БЕЛГИЯ - 24

• 51 893
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Лиота, честит син. Много, много да ви радва и да се гордеете с него. щастливо детство и много да те слуша.

Ти в кой край живееш? Можем да си спретнем една разходка за по кафенце с колички по нататък.

Еими, има автобус на всеки 30 минути до БрЮксел. Провери в сайта на летището, там го има разписанието и цените. После от Gare de Midi Bruxelles, влакове за Гент на всеки 15-20 минути.

Блонди, супер. Много се радвам че най-накрая ще видиш малко спокойствие и ти. Или поне ти го желая от все сърце.

Момичета, имам си ново возило. Взех го в сряда. Ето го и него: http://img43.xooimage.com/files/e/d/1/c1db6a94-213a18b.jpg.Много му се радвам, макар че тези дни съм си в къщи с Йоан и нямам много много разходки с колата.

Tsvetik
, хаиде де, какво чакаш. Мен като ме почнаха контракциите на сутринта, вечерта родих....Пожелавам ти по бързичко и лекичко раждане и дано не се стигне до предизвикване.

Приятен уикенд ви желая на всички.

# 151
Аз първият път преносих и предизвикахме раждане и по други причин. Сега пак натам бях тръгнала, но ми беше много тежко последните 2 седмици и попитах доктора какво правим ако не съм родила до 6-ти юни, т.е. термина и той ми предложи на 5-ти да го предизвикаме. Бебчо беше ниско, имах 2 см разкритие, но никакви регулярни контракции. За 4 часа бях родила. Бързо, лесно, без никакви разкъсвания, с епидурална, в нормална среда с много любезни хора, таткото преряза пъпната връв, правихме снимки, смяхме се и плакахме. Преди 2 години исках естествено раждане, сега съм на мнение, че и не дотам естественото си има доста предимства  Wink

Блонди, браво за хубавите новини!

Брюксел, честито ти возило!

# 152
Брюкселче,честито возили!!!Безпроблемно шофиране.....

# 153
bruxelles, много готин хюндая. Милион километри безаварийно  Hug

mur4ica, още предният път много ме заинтригува с тези онлайн курсове, ама забравих да те питам. Дай повече инфо - как се заплаща, как протичат уроците. Аз мислех да записвам от септември месец вечерно, но честно казано си мисля, че ще е много изморително - поне за мен. Та се чудя за тази възможност  newsm78

Цветик, отчети се!  Hug

И мен много ме интересуват тези маршрутки от Шарлероа до Брюксел

# 154
ето един сайт където може да се учи фламански.Детето ми учи сега от там и мога да кажа ,че е супер за начинаещи.
http://oefenen.nl/program/serie/34

# 155
И мен много ме интересуват тези маршрутки от Шарлероа до Брюксел

На сайта всичко пише  Simple Smile На всеки 30мин тръгва автобус, 13е в едната посока, 22 в двете. 1 час е возенето. Ето тук има и точните часове на тръгване от Брюксел и от Шарльороа  Peace

# 156
Привет момичета! Отчитам се-нищо ново под слънцето.Бебка си кротува в корема,а аз нямам никакво разкритие.До предизвикване няма да се стигне,защото съм раждала секцио първия път.Направо ще си лягам под ножа.Другата седмица ще е ,но все още не се знае кой ден.
Брюкселче,честито возило!Много е кипричко.Безаварийно и приятно каране!
Хубав ден на всички от мен   Hug Hug Hug

# 157
Блонди, мерси  Hug

tsvetik, и аз съм секцио предния път, ама ми казаха, че това не е проблем сега да си родя нормално  newsm78

Хайде, вече тръпна в очакване  Hug fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 158
Нелка,и на мен ми бяха казали,че няма проблем за нормално раждане,но при положение,че бебето не иска да излиза не може да се стимулира по изкуствен път раждането,защото предизвиканите  котракции са много по-силни и това може да доведе до серизни проблеми с матката,заради това,че е рязана вече.Така че имай и ти едно на ум за евентуално секцио.Пожелавам ти да родиш така както искаш и както ще е най-добре за бебчо.  Hug

# 159
  • Semmerzake, Белгия
bruxelles1 , честита кола, леко и безаварийно шофиране ти желая !!! Нацелувай малкия бонбончо, страхотен е !!!
Охлала, как са малките сладури ? Слушкат ли ? Като ти остане малко свободно време, разкажи ни за реакцията на Алекс като видя бебето. А сега как се отнася към него ?
NellyDi , чакаме си ние с теб с нетърпение, ама има време май още.....  Simple Smile
tsvetik , стискаме палци да мине лесно и безпроблемно раждането и скоро вече да се гушкате с малката мишчица  Hug

# 160
Привет, момичета!  Heart EyesХей че хубави новини струят от темичката! Честити бебчета на Охлала и Лиота и честити добри новини от Блонди! Честито ново возило на Брюксел! Дано не съм пропуснала някого!
При мен беше доста напрегнато последните два месеца, но вече всичко свърши така да се каже - завърших 2,2,на нидерландския, минах и интеграционните курсове. Минах през изпити за започване на курсове за счетоводител. Предстои ми само през август устен изпит по Нидерландски, и от него зависи дали ще започна този курс през септември. Много ми се иска да го започна, защото от интеримите все ме питат дали имам изкаран тук, в Белгия, счетоводен курс. Изобщо не ме питат дипломата призната ли ми е или не.
Децата са добре, сега трябва да им измисля някакви дейности за през лятото, понеже няма да си ходим в БГ, за всеобщо съжаление.
Стискам палци на очакващите скоро да родят! Peace Нека всичко да мине бързо и леко!
Поздрави и хубаво лято! Hug

# 161
Здравейте и от мен. Компютърът ни  беше на преинсталиране и не можах да съобщя за Лиота, но виждам,че знаете. Те са си вкъщи от вчера,но сладур Винсент има колики и затова ще съм благодарна ако споделите подходящи капки от които сте доволни.
Блонди- чудесни новини, бях убедена че ще са такива.
Цветик- леко раждане и от мен.
Охлала- как сте, дай малко инфо, баткото радва ли се, ревnува ли, как е бебче?
Бруселс- честито и със здраве да и я караш новата придобивка.
Надетоеуро- браво на теб. Помна като се консултираше,никак не беше отдавна и ето вече 2.2 ниво.Поздравления, много е радвам на нахъсани хора.
ДА питам, понеже имам познати тук, които са без документи, чули ли сте, че от 2012 год. елегалните няма да могт да записват в училище децата си? newsm78

# 162
nadiaeuro,кое ниво на езика ти искат,за да запишеш счетоводния курс.Питам,защото и аз имам такова намерение,но септември започвам второ ниво на езиковия и да си знам как да си подреждам нещата,защото езиковият ми курс не е интензивен.
И отчет-все още сме си 2 в 1   Joy

# 163
Hanna71 - детски като не работиш няма как да получаваш. Със  задна дата в Белгия изплащат от датата на регистрация в общината,но на работещи, сумата е 103,98 е. , ако си самоосигуряващ,тоест zelfstandige -сумата е 82е.

tsvetik-Лиота ме подсети току що, че сте били с еднакви термини, хайде какво чакаш.  HugИмаш пожеланията и на Лиота за леко раждане Peace

# 164
tsvetik, бяха ми казали, че искат завършено ниво 2,4, в CVO, но ако говориш добре 2,3. Но все пак те пращат на предварителни изпити по нидерландски, английски, ексел, алгебра и геометрия. Като и петте трябва да се изкарат, за да можеш да запишеш въпросното HBO boekhouder. Аз на изпита по нидерл.имах 62%, но на геометрията - по-малко от мининмума 50%, и ми казаха , че не мога да се запиша. А пък ако имаш призната тук диплома за бакалавър, не ги полагаш тези изпити, а направо мисля, че можеш да запишеш. Но може би пак те препитват на нидер.
А пък във VDAB, изпитите за започване на обучение за пом.счетоводител бяха по нид.писмен, англ. писмен и устен, френски - писмен, а ако го говориш и устен, математика, счетоводен - изготвяне на баланс по предварително даден такъв за пример. И за тези, на които нидер.не им е майчин - устен нидерландски. Но не са ме питали до кое ниво съм стигнала.
Крис, поздрави за внучето / знаех си, че нещо забравям/! Hug За нахъсването - сигурно е от зодията ми Овен. Особено като някой ми каже, че нещо не мога да направя - още повече се амбицирам. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт