Частни детски градини и ясли - София (5)

• 123 276
  • 766
  •   1
Отговори
# 300
Ужас.Е, сигурно ли е, че не е имало никой. Не ми се вярва.

# 301
  • Има много детски смях.
Доста бавно се минава от там, с 5 км/ час, буквално. Аз поне възпитател наоколо не видях. Децата бяха зад вратата, факт, но все пак... Цялата картинка си ми е абсурдна отвсякъде.  Rolling Eyes

# 302
Umma, както писах няколко страници по-напред, да, за съжаление в момента има ремонт на бул. Бъкстон, което е много жалко както за децата в ДГ Дима, така и за самите учители в Дима...Това, за съжаление, са неща, НЕзависими от тях, съгласи се... И всички правят всичко възможно рисковете за децата да са минимални - точно затова именно днес децата са били почти цял ден на Витоша. Детето ми днес не е било там, но приятелка ми каза, че вчера са получили съобщение децата да бъдат в подходящ туристически екип - тениска, маратонки и т.н. и днес с буса на градината са ги завели на разходка до Витоша (не знам къде точно, обикновено посещават дендрариума). Не знам в колко часа си минала покрай ДГ Дима...Иначе да, има метална решетка и колкото и да се опитваш не можеш да пречупиш детското любопитство...да, децата се опитват да гледат през вратите, защото им е интересно...По принцип децата играят отзад, в двора, който НЕ гледа към пътя и не стоят на 'вратата с решетките", но понякога момченцата наистина отиват там да гледат машините...моля ви сега, не преувеличавайте, има хиляди ДГ с огради на решетки, през които гледат деца! Ти все едно Освиенцим си описала! Това е безумие! Аз живея наблизо и всеки път като минавам покрай прахоляка споменавам ...да не казвам имаена...ядосвам се и т.н. - но фактът си е факт, и за моето дете си е интересно как багерът копае. Прахолякът НЕ зависими от Дима. Освен това ВИНАГИ при децата има възпитател, просто стои до тях, под страничния вход, точно до стената и ако не знаеш къде да гледаш, не го виждаш. Другия път ако искаш слез от колата и погледни!
За пореден път се убеждавам, че понякога форумите могат да дадат много подвеждаща информация...само погледнете последните страници - НИКОЙ не е дал мнение за СВОЯТА ясла и ДГ, само въпроси и мнения от типа - някой ми каза, така чух, една приятелка...дали това ще е ценно? Дали на това ще разчитате, ако дадете детето си? Приканвам всички, които имат лично мнение от ясла/ДГ да споделят...Съжалявам за по-острия тон, но просто леко се изнервих - все пак детето ми от една година посещава тази ДГ и знам какви хора работят вътре. Всяка вечер, когато вземам дъщеря си, получавам най-подробно обяснение какво е правила, с кой си е играла, с какво се е занимавала, какво не е направила, с какво не се е справила, какво е яла, какво не е яла, колко пъти е ходила до тоалетна и какво е сътворила там...Та ето, аз давам ЛИЧНО мнение. Дима е изключително чист, спретнат, подреден човек. Възпитателката на моята дъщеря е мила, усмихната, любяща, човек на изкуството (първия път като оставях дъщеря си, няма да забравя, п,ървият ми спомен е, че децата сесъбираха като пиленца при квачка около нея - пускаха се от майките си и се гушкаха при нея). Винаги спалните се проветряват (НЕ говоря за сега), прозорците са отворени, вътре е чисто, светло...Аз съм с бебе и много пъти съм отивала да взема каката по-рано, без предупрежение - всеки път са ме канили вътре ако още не са готови, заварвала съм децата да закусват, да играят, да им се сервира, да им се отсервира, да пишат букви, ченгели, да определят звуци и срички, да им се чете приказка, да пеят...Не съм ги заварвала да рисуват, защото това го правят сутрин. И както една друга съфорумка спомена, децата се учат и на поведение в обществото, на общуване, да празнуват, да поздравяват, да не крещят АКА МИ СЕ а тихо да кажат, че им се ходи до тоалетна, да честитят РД, да кажат пожелание, да помагат на по-малките (напр. поголемите какички научих дъщеря ми как да си облича роклята и как да си обува чорапите -  естествено, че учителките ги обличат, но е ценно и това, да общуваш с по-малък или с по-голям)...Виждала съм как Дима минава и сресва косата на всички след следобедния сън, дъщеря ми се е връщала почти винаги с прическа от нейната учителка. Има една много показателна снимка - след плуване, явно им е било хладничко, моята щерка и нейната дружка гушнати в якето на възпитателката учителката си, всяка с по една ръка в ръкавите...Да не говоря за съвсем човешките неща, които тези хора са правили за мен - тъй като тази зима беше много люта, ако се сещате, минус 20 градуса и т.н., много често са ми "доставяли" детето пред входа, защото като съм сама не мога да отида с бебето да си я взема...Не говоря за платен транспорт, а за човечност! Както писах, когато е вдигала температура са я отделяли в др стая и нейната учителка е стояла при нея, гушкала я е, слагала й е компреси, утешавала я е. В края на годината има открит урок, на който показват всичко, коео учат през годината - песни, драматизация на приказка, рисуване и елементарна математика, фина моторика, йога, английски и т.н. На тържеството седнах на пърия ред...и тъй като беше първото тържество в живота ми се разплаках, а детето ми пееше пред мен и ме глдаше учудено. На открития урок ми дадоха папка, пълна с цялостната работа на детето през годината - всико, което са излагали всеки ден отпред е подредено в папка, която си запазих - рисунки, лепене, отпечатъци на ръчички с водни бои, грамоти, медали (понякога получаваше златен медал), боядисани камъчета, колажи с есенни листа, с гланцово блокче, жълъдчета (не си спомням какво точно ги бяха правили  Wink пластелинови фигурки, фина моторика, напр. от Крокотак, колективни творби с фишу-хартия и т.н. и т.н...Пак споменавам - там ТВ не се гледа, което за мен е идеално (поне вкъщи не ми е съвестно да пусна нещо, докато оправям малката  Wink. Винаги каквото и да съм попитала за дъщеря си са ми отговаряли свръхизчерпателно...Отново казвам за групите - групата на дъщеря ми (първа група) беше 10 деца, не знам дали сега са се записали нови дечица...така че  не е толкова зловещо, колкото го описва Umma...Прахолякът на Бъкстон не е само за ДГ Дима, а е за всички, живущи тук, за съжаление...скоро ще свърши обаче...а всички хубави неща, които сме споделили за ДИма, ще останат!

