Частни детски градини и ясли - София (5)

• 123 272
  • 766
  •   2
Отговори
# 450
  • София
Ако търсите "научна" причина, може да се разровите по дебелите бумаги и ще откриете. Но...тук във форума не мисля, че е място където да се цитира високопарно научна литература. И мисля, че не е удачно да сравняваме преди 10-тина години и децата днес. Разликата е огромна. Аз изказвам МОЕ мнение като родител преминал през това с моите деца и като учител, работил с деца тръгнали от ясла и такива, които идват за първи път в ПГ. Това си е мое мнение. Не го натрапвам на никого. Не един са случаите, когато е идвало детенце, гледано от бабата до 6г. То не е плач, то не са капризи, тегаво и за него и за нас. НО отново не е редно децата да се вкарват в "закономерности". Зависи от детето, зависи от родителите, зависи от средата. И както вече писах предстои вкарване на задължително записване на децата в ДГ от 4-г. Е, тук/както и за 5г/ съм много против. /и това си е мое мнение/. НО Това го налага ЕС. И нашите гламари козируват и ще го наложат.Без да има дадено право на избор за родителя, осигурени достатъчно места и условия.
В дебелите книги няма аргументи за такова едно едва ли не задължително за развитието посещатване на ДГ най- късно на 5 годишна възраст, именно по тази причина питам. Сега разбирам твоите аргументи, приемам, зависи от детето и зависи кой го гледа, но същото се отнася и за дете, което посещава ДГ.

# 451
Вече съвем оспамихме темата та и аз да се включа.
Детето ми тръгна на ДГ на 2,2 години. Сега от септември го изтеглиха в горната група щото ми е много умен:))) Чесно казано за знанията които показа в ДГ има заслуга баба му. Пенсионирана детска учителка. Децата са като попивателна и за един месец при нея научи много неща. Под формата на игри разбира се. Предложиха да го преместят и ние се съгласихме. После споделих с бабата, че се чудех дали няма да си компексирам детето като ходи с по-големи и за мое учидване тя каза че е по-добре...та по темата. Аз лично смятам че децата имат нужда от тази социализация в ДГ след 3 години. Виждам моето дете и сравнявам с две приятелски деца с около 5-6 месеца по големи от моето. Ми то разлика огромна. Вярно е че социализацията не е само в ДГ но там е колектива. Това с което цял живот се учим...да работим , да кумоникираме, да отстояваме позиция. Именно това за мен е полезното.  Детето ми е щастливо в ДГ и не смятам че 7 часа са много за него там. Да понякога му спестяваме някой и друг петък..но никога не го водя по късно. Има правила и правилата се спазват. А и другото което съм видяла са 2 деца гледани от бабите и тръгнали директно първи клас. Две различни семейства доста образовани и грамотни с един проблем - трудно адаптиращи се деца. Деца който преживяха тази адаптация в 1 клас за сметка на материала. Умни деца с доста проуски. А за да не е най големият спам. Ние избрахме ЧДГ пред ДГ /беше приет/ поради факта че за мен знанието което ще получи там при 15 деца в група а не 35 е съвсем различно.

# 452
По темата дискутирана до момента в последните постове и във връзка със заглавието, не знам дали ви прави впечатление, но трайно се налага изводът, че ако детето трябва да ходи някъде извън семейната среда, то при сегашните условия в държавата и обществото, изборът е в полза на ЧДГ пред общинските такива /въпреки някои положителни впечатления споделени за последните/, май минусите им са в повечко.

# 453
  • София
По темата дискутирана до момента в последните постове и във връзка със заглавието, не знам дали ви прави впечатление, но трайно се налага изводът, че ако детето трябва да ходи някъде извън семейната среда, то при сегашните условия в държавата и обществото, изборът е в полза на ЧДГ пред общинските такива /въпреки някои положителни впечатления споделени за последните/ май минусите им са в повечко.

Ах, те и на повечето частни градини минусите са им в повече, но това е положението Simple Smile

# 454
Веси,
в тази тема е нормално да са такива мненията Simple Smile Като цяло в обществото не са.

# 455
  • София
Момичета, има ли някой с пресни впечатления от Слънчогледи и Ежко-Бежко?
И двете ми харесаха на първо четене!
Благодаря предварително!

# 456
Danybon има детенце в "Слънчогледи", ако искаш й пиши съобщение, много е отзивчива. Една от най-хвалените градини е, от по-скъпите (не от най-скъпите), по времето, когато гледах за моето дете - преди 2 г., нямаше свободни места.

# 457
Hope for Two  Peace

# 458
  • София
Параход,
благодаря! А каква е цената, знаеш ли, че не успях да видя?

# 459
Здравейте, а има ли някой, чието дете е в ЧДГ "Вълшебен свят"- София? Много ще ми е от полза мнение от първо лице. Аз ходих на място, много ми хареса - двора за игра, обстановката вътре, малко ми е далеч, но имат транспорт, който влиза в цената.... Просто самата аз в момента не мога да реша - хем мисля, че й е време за общуване, хем не ми се пуска, пък хем полудявам вече вкъщи...
Ето това е мястото: http://www.welshcenter.bg/.

