Частни детски градини и ясли - София (5)

• 123 377
  • 766
  •   1
Отговори
# 240
И НИЕ ЩЕ СЕ ЗАПИШЕМ НА ЯСЛА В ПЪРВА ЧАСТНА ДЕТСКА ГРАДИНА ОТ 15 СЕПТЕМВРИ ДИРЕКТОРКАТА И НА МЕН МИ НАПРАВИ ДОБРО ВПЕЧАТЛЕНИЕ.ЩЕ СПОДЕЛЯ МНЕНИЕ СЛЕД КАТО ПОЧНЕМ

# 241
  • София
  Моля, посрещнете още една изстрадала душа- всички сте наясно с терзанията ми  Simple Smile Ще ме извините, но прочетох само последните 17 страници, нямам възможност за повече. Моля Ви, споделете вашето виждане по тези въпроси - полудневно или целодневно занимание е по-удачно?  За момента ще ги пускам в едно държавно читалище на бул. "Дондуков", защото ми е много близо, а и имам известно време да отлагам започването на работа, но читалището е до обяд. Искам да общуват повече докато съм свободна и това ми се стори добър вариант. Но после? Чудя се така ли да продължавам и да търся жена, която да ги прибира и т.н или да мисля направо за целодневна градина?! Възможностите за ЧДГ в района не са много. Лично на мен "Славейче " не ми допадна. Вътре не съм влизала, само в двора, където освен прахоляк и дечица, които ровят в него не видях. "Азбукарче " не съм прегледала, но "COSMOS KIDS "  ме блазни - ако някой има мнение нека да сподели или добродушно да ме препрати. Нещата, които са важни за мен са: чистата храна и образованието, затова в една от градините Монтесори, когато видях Нескуик в закуската леко се впечатлих и направо я зачеркнах от списъка, въпреки, че това е най-близкият до сърцето ми метод. Има  и още, но ще го оставя, когато мислите ми са по-свежи.
п.п Каква е причината в повечето сайтове на градините  да не се поместват цените newsm78. Толкова ли е маловажно?!

Последна редакция: вт, 04 сеп 2012, 00:57 от Слънчев ден

# 242
  • София
Слънчев ден, ако имах възможнстта да избирам, щях да избера полудневно обучение, особено ако детето е по-малко.  Peace Струва ми се, че основната причина децата да престояват по 10 ч. на ден е липсата на възможност на родителите да ги взимат по-рано - работа, липса на баби и т.н. А дори и 8 часа да са - факт, че това е ужасно много време за едно 2-3-4 годишно дете. Confused
За ЧДГ в района не мога да помогна.

# 243
При възможност-до 5г. полудневно.Но не по-късно.Защото когато станат по-големи, ще им е трудно да се отделят. След 4,5г. е добре вече да са си по цял ден. До тогава- полудневно, баба, гледачка. Peace

# 244
  • София
При възможност-до 5г. полудневно.Но не по-късно.Защото когато станат по-големи, ще им е трудно да се отделят. След 4,5г. е добре вече да са си по цял ден. До тогава- полудневно, баба, гледачка. Peace
А аз не мисля, че целодневно е хубаво да се престоява в институция в каквато и да е възраст. Ако родителите имат възможност половин ден е перфектно и слез 3 годишна и възраст и в училищна. следващата половина може да е у дома с родител, баба, гледачка, но в домашна обстановка.

# 245
  • София
    Дам... и аз така разсъждавам, но се чудя дали не им отнемам възможностите за развитие /чисто интелектуално/. Доколкото съм се запознала, а аз сега започвам, в градините следобедните часове са за различни занимания по интереси. Баби няма, помощ от никъде, т.е остава варианта с детегледачка, която ще прекарва останалата половина от деня с тях и не вярвам да намеря човек, който да РАБОТИ с децата /извън задължителните "не пипай тук, не пипай там"./

п.п Днес ходих до "Азбукарче" - пълно мъртвило, няма и следа от човешко присъствие.

# 246
  • София
   Дам... и аз така разсъждавам, но се чудя дали не им отнемам възможностите за развитие /чисто интелектуално/. Доколкото съм се запознала, а аз сега започвам, в градините следобедните часове са за различни занимания по интереси. Баби няма, помощ от никъде, т.е остава варианта с детегледачка, която ще прекарва останалата половина от деня с тях и не вярвам да намеря човек, който да РАБОТИ с децата /извън задължителните "не пипай тук, не пипай там"./

В повечето градини следобед не правят нищо, едни спят, други си играят и преди тръгване може да ги поизведат навън. та у дома с гледачката ще си почива, може да го изведе на разходка, ако не спи. Интелектуалното му развитие няма да пострада, не се притеснявай, само финансите ти ще пострадат от наемането на гледачка, но щом работиш така или иначе това е неизбежно, някой ще трябва да гледа детето, когато е болно.

