Частни детски градини и ясли - София (5)

• 123 311
  • 766
  •   1
Отговори
# 345
Разгледах сайта, но такси не видях...  Embarassed

# 346
Под календара отдолу пише такси 2012/2013 година.
Само да вметна още едно хубаво нещо. Давам имуностимулатор на детето който се приема три пъти на ден. Казаха че няма проблем да го дават и в градината. Като го пратих пъвият ден с него се обадих на медицинското лице. Вечерта извадих кутията от раницата на нея имаше залепено името на детето ми както и кога се дава.

# 347
Намерих го, благодаря.   bouquet

# 348
Имам спешен въпрос към всички майки, чиито дечица посещават частна ясла, а не искам да отварям нова тема. Предварително извинявайте, че спамя темата  Hug
Спира ли се майчинството, в случай че детето посещава частна ясла ( на една година е), а аз  не съм се върнала на работа? В смисъл, подават ли се информация от частните ясли/градини  до НОИ? Предполагам, че само тези, които са лицензирани от МОНМ изпращат такава информация, а тези които се водят детски центрове- не, но все пак да ви попитам.

# 349
  • Sofia
Не се спира, защото детето не е оставено за отглеждане в заведение на държавна издръжка.

# 350
Мерси, Шунка!

# 351
  • София
Gia_1, виж  тази тема
Частна детска ясла и майчинство...  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=580110.0 

# 352
  • София
Имам спешен въпрос към всички майки, чиито дечица посещават частна ясла, а не искам да отварям нова тема. Предварително извинявайте, че спамя темата  Hug
Спира ли се майчинството, в случай че детето посещава частна ясла ( на една година е), а аз  не съм се върнала на работа? В смисъл, подават ли се информация от частните ясли/градини  до НОИ? Предполагам, че само тези, които са лицензирани от МОНМ изпращат такава информация, а тези които се водят детски центрове- не, но все пак да ви попитам.

Зависи от яслата. Аз се сблъсках с този проблем. Просто говори с директорката на частното заведение. Моята ми каза, че не се подава информация за децата - ЕГН и т.н., но при евентуална проверка може да се случи да се разбере. Но в повечето случаи не се спира. Моето дететнце тръгна вече и ноември ще видя превода Simple Smile Но мисля, че няма да го спрат

# 353
Не мисля, че има законово основание да се спре. Както вече се каза, спира се, когато детето е в заведение на държавна/ общинска издръжка, а частната ясла не е такова.

# 354
  • София
Още една нова частна детска градина. http://chudesita.znaiko.eu/terms.php Все още не е отворена, но ще отвори до края на октомври. Работим върху сайта й.

Доколкото разбрах в момента текат ремонтни дейности и се чакат регистрациите.

# 355
  • на път
Здравейте момичета  Hug
Нашата градина е
http://www.kinderoase.eu/
Имам 5 годишно момиченце там. Посещава я от 1 месец.

# 356
  • София
Д_Ива, чакам продължение Laughing

# 357
  • Sofia
Здравейте мами, пьрво искам да се извиня, че ще задам въпрос на който със сигурност е отговорено някьде по-назад в темата, но си признавам, че нямах време да я прочета цялата, за да намеря това което ме интересува - а то е - много Ви моля да ми препорьчате добра ясла в Младост. Бях се насочила кьм Еспа, но не намерих много добри отзиви. Ще сьм благодарна за всякаква информация. Предварително Благодаря.
Здравей, големият ми син ходи от 1 г. в Рай, на Бистришко шосе, от Младост, 4 Бизнес парка е много близо по новия път през  София резиденшъл парк, вече има и автобус 314.
Аз съм много доволна, бях писала и преди като го записахме и сега 1 г. по-късно, запазвам отличните си впечатления. Детето ходи с огромно желание от самото начало, не е плакал, аз го водих да играе в двора няколо дни преди тръгването му и той сам поиска да остане с другите. Храни се много добре, научава нови неща - игри, песни, танци, светофара, все ми разказва какво са правили и колко са добри учителките. Голям двор, всяка група с площадка, винаги ги извеждат, ако не вали и не духа силно. Не мога да кажа, че не боледува, но лесно оздравява, а и се приспадат 50% след 5 дни отсъствие.
Чак не ми се вярва, че още не съм намерила кусур на градината за толкова време, едниствено, че веднъж, в началото поисках да видя запис от камерите, ей така от любопитство, но така и не ми дадоха (за какво тогава са тези камери?) Директорката спазва мнооого стриктно всички изисквания и ми каза, че е незаконно практиката на други градини с  видео наблюдение в реално време, което ми е странно. Но при положение, че абсолютно нищо не ми дава основание за притеснение, така и не намерих време да проверя това. Вие знаете ли нещо по въпроса?
А и другото е, че родителите на децата от нулева и първа група не могат да присъстват на тържествата, дава им се възможност да си купят диск с представленията.
Дано съм била полезна Simple Smile

# 358
Това с тържествата е нормално. Май го има като практика на доста места. Точно днес го обсъждах с приятелка. Правят така, защото когато дойде моментът за тържеството и се съберат родителите, децата се гушват в тях и няма тържество  Mr. Green Тоест трудът, който са положили остава ей така.  Grinning

# 359
  • София
И при нас няма да има тържество с родители Simple Smile И мен ме предупредиха за същото. После - диск

Общи условия

Активация на акаунт