Отслабване с диетата на Д-р Гайдурков

• 224 369
  • 537
  •   1
Отговори
# 315
  • по пътя
Има две книги на д-р Гайдурков, там подробно е описано всичко. Закуската е топла вода, после лимонов сок или грейпрфут, после сок морков. След това се минава към плод някакъв. Соев сос не мисля, че може по време на режима. Може да се направи и цял месец, но си мисля че е важно да се консултира човек с лекар и да се наблюдават нещата. При правилно захранване, няма йо-йо ефект. Програмата е за хранене през целия живот, не само за тези две седмици.

# 316
  • София/Испания
Благодаря за отговора относно соевият сос Hug  bouquet

# 317
  • Sofia
Соята не е това което е била преди години,учудва ме ,че той я препоръчва Thinking

# 318
В моя режим никога не е препоръчвал соя. Дори ми обърна внимание, че мъжете в семейството не е добре да консумират соя. Но пък консултациите са индивидуални, а и аз последно съм ходила преди година.
Алетеа, аз знам, че е добре да се направи 20 дни с 10-дневно захранване. Тогава организмът се почиства на клетъчно ниво. През годината после може и по-кратки разтоварващи режими, зависи пак от човека, проблемите и заболяванията му. Най-добре е да се направи консултация с доктора, той назначава изследвания и следи резултатите. Аз чайове не съм пила, но пък на мъж ми му даде да пие заради проблемите му. Ядките дават мазнина и енергия, но аз ги ям няколко дни в началотои после не ми се ядат. Само като бонбони евентулано /ядки и фурми в блендера/
За йо-йо-то .. ако го правиш просто с цел отслабване - да, ще си върнеш килограмите. Темата трябва да се казва "Оздравяване с режима на д-р Гайдурков", отслабването е бонус. След 30-дневния режим, докторът определя стил на хранене, в зависимост от човека и вкусовите му предпочитания. Ако спазваш него, няма да напълнееш.

# 319
  • по пътя
Соята е женска храна, препоръчва я на жени.За мъжете е нахутът Simple SmileНай-добре е да се консултира с него човек, наистина. Отслабването е бонус тук, не цел.

# 320
  bouquet  chef

Не мисля, че соята е женска храна, защото когато мъжете вземат екста тестостерон, започва от организма да се произвежда екста естроген за да компенсира и им растат гърди, това без майтап. Просто не е добре да се яде основно и само соя, от двата пола. Тофуто и соята са познати в Китай от векове, сега маркетинга го промотира като протеина на вегетарианците, което според мен е грешно.

# 321
  • по пътя
Според теб може и да е така adelinda, но темата е за това как е според д-р Гайдурков Simple Smile, а в книгата му пише интересни неща за соята и женските хормони. Все пак личната среща е за предпочитане.

# 322
Според теб може и да е така adelinda, но темата е за това как е според д-р Гайдурков Simple Smile, а в книгата му пише интересни неща за соята и женските хормони. Все пак личната среща е за предпочитане.

Фитохормони има в много храни и мъжки и женски. Фитоестроген има и в кервиза примерно, мъжки хормони в дафиновия лист. Мислех, че темата ще ми е интересна, но явно шаманските вярвания са на почит. Иначе, за който го интересува, инфо в нета за това къде какви хормони има, в нета бол.

# 323
  • по пътя
 Simple Smile чак пък шаман не съм Laughing, но благодаря за титлата. Явно си се засегнала на коментар, който нямаше нищо лично. За да бъда полезна цитирам от новата книга на Гайдурков " Соято съдържа няколко пъти повече желязо от копривата. Тя е незаменим коректор на анемични синдроми, остеопороза при жените, както и на всички дефицитни състояния, развити по някаква причина. Като добавим, че съдържа и изофлавони-една група вещества, близки до естрогените, става ясно, че тя се превръща в най-прекрасна " женска" храна, особено пир хормонални и менструални дисфункции...... и т.н." Книгата е " Човешкото хранене".

# 324
Търсех инфо за вариантите за прочистване на организма и попаднах на тази тема. Заинтригува ме, връщам се да чета от начало.  Hug

Здравейте, прочетох в интернет за този режим и искам да попитам няколко въпроси :
1. Започва се с плод , а на обяд и вечеря се консумират сурови салати без сол, нали така ?
2. Ядките задължителни ли са или не ?
3. Само 14 дена ли се прави , или може и повече- например месец?
4. Какви чайове пиете ?
5. Какви са вашите резултати и след приключването има ли йо-йо ефект ?
6. Кои книги бихте ми препоръчали да прочета на тази тематика ?

Благодаря предварително, ще се радвам ако темата се раздвижи , защото режимът изглежда наистина страхотен .. Дано и да има ефект, съчетан с лек спорт .  Приятен ден . Simple Smile   bouquet
Същите въпроси възникнаха и у мен.

# 325
  • Sofia
1. Можеш и само плодове да ядеш цял ден, може зеленчуци. Аз почвам със сок от грейпфрут, евентуално после сок от морков и нататък най-често само на плодове карам.
2. Не.
3. На мен ми беше казано - до 3 седмици, после захранване и почивка.
4. Комбинирам си билки - според ефекта, който търся.
5. Принципно не трябва да приключва режимът, а да се мине към здравословен начин на хранене. Аз съм връщала единствено поради завръщане към супервредни храни и здравословни проблеми. Сваляла съм м/у 6 и 12 кг, последния път свалих 4 за 18 дена, но доста половинчато следвах режима (без чайове и сок от морков, от време на време хапване на забранени неща).
6. "Човешкото хранене" на Гайдурков е достатъчно подробна, мисля. "Стани столетник" на Вл. Мутаров съдържа рецепти според режима.

# 326
  • ВАРНА
В края на петия ден при точно спазване ми стана много лошо.Нямах сила за да стоя на краката си.Грях ,не грях-хапнах.Днес съм на салата цвекло ,пилешко филе и елда.Има ли проблем да продължа утре?
Не съм се теглила,но свалих видимо за пет дни.

# 327
  • по пътя
*Ekaterina*, няма проблем, но ако на мен ми става много лошо от нещо бих омекотила варианта. Следвай организма си и му се довери. Няма смисъл да се мъчиш.

# 328
  • ВАРНА
*Ekaterina*, няма проблем, но ако на мен ми става много лошо от нещо бих омекотила варианта. Следвай организма си и му се довери. Няма смисъл да се мъчиш.
Как би го омекотила ти?Дадох си дума да сваля десет килограма.Днес цял ден ми е криво.Предната неделя бях като плондер,а тази съм лекичка.Поприбрах се.Всеки ден спортувам и си пия чайчета.Явно обаче ми падна рязко кръвното вчера.

# 329
  • по пътя
Честно казано на мен есента и зимата изобщо не ми върви да правя такива плодови-зеленчукови програми, вечно ми е студено и т.н. Заредила съм се с елда, тиква, но все топли нещица.

Общи условия

Активация на акаунт