# 460
Здравейте, а има ли някой, чието дете е в ЧДГ "Вълшебен свят"- София? Много ще ми е от полза мнение от първо лице. Аз ходих на място, много ми хареса - двора за игра, обстановката вътре, малко ми е далеч, но имат транспорт, който влиза в цената.... Просто самата аз в момента не мога да реша - хем мисля, че й е време за общуване, хем не ми се пуска, пък хем полудявам вече вкъщи...
Ето това е мястото: http://www.welshcenter.bg/.
От скоро дъщеря ми посещава детска градина "Вълшебен свят". За мен беше много важно храненето - вегетарианци сме всички в къщи и само тук ми предложиха подходящо меню, освен това персонала не може да се опише, трябва да се усети атмосферата, която създава. Групите са по 10 деца и отношението е наистина индивидуално, с грижа и внимание. Не е преувеличено, ако кажа, че се чувстваш все едно си на почивка при баба, не само заради това, че самата сграда прилича на къщичка сред природата, далеч от стреса на града и сивите, скучни здания, в каквито обикновено се помещават повечето градини. Сина ми преди време го местих два пъти, тогава беше на държавни ясли и почти стигна до нервни кризи, които се изразяваха в събиране на всички вещи - дори яке и ботуши в детското креватче и треперейки, повтаряше нещо на бебешки. После плачеше неистово, аз също почти непрекъснато ревях. Но тук няма такова нещо, нито плач, нито притеснение, абсолютно спокойна съм, а детето е щастливо. Няма да споменавам детската ясла, в която сина ми съм го прибирала със залепнало "ако" чак до тила, никой не го поглеждаше по цял ден. Това със сополите ми се виждаше направо песен. Твърдо съм за частна ДГ и препоръчвам тази http://www.welshcenter.bg/ най-вече, защото цената е много прилична за това, което се предлага, а аз съм доста критична, когато става въпрос за децата ми.

# 461
Моето дете е в ЧДГ ,,Вълшебен свят,, и съм меко казано много доволна,ходи с голямо желание и вече се прибира с усмивка ,а е само на година и 11 месеца.Малко е далече и за мен ,но ползваме бусчето взимат си го сутрин и вечер ми го докарват пред вратата,много удобно,а и влиза в таксата, на всякъде се плаща допълнително.В общи линий който има възможност за частна детска градина ,да не се чуди това е мястото,чист въздух , много приятни помещения ( всичко е ново ) голям двор за игра,с нетърпение чакам да падне снега да правят децата снежни човеци там,че пред нашият блок няма нито една площатка за такава цел Simple Smile

# 462
Параход,
благодаря! А каква е цената, знаеш ли, че не успях да видя?

Параход, благодаря за милите думи!   bouquet

TEDDY_BEAR, таксата е 700 лева/месец. Вече съм отвикнала какво точно да разказвам на мами с мънички деца. На мен всичко много ми харесва - и базата, и учителите, и заниманията. В блоговете си разказвам редовно какво се случва в детската и с малкия ми син - ако искаш можеш да погледнеш.
Това е в стария ми блог "Хлапета" - общо по ключова дума
http://danybon-hlapeta.blogspot.com/search/label/%D1%87%D0%B4%D0 … D0%B5%D0%B4%D0%B8

А вече пиша в новия ми сайт http://danybon.com/. Вчера имаха невероятна изложба с африкански рисунки и това е последната ми публикация за тях http://danybon.com/index.php/private-education/chastni-detski-gr … ba-v-slunchogledi.
Наснимала съм и нови кадри около детската и трябва тези дни да седна и да го напиша, но все отлагам. От октомври са вече и в още една или две сгради. Всичките са долепени до първата. В първата останаха по-малките, а в новата - са по-големите. Тук са и новите им кабинети по музика, рисуване (малко от кабинета по рисуване можеш да видиш в горния линк). Ако ходиш да оглеждаш, надникни и там - невероятна е гледката към Витоша. Ох, защо не съм дете и да рисувам, да рисувам! Simple Smile Големите имат и нови спални в новата сграда.
Тук имам още разкази http://danybon.com/index.php/private-education/chastni-detski-gradini
За мен на този етап е най-важно синът ми да успее да влезе в училището на батко си, закъдето е огромна конкуренция. Мисля, че с тази подготовка от "Слънчогледи" ще се справи.
Всичко друго, което ме е вълнувало, когато е почнал детска градина - си е перфектно, дори повече от перфектно. Ако нещо още те интересува, питай или ми пиши. В тази тема по-рядко влизам. Много е интересна, но съм вече насочена към ученическата тематика и затова. Simple Smile
Успех! И пак благодаря за хубави думи! Simple Smile

# 463
Чудесно е, когато четеш такива постове.Още повече, че всички познаваме Danybon и сме на ясно, че това не е "самореклама". Супер.Дано да има такива отзиви и от други ЧДГ!

# 464
Отровка, мерси, миличка! То верно човек не смее да похвали нещо в нашата държава. Simple Smile Може би и затова не обичам да пиша в този форум, а си разказвам в блога си, моето местенце - там е ясно коя съм и "за какво се боря". Simple Smile

Междудругото от доста време се каня все да допълня нещо, което мярнах в твой стар пост.

Аз също преди време на 100% клонях към градините и училищата с традиции.
За училищата може би съм още така. Искам да знам много - например, накъде отиват да учат след това и т.н. Това ми е било водещо и при избора на детските градини.

С изненада преди няколко години открих, че една градина може да е нова, да прилага модерни методи и да има хубава база, но и да предлага добро и качествено образование.
Така за себе си оформих извода - много зависи кой е застанал начело на градината и кои са учителите. При нашата макар и нова градина бяха добре познати имена, професионалисти, за които получих страхотни отзиви от много места.

Та това се канех от може би месеци до допълня към твоя стар пост относно новите и старите градини.

Чудесно е, когато четеш такива постове.Още повече, че всички познаваме Danybon и сме на ясно, че това не е "самореклама". Супер.Дано да има такива отзиви и от други ЧДГ!

Общи условия

Активация на акаунт