Частни детски градини и ясли - София (5)

• 123 364
  • 766
  •   1
Отговори
# 255
  • Sofia
В 5,30 имам среща с директората на първа частна детска градина в Хаджи Димитър, вчера звъннах към 9 часа, миличките като чух ак плачат мъка ми е голяма, имаше две нови дечица в яслата, директорката ме записа по име и днес ще отида, каза след 5,30 защото сестрите/сигурно медицинските/ не давали да се влиза, примерно на обяд. Имам доста да я разпитам, но ако вие вече сте го направили, моля да споделите, за мен е важно какво правят през деня, как играят в смисъл, не че детето ми е най-доброто, но е много мила, чак плаха, гледам, че по градинките сега всичко си дава и я подбутват и подръпват, после тича разплакана при мен да я утешавам... та не само това също така как ги хранят / тя вече се храни сама / , но пък за 1,9 месеца не иска и дума да каже да свалим памперса... Тук говоря с някои майки които почасово са си и си оставят децата, казват че не са недоволни, но има случаи в които не им дават вода да пият, не знам вероятно за да не пикат много и да мият по пода, ако ги приучват без памперс и на гърне, тя и от чаша не пие, така, че ще си носим шишето, както и заспива с биберон, абе ще ми е голяма драма, ама какво да се прави живот! Моля ако знаете нещо да ме подготвите:)

# 256
Предполага се, че никой не наема "непознат човек със съмнителен опит с деца" за детегледач. А в детските градини учителките не са под никакъв контрол, напротив...
По тази логика никой нe си пуска детето на градина, в която учителките са ужасни  Wink
Аз лично бих предпочела детето ми да е в градината, вместо вкъщи с детегледачка, ако е навършило 3г.

# 257
Слънчев ден, относно вариантите в центъра, има нов родителски кооператив "Гърнета и череши" на ул. Будапеща. Не знам отношението ти към кооперативите, но би могло да е вариант за вас. Имат блог, както и линк към тях от страницата на "родителски кооперативи" във фейсбук. Успех!

# 258
  • в ябълковата градина
Здравейте и от мен!
След колебания, проучване и обикаляне избрах детската градина за детето ми.
Засега ще спестя името и, докато добия лични впечатления.

Да си призная, свило ми се е сърцето  Praynig

# 259
  • София

И на мен  Tired

# 260
  • София

И на мен  Tired

+1

# 261
Виждам, че обсъждате "Първа частна детска градина" и "Славейче". Намесвам се ако мога да съм от полза на някоя мама.
Та, за ПЧДГ мога да кажа, че миналата година ходихме на среща с директорката на място и честно казано бях тотално отвратена. Директорката ... Абе много негативно ще се изкажа, но според мен не е много в час. доколкото си спомням отидохме около 11.00 часа, времето навън беше прекрасно, а възпитателките държаха децата вътре  Shocked Не знам дали са се преместили, защототогава споменаха такава възможност, но на адреса, който ние посетихме /зад Лидъл някъде се падаше/ беше доста неприятно. В някакви странни тъмни и подтискащи помещения, тип магазин със склад, в жилищна кооперация. Хигиена - клоняща към 0  Sad . Едното от по-големите деца ядеше банан, на друго от по-малките му сменяха памперса . Имаше поставени и легла в стаята за игра. Може и да са се променили нещата от тогава. Дано!
За "Славейче" - моят син я посещава една година. Посещава е много силно казано, тъй като предимно боледуваше. За една година общо взето да е бил там сумарно месец. Пускат болни деца без да се замислят, кашлящи, сополиви. Не се впечатляват. Говорих с директорката - не могла нищо да направи, водели й ги с бележка от личен лекар. Което честно казано ме съмнява, защото на мен нито един път след всички боледувания не ми поискаха такава. Като дам я вземат, но примерно се е случвало да забравя единия ден и да я дам след няколко дни и никой не ми е правил проблем. Ако някой иска повече инфо, да пита  Hug

# 262
  • София
  Да, и аз не останах с добри впечатления от "Славейче".

# 263
  • София
Пускат болни деца без да се замислят, кашлящи, сополиви.

Мисля, че проблема с т.нар. болни деца е силно преекспониран (не само от теб, а по принцип).
Децата имат сополи и кашлят далеч по-дълго, отлкото са заразни. Вирусът се предава до нещо като 3тия-4тия ден примерно (поправете ме ако греша), след това продължава да е в тялото, но понеже имунната ни система го бори, той се старае да оцелее и престава да има ресурс да се размножава и да се предава на околните.

Децата редовно имат сополи по 7-10 дни, някои кашлят и по 8 седмици след началното заразяване. Сериозно ли се очаква да отсъстват от градина за целия този период!? Tired

Стерилната среда е непостижима и напълно ненужна. Ако не пообменят малко бацили, докато са в градината, цялата история с боледуванията се случва пак, но в първи клас. Просто на имунната система и трябва малко стимул, за да заработи по-качествено, какво толкова...

