Частни детски градини и ясли - София (5)

• 123 246
  • 766
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Bunnie, аз бих се радвала на подробности-  възраст на дечицата, цена, неща които не ти харесват ( няма как всичко да е перфектно и ние не сме ). Благодаря предварително. Вече толкова глупости изчетох из нета, че започнах да бъркам нещата, добре че си нахвърлях лист...
Децата мисля се приемат след навършване на 2г, но май може и по-рано. Моята мацка беше на 2г и 1м като тръгна. Специхичното е че искат детето да почне градината от лятото защото тогава са по-малко деца и съответно на детето може да се обърне повече внимание. Моята съм виждала с очите си как първите 2 дена я гушкаха и носеха напред назад ако се опиташе да се разплаче. Не е плакала, но си помрънкваше. Първите седмици имаш ежедневен постоянен контрол с директорката на градината. Може да ти се обади и 5 пъти ако искаш. Както е и сега. Записах детето са на плуване и звъннаха веднага да ми дадат отчет как е минало, как се е държала, харесало ли й е и т.н. Сега градината е вече двуезична и им говорят пердимно на английски. И виждам че малката разбира доста. Така беше и преди де. Имаха си всеки ден сутрин и  следобед часове по английски като учетилката им говореше изцяло и само на английски. Имахме открити уроци в края на годината, тържества на голяма сцена в неатъра примерно и т.н.
Мога да кажа че още сбед първите 2 седмици като тръгна на градина видях огромня промяна в детете си. Определено много се занимават и се грижат за тях. Харесва ми и това, че имат засилен лекарски контрол и сутрин децата вече си знаят и сами си отварят устата за да им видят гърлото.
Другото което беше много ценно за мене е че миналата година по това време детете мо итключи зверска алергия към белтъка на яйцето и това наложи строг режим. Защото така кашляше че не спяхме по цели нощи. Нямах проблем да й нося храна от вкъщи. Слава Богу всичко е в миналото вече.
Ако още нещо те интересува питай.

# 331
  • София
А някой има ли отзиви/мнение за ДГ Патета в Лозенец? Моя приятелка търси мнение за там, сравнително нова е и нищо не откриваме. Доколкото разбирам, собственост е на клубовете Патета, Danybon е писала в блога си за тях, друго не откривам...

# 332
Мигла, търся из нета, но не намирам инфо за "Стори пакост". Може ли някакви координати?
Имат фейсбук
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=158278307612842&set=p … type=1&theate

Мигла, мерси и аз специално за информацията Hug При мен изведнъж се оказа, че въпросът ми е пак на дневен ред (гледачката ме зарязва) и инфо-то ти ми дойде точно навреме Simple Smile

# 333
violenzaaБлагодаря, че сподели вече преки първи впечатления от градината, стискам палци адаптацията да продължи все в този дух и детето да се чувства щастливо в новата среда! По нататък като имаш повече информация пиши какви са им заниманията на децата. Още веднъж, успех!

# 334
Здравейте мами, пьрво искам да се извиня, че ще задам въпрос на който със сигурност е отговорено някьде по-назад в темата, но си признавам, че нямах време да я прочета цялата, за да намеря това което ме интересува - а то е - много Ви моля да ми препорьчате добра ясла в Младост. Бях се насочила кьм Еспа, но не намерих много добри отзиви. Ще сьм благодарна за всякаква информация. Предварително Благодаря.

# 335
Добра ясла в Младост е почти несъществуващо понятие... Знам, че имаше някакви, но не са лицензирани и са в апартаменти (за качеството на грижите не мога да коментирам, може да са добри).
Аника
http://www.veselotogardje.com/bg
Коколино
Камелини мисля, че също имат, но не знам колко малки деца взимат.
За тези се сещам в момента.

# 336
  • София
Камелини не взимат деца под 2,5 г., яслена група нямат и не възнамеряват да има. Инфото ми е от собствениците.

# 337
  • Има много детски смях.
м...но поста за ремонта лично мен ме разби. Прашно било..еми пршно ще е няколко месеца. Моето дете няма да ходи в ДГ само месец два...ами след година като свърши ремонта Какво?
А и наистина е важно кой какво търси.

