Частни детски градини и ясли - София (5)

• 123 288
  • 766
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Да споделя кратка информация за ЧГ Мечти в кв. Хаджи Димитър.
По принцип приемат деца на 2 години (или почти на 2 г.) и не разпитах подробно (понеже на детето му остават още месеци до навършване на 2 г.)

ДГ се намира се на партера в нов блок, има вътрешен двор на блока, сравнително малък.
Снимки има на сайта http://chdg-mechti.com/ 
Виждат се на първата страница надолу.

Интересувах се конкретно от почасовите занимания - предлагат такива на цена 4 лв. на час с включена храна. Храната ще се доставя от детства кухня. Родителят трябва да заяви поне ден заяви предварително, че детето ще ходи, за да поръчат допълнителна порция храна.

# 286
Здравейте,
искам и аз да споделя мнение за ДГ Дима. Голямото ми дете ще бъде там вече трета учебна година, а малкото - втора. Много съм доволна и съм напълно спокойна за избора си  Peace
Виждам, че El-Bozhko е описала много изчерпателно базата и реда в градината, няма да се повтарям, подкрепям напълно мнението Peace Искам да добавя само още няколко неща, които ми харесват и за мен са важни:
-Към всяко дете има индивидуален подход според характера и потребностите му.
-В отношенията между децата няма агресия и такава не се толерира по никакъв начин.
-Има много строга дисциплина по отношение на хигиената на децата- миене на ръце и т.н.
-За рожденния ден на всяко дете се организира мини празник.
-Обръща се голямо внимание на маниерите при общуване.
-В детската градина не се гледа телевизия. Децата имат подсигурени много занимания, които осигуряват тяхното нормално развитие.

И последно, което обаче за мен е може би най-важното - вечер винаги посрещам на вратата на градината две усмихнати деца, които тичат да ме прегърнат във видимо добро настроение, изпълнени с позитивни емоции!!!!!!

Последна редакция: ср, 19 сеп 2012, 07:02 от Vanyivan

# 287
Цитат
въпрос на възпитание, да си уговаряш среща, когато отиваш там, където гледат, обгрижват и възпитават деца. Това не е бакалия - влизаш през вратата, зарязват децата и започват да Ви обръщат внимание,
  Чели сте между редовете - с тази цел отидох, а деца нямаше.
Не знам дали е възпитано или невъзпитано да се направи посещение в ЧДГ без уговорка, но понякога така могат да се видят и хванат доста недостатъци, които иначе биват прикрити при  една подготвена и уговорена среща. Аз съм за неочакваните, случайни посещения. Така в една градина, минавайки установих, че вратата беше широко отворена и влязох, необезпокоявана, нямаше звънец, нямаше човек при децата.....
Изчаквам да мине още малко време, и ако няма промяна в настоящата ситуация, мисля да споделя мнение за една много желана и прехвалена ЧДГ, която за съжаление ме разочарова с нещо... но да не бързам , дала съм им един месец за реакция.

# 288
Да, до някъде си права. Но когато отидеш без уговорка може да се наложи да чакаш или да нямат възможност да ти обърнат внимание. Освен това, не мисля, че която и да е прехвалена ЧДГ няма пропуски. А това с изненадата.... Joyми напомня за КАТ зад храста!

# 289
Да, до някъде си права. Но когато отидеш без уговорка може да се наложи да чакаш или да нямат възможност да ти обърнат внимание. Освен това, не мисля, че която и да е прехвалена ЧДГ няма пропуски. А това с изненадата.... Joyми напомня за КАТ зад храста!
В Бг. си се налага да използваш храстите Wink Когато всичко е подготвено и уговорено са изчистени проблемите, които могат в последствие да се появят и да усложнят ситуацията. Хората рядко са постоянни в работата си, за съжаление.
Прехвалената ЧДГ е една Монтесори. Януари бях на информационна среща много ми допадна. Записах детето за експериментално посещение, но за съжаление се разболя. Педиатърът препоръча да отложим градината. Писах на директорката, извиних се, и изказах желание за по-късно започване, евентуално септември. Споделих притеснения дали ще има места. Обясниха ми, че тогава 7 деца напускат градината и отиват първи клас, т.е. притесненията ми са излишни, ще има места. Към 20.08 писах на директорката, напомних, че съм била на информационната среща, че ме е успокоила, че ще има места и т.н. с молба за нова среща с детето и психолога. Отказаха ми, нямало места. След писменият отказ, след 3 дни получих телефонно обаждане с покана за първа среща и евентуално започване. Имах неблагоразумието да споделя, че предпочитам половиндневните посещения на този етап. Това беше обсъждано и на информационната среща нямаше проблем, тогава. На следващият ден, ново обаждане за отлагане на срещата, поради ангажимент на директорката, за неопределено време. Изрично я попитах кога оринтировачно ще има евентуална нова среща, отвърна, че не е наясно, но поема ангажимент да ми се обади за такава. Това се случи на 29.08. още не се е обадила. И аз не съм писала, не съм се обаждала, намирам за несериозно веднъж отказват, после те канят, после пак отказват.....след това нищо. Както каза една приятелка доста несериозно и самонадеяно от тяхна страна, заради много желаещи. Дори да ми се обадят, не знам дали вече искам детето ми да посещава тази градина. Минаха  три седмици. Намирам за неподходящо аз да звъня и пиша, при условие, че другата страна е поела този ангажимент.