# 264
  • София
  Stelfy, съгласна съм. Така е. Трябва да минат и по този път. Но...моят случай, надявам се да е частен, малкото ми момче при разболяване прави белодробни спазми. Вярвам, че ще го надрасне. Но в момента не е никак забавно и ще съм по-спокойна ако тези здравословни проблеми ги оставя за по-натам, когато дай Боже, бронхиолитите са зад гърба ни. Да не говорим, че винаги боледуват в дует и при липса на помощ положението е катастрофално.От тази гледна точка нямам против отсяването на болните деца.

# 265
  • София
Слънчев ден, разбирам те, но не е възможно - дори и заради простия факт, че децата са най-заразни в началото, когато започнат да кихат, и когато по нищо друго не им личи, че са болни. Стелфи е права - това е най-заразния период, и малко преди това, а никой няма да върне дете, ако е кихнало 5 пъти днес. След това по-скоро за самото дете е по-добре да си е вкъщи, защото му е лошо, то заразата в градината вече я е разпространило и тези с по-слаб имунитет след няколко дни вече са болни. Peace
Трябва да имате предвид, че децата ще се разболяват в градината, и никоя градина не може да отсее напълно болните деца.

# 266
Моя син ходи на градина от миналата година. През Май беше 3 пъти болен. Кофти ми е когато се разболе като на всяка майка, още по кофти го изживях защото преди това беше изкара 2-3 хреми и дотам.
Това с боледуванията е етап който минават всички деца. Много деца на едно място, много вируси и много малко време на родителите. Надявам се да го мине бързо и тази година да не ми боледува. Несмятам че са виновни учителите или родителите.  С очите си видях в началото дете което беше почнало да кашля в ДГ изолирано от другите - чакаха майката да дойде да го вземе. Това беше в 9,30 в 15,30 отидох да си взема детето и въпросното дете беше там.
Наясно съм че сутринта учителката е нямало как да познае дали детето кашля. Наясно съм че ако сутрината като е станало се е прокашляло 2 пъти майката също може да не е познала. И също таак съм наясно че ако на работи работа в която не може да си вземе чантата и да си тръгне...няма как да го направи.
Смятам че темата доста се преекспонира. Няма учителка която да иска да гледа болно дете , както и няма родител който да иска болното му дете да е на градина.

# 267
И също таак съм наясно че ако на работи работа в която не може да си вземе чантата и да си тръгне...няма как да го направи.
Аз пък никак не съм наясно каква ще е тази сила, която ще ме задържи в работата при положение, че на детето ми не му е добре  Stop Ама всеки си има приоритети  Peace И не, не се заяждам Hug
Това, което споделих е, че липсва контрол по отношение на приема на болни деца. Да, имат медицинска сестра, но въпросната е приемала детето два или три пъти за целия период. И когато ми говорят за медицински филтър при приема на детето, наистина очаквам да има нещо подобно. В крайна сметка в голяма част от държавните градини връщат децата, които са с хрема и червено гърло. И като говоря за хрема и кашлица, съвсем нямам предвид прозрачни сополки и леко подкашляне, вярвайте ми...
Иначе като плюс на градината - вътре е доста чисто, персонала е адски любезен и действително се грижат добре за децата.

# 268
  • София
Много разводнихме темата, ама и аз барабар Петко с мъжете ще се изкажа.
Не съм лекар, дъщеричката ми е единствена и засега нямам опит в отглеждането на дечица. Много ме е страх и ми се е свил корема при мисълта за боледуването. Обаче от друга страна си мисля следното : май болестите се разпространяват тогава, когато най-малко очакваш Sad за съжаление понякога някой може да е преносител и без задължително да е болен. Вчера бях в яслата, която ще посещава дъщеря ми. Две дечица кашляха невероятно лошо, но това може да е остатъчна кашлица от вирусно заболяване, което може да е приключило дори седмици преди това и в момента да не са заразни. Друго пък плачеше и сополките му течаха. Е, да от плача е и аз добре го знам. но се замислих, ако някой друг беше видял тази картинка, какво ли щеше да напише тук по този повод. Хората са различни и различно схващат нещата. Дай Боже да съм права за тези неща и да нямам поводи за притеснения. Та общо взето исках да напиша, че няма как да държим дечицата си в изолация от света и че ако не сега, то в последствие ще боледуват. И ако не в яслата, какво пречи работещата част от семейството да донесе вирус и да го лепне на децата.  Но просто нека погледнем нещата откъм светлата страна и да се молим всичко да минава бързо и леко Simple Smile
Успех желая на всички и не се притеснявайте!

# 269
Че темата я разводнихе то е ясно:)))
В нашата ЧДГ децата се приемат сутрин от сестрата. Досега можеби ден или два ги е приемала учителка. BubSSS - колкото до сила - безработицата е страшна сила. ЧДГ на безработен е мираж.
Лично моят критерии за ДГ /моето дете тръгна на 2,2 год на ДГ/. беше това което ще научи. Яденето и спането са до време. Поради факта че всеки има различни критерии моя беше образованието с повечето други неща мога да направя някакъв компромис.

Общи условия

Активация на акаунт