БЕЛГИЯ - 24

• 51 819
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Гледай сега и ти ги какви ги говориш  smile3532
Аз съм се разбрала с детенцето да почака мама да приключи  newsm17,че вече сме намерили гледачка за есента,та да може "ученолюбивата" и майка да продължи с курсовете  newsm10

# 76
Благодаря ви момичета. Паола и малката се чувстат добре, вкъщи са си. Вуйчо е на 7-то небе от щастие, гледа снимките и е адва,а и куп въпроси задава.

Споко за Лиота, тя е под мой личен контрол.  BlushЖивеем врата до врата. В събота се разходихме семейно до Гент, невероятно градче, Когато има радостната новина ще ви кажа.

# 77
Тук съм  Party Нямам интернет, но ще разрешим този проблем скоро надявам се!
Крис се грижи добре за мен, особено за менюто ми  Joy  Blush добра кулинарка е   bouquet ! Та качих доста килца (21) и станах трудно подвижна.
Боря се с хлебарките! Поръчах кубчета от Бг!
Позакъснях с прането и гладенето на бебешките дрешки и сега пуфкам над ютията подпирайки кръста  Joy
Поздрави на всички   bouquet

# 78
Аз нещо изпуснах тази тема  Crazy

# 79
И аз чакам с нетърпение следващото бебенце в групичката ни  Laughing

Аз също последните седмици не ходих на курс, но моя учител е голям ентусиаст и ми праща по имейл всички тестове да ги правя вкъщи и после ги пращам по пощата. Така ще имам документ и за това ниво и няма да се налага да го записвам отначало.

# 80
Лиота,не се притеснявай за килограмите.Колкото и да не ми се искаше и да внимавах какво си хапвам и аз към момента съм +22  Cry......Но живи и здрави ще си ги смъкнем - все някой ден  Praynig.
Момичета да ви питам вие какви пелени използвате или смятате да ползвате-имам в предвид еднократни или за многократна употреба.Нещо съм се амбицирала да пробвам многократните та реших да ви питам и вас.

# 81
tsvetik  - Моята дъщеря ползва пелени за  многократна употреба и кофа за къпане вместо обичайното корито. Rolling Eyes Стигнали са до това решение, след като е посещавала някакъв курс за бременни във Варна. Сподели ми, че доктора подробно е обяснил предимствата на тези пелени. Лично аз бях втрещена като ми каза Паола, върнах се 23 год. назад, но тя мисли и за това, че памперсите се разграждат много време и т.н. За кофата за къпане ми беше пратила линк да погледна филмчето и сама да стигна до мисълта,че е по доброто решение.  newsm78

# 82
Кофата е за недоносени по принцип. Става и за другите, но само в началото, после пак ще опре до коритце  Simple Smile

Честита ви радост, Крис   bouquet Hug

# 83
Крис и за мен една от причините да се замисля за многократните пелени е боклукът,който остава след еднократните.Синът ми го гледах с еднократни и освен облекчението,че не переш да си призная не виждам никакво друго предимство. Аз също гледах разни клипчета и снимки на кофите,но наистина ми се вижда малко странно и тук ще си остана традиционалист-ще сме в корито   Simple Smile

# 84
Блонди - мерси. Скоро и при вас ще има щъркелче.  Да ти кажа това, което аз гледах е , че става и за по големи бебоци, но на мен лично ми дойде в повече кофата. Но Паола е разумна млада жена, на която ние отдавна не противоречим на решенията и затова се въздържах от коментар.  Аз си предпочитам коритцето.

# 85
Здрасти майчета Simple Smile  Честито внуче на kris 71,прекрасна новина.Разказвай какво е да си млада баба Grinning
 Искам да попитам за съвет,че вчера щях да припадна като видях Ния какво ми донесе от училище. След всичките шарки,които караха цяла пролет,дори някакъв Коксаки вирус,за който изобщо не бях чувала, сега имаме въшки!!!!  newsm78  Sick От 20 години не бях виждала тези твари,които ми съсипваха летните ваканции. Веднага пратих мъжа ми до аптеката,донесе шампоан Sham Poux,препоръчан от аптекаря. За щастие само Ния има,след обстойно преглеждане на семейството, но за всеки случай пратих Влади с мъжа ми да се подстригват много късо. Обаче след третирането с шампоана,преглеждам пак Ния и намерих две гадини,леко мърдаха.Сега искам да купя по ефикасен продукт ама незнам кой действа да ги изтребя до крак.Жал ми е да и подстригвам косата. Ако имате опит казвайте и благодаря.

