Частни детски градини и ясли - София (5)

• 123 177
  • 766
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, може ли да препоръчате ЧДГ в горната част на Лозенец? Благодаря предварително.

# 466
Мога да ти препоръчам в долната част.
Иначе в горната като че ли имаше повече градини - назад имаше хубави отзиви за "Фънки мънки" - потърси, ако искаш (или май бяха в темата за ЧДГ в "Лознец"?);- за "Тути" тук са противоречиви, но по-скоро отрицателни отзивите;
една позната почва в "Мечтател" - мога да я разпитам, ако ти върши работа - около "Спартак" е ,ако не се лъжа.

# 467
да, инкс, ще съм благодарна за актуална информация..  newsm10 Иначе продължавам да чета инфо назад. ...

# 468
  • София
Момичета, може ли да препоръчате ЧДГ в горната част на Лозенец? Благодаря предварително.
От първоначални добри отзиви от приятелка, която сигурно ще запише дъщеря си там - Патета, намира се в съвсем горната част, до Хладилника, но градината е нова, нейните отзиви са от 2-3 посещения, не дългосрочни, от 01 декември ще започнат, тогава мога да я разпитам:
http://pateta.bg/bg.html

# 469
Здравейте,
моля, ако имате впечатления от ЧДГ "Маргаритка" на бул."Бъкстон", от ЧДГ "Цветенце" на ул."Дечко Йорданов" или от ЧДГ "Детство мое" в жк."Стрелбище", да споделите.
Аз търся в района на Борово, Бъкстон, Красно село или около бул."Гоце Делчев" до Южен парк. Ще съм благодарна, ако може да ми препоръчате ЧДГ в тези райони. На нас ни трябва детска ясла, която да приема деца на 1 год.

Хубав ден на всички  Simple Smile!

# 470
Здравейте! Прегледах темата, признавам не обстойно, но не намерих информация за ЧЯ, ЧДГ с ясла група в Дружба, или в близост, т.е.  в източната част на града, която да е с такса до 400 - 450 лев. на месец. Моля, ако има такава, да ме насочите!

Здравейте!
Ако все още не си намерила подходящата детска, горещо ти препоръчвам "Веселото зайче" - намира се зад MC Bricolage, води се квартал Полигона.
Учат по програмата на детските градини. Децата много бързо възприемат, защото информацията им се поднася с желание и интерес. И важното е, че не са много деца.
За тях се грижат като за собствени.
Ще кажа само едно - малката ми дъщеря, която в момента е на 1г и 8месеца, плачеше, когато оставям само батко й в детската, искаше и тя да ходи. А пък другите, не искат да си тръгват. Бях изумена как е възможно деца да плачат за детска.

Здравейте,
Напълно подкрепям за "Веселото зайче". Детето ми я посещава почти 9 месеца (януари - септември 2012). Все още пита за учителката си и за децата там. Много съм доволна, оставях я напълно спокойна. Детето беше нахранено, облечено, спеше добре и си тръгваше усмихнато. Научи много песни, приказки, дори стихчета ( да кажа, че в края на септември навърши 3 години).
Мястото е спокойно, не е близо до натоварени пътища, самата градина е чиста и приятна, мебелите са нови. Работи от 8 сутринта до 18.30ч. Не е проблем детето да се остави по-рано или да се вземе малко по-късно, ако родителите са заети. Вени (учителката на децата) е много мил и коректен човек. Изобщо, мога да кажа само положителни неща. Simple Smile
Надявам се, да съм била полезна с мнението си. Simple Smile

# 471
  • София
Здравейте,
моля, ако имате впечатления от ЧДГ "Маргаритка" на бул."Бъкстон", от ЧДГ "Цветенце" на ул."Дечко Йорданов" или от ЧДГ "Детство мое" в жк."Стрелбище", да споделите.
Аз търся в района на Борово, Бъкстон, Красно село или около бул."Гоце Делчев" до Южен парк. Ще съм благодарна, ако може да ми препоръчате ЧДГ в тези райони. На нас ни трябва детска ясла, която да приема деца на 1 год.

Хубав ден на всички  Simple Smile!

Аз съм изключително доволна от Детство мое. Мисля, че за момента има сериозен интерес и няма места, но все пак можеш да питаш. Няма какво да изреждам - основните изисквания за отношение към децата, чистота и др. ги покриват на 100%, че и отгоре. На по-малките им се обръща повече внимание и според мен така трябва. Детето ми ходи с голямо желание вече, а за нещата, които е научила нямам думи. Не говоря за стихотворения, песни и думички... Говоря, за това че вече сама ми казва за тоалетната, храни се сама, напоследък има огромно желание да се облича сама /все още обаче е много трудно/. Всяка сутрин я посрещат с усмивка, прегръдка и целувка. Предразполагат я и не се налага да я оставям със свито сърце. Никога не съм я взимала изцапана, мокра или нещо подобно. Ами уж не исках да се хваля толкова много, защото съм суеверна и все си мисля, че ще се разочаровам от нещо. Но на бялото черно не мога да кажа

# 472
  • София

Мога да добавя и детска градина Алиса - http://www.alissa-bg.com/ , за там имам 4 препоръки, личните ми наблюдения също за добри. Ние избрахме друга градина, защото сме фенове на Монтесори.

# 473
За Маргаритка мога да изразя впечатления от посещение.  Просторни помещения, ремонтирани това лято, но на партерен етаж, наполовина вкопан в земята (не знам дали има някакво значение за теб, не мога да кажа и дали е топло в този сезон, з-то ходих август месец). Откъм материална база мисля, че е добре. Чисто е. Дворът е много малък според мен, според д-ката (и собственик) - 110 квадрата. За мен е много малко, макар и 110 квадрата, при все че това е дворът за яслените и градинските групи. Изкарвали децата на смени навън, за по 30 мин или нещо такова. Мен не ме устройваше такъв вариант за 500 лв. (или пък 550 бяха) и се отказах. 
Може би за студения период от годината не е толкова належащо излизането за повече от 30 мин, но в топлите месеци е много малко  Crazy

# 474
За Маргаритка и аз мога да дам лични впечатления, дъщеря ми я посещава от март тази година. Отношението към децата е мило, внимателно, много съдействаха при адаптацията на детето, помнят ако има особености и се съобразяват с тях. Досега сме имали много добър диалог, случвало се е да спомена, че срещам определена трудност и са предлагали мнение/ решение, без да натрапват. С две думи - отчитат индивидуалния темп на развитие на детето. В момента са около 15 деца в една група (след заминаване на по-големите в предучилищна или държавна ДГ), средната възраст е около 3, 3 и нещо годишни, за мен лично е добре, защото децата учат по-бързо от по-големите и им е по-интересно. Има и по-малки деца обаче, но трябва вече конкретно да питаш. Възможно е пак да обособят две групи, но за това конкретно не съм ги питала. Сутрин, когато водя дъщеря ми много рядко се чува да плаче някое дете, играят спокойно, наскоро постъпиха нови дечица, но вече и те изглеждат спокойни сутрин, когато ги засичам. Контролът за достъп на болни деца е добър, при наличие на съмнения за разболяване и неразположеност на детето веднага са ми звънели или ме предупреждават ако има разболели се предния ден деца и евентуален вирус да преценя дали да задържа детето вкъщи при възможност. Заниманията на децата са стандартните, бих казала - имат рисуване, работа с пластелин, наскоро правиха апликации, идва външен човек за заниманията по музика и английски, отскоро имат и танци и йога. Дворът наистина е малък, но редовно ги извеждат навън и то за повече от 30 мин, преди и след обяд, лично съм свидетел. Добре би било да е по-голям, на зелена трева и по-чист въздух, но детето се чувства добре там и направихме компромис с тази част от базата. Вътре помещенията са доста просторни и слънчеви. Почти пуснаха и бул. Бъкстон след ремонт и губим малко време в път (и ние обмисляхме "Детство мое", но трябваше да минаваме през страшни задръствания, а и базата като цяло ми се видя доста по-малка). Ако ти е удобно като локация можеш да провериш и "Марита", зад Била, на бул България. Успех!

# 475
  • София
Като заговорихте за това, да кажа и аз. Детство мое също е на партерен етаж, с много малко дворче. Но предимства имаше и тук : има подово отопление, а и самата детска ясла и дворче са с южно изложение и постоянно има слънчице.
дика09, базата наистина е много малка, но пък и дечицата са само 14. А и за мен беше достатъчно, че имат 4 отделни стаи : за спане, за игра, за хранене и изолационна стаичка

# 476
Синът на сестра ми ходеше в ЧДЯ "Криси" в Люлин 9, близо 2 години. Там проходи, научи се на гърне, да папа с лъжица и бяха много доволни. Като тръгна на градина месеци повтаряше, че си иска в яслата и казваше всички лели по име и че си ги иска.   Peace

# 477
Някой може ли да сподели отзиви за "Космос-Кидс"?
И не мога да намеря никакви отзиви за "Пумукъл", дали някой знае, дали функционира все още?

# 478
  • София
Въпросът ми не е по темата, но ще съм благодарна за информация- интересува ме средната цена на час труд на детегледачка в София.
Пак се извинявам за спама. Чудя се дали мога да си позволя жена за няколко месеца, детенцето ми е много мъничко..

# 479
Амиии, много е относително. Примерно за няколко жени знам, че им плащат 500лв.+карта за транспорт, евентуално. Също за една - две знам за 600. Чувала съм и по-високи заплати (примерно на моята екс-детегледачка и предложиха 1000лв чисто плюс осигуровки, но това вече са изцепки според мен и честно не ги разбирам тия хора. Свиха ми я, хубаво, ама що се натискат да плащат значително повече от нормалното за жена, която дори не бяха виждали. За тия пари аз бих искала поне език да знае и да му говори на китайски примерно)
При всички положения мисля, че можеш да намериш нещо на сравнима с частна ясла цена, а детето ти и според малко и е за гледачка. Виж темата за програмата за детегледачките, ако можеш да се включиш, то на датегледачката ще й се заплащат около 200лв. и ще има осигуровки, съответно ти можеш да й доплащаш и ще ти се върже о.к..

Общи условия

Активация на акаунт