Ако някой има въпроси за Дима - моля!

Последна редакция: чт, 27 сеп 2012, 10:35 от el_bozhko

# 303
  • София
Umma, както писах няколко страници по-напред, да, за съжаление в момента има ремонт на бул. Бъкстон, което е много жалко както за децата в ДГ Дима, така и за самите учители в Дима...Това, за..................

Извинявай, че ти съкратих поста, ама с цитата моя щеше да стане много дълъг. Исках да те попитам, защо се връзваш толкова? Ти си споделила мнение от първо лице. Следователно, ако аз искам да получа информация за тази ДГ, на кого бих обърнала внимание? На твоя пост от първо лице или на някой дето чул, случайно минавал и т.н.  Wink Не можеш да си поставиш детето в стерилна изолирана обстановка. Ремонти и прахоляци винаги е имало и ще има Simple Smile

# 304
  • София
Аз нещо напоследък претръпнала ли съм, безхаберна ли съм станала или по-лежерно гледам на нещата не знам, но изобщо не бих се трогнала да видя деца на ограда, наблюдаващи ремонт с прашоляк. С хлапето сме прекарали безбройни часове по всякакви видове ремонти из улиците, понеже багера или ъглошлайфа са му били свръх интересни. В крайна сметка часовете не са били взети наведнъж и най-вероятно не са били нанесени непоправими щети на дробовете и съзнанието му Simple Smile