И аз имам опит с кофа за къпане с двете девойки и ми беше супер удобна.В началото като ми я даде една позната много се опулих,но за новородено е много лесно,а бебенцата  се разтапят от удоволствие,защото си мислят,че пак са в корема на мама Grinning, а и заема много малко място и малко вода,за разлика от ваничката. Света се връща към все по естествените начини,които са добре забравени и ни се струват нови и странни. Слинга също изглежда особено,защото не е популярен,но е страшно удобен и за бебето и за майката. Аз и двете ги препоръчвам Simple Smile

# 86
Ние за Доминик купихме кофа за баня, но след 2 дни Алекс успя да я счупи и се наложи да купим нещо друго. Само 2 пъти успях да сложа бебето в тази кофа, стори ми се малко странна, но явно нямах и достатъчно време да свикна с нея  Mr. Green

Веле, знаеш ли откъде мога ди си купя слинг? Имам предвид онлайн магазин, че нямам време да обикалям по другите  Laughing

За килограмите да ви кажа няма страшно - от качени 15, вече 8 са свалени. Нагъвам яко всичко, което ми попадне пред очите, но с кърменето бързо се сваля  Laughing

Сестра ми идва на помощ в събота, нямам търпение вече  Crazy

# 87
Здравей, vele! Опитах се да открия опаковката на нашия препарат, но не успях, явно съм я изхвърлила. В аптеката ми предложиха 2 варианта - един скъп, който действа за 15 минути и стига за един човек и един по-евтин (около или под 10 евро), с който се преспива една нощ и чието количество е достатъчно за 5 апликации. Държи се задължително в хладилник. Аз избрах втория вариант, защото имам опит от минлата година с бързодействащи и не съм доволна - наложи се 4 пъти да повтаряме процедурата.
Тази година още с първото намазване се реши проблема, но аз хванах много рано ситуацията. Имаше само гниди, без въшки. Важно е да се опиташ да изчистиш всичко, което виждаш по главата, да изчистиш добре апартамента, да изпереш на висока температура завивките, якето, училищните дрехи. Евентуално да смениш четките за коса. След седмица мазането се повтаря, но това сигурно си го прочела.
Успех с борбата и дано се справиш бързо!

# 88
Вели,как ще мърдат гнидите? Те не са ли едни бели яйца закачени за косъма. Аз хванах въшки на 16години на един дълъг полет. Бях с много дълга коса и накъдрена на студено според модата тогава  ooooh! докато разбера че имам въшки доста си ги бях охранила. Купихме тогава един шампоан който го нанесох и с гъст гребен решех косата да изпадат въшките, а гнидите умряха но месеци наред намирах по някоя скрита в косата си, но мъртва Wink

# 89
  • Semmerzake, Белгия
Веле, много съжалявам за новата Ви "придобивка". Не мога да ти дам съвет, защото още не ми се е случвало,  Praynig и дано не ми се случи. Аз си купих от БГ един препарат и миналата година и слагах превантивно, защото в старото училище даже писмо ни изпратиха, как да ги почистваме, което ме наведе на мисълта, че сигурно има из училището, но ни се разминаха. Както са те посъветвали другите мами, переш всичко, а защо на намажеш и останалите превантивно, да не те изненада още някой. Късмет в борбата с гадинките  Hug!
Аз искам да питам мамите с по - голям стаж тук в Белгия, които имат инфо разбира се. Интересува ме коя е най - добрата спирала /става въпрос за контрацепция/ тук ? Ако може имена, за да мога да потърся в аптеките и да видя колко години се ползва, производител и цена рацбира се. Не съм толкова добра с езика все още, за да питам гинеколога  Embarassed, ако знам поне име, мога да се пробвам. Благодаря предварително !
Днес съм на преглед, да видим след болките и видимото смъкване на корема ми, какво ще каже доктора. После ще пиша..... Чао и хубав ден !

Общи условия

Активация на акаунт