Предполагам визираш моя пост, който така разбуни духовете.  Laughing Пак ще обърна внимание ,че не ремонтът ме притесни, като минавах оттам, а децата в непосредствена близост /буквално 2 метра/ до работещи багери, трактори и валяци, както и отстъствието на възпитател при тях в този момент. И от 100 кладенеца вода да се опитате да извадите, пак няма да ме убедите, че гледката, на която станах свидетел, е безобидна... Силно се съмнявам, че когато с децата си обикаляте по подобни места,  сте в такава непосредствена близост до машините   Stop

Мрав, много точен пост.  Peace

# 338
Момичета, има ли някой отзиви за Частна Ясла Пчеличка (Зап. Парк)?

# 339
Мемчо да отговоря за Увекинд.
Сина ми тръгна на 2,2 месеца. Мястото и времето за тръгване беше уговорено от Септември той тръгна през Април. Предпочитат пролетния период за начало. По- малко болести и по-хубаво време.
Приемат по едно ново дете на седмица за да има време за адаптация. Предупредиха ме че първата седмица трябва да съм изцяло на тяхно разполучжение и ако не се адаптира за това време и втора седмица. При моя син адаптацията мина за 3 дни. Първият път отидохме с него да занеса документите. Стоя при децата около час. При тръгването първият ден стоях с него в градината от 9 до 12. Пожела да яде с децата. След като се нахрани си тръгнахме. Вторият ден го оставих и ме изпратиха да пия кафе. Отидох в 12 казаха че е спокоен и ще пробват да спи да чакам пред градината. В 13 часа ми казаха че е спокоен но не е заспал и ми го дадоха да си спим у дома. На треият ден същият филм но той заспа и ме пратиха да си ходя и да отида в 15,30 да го взема. Четвъртият ден остана цял ден. През тези три дни имаше едно детенце което плачеше и през цялото време беше в ръцете на някоя учителка. За секунада не го оставиха да плаче. Храната за мен е ок. Докато ходих с моя син видях големината на порциите за мен са ок. Моя син е от децата който се хранят добре. На него му стига и винаги имат зеленчуци към яденето. В петък получаваш менюто са следващата седмица. Таксите ги има обявени в сайта.Немският за мен е ок. На тази възраст. 3 пъти в седмицата по 2-3 часа. Позитиви малки групи. Децата са с 1-2 учители и леличка. постоянен медицински контрол. Дневници в който вписват какво са правили , дали са яли или дали са акали. Изключителен персонал който е адски отзивчив. Моя син е много светъл. Помолих никога да не излиза без шапка с козирка навън. На следващият ден се качих с него до стаята на шкафа му имаше залепена бележка: Той излиза навън само с шапка. Имат хубава база. Играчките им са супер...аз самата си падам много по обазователни играчки, там има предостатъчно. За две седмици махнахме памперса изцяло. Моя син стана изключително самостоятелен. Разделя се с учителките като им казва че ги обича и те му отговарят със същото. Играят много с тях. Обикновено когато го вземам  учителките играят с децата в двора на градината. Теглене с въже или на топка и други игри. Не седят на една пейка като в ДГ до дома ни. Всеки месец имат някаква инициатива...правиха пикник, пекоха картофи на огън, садиха цветя, лятото им напълниха басейн в двора, зимата караха ски в двора. Негативни впечатления нямам но ми се ще да намерят опция за басейн през зимата...и други такива занимания. Ако се сетиш нещо питай.

# 340
  • София
Hope for Two, благодаря за изчерпателната информация! И ние си мислим да тръгне пролетта по същите причини. Ползвате ли транспорта на градината?

# 341
Не. Ние си го водим и взимаме.

# 342
Zdraveite. Imate li mneniq za Chastna detska gradina "Sluncheva usmivka'' v Ovcha kupel? Blagodarq vi.

# 343

Hope for Two, а каква е таксата?

# 344
Имат сайт там са описани таксите.
При боледуване на детето не връщат такса. Което не е приятно /защото ние ползваме жена през това време/ но е логично. Като работеща в часна фирма ми е ясно че за да се издържат няма как това да се приспада.

Общи условия

Активация на акаунт