Частни детски градини и ясли - София (5)

• 123 070
  • 766
  •   1
Отговори
# 615
Това говори само в полза на градината/яслата

# 616
Привет дами,
искам да споделя за една нова частна детска градина в Лозенец, която е отворила врати съвсем наскоро.
Кристофър Робин се казва, ул. Милин Камък, 1 е адресът, ако не се лъжа. ето сайта http://www.c-robinkids.com/.
Аз търсих миналото лято в района, но я нямаше все още, а сега се местим и няма как да я ползваме. Цената е 450 лв за месец, има опция и полудневно, варира 300-350 лв някъде.
Дано на някого да е полезно!

# 617
Здравейте. Моля за инфо за ЧДГ Пролет в Манастирски ливади. Чух много добри отзиви за там. Такса 420лв, добра мат. база, собствено дворче с пързалка и люлки. Но на сайта им няма инфо за цената, а снимките им са само от концерти и представления с децата, а на мен ми се иска да видя нещо и от материалната база...

Също така моля да споделите, ако знаете друга детска градина, освен Марита и Мария Мария Магдалена, в района на Стрелбище/Г. Делчев/Мотописта или в краен случай Ман. ливади, че ни е малко далеч.

За инфо: ЧДГ Марита се премести от Мотописта в Овча Купел 1. Преместиха ни в триетажна къща с 1декар двор. Хубаво е, но на нас ни е страшно неудобно, а и заради транспорта, който се налага да ползваме от ТЯХ, таксата ни скача с около 100лв на месец. Преместването стана по средата на годината и въпреки несъгласието на доста родители. Уж като компенсация собственичката щеше да поема 50% от транспорта, но съдейки по това, което плащаме... нищо не поема+цената варира всеки месец в зависимост от това колкот деца ползват транспорт. Много сме ядосани заради начина, по който всичко стана, но засега нямаме избор за друго място в квартала. До края на уч. год. ще изкараме някак така, но от септември просто трябва да я преместим някъде по-близо и дай-боже с по-поносима такса.

И още една инфо. В едно от освободените от Марита помещения се е преместила частна детска ясла Слънчице или Слънчо или нещо такова. За сега е една група, май сформират втора. Говорих със собственичката, много е мила. Това в случай, че на някой му трябва частна ясла в този район.  Peace

Последна редакция: сб, 26 яну 2013, 17:04 от ♥Пандичка♥

# 618
  • София
Записвам се да следя темата.

Редактирам се, за да не е просто запис.
Четох в темата за яслите, че има доволни от яслата на Доверие, но мненията са от преди известно време.  Някой може ли да сподели по-пресни впечатления, моля?
Освен това, ако знаете за друга хубава ясла в района на Редута, ще съм благодарна да я споделите.

Последна редакция: нд, 27 яну 2013, 09:32 от Sleeping Beauty

# 619
♥Пандичка♥, в "Пролет" не знам ще намериш ли места, но съм чувала добри отзиви за нея.
Зад Билата има и ДЦ " Алфиета", за момента съм доволна. Таксата е 210 за половин ден и 260лв. за цял ден+ 5лв на ден за храна.
Не е лицензирана, април ще кандидатстват за лиценз, и ще трябва да се преместят в ново помещение. На родителската обещаха, да е в района. Предпочетох ги пред много прехвалените Монтесори. Разиграването на последните ми дойде в повече, 2 месеца ще има среща, отменяме срещата и т.н. и да им плащам добра такса за ''сериозността''..........мерси.

# 620
Ани, много приятно ме изенада с инфото, благодаря!  Hug Дано наистина да я преместят в района. Четох много хубави отзиви в стари теми, но ме притеснява това, че залагат предимно на изкуства и спорт, (което е страхотно разбира се), но май нямат учебна програма, което за нас е важно, още повече, че доближаваме до възрастта 5 години, когато трябва задължително предучулищно образование. Но пък си мисля, че щом ще кандидатстват за лиценз, със сигурност ще трябва да въведат програма. А къде мога да видя снимки от базата? Май нямат сайт.  newsm78

# 621
Това е сайтат:
http://www.alfieta.com/mini_galeria/
В подблоковото пространство е, не знам дали ще ти хареса, ако си по-взискателна. Разбрах, че новата къща на Марита е с басейн и екстри.
Той и синковеца сега става на 5г. т.е. това с лиценза ме притеснява, защото може да се наложи да го местя. Принципно имат програма.
Понеделник и сряда водят желаещите деца на плуване, 10лв, плаща се накрая на месеца. Предложих го, като алтернатива, ако ти е далеч "Марита" в момента. Казвали са ми, че в Марита доста добре обучават децата. Бях им пратила запитване за свободно място, но ми отговориха след 2 седмици,  тогава  отговорът им вече нямаше значение.

# 622
ХиХи, какви са тези слухове за басейна? Grinning Няма такова нещо. Къщата е хубава. Все пак е нещо, което се доближава до семейната среда, което е супер. Но има няколко недостатъка. Първо, трудно се отоплява. Има камина, чрез която се отоплява цялата къща през кумин нагоре. На някои хора сега зимата им се струва малко хладно. Аз съм била веднъж, преди една седмица, но като се качвах нагоре из помещенията бях с яке, а като слезнах долу имаше 30 родители+30 деца за концерт и съответно беше топло. Друг недостатък е, че къщата (на три етажа) има остри, извиващи се стълби. Има парапет, но е почти невъзможно да се държиш за него докато слизаш. Когато бяхме там за концерта, ми стана лош как някои деца (вкл. моето) тичаха по стълбите. Уж не им позволявали да слизат сами и ги държат, но според мен тези стълби са адски опасни. Друг недостатък, макар и по-незначителен е, че на двора няма нито едно дърво. Казаха, че лятото ще им опънат шатри, за да направят сянка, но си е друго с растителност. Дано посадят. Иначе образованието и отношението в Марита наистина е страхотно. Много, много сме доволни и тук съм писала многократно за това. И ще ние много мъчно да напуснем, но просто вече част от условията - местоположение+цена - не ни устройват. Sad

Последна редакция: нд, 27 яну 2013, 21:41 от ♥Пандичка♥

# 623
А какво точно представлява подблоковото пространство в Алфиета? Да не е някакво мазе, където светлина не влиза? (От достъпните в сайта снимки не става ясно, няма никакви снимки от самата материална база). Има ли двор или заградено място, където децата да играят? Марита беше на партерен етаж в един от така наречените 'експериментални' блокчета в квартала. Явно се намира някъде до Алфиета, която съдейки по номерацията на блока също е в такъв 'експериментален' блок и дори се учудвам, че не знам къде е точно. Simple Smile Както и да е. Недостатък на местоположението на Марита бе липсата на двор. Точно до градината имаха една оградена за тях си площадка, но многократно осакатявана от вандали и бяха спряли да я поддържат. Лятото понякога водеха децата там, слагаха им пейки и масички, местеха им и люлките. Но по-често ги извеждаха отпред пред градината, където е спокойно, но настилката е от много разбити плочки + става аааадско течение. Или пък ги водеха на разходка някъде около блока... Но ние се примирихме с това, тъй като все пак имаше къде да ги извеждат и ги извеждаха при всяка възможност!

# 624
ani27, моето дете е в Пролет - доволна съм, той също. Ако нещо конкретно те интересува, питай:)

# 625
Явно говорим за едно и също, но аз не съм се изказала правилно. Подблоково пространство= партерен етаж Wink. Под подблоково имах предвид под жилищната площ. Надявам се, вече е ясно, съжалявам за лошото обяснение. Не, нямат двор, за това и ще се местят, също. Извеждат децата на детската площадка, която е до тях, или има една по-близо до Комсед. Има големи прозорци.  Има помещение за сън с легла, местата са ограничени, до колкото знам, но този месец дойде ново момиченце на 5г. Забравих да спомена, че в посочената такса влиза и закуска сутрин+ плодове между закуската и обяда. Има помещение със сцена, друго с пързалка и играчки, и по-малък кът с масички, на които се хранят и рисуват. Има 2 групи, едната с по-големи деца, другата с по-малки. Когато имат занимания, ги разделят в двете помещения. Имам спомени, че управителката, която мисля е и собственик, е била управител в Британика 7г.
Легендите за басейна на Марита ги чух от една мама в квартала преди няколко дни.
В " Пролет " нямаше места, когато търсих за синковеца.

# 626
Secret girl, и аз се интересувам от Пролет. По колко деца са в група? Просторни ли са помещенията? Стаите за игра/хранене отделно ли са от тези за спане? Има ли двор/къде ги извеждат? Каква е таксата и какво включва? В нея включва ли се английски и/или някакъв спорт? Може и на лични.  Simple Smile

Ани, разбрах те, благодаря за информацията.   bouquet Пратила съм им имейл с няколко въпроса, ще видим дали и какво ще отговорят.

# 627
Пандичке, предпочитам тук - може и на някой друг да му е полезно.
Групите са от 12-13 деца, без изключение, има по 1 група от всяка възраст. Разделени са на два филиала - 1ва и 2ра заедно в едното място и 3та и 4та заедно - на другото (самите филиали са доста близо един до друг). Така се избягва претоварването с деца, и на практика в общите игри (когато са и двете групи на двора например) се събират 20тина дечица на близка възраст. Всяка група си има свое помещение, което се полза и за хранене, и за спане, но имат и по едно допълнително помещение, където се провеждат някои от заниманията. Стаите са светли и просторни. ( И имат едни от най-симпатичните детски санитарни възли, които съм виждала - малко офф, но на такива неща се нагледах, когато избирахме градина...)
И двата филиала имат двор и играят там+понякога в петък (имат ден на емоцията) ходят някъде, но това е по-рядко.
Таксата е 420 лв и включва основната програма, без английски. Допълнителни занимания имат йога, плуване, рисуване, танци. Имат транспорт, който може да се ползва само в една посока, само определни дни или пък инцидентно - в това отношение са много гъвкави.

# 628
Благодаря!   bouquet
А каква е цената на английски и по колко пъти в седмицата го имат децата от 1ва-вра група?
Каква е цената за плуване/танци и по колко път в седмицата са? През зимата водят ли ги на плуване?   В Марита тамън ни зарибиха когато започна уч.год. Водиха ги точно 4-5 пъти септември/октомври и после край. А времето все още беше достатъчно добро, за да продължат поне още месец да ги водят... 

# 629
Моето дете не е било първа група, така че не съм сигурна, но мисля, че имат английски по 2 пъти в седмицата, както и големите, а цената е 40 лв.
За плуването - 65 лв месечно, ако има пауза, то е само в най-люта зима, но не сме ползали този спорт и не съм сигурна.
Танците вероятно са 20 лв, както и йогата (горещо препоръчвам, момичето, което води йогата е страхотно и моя син много я харесва).
Имат и допълнителни занимания по музика, извън задължителната програма - те са 35 лв.
Всички тези дейности са два пъти седмично, програмирани така, че детето да посещава което си поиска, без да се застъпват, т.е. ако някй реши, може да ходи на всичко.

Общи условия

Активация на акаунт