# 290
Хубаво би било в тази тема да споделят родители чийто деца вече посещават определена ДГ.
Повечето постове са от впечатления за ЧДГ преди децата да са тръгнали. Което при една среща с твърде субективно мнение.
Ето в поста на ani няма впечатление за ДГ а по скоро неприятно впечатление от човек...фактори много.
Благодаря на тези които имат време да споделят конкретни впечатления.

# 291
Цитат
въпрос на възпитание, да си уговаряш среща, когато отиваш там, където гледат, обгрижват и възпитават деца. Това не е бакалия - влизаш през вратата, зарязват децата и започват да Ви обръщат внимание,
Не знам дали е възпитано или невъзпитано да се направи посещение в ЧДГ без уговорка, но понякога така могат да се видят и хванат доста недостатъци, които иначе биват прикрити при  една подготвена и уговорена среща. Аз съм за неочакваните, случайни посещения. Така в една градина, минавайки установих, че вратата беше широко отворена и влязох, необезпокоявана, нямаше звънец, нямаше човек при децата.....
[/quote]
В градината, която посещават децата ми случая е точно обратен. Вратата, както е написала СЛЪНЧЕВ ДЕН е била затворена и двата пъти, когато е минавала покрай нея. Естествено, че може да се направят и внезапни посещения преди окончателно да се спреш на детска градина за детето си. И аз така действах. Но първоначално където и да съм ходила се обаждах по телефона и си уговарях среща, имах списък с въпроси, които задавах (примерно питала съм дали лицето, което ще се грижи за децата пуши - за мен това има значение), преди срещата си набелязвам предимно негативните мнения за градината и на срещата въпросите, засягат и тях, следа каква ще е реакцията на директора. А след няколко дена ако ми е харесала градината си намирам повод да се появя внезапно, без уговорка - пр. какви бяха изследванията, които искат. Така мисля, че окончателно може да се спреш на детска градина. Не че това ще е гаранция, че няма в последствие да има изненади. Така се спрях на нашата детска градина. В нея засега ме изненадват положително и не са ме разочаровали с нищо.

# 292
 Joy :35:Vital ,идеално ставаш за политик.Извини ме, но просто поста ти ме изуми.Ти, вероятно би се крила в храстите, би подслушвала за д вратата......не завиждам на бъдещата ти снаха/зет. Значи ако учителката е с ценз, стаж и децата я обожават, но тя пуши.....ще си запишеш детето другаде. Супер. Само че именно такива деца гледани под похлупак после се поддават на някои изкушения. Е, преценката си е твоя, но тази стелна оценка тип "агент 007" ще се отрази на детето ти.

# 293
Привет, момичета!

Съжалявам, че нахлувам така, но...
Да ви питам дали знаете ясли, които предлагат почасови грижи за бебенце на 3 месеца. Става въпрос буквално за час и половина, до два. Един път в седмицата, нещо от типа от 5-7. Дали имам шанс да намеря подобна услуга? Или да търся детегледачка? И дали някоя би се навила на подобен вариант?

# 294
  • София
Търси детегледачка, толкова малко бебе никой няма да се навие да гледа в ясла. А и не е препоръчително за бебето. Peace

# 295
И аз се nрисъединявам към въnpoca зa Космос – Кидс.

# 296
  • София
Здравейте   bouquet Искам да попитам дали има мама, която има лични впечатления от ЧДЯ Ежко-Бежко ( http://www.ezhko-bezhko.net/ ) .
Започнах да чета темата от началото и още съм на средата. Засега не видях да е обсъждана, моля да ме извините ако е така. При мен ситуацията е сложна, но обмислям записване на ясла пролетта. Тази ЧДЯ ми се видя удобна като локация, но повече инфо нямам. Отворена съм към предложения за подобно заведение в региона Драгалевци, Бояна, Манастирски ливади- запад...

# 297
На една съседка ходи в Ежко Бежко доскоро детето и изобщо не беше доволна, а тя не е изобщо от претенциозните. Каза че цяло лято не извеждат изобщо децата навън, имаше и други проблеми за които не съм разпитвала, защото не ме интересуваше. Преди месец го премести.

# 298
  • София
scarly, благодаря за отговора. Мисля, че избързах с въпроса. Прочетох толкова негативни отзиви, че дори не мисля да я видя лично. Питането за региона остава  Peace

# 299
  • Има много детски смях.
Днес ми се наложи да мина покрай "Дима".  В един момент, докато заобикалях траповете по пътя, нещо прикова страничното ми зрение- десетки детски очички. Децата се държаха за решетките на метална врата и в захлас зяпаха движещите се буквално на два метра от тях строителни машини, с пълни дробове вдишваха целия прахоляк, който се се вдига от няколко паралелно работещи багера, трактора и валяка. Който е запознат с местонахождението на въпросното детско заведение и със състоянието на булеварда в момента, ще ме разбере.  Peace Само ще добавя, че при децата /повече от 10 на брой/, висящи буквално като маймунки на клон върху въпросната врата, нямаше нито една "госпожа".  Tired

Последна редакция: пн, 24 сеп 2012, 22:34 от Umma

Общи условия

Активация на акаунт