А ако в нашата градина например не видя учител с децата, бих си помислила, че е мръднал само за минутка някъде (да вземе чаша вода отвътре например?) и ще се върне всеки момент. Ако всички деца са отдавна в градината, познават я, няма опасност нещо страховито да се случи, вратата е затворена - какво толкова би могло да стане!? Аз у дома също не прекарвам 101% от времето си в едно и също помещение с детето, без угризения, че го неглижирам Simple Smile

Пък в случай, че нещо ме е обезпокоило просто питам, а не разчитам на въображението си и в 99,9% от случаите за всичко има логично обяснение (не че съм имала 100 повода да питам)  Laughing

# 305
Stelfy винаги пишеш на място.
И аз видях поста за децата на оградата. И аз висях с моя син миналата седмица до един багер около 40 минути на прахоляка. Чеснио казано никога и през ум не ми е минало колко е опасно или колко прах е нагълтал.
Той е любопитен и не мисля да убивам тази му черта на характера с безумни притеснения.
Лично аз нежелая някой да седи до полата на детето ми. Аз също не го правя. Даже се зачудих че взимайки сина ми от ДГ той винаги се пуска на голяма пързалка в двора. Никога не го държа - а учителката ми каза че те са предценили че трябва да държат децата на тази парзалка.
Но явно хора всякакви.....сигурно има родители които държат на това.

# 306
Stelfy, не те познавам ; ) в смисъл и виртуално не те познавам, не знам дали имаш 1 дете...но аз откакто имам 2 гледам не лежерно, ами сървайвърски на живота  Peace Питат ме често как се справям, а аз казвам - не се справям, но се оправям...Специално за прахоляка ми е голяма болка, признавам, защото голямата ми дъщеричка е със спазми и т.н... Бяхме 2 месеца в провинцията и там не получи нито един спазъм. Дойдохме в Сф и преди да съм я пуснала на ДГ, получи пак пристъна кашлица със спазъм...така че си е от Сф прахоляк, а не от прахоляка на Бъкстон. Hope for Two, да, аз съм от тези родители, които държат на това, но какво от това  Wink , като не може да се избегне - дърш, не държиш, резултатът си е все същия...Хубав ден на всички!!!

# 307
И аз не съм писала, не съм се обаждала, намирам за несериозно веднъж отказват, после те канят, после пак отказват.....след това нищо. 
Това като го прочетох си мисля, че сто процента става дума за Камелини  Laughing Не ми се вярва да има други толкова отнесени. Тях винаги вятър ги вее на бял кон, никога никой нищо не знае, трябва да ги преследваш с месеци за информация, но много често няма да бъдеш възнаградена с такава.
Кой и как успява да се запише там за мен е пълна загадка. В момента наистина би трябвало да имат много свободни места, защото страшно много деца напуснаха, а още никой нов не е приет.

# 308
  • София
Айде сега, това е спекулация с името на Камелини Simple Smile
Аз пък си помислих, че са други, защото имаше по-назад в темата (или предишната) подобно оплакване, и от още едно-две места ми е попадала такава информация, но не за К., а за друго конкретно място Simple Smile

Ей, голяма конспирация значи! Laughing

# 309
  • София
Ако правилно си спомням от информация от Ани27, ДГ, за която пише, не е Камелини, но нека тя да каже.
Принципно не е добре така да се пише "Една от Монтесори градините...", защото хвърля сянка върху всички Монтесори градини, а те са поне 3-4 в София, но това е мое лично мнение, разбира се. Peace

# 310
  • София
Търсих сайт на "Дима" , но не намерих. Може ли да споделите  инфо за възрастта на най-малките обитатели и цената на целодневен престой?

# 311
  • София
Търсих сайт на "Дима" , но не намерих. Може ли да споделите  инфо за възрастта на най-малките обитатели и цената на целодневен престой?

Г-жа Димова -  ТЕЛ.  0885 04 98 75. Разполагам само с тази информация

# 312
За пореден път се убеждавам, че понякога форумите могат да дадат много подвеждаща информация...само погледнете последните страници - НИКОЙ не е дал мнение за СВОЯТА ясла и ДГ, само въпроси и мнения от типа - някой ми каза, така чух, една приятелка...дали това ще е ценно? Дали на това ще разчитате, ако дадете детето си? Приканвам всички, които имат лично мнение от ясла/ДГ да споделят...
Смисълът от споделянето се размива, когато мястото е получило пет върло негативни отзива от "минали", "чули", "една жена каза" и т.н. Каквото и да кажа аз за мястото, където детето ми ходи от 2 г. 2 месеца, в търсачката то ще бъде поставено редом с тези пет отзива и ще изглежда като целенасочена опозиция, а защо не - и като реклама? (Е, да посмаля - има и 1-2 по-разумни на  хора с личен опит, но цялостната картина не се променя радикално от това.)
Всички искаме най-доброто за децата си, но сме различни хора - и търсим различни неща. И слава богу, че е така.
Относно форума - от опит - полезна и систематизирана информация може да се очаква главно от теми, които имат ясно идентифициран модератор или група потребители, запознати изтънко с темата, които да я дават на останалите - задаващи въпроси. Не че не е свободен всеки да се включи с мнение, но обикновено другото е съпътстващ фон.

# 313
Момичета, имам чувството, че някой едва ли не прави кампания против Дима.
Пак ще повторя - няма такова нещо, като оставени на произвола деца.
И  Umma, с цялото ми уважение към теб, ако разчиташ, че давайки детето си на частна ясла/ градина, до всяко едно от децата в групичката ще стои възпитател, то вие просто не сте за такова място - трябва ви детегледачка  Peace
И двете ми деца ходят в ДГ Дима. Имат добри обноски и се вижда от километри, че са възпитани, интелигентни деца. Това не може да стане, ако са оставени на произвол по цял ден.
И да, вчера наистина бяха на пикник в планината. Синът ми се върна вкъщи с джобчета пълни с жълъди  Mr. Green

# 314
  • Има много детски смях.
Споделила съм мнение от първо лице Peace
Който както иска да го преекспонира, описах какво видях.

Моите деца със сигурност също не растат под похлупак, нито пък са ми вързани за полата, напротив /но това е тема на съвсем друг разговор/. Ако реша да ги водя да гледат багери, булдозери и т.н., да вдишват здравословно количество прах, ще отидем заедно, ще позяпаме, ще се напрашим порядъчно, ще се забавляваме. Но определено не бих била доволна това нещо да става докато съм ги поверила в ръцете на възпитатели от детско или учебно заведение.

Сравнението с Освиенциум беше гадно, но и гледката, на която станах свидетел не беше приятна  Peace

Днес пак минах от там- спокойно, нямаше "маймунки"  Laughing

Vanyivan, напълно съгласна съм с мнението ти за частните заведения и отношението към децата  Peace Това, че е частно определено НЕ означава персонален възпитател, или пък по- специално отношение. Със съпруга ми отдавна сме направили нашия избор за отглеждането на децата, но съвсем добронамерено ти благодаря за съвета все пак Laughing

Важното е, че има толкова много доволни от ДИМА, нали това е "пойнта" на последните страници.  Laughing

А в описваният начин, по който се държат с децата /и с родителите/ мисля че няма нищо кой- знае какво по- специално... В повечето частни градини /и училища/ над които имам преки наблюдения се процедира именно така.  Peace

Последна редакция: чт, 27 сеп 2012, 18:43 от Umma

Общи условия

Активация на акаунт