# 247
  • Sofia
Аз не мисля, че има полза от това, децата да висят половин ден вкъщи с непознат човек със съмнителен опит в работата с деца.
Много по-добре и полезно ми се вижда да са си по цял ден в градината с деца на тяхната възраст и с разнообразни занимания. При учител(к)и, върху които малко или много има някакъв контрол.

В нашата градина имаха и следобедни занимания - музика, спорт, йога, рисуване, игра навън.

# 248
  • София
Аз не мисля, че има полза от това, децата да висят половин ден вкъщи с непознат човек със съмнителен опит в работата с деца.
Много по-добре и полезно ми се вижда да са си по цял ден в градината с деца на тяхната възраст и с разнообразни занимания. При учител(к)и, върху които малко или много има някакъв контрол.

В нашата градина имаха и следобедни занимания - музика, спорт, йога, рисуване, игра навън.
Предполага се, че никой не наема "непознат човек със съмнителен опит с деца" за детегледач. А в детските градини учителките не са под никакъв контрол, напротив, много хубаво си замазват една на друга проблемите и проявите и е почти невъзможно да докажеш какво се е случило по време на деня. Целодневния престой в институция е вреден не според мен, а според повечето науки занимаващи се с децата и тяхното развитие. Ако човек няма избор няма какво да коментираме тази вреда, но ако има половин ден с деца е предостатъчно, децата се нуждаят и от почивка в домашна обстановка, от това да бъдат и сред по- малка група хора, а не сред 20- 30 себеподобни, всяко с настроенията и нрава си.

# 249
  • Sofia
Аз не говоря за държавна градина с 20-30 себеподобни, а макс. 12. Rolling Eyes
Абсолютно си зависи от управлението на градината дали ще бъде контролиран персоналът, а детегледачката кой я контролира? Освен ако е много близък човек, то няма как да си сигурен точно как гледа детето, държи ли го за ръка, като пресичат, ходят ли изобщо навън, играят ли различни игри, изобщо играе ли с детето или само го пази. Аз нямам близки детегледачки, предполагам, че повечето хора са така.

Досега не съм забелязала детето ми да е увредено от градината, но сигурно защото съм доста нехайна, щом изобщо съм позволила да стои там по цял ден.
А вредата, ако е толкова реална, има смисъл винаги да се коментира. Както при всяка операция трябва да те запознаят с рисковете - независимо наложителна или каприз.

# 250
Слънчев ден, а ще споделиш ли някаква информация за читалището? Не ми е мното удобно, но бих го преслушала, все пак...

# 251
  • София
Аз не говоря за държавна градина с 20-30 себеподобни, а макс. 12. Rolling Eyes
Абсолютно си зависи от управлението на градината дали ще бъде контролиран персоналът, а детегледачката кой я контролира? Освен ако е много близък човек, то няма как да си сигурен точно как гледа детето, държи ли го за ръка, като пресичат, ходят ли изобщо навън, играят ли различни игри, изобщо играе ли с детето или само го пази. Аз нямам близки детегледачки, предполагам, че повечето хора са така.

Досега не съм забелязала детето ми да е увредено от градината, но сигурно защото съм доста нехайна, щом изобщо съм позволила да стои там по цял ден.
А вредата, ако е толкова реална, има смисъл винаги да се коментира. Както при всяка операция трябва да те запознаят с рисковете - независимо наложителна или каприз.
Е, недей така, никой не говори за увреждане, а че не е полезно и то принципно. Всеки преценява сам кое е добре за неговото дете при възможностите, с които разполага. ДГ с 12 деца в група звучи чудесно, но дори и в тези с такса от 1000 лв групите са от по 20 и повече деца, поне в София е така и на повечето места, по мои наблюдения не гледат добре децата, не ги знамиват толкова, колкото твърдят и тн. Има и добри места, знам, но те не са много, а в центъра хич.

# 252
В нашата градина групите са по 15 деца.
На всички е ясно че повече от 13 не се събират.

# 253
  • София
  инкс, довечера ще ти пиша лично съобщение, за да не спамя темата.
  Бояна, с това "в центъра хич" ме нокаутира Laughing  И аз не исках децата ми да стоят в гетото център, но и да пътуват по два часа на ден ми се вижда убийствено. Така че, преглътнах надвисналия смог и търся алтернатива.

# 254
  • София
 инкс, довечера ще ти пиша лично съобщение, за да не спамя темата.
  Бояна, с това "в центъра хич" ме нокаутира Laughing  И аз не исках децата ми да стоят в гетото център, но и да пътуват по два часа на ден ми се вижда убийствено. Така че, преглътнах надвисналия смог и търся алтернатива.
Пожелавам ти успех!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт