Частни детски градини и ясли - София (5)

• 123 209
  • 766
  •   1
Отговори
# 390
Не съм Стелфи, но да, толкова е таксата.
Струва ми се, че в Камелини Монтесори има свободни места сега, там таксата е почти на половина.

# 391
  • София
Здравейте, може ли някой да ми каже дали има частни детски градини и по-конкретно ясли /за дете на 1 год. и 10 месеца/ на територията на р-н Красна поляна /ж.к. Разсадника/ или в близост и съответно да сподели лични впечатления. Благодаря предварително.
Аз лично не успях да открия нищо в района от изброените заведения в темата, въпреки, че я изчетох внимателно, но може да пропускам.

За съжаление нищичко Sad И аз живея в Разсадника, но няма нищо. Овча купел и Люлин са най-близките варианти

# 392
violenzaa, благодаря за отговора. Ние сме приети в общинско ОДЗ в района, но след първите четири дни там, започнах да търся алтернативи и така попаднах в темата. За съжаление, може би ще се наложи да върна детето пак там, тъй като за момента нямам друг избор  Sad

adi_27, благодаря за идеята. задължително ще проверя камелини монтесори и условията там. Другите две заведения, които си бях харесала /детска къща Монтесори и Монтесори Хай/ са ми доста високи като такси /въпреки, че според това, което прочетох и видях, си заслужават напълно таксите/, а и локацията не е за пренебрегване ката фактор.

# 393
Вече писах на Камелини Монтесори. Дано възрастта му не е проблем, синът ми е на година и десет месеца, а в страницата се говори за деца над 2.5 години. Ще споделя задължително с вас инфото, след като ми отговорят  Simple Smile

# 394
  • София
Не съм Стелфи, но да, толкова е таксата.
Струва ми се, че в Камелини Монтесори има свободни места сега, там таксата е почти на половина.
Таксата в Камелини е 450 лв., с храната става около 550 лв., с допълнителните занимания /които са по избор/ - около 600 лв.
Но приемат деца от 2,5 г. нагоре, няма да има яслена група, поне така казаха на последната РС.

# 395
  • София
Веси, да, в М.Х. таксата е над 800лв., в които се включва всичко - допълнителни занимания, транспорт...

# 396
Здравейте! Прегледах темата, признавам не обстойно, но не намерих информация за ЧЯ, ЧДГ с яслена група в Дружба, или в близост, т.е.  в източната част на града, която да е с такса до 400 - 450 лв. на месец. Моля, ако има такава, да ме насочите!

Здравейте!
Ако все още не си намерила подходящата детска, горещо ти препоръчвам "Веселото зайче" - намира се зад MC Bricolage, води се квартал Полигона.
Учат по програмата на детските градини. Децата много бързо възприемат, защото информацията им се поднася с желание и интерес. И важното е, че не са много деца.
За тях се грижат като за собствени.
Ще кажа само едно - малката ми дъщеря, която в момента е на 1г и 8месеца, плачеше, когато оставям само батко й в детската, искаше и тя да ходи. А пък другите, не искат да си тръгват. Бях изумена как е възможно деца да плачат за детска.

# 397
  • Berlin
Здравейте!
И аз се оглеждам за нещо частно. Simple Smile От списъка в 1вия пост виждам, че Вила Вилекула май ни е най-близката ясла. Ние сме в Слатина. Има ли някой, който води детенцето си там или някъде в района, за мнение? Simple Smile За детска градина сега съм харесала The Castle по описание, но пък то ни е рано още.
А, да, Джани Родари ни е още по-близо, ама четох доста отрицателни мнения и не клоня натам.

# 398
Тази частна градина е в Редута и ако ви е удобно също може да я разгледате. Имаше добри мнения за нея в темата!

# 399
abs, ходила съм на оглед във Вила Вилекула. Помещенията, които функционираха, бяха на вторият етаж. Добре подредено и хубаво. Отделни стаи за игра, спане. Изключително мили бяха от персонала - има и учебни часове децата. Имат голям двор с катерушки разни, който е закътан спрямо улицата, но аз бих сложила допълнителна ограда. Виж и "Доверие", защото базата им е много добра, според мен. 

# 400
Вече писах на Камелини Монтесори. Дано възрастта му не е проблем, синът ми е на година и десет месеца, а в страницата се говори за деца над 2.5 години. Ще споделя задължително с вас инфото, след като ми отговорят  Simple Smile
В такъв случай може би няма да стане. Наистина приемат деца над 2.5г.
Не те съветвам да даваш толкова малко дете в държавна ясла. Кажи в кой район си, все ще се намери нещо добро там.

# 401
  • Sofia
Ние подписахме днес договор и след десетина дни малчо тръгва на ясла. Радвам се, че имаше местенце там, където ни е удобно, само да му хареса.  Simple Smile

# 402
  • Berlin
Шунка, дано!
marini, Calm, благодаря!

Не те съветвам да даваш толкова малко дете в държавна ясла. Кажи в кой район си, все ще се намери нещо добро там.
Защо така мислиш?

# 403
Adi, живея в Разсадника - това е р-н Красна Поляна и по точно съвсем близо до I АГ болница Св. София, но до момента не намирам никакво частно заведение/ясла в района.

Цитат на: adi_27 в Ср., 24 Окт. 2012, 19:20

Ами първите четири дни, които изкара в държавното ОДЗ почти ме убедиха в това, а с такова желание започнахме всичко ...........Радвах се, че ще има възможност да ходи и да се социализира с деца, а не да стои по цял ден вкъщи/парка с жената, която го гледа. Аз самата ходя на работа по цял ден, откакто стана на 1 год. Но още от първия ден започнаха разочарованията първо - храната, оказа се, че той има проблем с нея, тъй като до момента се е хранил на държавна и частна кухня за деца до 3 год. В ОДЗ-то и на яслата и на ДГ дават абсолютно една и съща храна и съответно той с неговите 6 зъба не може да се справя с дъвченето добре и беше се задавил и върнал/повърнал храна. Детето ми не говори, сестрите също не са много словохотливи и не дават много инфо за поведението му там. След първите четири дни направи отит на средното ухо /най-вероятно от връщането на храна, така обясни УНГ специалистът/ и пневмония. Няма да изпадам в подробности, защото вече разводних темата за престоя в болницата и всичко през което минахме. И така стигнах до този форум и по конкретно до тази тема, защото търся алтернатива за детето ми.

# 404
Здравейте,

Записвам се да следя темата.
Предстои ми обикаляне и избор на ясла, тъй като трябва да се върна на работа през февруари. Търся в района на Борово и Красно село, но май няма много голям избор  newsm78.
Все пак се надявам до към края на януари, да успея да открия подходящата ясла за нас  Simple Smile.

Лека!

Общи условия

Активация на акаунт