Частни детски градини и ясли - София (5)

• 123 248
  • 766
  •   1
Отговори
# 315
Umma, а имате ли желание да споделите впечатленията си от частните градини, за които споменавате? Сравнително наскоро бе обсъждана от друг потребител във форума и една градина в Стрелбище, "Детство мое", ако не греша, тръгна ли детенцето, какви са ви наблюденията? Наистина сякаш преобладават питания и постове преди детето да тръгне на градина, а много полезно би било да се даде обратна връзка, когато вече има реални впечатления след това.

# 316
  • Има много детски смях.
Мнения много и всякакви.
Зависи кой какво търси, кои са основните му критерии, какво очаква. Не е маловажен и фактът, какви средства може да отдели за частна градина. Но не е и меродавен. Не винаги по- ниската цена означава лошо отношение, възпитание и гледане на дечицата. Просто всичко е ужасно относително.  Rolling Eyes
Факт е, че много хора наистина изхождат от презумпцията "частна е, плащам, ще ми играят по свирката". А именно това отношение към частните заведения е изключително неправилно според мен.
Затова и тази тема, още от самото й начало, е нещо като трибуна "ЗА" и "ПРОТИВ" което и да било споменато детско частно заведение, защото всички търсим и очакваме различни неща.  Peace Неслучайно има и такъв бум на разнородни частни детски градини през последните години.
Където и да е, трябва да се отиде на място, да се поговори с персонала, с възпитателите, със собственика, детето да ги хареса не, а направо да се влюби в тях, самата вие да се чувствате спокойна от самия момент, в който го предавате в техните ръце до взимането на детенцето.  Hug Това са неща, които се усещат, няма правило "тази е добра", а онази "лоша". Това, което на мен ми харесва за други може да е голям минус, както и обратното.  Simple Smile Както се видя от реакциите, които предизвика постът ми  Mr. Green

Желая на всички търсещи "правилната" градина да я намерят. А на намерилите я- да са още по- доволни.

Така или иначе, по темата- специално за "Детство мое" нямам наблюдения.  Peace

# 317
  • София
  Приканвам всички, които имат лично мнение от ясла/ДГ да споделят
Бих споделила! Защото от година и нещо следя този форум и това лято много усилено търсих частна градина за нас. Както казва Umma зависи кой какво търси! Много ми беше притеснено дали ще намеря подходяща градина за моето момченце, защото никога не сме посещавали нищо организирано и външно- занимални, ясли или градини. Освен това въпреки, че е на 3 годинки все още яде пасирана храната, а сме и вегетарианци. Нямаме кола и исках градината да е на удобно място. Чудех се какъв вариант да намеря- половин ден и вкъщи да обядваме, или да оставям наша храна?
Важно за мен беше да има възможност да го оставям в удобно за нас време и да си го прибирам по-рано, но най-важното - да се грижат за децата, да се занимават с тях, да имат отношение и подход съобразно възрастта им. Да има подходяща материална база, хигиена и комфорт. Обиколих 5-6 градини- една беше в нещо като мазе- приземен етаж, друга се отопляваха през зимата с климатик, друга пък ужасно тясна и мръсна.
Най-после намерих нашата градина. Не знам как да я сложа в списъка тук, защото я няма. "Стори пакост" се казва и е на Мальовица№ 4. Вече почти 2 месеца детето ми ходи с желание! Много са гъвкави и се съобразавят със спецификите на всяко дете. Градината е със собствено зелено дворче, с просторни чисти стаи, пеят, рисуват, играят разнообразно! Детето ми все още не се храни само и съм спокойна, че с търпение му се съдейства както за яденето, така и за събличането, обличането, ходенето по нужда. Директорката е много слънчев човек, с 25 годишен опит с деца.

# 318
  • София
Umma, а имате ли желание да споделите впечатленията си от частните градини, за които споменавате? Сравнително наскоро бе обсъждана от друг потребител във форума и една градина в Стрелбище, "Детство мое", ако не греша, тръгна ли детенцето, какви са ви наблюденията? Наистина сякаш преобладават питания и постове преди детето да тръгне на градина, а много полезно би било да се даде обратна връзка, когато вече има реални впечатления след това.

Аз съм тази с Детство мое  Simple Smile В понеделник ни е първия учебен ден. Ще докладвам

# 319
Umma, напълно съм съгласна с последния ти пост  Peace BTW ти коя градина "ползваш"?

Иначе получих доста поща на лични...в момента  впощенската ми кутия има много повече мнения за частни ДГ отколкото във форума, за съжаление...всеки споделя мъата си за своята градинаи пит за сравнение. Така че отново приканвам - пишете тук, момичета! Не забравяйте да с епохвалите, ако сте доволни...шефът ми навремето ми беше казал, че е забелязал, че ако човек е доволен от нещо - от жена, работа, цици : ) - не търси инфо и не споделя как е получил тези неща  Wink 

# 320
  • София
Здравейте!
Можете ли да ми препоръчате детска градина с ежедневно обучение по немски в южните квартали на София.
 Благодаря!

# 321
Добре де, какво като някой е споделил не особено ласкаво мнение за някоя градина?! Всеки има глава на раменете, да си прецени на какво се доверява повече - на собствения си поглед, или на Пенчо, Генчо и Драганчо от бг мама.
За Дима и аз писах, всичко което съм написала, съм го видяла с очите си. Не ми хареса и точка. Защо родителите, които харесват градината, се връзват толкова? Защото не е място, по което всички припадат ли? Няма нужда от толкова суета  Peace

Мислех да споделя за още 1 градина, но вече не смея  Rolling Eyes като не хвалиш - целенасочена кампания, като похвалиш нещо - реклама....

# 322
Мравче, вярно е че всеки си има глава на раменете но въпроса е тук да споделят хора чийто деца вече посещават градините. Повечето постове са за първо впечатление. След като си прочел 10 негативни поста /първо впечатление/ човек отива с някаква вътрешна нагласа която е отрицателна колкото и да не му се иска.
Първото впечатление е много относително, ако човек чуе това което му се иска е едно на ръка ако не става лошо. Нямам идея за Дима и никога не съм ходила там...но поста за ремонта лично мен ме разби. Прашно било..еми пршно ще е няколко месеца. Моето дете няма да ходи в ДГ само месец два...ами след година като свърши ремонта Какво?
А и наистина е важно кой какво търси.
Мемчо - Увекинд и Германи са в тази посока. Моя син е в Увекинд.

# 323
Hope for Two, разбирам какво имаш предвид. Но тогава дайте да спрем да се питаме "Я кажи като ходи еди-къде-си, как ти се стори?"  и да минем само на лични за такива впечатления Mr. Green
Защото ние сами се питаме и подпитваме и после ревем, че това, че онова  не било така  Laughing
Можем да помолим мод да изтрие всички постове след първо впечатление, м?

За конкретния ремонт - продължава втора година  Peace

# 324
Не вярвам, че някой с глава на раменете си решава и избира детска градина само по мнения от форума. И същия този някой може да прецени дали съответния коментар/ фактор/ случка е съществен за него или не.
Но в полза на всички са и положителните, и отрицателните отзиви, та не разбирам защо е спора (явната реклама тук не я визирам, за нея си има места и тарифи).

# 325
  • София
Здравейте Simple Smile
Сигурно е рано, но да разкажа първите си впечатления за Детство мое.
Адаптацията на малката засега е повече от перфектна, направо не ми се говори, за да не ме чуе дявола Simple Smile
Вчера ми я върнаха със сухи гащички от сутринта, което ми направи много силно впечатление. Не е водещо това, но тя все още не си казва на време, което означава, че доста често са ги слагали на гърнета. Яла е /дори аз да не харесвам кухнята, от която зареждат, но.../, спала е/което ми казаха, че е доста важно, защото означавало, че нищо не я тормози и мъчи, не е изнервена/, играла си е добре. Потърсила ме е само веднъж, но бързо я залисали и не е плакала изобщо. Днес я заведох и по същия начин - тя сама ми пусна ръката, каза ми чао и влезе при децата. Дават им плодове в 10:30, хапнала е и плодове. Абе това, което най-много ми харесва е, че са 12 дечица с 3 жени персонал. В понеделник, вторник, сряда и петък идва педагог, който им показва и учи на някакви неща, но в подробности не съм питала на какви, защото нямахме много време вчера. В петък имат йога. Ако се сетя нещо, ще допълня Simple Smile Това е от нас. Стискайте ми палци, адаптацията да продължи в този дух, а не да се окаже някаква бомба със закъснител

# 326
  • София
Hope for Two, виждам, че синовете ни са адаши:-)
Би ли споделила на каква възраст тръгна синът ти в Увекинд, имаше ли проблем с местата, как мина адаптацията, как е уреден транспорта, какви са таксите, храната, доколко ги занимават най-малките с немски? Позитиви, негативи, каквото се сетиш, че няма много актуални мнения. Благодаря предварително!

# 327
  • София
 Мигла, търся из нета, но не намирам инфо за "Стори пакост". Може ли някакви координати?

# 328
  • София
Здравейте,
аз и преди съм споделяла мнение за градината, в която е моята дъщеря. Казваше се Чуден сВят, но вече я сляха с Wonder World. Супер доволни сме. Единственото което е кофти , е че ни е леко далече. Ние сме в Изток, а градината в Драгалевци, но намерихме начин как да стигаме до там.
Ако някой иска мнение пак ще повторя.

# 329
  • София
Bunnie, аз бих се радвала на подробности-  възраст на дечицата, цена, неща които не ти харесват ( няма как всичко да е перфектно и ние не сме ). Благодаря предварително. Вече толкова глупости изчетох из нета, че започнах да бъркам нещата, добре че си нахвърлях лист...

Общи условия

Активация на акаунт