Частни детски градини и ясли - София (5)

• 123 142
  • 766
  •   1
Отговори
# 525
Да, така е. Само, че в детство мое ги отписват на 3 годинки. Имай го предвид Wink
И аз така прочетох в сайта им снощи...
Иначе даже се сетих и къде се намира, много ми е удобно.
А ти как мислиш да процедираш, след като ви отпишат? Харесала ли си си друга градина...?

# 526
  • София
Да, така е. Само, че в детство мое ги отписват на 3 годинки. Имай го предвид Wink
И аз така прочетох в сайта им снощи...
Иначе даже се сетих и къде се намира, много ми е удобно.
А ти как мислиш да процедираш, след като ви отпишат? Харесала ли си си друга градина...?

Не знам... направо ми се реве от сега, ама ще трябва да търся. Но ние сме още много далече. Сега сме на година и половина.

elradi, не искам да те отчайвам, но почти няма в този район. Ако имаш възможност се ориентирай в близките квартали Simple Smile

# 527
Дъщеря ми е втора година в космос кидс. Само хубави неща мога да кажа за тях  Peace

Супер, че най-после се включи и човек от тази градина. Ние сме пред започване там. Дали можеш да ми дадеш информация, как процедират с наказанията - карат ли им се, наказват ли ги или им говорят и обясняват, при конфликт между две деца, например или ако някое дете не желае да вземе участие в организираното по програма мероприятие.  На каква възраст е дъщеря ти? Как протече адаптационният период? Аз се запознах с преподавателя на "нашата" възрастова група, мисля, че беше Александър - слаб с очила, с леко щръкнала коса. Ако сте били при него можеш ли да споделиш впечатления - как подхожда към децата и как го приемат те. Друго, което ми направи впечатление беше, че нямаха почти никакви играчки в стаята, не знам дали е умишлено или са били прибрани в шкафа (имаше един в стаята), но ми се видя странно. Става въпрос за групата 2-3 г.
А как се отрази на дъщеря ти контакта само с 3-4 деца? В повечето ЧДГ групите са м/у 8 и 12 деца, а тук до 5. Ако някое се разболее стават камерен състав Laughing На тази възраст май не им и трябва голяма компания...
Аз много я харесах и бях мн. сигурна, но сега като сме на прага, започват разни колебания и питания...
Малко хаотично стана, но не мога да го синтезирам по-добре  Confused

храната е от кухня, преди да тръгне на градина използвахме същата - дара я харесва  Peace
за езика - първата година трупаше предимно речник, разбираше разни основни неща, но с мен и с баща си почти нищо не е казвала на англииски. Лятото вече започна да реди прости изречения и да смесва бг и англ като говори с хора, които не говорят много бълг.
в момента 1ва група в градината спокойно говори и разказва неща на англ., но предимно с хора, които самата тя знае, че не говорят бг. с мене и с баща си понякога си разменяме по нещо на англ..но тя си знае, че с нас се говори на бг.
за наказанията - разказвала ми е, че не им се карат, само ги наказват, когато някой направи нещо много лошо. факт е, че откакто е там стана много по толерантна и спокойна с други деца и няма съществени инциденти в игрите. предполагам и че им се обясняват доста неща, защото има отговор на почти всичко вече Simple Smile
за това, че някой не иска да участва в нещо - нейните думи са, "той камен не обича джудо и не играе много с нас когато имаме" .. който не иска- не участва насила Wink
в тази връзка имат - плуване, джудо, капойера, театър клас, арт клас, народни танци, балет, музика, ходят на ски и на сърф лагер през лятото... сигурно изпускам нещо де..
за адаптационния период - нормално е да има драма в началото. но при дара бързо премина този период, не е имало никога тръшкане и мятане на вратата. за около седмица започна да ходи с удоволствие. в момента като е болна в къщи много страда, че не може да ходи на градина и постоянно мрънка колко й е скучно вкъщи.
за преподавателя Сашо - страхотен е Wink дара беше при него миналата година.. факт е че има подход към децата и те го обичат
за играчките -  това е по-добрият вариант, защото имат много други дейности . когато имат свободно време играят разбира се. имат си играчки.. но не те са основните в случая. заради градината и в къщи почти вече нямя играчки.. но пък имаме много боички, пластелин, хартиики, ножички, кончета, приказки,  и тн.. много започна да играе с кукли.. да разиграва сценки и тн..
също така излизат при всяка възможност навън  и там играят много.
камерният състав на групата мисля, че е по-скоро по време на заниманията. когато имат свободно време за игра- играят повече дечица. вечер когато я взимам на двора са всички деца и играят заедно- контакт не им липсва. 3-4-5 деца са оптимални например за рисуване например за един учител. Вървят по книжките на МОН, но имат и доста допълнителни неща и интереси  Peace

стана малко дълго.. но има с какво да се хвалят  Heart Eyes

# 528
  • София
aguto, кои допълнителни занимания се заплащат? Би ли споделила каква е таксата?
 И ги хвали още, едва ли някой има против Laughing

# 529
таксата я има на сайта им, но най-добре да се обадите и да си говорите
допълнително плащаме храната - 5лв на ден
плуване- 10лв на ходене, другите занимания са си към таксата
имат и транспорт до някой райони, но не помня колко беше
допълнително също се заплаща за възможността за по-ранно ходене и по-късно прибиране.. (не съм се интересувала)
а също често ходят и на театър, понеже им е близко.. около 4лв е представлението ако не се лъжа

аз лесно ще ги хваля.. ама най-важното за мене е, че казва, че обича всички учители, обича си приятелите, видимо се развива- емоционално и интелектуално и ходи с много голямо желание там. в този случай за мен всичко е наред Wink

# 530
Дъщеря ми е втора година в космос кидс. Само хубави неща мога да кажа за тях  Peace

Супер, че най-после се включи и човек от тази градина. Ние сме пред започване там. Дали можеш да ми дадеш информация, как процедират с наказанията - карат ли им се, наказват ли ги или им говорят и обясняват, при конфликт между две деца, например или ако някое дете не желае да вземе участие в организираното по програма мероприятие.  На каква възраст е дъщеря ти? Как протече адаптационният период? Аз се запознах с преподавателя на "нашата" възрастова група, мисля, че беше Александър - слаб с очила, с леко щръкнала коса. Ако сте били при него можеш ли да споделиш впечатления - как подхожда към децата и как го приемат те. Друго, което ми направи впечатление беше, че нямаха почти никакви играчки в стаята, не знам дали е умишлено или са били прибрани в шкафа (имаше един в стаята), но ми се видя странно. Става въпрос за групата 2-3 г.
А как се отрази на дъщеря ти контакта само с 3-4 деца? В повечето ЧДГ групите са м/у 8 и 12 деца, а тук до 5. Ако някое се разболее стават камерен състав Laughing На тази възраст май не им и трябва голяма компания...
Аз много я харесах и бях мн. сигурна, но сега като сме на прага, започват разни колебания и питания...
Малко хаотично стана, но не мога да го синтезирам по-добре  Confused

храната е от кухня, преди да тръгне на градина използвахме същата - дара я харесва  Peace
за езика - първата година трупаше предимно речник, разбираше разни основни неща, но с мен и с баща си почти нищо не е казвала на английски. Лятото вече започна да реди прости изречения и да смесва бг и англ като говори с хора, които не говорят много бълг.
в момента 1ва група в градината спокойно говори и разказва неща на англ., но предимно с хора, които самата тя знае, че не говорят бг. с мене и с баща си понякога си разменяме по нещо на англ..но тя си знае, че с нас се говори на бг.
за наказанията - разказвала ми е, че не им се карат, само ги наказват, когато някой направи нещо много лошо. факт е, че откакто е там стана много по толерантна и спокойна с други деца и няма съществени инциденти в игрите. предполагам и че им се обясняват доста неща, защото има отговор на почти всичко вече Simple Smile
за това, че някой не иска да участва в нещо - нейните думи са, "той камен не обича джудо и не играе много с нас когато имаме" .. който не иска- не участва насила Wink
в тази връзка имат - плуване, джудо, капойера, театър клас, арт клас, народни танци, балет, музика, ходят на ски и на сърф лагер през лятото... сигурно изпускам нещо де..
за адаптационния период - нормално е да има драма в началото. но при дара бързо премина този период, не е имало никога тръшкане и мятане на вратата. за около седмица започна да ходи с удоволствие. в момента като е болна в къщи много страда, че не може да ходи на градина и постоянно мрънка колко й е скучно вкъщи.
за преподавателя Сашо - страхотен е Wink дара беше при него миналата година.. факт е че има подход към децата и те го обичат
за играчките -  това е по-добрият вариант, защото имат много други дейности . когато имат свободно време играят разбира се. имат си играчки.. но не те са основните в случая. заради градината и в къщи почти вече нямя играчки.. но пък имаме много боички, пластелин, хартиики, ножички, кончета, приказки,  и тн.. много започна да играе с кукли.. да разиграва сценки и тн..
също така излизат при всяка възможност навън  и там играят много.
камерният състав на групата мисля, че е по-скоро по време на заниманията. когато имат свободно време за игра- играят повече дечица. вечер когато я взимам на двора са всички деца и играят заедно- контакт не им липсва. 3-4-5 деца са оптимални например за рисуване например за един учител. Вървят по книжките на МОН, но имат и доста допълнителни неща и интереси  Peace

стана малко дълго.. но има с какво да се хвалят  Heart Eyes

Супер  Peace
И на мен много ми хареса, какво предлагат, но ни се наложи да отложим старта. Щяхме да започнем от Януари, но... налага ни се да отложим, много неща ни се събраха наведнъж и за съжаление градината ни идва малко нагоре. Надявам се да не отложим много, защото нашият малчо поназнайва доста думички на английски и когато говори, изреченията му а съставени от 80% английски и 20% български, а ми се иска да продължи напред.
Относно играчките и аз предположих, че е умишлено, но ми се видя странно, защото навсякъде наблягат на тях. Наистина е по-добре да се занимават целенасочено вместо да си играят сами.

# 531
# 532
  • София
Привет и от мен!
Отдавна ви чета, а сега се вписвам и с конкретен въпрос: има ли някой с детенце в "Мечо Пух" на ул. Лидице в Гео Милев да сподели впечатления, или друг, който просто е посетил мястото и е разглеждал и разговарял с управител и персонал.  Благодаря   bouquet

# 533
mmmmm и аз считам, че играчките не са критерии. Нужно ли е да играят с безброй скъпи играчки, между луксозните мебели.За мен, когато си доверя детето на ЧДГ е по-важно обучението, контакта с педагога. Играчки има и у дома. Важно е да няма телевизор! и какво е образованието на г-жата.

# 534
И аз съм в търсене на нова градина. Все се надявах, че може да случим на държавна с качествени педагози, но уви! newsm11
Та от утре до края на седмицата ще разгледам Бояна, Увекинд и Монтесори Хай. В другата монтесорска в района - Къща на децата(casa bambini) нямат места за 3г деца.
Ако някой може да ми подскаже градина, където под формата на игра децата да учат, ще ми е много полезно.

# 535
Ние сме в Увекинд...за сега само положителни неща мога да кажа.
Писала съм и по напред. Ако нещо те интересува пиши на лични.

# 536
За "Бояна", ако става дума за градината на бул. "Пушкин", знам от очевидци за крещящи и заплашващи лелки заради напишкани дечица. Това беше преди няколко години, така че може нещата много да са се променили, но се чувствам длъжна да предупредя да имате едно наум.

# 537
Само да кажа, че сайтът на ДГ "Кристофър Робин" вече работи - не знам дали е възможно да се допълни вече в първия пост, ако не - може да го имате предвид за следващата тема Simple Smile (всъщност не можах да я намеря в първия пост, а като че ли я имаше newsm78)
 www.c-robinkids.com
Очаква се съвсем скоро да има и лиценз, дано е така, защото засега съм много доволна и ще се радвам да си изкара там и предучилищната. Не знам дали да се хваля или да се оплача, но вече няколко пъти не иска да си тръгва като отида да я взема Joy

# 538
  • София
Привет и от мен!
Отдавна ви чета, а сега се вписвам и с конкретен въпрос: има ли някой с детенце в "Мечо Пух" на ул. Лидице в Гео Милев да сподели впечатления, или друг, който просто е посетил мястото и е разглеждал и разговарял с управител и персонал.  Благодаря   bouquet

И аз се интересувам от тази градина. На 27-ми след работа мисля да я посетя, но ще съм благодарна за реални отзиви.

# 539
  • София
Здравейте,

някой да има отзиви за "Веселото гардже". В нет-а има много оскъдна информация, а таксата им не е малка?

Търся градина в районите БП, Младост, Драгалевци, Бистрица (някъде наоколо)  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт