БЕЛГИЯ - 24

• 51 869
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Как звучи само "остават 4 дни".... Идват бебчовци, идват.
Момичета, когато сте подавали документи за детски помощи тук вие ли си представяхте документи от българия, че не взимате там детски или по служебен път. На мен ми го написаха в изискванията за докумети, а чувам че те си го изисквли официално  newsm78
Искат ми и нещо, което звучи като "copie carnet ONE". Аз рзбирам, че в ОНЕ слагат ваксините и си мисля да не би няакъв документ от там да трябва да им нося, ама ние сме си сложили ваксините в бг и даже не сме стъпвали в ОНЕ. Имате ли идея за такъв случай, освен да с еобаждам по телефона, че в близкото ОНЕ не говорят английски  Confused

# 121
Мурчица,ние получихме формуляр  Е411,който трябва да се изпрати до Дирекция социално подпомагане в БГ,за да се попълни дали и колко детски е получавала майката.Аз го подадох лично,понеже по това време си ходихме до БГ,но и до момента не знам да има някакво развитие по въпроса.Жената от службата ми обясни,че те правят проверка и след това изпращат документа в София,откъде пак правят нещо си и чак тогава го изпращат в службата в съответната държава.......Честно казано не мисля,че изобщо ще свършат нещо,но поне сме направили това,което зависи от нас.Този документ го искат за периода,в който съпругът ми е работил тук,но детето все още не е било пристигнало и съответно регистрирано.
За ваксини нищо не са ни искали,може би защото е голям,но аз бях направила преведено извлечение от здравната му книжка.

# 122
 tsvetik, мерси, много ценна информация, изобщо не знаех че си е формуляр и е за такъв период назад  Hug. Сега ще се поровя по формулярите да го намеря този. Аз също ще си ходя в бг и мисля да го подам лично.

# 123
  • Semmerzake, Белгия
mur4ica, както ти е написала и tsvetik, става въпрос за формуляр Е 411. Но...... нашия го получихме от организацията, която сега ни изплаща детските, попълнен до някъде от тях. Аз също го занесох лично в соц. грижи по местоживеене, от там ми отговориха, че ще го върнат по служебен път в Белгия. Тази процедура ни отне близо 3 месеца  ooooh!. След това ми искаха и други удостоверения, от които изправих косите на много компетентните и "услужливи" служители в соц. грижи.
Относно ваксините, аз донесох документ от РИОКОЗ със сложените ваксини.

# 124
И нашия беше в плика,който получихме от организацията ни,та затова Мурчица разрови се из документите,които сте получили.И да наистина е попълнен. Нашия беше на фламандски   Joy и в първия момент направо се хванах за главата като си представих БГ служителите как го гледат,но се поразрових и видях и прочетох,че на всички езици в ЕС тези документи са направени по идентичен начин,за да няма проблеми при попълването в чуждата държава.И така си беше де-видях един на английски и един на български.

# 125
Здравейте,
От кога мога да взимам детски ,защото сега сме в момент на регистрация,но се бавиме вече 2 месеца..още не е минал полицая..какво означава"организация,която изплаща детски"?..за имуниzациите аз имам книжка,попълвана от педиатъра,тя върши ли работа?

# 126
  • Semmerzake, Белгия
Hanna71, съпругът ти нали работи ? Да попита във фирмата си, там веднага ще задействат нещата. Относно имунизациите, незнам, попитай личния Ви лекар тук.

# 127
Хана,детето трябва да има регистрация,за да може да се определи началната дата за изплащане да детски.Няма значение кога ще подадете документите,защото те ще ви бъдат изплатени със задна дата от датата на регистрация на детенцето.

# 128
Цвети, ти няма ли да раждаш наистина?  Mr. Green

Аз ви чета, но не ми остава много време за писане. С два бандита вкъщи не е никак лесно, сестра ми ни е на гости да помага  Crazy
Исках да кажа на тези, на които им предстои раждане и имат опит от Бг - тук всичко поне при мен протече без никакъв стрес, всички бяха много любезни, условията са много добри. Аз бях в двойна стая, но единичната според мен е по-добрият вариант, понеже тук се изсипва цялата рода и е постоянно отваряне и затваряне на вратата. Единственото нещо е, че аз успях да се сприятеля с момичето от съседното легло, която е словенка и Доминик си има вече приятелче  Wink

# 129
  • Semmerzake, Белгия
ohlalaa, супер че си имаш гости, развам се че сте добре, относно стаите в болницата, още не мога да дам мнение, но и аз ще съм в двойна стая.
Hanna71, ние още бяхме в БГ с детето, когато мъжа ми подаде документи за детски. Изплатиха ни всичко, в началото изплащат разликата между българските и белгийските детски, а след това от датата на регистрацията ни тук и пълния размер на белг. детски.

# 130
Здравеите моми4ета! LIOTA  си има мом4енце!!Жив и здрав да и е!!О6те са в болницата,от нея после подробности..;  ylinfant
Благодаря за инфото за детски,оба4е,,аз сам сама,т.е,разведена,,,каде мога сама да подам тези документи?Детенце има регистрация,записали сме се,4акаме само полицаят за да завар6име(имам Билиет 19)...В Атлас ?Много е хъбажо тожа,4е изпла6тат назад,аз спрях моите детски в БГ веднага,6тото ме предупредиха,4е послеси ги искали...от тогава има 1 година..

# 131
Благодаря ви за информацията за детските. Аз се порових в нашите документи и не намирам нищо такова като документ, което да нося в бг да попълват. Ние сме получавали документи само от Партена мутуел, а май от там не дават детските. Ще го мисля...
Честито за бебчовците, на всички пожелавам здрави, усмихнати и щастливи дечица, много радост и любов да ви носят.
На чакащите стискам много палци, да мине лесно и да се нагушкате едно хубаво щастливи!
На заминаващите във ваканция супер добре да си изкарат!

На някой да му се е наложило да прави застраховка на кола. искаха ми документ за стажа ми в бг, казах ами, че ако съм без произшествия 300 евро ще ми е по- евтина застраховката годишно. От къде си вадихте в бг такива документи, предполагам КАТ, ама за какъв период назад 1 год....2 или от как си шофьор... newsm78

# 132
Ехааааа ЧЕСТИТО ЛИОТА!!!! Да сте здрави и само радости покрай малкия мъж   newsm07!!!

# 133
  • Semmerzake, Белгия
ЧЕСТИТА РОЖБИЧКА НА ЛИОТА ! ДА ИМ Е ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯ ЮНАК !  baloni Бързо възстановяване на мама и я чакаме с разказче и снимки !   bouquet

# 134
честит син на мама Лиола  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт