Частни детски градини и ясли - София (5)

• 123 070
  • 766
  •   1
Отговори
# 630
Супер, много благодаря за полезната информация!   bouquet

# 631
Гвендолин, май съм изпуснала доста от темата. Извинявай но Германи имат ли лиценз? Питам, защото аз мисля, че когато родител си даде детето в ЧЯ или ЧДГ, той не мисли само за текущата година, а и за перспективите. Аз също знам за ЧЯ и ЧДГ, в които въпреки наредбите с децата работят и педагози.Аз лично съм -за. А сега ако влезе новия закон няма да има такова задължение, защото от 2г. няма да се водят яслени групи. мисля, че не е без значение дали с децата работи педагог, лелка или прекрасната племенничка на собственичката/примерно/.

# 632
Гвендолин, сега се върнах назад и видях в кои райони търсиш градина. Не знам дали би те устроило, но Funky Monkey е кажи-речи в Хладилника. Имат малка група за деца от 2 години. Синовете ми ходят там, единият е в тази малка група, и за децата се грижат педагози, няма "лелки". Базата е приятна, просторно е, свежо, без излишества, според мен. Вече 6 месеца децата посещават градината, и засега ме удовлетворява, по-добра е от предишните ни три (Алиса и Аладин, и една общинска ясла).

# 633
Гвендолин, сега се върнах назад и видях в кои райони търсиш градина. Не знам дали би те устроило, но Funky Monkey е кажи-речи в Хладилника. Имат малка група за деца от 2 години. Синовете ми ходят там, единият е в тази малка група, и за децата се грижат педагози, няма "лелки". Базата е приятна, просторно е, свежо, без излишества, според мен. Вече 6 месеца децата посещават градината, и засега ме удовлетворява, по-добра е от предишните ни три (Алиса и Аладин, и една общинска ясла).

Ванилия:)(мн свеж ник, сетих се за едина истинска история по този повод, но др път), благодаря ти за идеята за Фънки Мънки, ще я проверя. В сряда съм в "Рай", около Икея някъде, така че и за там ще споделя,ако някой се интересува. А ако има майки,чиито деца са в тази най-стара частнадетска градина, да си признават бъъързоо:)

# 634
  • София
И аз препоръчвам Фънки Мънки - дъщеря ми беше там почти 3 години и впечатленията ми са само хубави!

# 635
  • София

Ванилия:)(мн свеж ник, сетих се за едина истинска история по този повод, но др път), благодаря ти за идеята за Фънки Мънки, ще я проверя. В сряда съм в "Рай", около Икея някъде, така че и за там ще споделя,ако някой се интересува. А ако има майки,чиито деца са в тази най-стара частнадетска градина, да си признават бъъързоо:)

Да, аз ще чакам отзиви  Peace

# 636
Моят син ходи близо 2 години в "Пипилота" на Любен Каравелов-много съм доволна, т.к. госпожата им беше и логопед ( имаше и още 2 млади учителки,леля и 2 каки, групите бяха по 6-8 деца) и т.к. той имаше нужда и от такъв тя се грижеше за него и в това отношение.Ако не беше само ясля още щях да го пращам там...

# 637
Балони,много странно - отговорих ти днес по-рано, но сега не си намирам поста - явно нещо не съм го публикувала:)Simple Smile И слава богу, защото щях да те подведа.
Германи не само има лиценз, но заедно със Светлина са единствените частни ясли/дет градини, които имат право на двуезично обучение (по информация от МОН). Останалите, като Киндероза напр, в които се говори само на немски на децата, едва ли ще вземат някога лиценз, не само заради жестоките изисквания към материалната база. Сега отделен е въпроса, че освен лиценз Германи имат в каталога си и голи дупета:) Подкрепям една приятелка в мнението й, че Германи не е детско заведение, а фитнес и СПА с детска градина, сещаш ли се?Simple Smile
Колкото до лелките и педагозите - лелките са ми мн симпатични, сигурна съм, че в емоционален план някой от тях са способни да дават повече, отколкото педагозите (зависи, разбира се). Но моята логика е следната: лелката, поради липсата на квалификация, работи за по-малко пари,а педагогът поради наличие на образование - взема повечко. Детски заведения, които са склонни да инвестират повече средства в персонал, в моите очи се издигат. Иначе, да са живи и здрави лелките.

# 638
Не знам дали някой е писал вече, но ЧДГ "Питър Пан" е с нов интернет адрес: www.pitarpan.com.

# 639
Здравейте,

Изчетох цялата тема, но попаднах само на един пост за Киндероазе и то не много позитивен. Може ли някой да сподели лични впечатления т.е. детенцето ви да посещава тази ДГ.
Също така ме интересуват мнения и препоръки за други немски детски градини и ясли в София, защото те реално май не са много. Благодаря предварително на всички, които ще се включат с мнение и препоръка.

# 640
За Киндероазе имам лични впечатления от посещението си там - допадна ми определено отношението на персонала ( на много малко места можеш да видиш директорката на градината да е седнала и да играе с децата). Материалната база не ми хареса, но това не е толкова важно за някой родители.Под материална база имам предвид двора, които не е пригоден, а и вътре ми се стори някак схлупено, ако ме разбираш... Моя близка приятелка ми я препоръча, затова отидох да я разгледам - тя е изключително доволна, а общо взето е претенциозен човек, с усет към емоционалното и психично развитие на децата. Казва, че децата й на 4 години са говорили немски. Нямат лиценз обаче. Това е всичко, което мога да споделя.

# 641

Ванилия, ходих до Фънки Мънки,интересно ми е кое най-много ти харесва там? Може би сега улавям в поста ти това "засега ме удовлятворява" като "аббее горе-долу"..има ли нещо вярно?

# 642
  • София
Браво за безопасността на движение!  Hug Лошото е понякога, че ние родителите невинаги обръщаме внимание на това толкова важно нещо според мен Sad

# 643
това с лиценза е много важно. Да, до 4г. е добре детенце да е в градина с повече "емоции", но когато е във възрастта за предучилищно образование, лиценза си е задължителен.Иначе без удостоверение в І-ви клас ще берете ядове.
Гвендолин и аз съм на твоето мнение за Германи. Малко ми е снобска обстановката.Обаче не си права, че са само те. С лиценз и "дълголетие" с немски език са и "Ерих Кестнер", "Веда", "Увекинд". И това, което е хубаво при тях е, че всичко е вързано от ДГ до гимназия и немска диплома.
Обучението по безопасност на движението е задължителна част от програмата в ДГ /поне за тези с лиценз/.  bouquet

# 644
Лиценз за двуезично обучение - мисля, че е различно от това в дет заведение да се изучава чужд език (напр няколко часа седмично). Двуезиковите дет заведения -  в тях се говори диретно на чуждия език. Трябва да се изчетат разпоредбите на МОН в това отношение, но честно не ми се заравя в тази боза:) Вече буквално м исе гади от обиколки по ясли и градини...

Общи условия

Активация на акаунт