се връзваха н акъла , сега имам чувството, че ги интересува само къде е ТВ-то и хладилника, ако те са налице и камъни да падат... Пей сърце. И това са трима мъже! И единият е строителен инженер! И ще си търся друг , но вече дизайнер!

# 620
Много сте мили и отзивчиви, багодаря ви!
Аз имам вашите идеи от преди няколко месеца, но може сега да се появи нещо ново  Simple Smile
Ето отново схемата, която е мое творение, още не сме си взели скица от Общината ( или от където се взима).

Две стаи по 16 кв.м, едната вече е направена на спалня, другата е празна. Две големи тераси - едната ми е излишна,но пък не ни се иска,не ни се занимава да я вкарваме вътре и по-важното, май няма да е възможно( според брат ми има някакви носещи колони,които не можем да бутаме).
Голям коридор,който е направен на кабинет. Кухня,която още не е направена на нищо Simple Smile Сините кръгчета в кухнята и банята са мивките.

След като научихме детето да спи в отделно легло, почваме да мислим как да му направим отделна стая.
на първо четене идеята е кухнята да се превърне в детска, а празната стая да се направи на трапезария с кухн.бокс. Тук обаче идва въпроса за преместването на тръбите, дали и как може да стане и ако може да стане без да се кърти банята,понеже банята е ремонтирана от предишните собственици, нова е и не искаме да я рушим толкова рано.
И всъщност.. други идеи за сега няма, а наличието на отделна детска стая е наложително (не в момента, но до две години трябва да се реши този въпрос).

Спешното, което трябва да се реши преди зимата, заради нуждите на мъжа ми, е да се смени дограмата в празната стая ( сега е старата дървена и единия прозорец е счупен), да се купи диван, на който той да се изолира от нас и телевизор да си гледа мачове,формули и други простотии. Диван там по принцип ще има, ама не мога да харесам нищо от евтините на българския пазар. Диванът трябва да е разтегателен, но не много голям и тежък ( защото според мен ще ми отнеме оптически и реално от малкото свободно пространство).
Освен диван в тази стая виждам да има една трапезна маса с 4 /6 стола и нищо друго. И кухненския бокс ,разбира се.
И почвам да се чудя като имам диван, а пред него висока трапезна маса,няма ли да е грозно и да "затваря" помещението. Как аджеба да разположа кухненския бокс с всичките му уреди, като те трябва да се паднат пред терасата , в по-светлата част на стаята - заради тръбите за вода. И ако тази идея е грозна или нефункционална, какво друго да се измисли,за да има дъщеря ни отделна детска стая.

Виждате ли, сложно е!  Cry

# 621
Рoсна kитка, права си за местенето ще ги въртя,веднъж на едното място срещу диваните,после ще ги сложа и като преграда за да видя дали ще ми хареса,но пък нищо не ми пречи както и да ги оставя като ми омръзне да ги завъртя.Ще снимам пак но не знам кога ще си ходя до този апартамент,за да покажа повече изгледи на самата стая.
На мен ми се искаше да ги разделя,за да ми се получи от към трапезната част едно по-старомодно кътче,а върху самата етажерка да наредя нещицата които съм запланувала,пак в този стил от едното време.

# 622
  • София
  bouquet

Здравейте. И аз съм любител на "разместване..."

# 623
jos етажерките са без гръбче свалени са именно за тази цел,идеята ти да ги захвана една за друга и към стената е чудесна Hug.Но паспартуто на картините е оргинално,дори на някой е леко пожълтяло и именно това ми най-много харесва.
За повдигането на рафт ,няма как да се получи защото самата етажерка не го позволява,а кото идея ми харесва.
аа, извинявам се, забелязах аз сега на някои картини надписи на паспартуто.

# 624
Златен дъб, твърде малка ти е стаята, за да я преграждаш! Да, артистично стои с етажерки през средата, на тях нещица, които ще се виждат и от трапезарията, и от хола..., ама в дневна поне 40кв., аз лично и 40кв не бих преградила, ами 50кв. В твоя случай за да се заходи към стол на трапезната маса, ще трябва да се мине на пръсти и с глътнат корем, току си съборил нещо от етажерката...

# 625
Много сте мили и отзивчиви, багодаря ви!
Аз имам вашите идеи от преди няколко месеца, но може сега да се появи нещо ново  Simple Smile
Ето отново схемата, която е мое творение, още не сме си взели скица от Общината ( или от където се взима).

Две стаи по 16 кв.м, едната вече е направена на спалня, другата е празна. Две големи тераси - едната ми е излишна,но пък не ни се иска,не ни се занимава да я вкарваме вътре и по-важното, май няма да е възможно( според брат ми има някакви носещи колони,които не можем да бутаме).
Голям коридор,който е направен на кабинет. Кухня,която още не е направена на нищо Simple Smile Сините кръгчета в кухнята и банята са мивките.

След като научихме детето да спи в отделно легло, почваме да мислим как да му направим отделна стая.
на първо четене идеята е кухнята да се превърне в детска, а празната стая да се направи на трапезария с кухн.бокс. Тук обаче идва въпроса за преместването на тръбите, дали и как може да стане и ако може да стане без да се кърти банята,понеже банята е ремонтирана от предишните собственици, нова е и не искаме да я рушим толкова рано.
И всъщност.. други идеи за сега няма, а наличието на отделна детска стая е наложително (не в момента, но до две години трябва да се реши този въпрос).

Спешното, което трябва да се реши преди зимата, заради нуждите на мъжа ми, е да се смени дограмата в празната стая ( сега е старата дървена и единия прозорец е счупен), да се купи диван, на който той да се изолира от нас и телевизор да си гледа мачове,формули и други простотии. Диван там по принцип ще има, ама не мога да харесам нищо от евтините на българския пазар. Диванът трябва да е разтегателен, но не много голям и тежък ( защото според мен ще ми отнеме оптически и реално от малкото свободно пространство).
Освен диван в тази стая виждам да има една трапезна маса с 4 /6 стола и нищо друго. И кухненския бокс ,разбира се.
И почвам да се чудя като имам диван, а пред него висока трапезна маса,няма ли да е грозно и да "затваря" помещението. Как аджеба да разположа кухненския бокс с всичките му уреди, като те трябва да се паднат пред терасата , в по-светлата част на стаята - заради тръбите за вода. И ако тази идея е грозна или нефункционална, какво друго да се измисли,за да има дъщеря ни отделна детска стая.

Виждате ли, сложно е!  Cry

Местенето на тръбите е никакъв проблем. Може да използвате тези от кухнята (най-кратко растояние е)  и няма нужда да разбивате банята. А тръбите се прекарват под подовата настилка на кухнята/бъдещата детска стая  Wink Като гледам разстоянието е не повече от 2 метра. Родителите ми направиха така и смениха само 1 ред плочки в коридора. Но мивката ще трябва да ти е на стената с кухнята.

# 626
Ето и нашия апартамент е подобна архитектурна недомислица с един голям коридор,  комин посредата на дневната и много малко реално усвоимо пространство.

Допада ми идеята кухнята да стане детска, а кухненският бокс да е пред балкона на стаята в ляво. Не може ли с меки връзки да се използват каналите от детската, /кухнята /, за да не се разбива бянята.
Дивана го виждам в долния ляв ъгъл, с маса , от тези повдигащ механизъм , да става и ниска и висока и ТВ , на стойка да се върти. За жалост такава стойка и на мен ми трябва , но тук не съм ги виждала, Видях го в "Дачный допрос" - по руската, там им направиха реклама , но аз не запомних дали са немски или италиански бяха... защото тогава бях със старото тв , а сега 40инча мога го гледам от асансьора...

# 627
  • Тракийка в Софийското равно поле....
"Визи, добре ли си?"  Mr. Green hahaha hahaha hahaha
Страхотна си бе, Визиии!  Heart Eyes

Много ме изкефи с този разказ. И с "грозните снимки"

За преграждането на Златен дъб подкрепям Пина с две ръце (Пина, тамън щях да те викам силно)
Но пък старите картини мнооого ме кефят!

Амели, според мен при всички случаи, ще трябва да се кърти, за да се измести водата, но може да се направи през кухнята. А не да се къртят плочките в  банята. Поне така си мисля де.
А мислила ли си, вместо диван да обособиш едно кътче за "почивка" с лежанка и да си сложиш трапезарна маса със нормални столове. Аз лично не харесвам диван с маса някак. Но признавам че при нашите жилища е функционално де.... Иначе на моя приятелка жилището е абсолютно същото. Кухнята е детска - страхотна и светла. Спалнята (ваша) при нея е хол, трапезария и кухня на балкона. Другата стая е разделена на спалня и кабинет, чисто визаулно .... Та при вас е малко наобратно, но същата логика. Според мен е много функционално!  Peace

А къде е вратата към балкона на празната стая??

Шанте, потънах и аз там и се влюбих в тази стая за детска, в този под и прозорец и всъщност май всичко и в още мнооого неща!  Mr. Green

Последна редакция: ср, 25 юли 2012, 11:33 от Tatitt

# 628
Момичета ,за размерите на стаята сте прави,аз и затова до някъде все още се ослушвам защото ми трябва време да ми узрее в главата.Но както казах ще ги слагам,ще ги въртя/добре че не са тежки/ и както ми пасне на погледа така ще го оставя.

# 629
  • София-в сърцата на моите деца
Освен вода има и канал,нали не забрявате newsm78

Общи условия

Активация на акаунт