Отслабване с диетата на Д-р Гайдурков

• 224 329
  • 537
  •   1
Отговори
# 330
  • ВАРНА
Днес се изтеглих и резултата ми за шест дни е само един килограм.бях се подготвила за десетте много бързо Grinning Grinning Grinning
чувствам се много по-красива и стегната някак си.кожата ми се изчисти.спортувам всеки ден също.мисля,че това е моята диета .за съжаление трябва да ги сваля по-бързо и отново да се върна на прочистването тук.най-свалям от кленовия сироп .

# 331
Здравейте момичета,днес случайно попаднах на темата и понеже имам крещяща нужда от прочистване от утре съм с вас.

# 332
Здравейте!
И аз си записах час за консултация при доктор Гайдурков, но скоро попаднах на този форум.
Имам въпрос към тези от Вас, които вече се хранят здравословно, балансирано...
След разтоварващата програма и захранването кога се "започва" с  месо и яйца, например?
 Simple Smile

# 333
Темата е абсолютно замряла, но да се включа и аз:
За втори път правя тази детоксикация, чудесна е, чувствам се като преродена. Целта ми е по-скоро здраве, отслабването е страничен бонус и не е много 3-4 кг., но не ми е цел.
Мими Красимирова, в първия пост на темата е написано кога включваш животински храни: след първите 7-10 дни захранване и то постепенно, като се започва с малко количество, по възможност обезсолени сирена, извара, а не веднага наденички или месо на скара например.
Захранването след 14-тия ден детокс започва с топлинно обработени зеленчуци и/или плодове и варива: броколи, карфиол, леща, грах, зелен фасул, елда, просо, киноа, царевица. Не се препоръчват варива от консерва, защото съдържат сол. Хапват се в комбинация със суровите зеленчуци и плодове и ядките, като все още не е позволена употребата на сол и мазнини в приготвянето.
Картофи в периода на захранване не са разрешени.
След като приключи този междинен етап от около 7-10 дни, се включват постепенно млечни и месо.
Гайдурков не препоръчва изобщо да се започва яденето на хляб, рафинирани храни и сладкиши след този детокс. Хлябът се заменя с варива, включително пълнозърнести житни. Препоръчва хапване на натурален шоколад и фурми, при необходимост от сладко.

След първия ми детокс миналата пролет не успях да зарежа хляба и бързите въглехидрати завинаги, но сега съм решила да съм твърда. Днес ми е 8-ми ден детокс, започнах на 14-ти, като спазвам всичко абсолютно строго. Режимът е труден в първите 5-6 дни, защото организма има нещо като абстиненция за традиционните храни - със сол, мазни и силно подправени, понякога и с глутамати. После вече е ок, чувството за глад изчезва.
Трябва да се яде обаче - на бюрото имам винаги поне по 200 гр. сурови орехи, ябълки, фурми.
Аз не изключвам бананите и стафидите, въпреки, че са силно въглехидратни. Бананът е удобен за хапване на крак, а аз така или иначе не го обичам особено и от началото на режима съм изяла общо три банана.
Моята рецепта за насищане е - хапвам авокадо със зеленчуците или плодовете. По едно на ден минимум изяждам, докато съм на този детокс, то е и мазно, ужасно полезно и наистина засища.

# 334
Благодаря за споделянето! Полезно е човек да види отзиви. По принцип, подкрепям възгледите на д-р Гайдурков, но не съм пробвала.

# 335
Момичета, да се включа в темата. Преди две години и нещо се срещнах с доктора и направих режима му. Първият път беше много труден, издържах 12 дни строго суровоядство, после захраних. Имаше дълъг период на адаптиране и изчистване, в който дори се съмнявах дали правя правилното нещо. Тогава още не съм разбирала колко е било задръстено тялото ми и че всъщност съм се прочиствала. После почнаха да идват резултатите - визуално и вътрешно. Чувствах се лека, изчистена, кожата светна, прозираха ми вените, хроничните торбички под очите отбъбнаха. Неговият режим се превърна в начин на живот за мен.
За съжаление последната половин година съм се разделила с него заради нова работа и вредната храна на мола, чувствам се ужасно и ми липсва лекотата и чувството от режима. Както и ефектът. Почнала да се заоблям, имам и бузки пак.
Събирам мотивация, вътрешна основно, да направя разтоварването.
За мен неговият режим е пътят и истината. Но се изисква воля и постоянство.  Peace

# 336
Babyeyes, не се хвърляй веднага на режима, първо подготви тялото си Naughty Като начало започни да изключваш месото, после млечните и се храни с постни течни храни.  Това също може да е прочистване. 
Аз в момента постя, замислила съм след края на постите да се захраня известно време и да направя режима на Гайдурков.
Но изведнъж да се хвърлиш на някакъв режим, може да бъде опасно.

