Частни детски градини и ясли - София (5)

• 123 070
  • 766
  •   1
Отговори
# 645
Гвендолин, благодаря за споделеното   bouquet

# 646
"Лиценз" за двуезично обучение никой няма и няма как да има. Национална програма по чуждоезиково обучение няма и няма стандарти. В ЧДГ чуждия език се фиксира като допълнителна дейност. Да, някъде е по 30 мин на ден, някъде се говори по-дълго, но в Инспектората се заверява българска програма.Различно е за училищата, които си имат езикова заверка- Е.К, Увек., Веда. Ако в ЧДГ не се покрива бъл.програма, просто няма лиценз-така е с ДГ към немското посолство, но там пък няма покритие на програмата по БЕЛ. Така, че ако искате лиценз, дългогодишно обучение, немски език- Увекинд, Е.К., Веда,.

# 647
  • София
Киндер Оазе ни казаха, че водят децата от предучилищната група на уроци в училището в Драгалевци, явно за момента така са решили въпроса с липсата на лиценз и ни увериха, че работят по въпроса.

# 648
Отровка, подозирам, че си права

# 649
Meмчо, интересно решение. И при този начин на водене ще се издава ли удостоверение?! Освен това училищната готовност не е само по 2 часа обучение по БЕЛ и Математика! Тук се изграждат цялостни умения и навици.Това не може да се получи с претръчкване до у-щето в съседния двор.

# 650
  • София
Не сме разпитвали за подробности, защото сме в много начален етап на подбор. Увериха ни , че няма да има проблем с продължаване на образованието в българско училище.
Има мами с дечица там, може би те знаят повече.

# 651
Някой има ли отзиви за ЧДГ Патета в Лозенец? Сайтът им е доста богат, но някак си са пропуснали ключовата информация за таксата. Simple Smile Колко е? Задължително ли се учи и англлийски и руски???  newsm78 Вярно ли, че за всяко отсъствие на детето задължително се представя медицинска бележка?  Shocked По колко деца са в група и т.н....

# 652
  • Sofia
А има ли детска градина, в която да не искат мед. бележка за всяко отсъствие на детето?!?! И защо е допуснато това?

# 653
Шунка извинявай ама какви са тези тъпи въпроси...ние отиваме на ски за 10 дни...няма да ми искат бележка като се върна. А и няма да вися при личния за да ми се разболее детето. И какво ако занеса бележка и детето ми кашля...няма да го върнат ли?

# 654
А има ли детска градина, в която да не искат мед. бележка за всяко отсъствие на детето?!?! И защо е допуснато това?

Честно, ти сериозно ли?  newsm78 Ако искам да пратя детето ми за седмица при баба му (която може да вземе отпуск в определено време от годината) в провинцията? Ако идва племенницата ми, която живее в чужбина, виждаме я веднъж годишно и искам детето ми да остане в къщи да прекара време с братовчедка си? Мале, недай си боже пък да искаме да отидем на семейна почивка!!  Shocked Медицинска бележка, домашни причини, неизвинени отсъствия... Това да не е 9-ти клас!  Rolling Eyes

# 655
В нашата градина беше така - медицинска бележка, независимо от повода. Струва ми се, че някои майки бяха психясали на тема разболяване и искаха максимален контрол. Т.е. натискът не идваше от самата градина, а по-скоро се поддаваха на маниите на някои родители.
Мен това ужасно ме дразни, но явно ще трябва да свикна, защото сега в училище пък имаме право само на 3 дни отсъствие по семейни причини за цялата учебна година, а детето ми е само на 5г! Страшно ме е яд.

# 656
  • Sofia
 ooooh!

Като сте ходили някъде, носите бележка, че детето не е контактно. И аз мога да кажа, че сме били на ски, пък да не са били нещата точно такива. Или по време на почивката да сме лепнали нещо.
Интересно, у вас ли идват докторите да ви бият ваксините, че да не се зарази детето в поликлиниката....
Иначе голямо втелясване става за 2 сопола зимата, голямо мрънкане срещу другите безотговорни родители (тук не визирам никоя от вас лично, въпросът е принципен).

# 657
  • София

на нас не ни искат. Пише, че трябва да носиме, но не мога да се разкарвам до педиатърката всеки път и да вися и чакам заедно с болни деца.
Достатъчно съвестна съм и не пускам детето си болно на градина.
Не съм доволна когато чуя или видя някое детенце със сополи или да кашля, но ...това е живота. Поне моето придоби имунитет така и вече рядко ми се разболява:)

# 658
  • София
Някой има ли отзиви за ЧДГ Патета в Лозенец? Сайтът им е доста богат, но някак си са пропуснали ключовата информация за таксата. Simple Smile Колко е? Задължително ли се учи и англлийски и руски???  newsm78 Вярно ли, че за всяко отсъствие на детето задължително се представя медицинска бележка?  Shocked По колко деца са в група и т.н....
Детето на моя приятелка е там. Принципно е доста доволна, единствената забележка беше, че не извеждат всеки ден децата, явно другите родители не настояват особено за това. Да, учат всеки ден и англ., и руски език, струва ми се, че беше по 30 мин. всеки език всеки ден, но ако те интересува точно, ще попитам. Мисля, че с храната таксата ставаше към 700 лева. До 7 деца са в група.

# 659
Точно за това Пандичка търси такава градина.
За да не се занимава с такива глупости. При нас не смятам че има родители който лъжат, на мен и през ум не би ми минало тази схема която Шунка е изказала.
Ваксините сме ги свършили и ДК са отделно от ЛЛ така че сравнението е немислимо.
Да двата сопола са за втелясване, когато са при дете с бележка и течащ сопол.

Общи условия

Активация на акаунт