БЕЛГИЯ - 24

• 51 884
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • The QC to be!!!
Да потвърдя написаното от Нели, ако си регистриран, че живееш в Белгия, а караш кола на чуждо име на  човек не живеещ в Белгия, няма да и направят проблем.  Peace

Това с душа и монетите ме смая направо.  #Crazy До сега не бях чувала за подобно нещо.

# 646
Привет! Simple Smile Включвам се да споделя, че от тази вечер започват Nocturnes des musée bruxellois и всеки четвъртък до декември ще има свободен вход в някои от музеите в Брюксел. Тази вечер например са отворени Природонаучният музеи и Парламентариума.

Също се чудех дали има някъде пазар за прясна риба в Брюксел. До момента съм намирал само в Carerfour и Delhaize, но изборът е малък и са повече филета. Изобщо, интересно ми е къде има хубави пазари за храна. Когато живях в Холандия, винаги на пазарите имаше по-хубави зеленчуци, риба и сирена отколкото в супермаркетите и се чудех дали в Белгия няма да е така. Благодаря за инфото предварително Simple Smile

# 647
Vicia, риба прясна има и на нашия ежеседмичен пазар в квартала всяка сряда, докарват с една каравана, има и една борса за риба голяма случайно я видях като ходих към една болница между скарбек и евер е близо. Но да ти кажа и магазини за риба наоколо има поне 3, аз живея в Евер. Просто се огледай като се разхождаш мисля, че има доста.

# 648
Прясна риба има и в Кора, Карфур и Макро  Peace
Иначе петък, събота и неделя на големия пазар в Брюксел също  Simple Smile

Бони, мерси, видях я днес водата в Кора, но за бебоци не става  Simple Smile И аз не й давам вода, но 2-3 пъти седмично я дохранвам с АМ и затова.

# 649
  • The QC to be!!!
Прясна риба и др. подобни (на лед, не замръзявана) има всяка неделя до обяд на пазара на Миди. Всяка събота до обяд в съседното на наше село - Стокъл на мегдана. Това е последната спирка на метро 1, в посока Стокъл.  Crazy въй как го обясних само... Има и др. подобни маркети съм чула, но не съм ходила по други. Не зн. какво точно се има в предвид под "хубави" пазари за храна... това е малко относително понятие според мен. На мен Делейз ми харесва, както и Матч, както и Карфур, Колруит... за основните неща са си супер... Ходя и по азиатските магазини в центъра на Брюксел и там е ок, като изкл. миризмата им де... Но от азиатските не бих си купувала плодове и зеленчуци, къде заради малкият избор, къде заради това как изглеждат.

Блонди, кой голям пазар в Петък и Събота имаш в предвид?

# 650
Абатоара  Simple Smile

# 651
По повод предстоящите избори се зачетох по афишите и има един, дето се казва Лайнари с подгласник Окендзан  hahaha

# 652
По повод предстоящите избори се зачетох по афишите и има един, дето се казва Лайнари с подгласник Окендзан  hahaha

smile3532 smile3532 smile3532

# 653
Моя шеф ми обесняваше, че когато Наполеон решил да вкарва ффамилни имена, за да може да води списък на хората (или нещо подобно) той им казал сами да си изберат как да си се кръстят. Холандците си мислели, че това е някаква шега и се кръсщавали със супер идиотски имена. Идиот, Кет ЧУп, Майо Нез(а), и т.н.
Връзката ми в евро парламента по проекта, за който работех се казваше Катрине Клоот (т*шак на фамандски)
Моя шеф беше Ванденберх (идващ от планините). Стана ми странно в началото като ме питаха и моето име какво означава, а аз им казах просто име с ян накрая  Embarassed

Странни имена и леко странен език (хуйе морхен примерно).

# 654

smile3532 smile3532 smile3532
Ох неее  Joy Joy Joy
То е повече от логично на Лайнаря подгласника му да е окензан  Joy Joy Joy
Между другото това за холандците има нещо вярно , ако ви кажа на какви имена съм попадала , и най-лошото е като трябва да ги викаме по микрофона на летището , наскоро имахме един господин чукач  Joy , и също госпожа Кучка , германка , викам си я да не викам аз , че току виж се изсипал половината самолет за София или Варна  Joy

# 655
госпожа Кучка , германка , викам си я да не викам аз , че току виж се изсипал половината самолет за София или Варна  Joy

rotfImao rotfImao rotfImao

# 656
 newsm62
Ох, добре се посмях с вас! Ама като казахте избори,аз хич не разбрах какво ще се избира, гледам накичили като снежинки за коледа по прозорците плакати ама аз не разбрах какво се избира. Преди ваканцията ни дойде някакво пимо, нещо трябваше да се попълни ако ще гласуваме, ама с моето ниво френски не разбрах много, много. Ние трябва ли да гласуваме като имаме документи белгийски (силно казано де  Wink)?

# 657
А аз да ви се оплача - за втори път ме избират в комисията на изборите. Няма такъв ад - НЕ ИСКАМММММ  newsm45  А закона ме задължава. Ужас.

Стана ми странно в началото като ме питаха и моето име какво означава, а аз им казах просто име с ян накрая  Embarassed
Да не си от арменски произход  Simple Smile

# 658
съм, съм  Mr. Green

# 659

Общи условия

Активация на акаунт