# 337
Момичета, да се включа в темата. Преди две години и нещо се срещнах с доктора и направих режима му. Първият път беше много труден, издържах 12 дни строго суровоядство, после захраних. Имаше дълъг период на адаптиране и изчистване, в който дори се съмнявах дали правя правилното нещо. Тогава още не съм разбирала колко е било задръстено тялото ми и че всъщност съм се прочиствала. После почнаха да идват резултатите - визуално и вътрешно. Чувствах се лека, изчистена, кожата светна, прозираха ми вените, хроничните торбички под очите отбъбнаха. Неговият режим се превърна в начин на живот за мен.
..............

Какво точно имаш предвид под "колко ми е било задръстено тялото"? Свали килограми или имаш предвид че в следствие на режима е излязло нещо ненужно от тялото ти обикновено слузно-гнойни струпвания по различните отгани?

# 338
sprint, по-скоро в смисъл на отбъбване от многото натрий в тялото. Аз имам метаболитен синдром - инсулинова резистентност, лесно качвам, всичко се лепи. Имам и кисти по яйчниците, те са свързани нещата. Но точно това оттичане - дебели глезени, бузи, торбички, целулит, тлъстичко коремче с висяща кожа - всичко това го регулирах с режима му. Кожата се беше стегнала и избистрила. Сякаш и реактивността и пъпките по кожата на лицето се регулира. Но бях забелязала, че известно време урината ми беше помътняла и тъмна - това също четох, че е заради токсините, които се изхвърлят. После нещата се регулираха. Преди да открия режима на доктора стоях на по един купешки сандвич или салата и се чудех защо не свалям - ами то толкова сол! Чак, като спрях солта при мен настъпи голямата промяна.
Забелязах също, че и космите растат по-бавно. Аз цял живот съм се борила със щетите на синдрома на поликистозните яйчници и инсулиновата резистентност, но с режима на Гайдурков най-накрая бях успяла да се видя слаба, жизнена и сита.  Peace

Отварям една скоба, че заради тези си здравословни проблеми в тийн годините бях като кит. Свалих килограмите с всякакви измислени диети - имам около 30 свалени, когато бях на 18 г. Сега съм на 25. Първата ми диета на 18 беше дюканската - да, свалих мигновено 15 кг, но после почна да ми пада косата, да съм вечно болна, засили се проблема с космите (включително и по лицето). Абе ужас ви казвам. Чаак години по-късно, като разбарах за Гайдуроков и осъзнах колко съм си вредила и как да се наливаш с прясн мляко и салами, за да свалиш килограми е меко казано опасно....

Спринг, имаш право, може би трябва да опитам постепенно да премина на режима, не драстично, за да не се стресирам физически и психически също. Ацидозната криза е тегаав момент.  Peace

Дълго стана, извинявайте.

Последна редакция: вт, 22 мар 2016, 20:27 от babyeyes

# 339
Да, и аз имам ПКЯС но в друга разновидност,  без излишни килограми и променени пропорции. Главните характеристики са нередовна менструация и излишно окосмяване/хиперандрогенемия, при нормално тегло вариращо 48/52 кг.
В смисъл че съм наясно с проблема.

Този режим май наистина е най вече за излишни килограми.

Точно този режил не съм спазвала, но нещо подобно преди години подобрение на здравословни проблеми не съм видяла.
Е аз си ги реших по друг начин проблемите де, но мисълта ми е че надали е достатъчно само  с хранене да се лекуват болести, не не говоря за ПКЯС то това не е точно болест ами по-скоро генетична особеност, говоря за други разни болести и болежки.

Разбира се може и да бъркам, може пък някой да си е излекувал нещо различно от излишно тегло.
Като излишно тегло не винаги означава токсичност/задръстване.
Може един по слаб човек да му е по замърсено и болно тялото от друг с по пухкави форми, теглото може и да е причина за болести, но може и да не е .......относителна работа.

Последна редакция: вт, 22 мар 2016, 21:44 от sprint

# 340
Здравейте, от месец си променихме начина на хранене с предложения от д-р Гайдурков. Много съм щастлива и доволна. Отделно, мозъкът ми работи по-бързо, физически съм по-бърза и издръжлива, по-малко се нервя. Съвсем отделно съм минус 10 кг, което си е чудесно. Искам да продължа с този начин на живот. Успех и на вас  Hug Hug Hug

# 341
rumka833, поздравления! Чудесни резултати!
Този режим специално за тебе ли беше или режимът, който препоръчва д-р Гайдурков на всички в книгите се?

# 342
Аз малко си го адаптирах за себе си, защото си имам бебче и кърмя, и малко се притесних от рязката промяна. Но ММ спазва стриктно каквото пише в книгата.

За мен режимът е валиден от 14 часа нататък. До 14 часа също не ползвам сол и олио, но някоя филия с масло и кашкавал си позволявам. Примерно 1 или 2 на ден. Също така много често закусвам с овесени ядки или овесени трици. Спазвам интервала и за приемане на плодове - макар че, честно казано, нито ги броя, нито ги тегля. Ям в изоблие всички, вкл. банани. От зеленчуците всички ям, мн. обичам печен лук, или печени тиквички, патладжани, всички. Но пак резултатите са повече от прекрасни. Между другото, не знам дали и при вас е така - но от както приемам толкова плодове, не изпитвам нужда и желание да ям захарни изделия. А до преди това им бях голям фен, и си мислех че това да не ям шоколад е невъзможно. Сега, месец и нещо по-късно - за мен е ежедневие. Единствено не мога да спра захарта в кафето, но то по 1 чакша на ден не е кой знае колко проблематично според мен.

ММ от своя страна спазваше точно 21 дена диетата за сваляне на захарта, и смея да твърдя че не само е по-здрав, но и по-енергичен, по-малко крещи по децата. Да ви кажа, аз винаги съм смятала, че неговата изнервеност се дължи на пълнотата му, и е форма на болестно състояние, и сега се убеждавам, че съм била права. Та, да се върна на темата. Той свали 12 кг - което е горе-долу като моето съотношение, защото той беше с малко повече начални кг.

За себе си вече знам, че ако дам на тялото си добър интервал от време за да се възстанови - примерно от 14 или от 16 часа да приемам само плодове, може и някоя салата от маруля, домати, краставици .., ще е ОК.

Не мога да ви опиша колко ми е добре така. Когато хапна 2 непрепечени филии от ръжен хляб, например - който съдържа мая и какво ли още не, усещам - буквално усещам, че коремът ми се издува отвътре, като балон. Аз го отдавам на маята. Иначе когато си хапвам овесени ядки, или накиснат булгур, примерно - нямам това усещане. Без значение колко ще изям.

Пробвала съм множество диети, но за мен това не е диета, а начин на хранене. И двете понятия са много различни за мен.

Питайте, ако мога с нещо, ще помогна. Макар че онлайн мога май само да съдействам с мотивация Wink

# 343
Благодаря, Румка!
Режимът по книгата включва само плодове, зеленчуци, ядки, така ли? В сурово състояние да са, без сол и олио. Правилно ли съм разбрала. За 21 дни.

# 344
Здравей, не е точно така. Има различни схеми за хранене, в зависимост от проблема, към който сме се насочили да разрешим.
Например за намаляване на захарта - плодове и зеленчуци без сол, мазнина - всякакви и в неограничено количество. Приемат се варива - жито, леща, боб, нахут, соя ... Плодовете се приемат 30 мин. преди, или 2 ч.след хранене. Ядки също, сурови, но без фъстъците. Авокадо, лимони, подправки всякакви - станахме им любители големи. Това е, което спазваше ММ. Не е стоял гладен  - да не си помислите? О, сакън, той не е по тази част. Само с премахването на солта, обработената мазнина, увеличаването на приема на сурови зеленчуци и плодове - стопи 12 кг. за 1 месец. Пак да повторя - гладен не е стоял, или може би съвсем мъничко...докато накълцам салатата Wink

Пиши ми какво по-конкретно те интересува, за да ти напиша какво е указанието в книгата.

За сваляне на кг. е по-различно. Но - мен ако питаш - ако спазваш написаното по-горе, няма начин да не свалиш - просто телата ни задържат твърде много кг заради солта - при нас двамата към 10%!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт