Отслабване с диетата на Д-р Гайдурков

• 224 306
  • 537
  •   1
Отговори
# 360
Утре или вдругиден, само да спре дъжда, че тук постоянно ръмеше днес  и вчера.  Hug

Искам да ви попитам нещо - аз съм страхотно възхитена от предложенията на д-р Гайдурков за начин на хранене. На предната страница отворих и блога му - много благодаря за линка, който пуснахте. Кажи-речи доста изчетох от него, и още повече се въодушевих от себе си.

Но, някой път ... просто не мога да се стърпя. Децата ми например, не смея да ги държа на такъв стриктен режим като моя, а и не знам дали бих могла...изкушенията в училище не са малко. А и няма избор - в детската градина менюто е стандартно. В училище, също. Веднъж седмично купуваме малка разфасовка кашкавал,   иии ... колкото и да го заобикалям, някой път му налитам. Особено когато съм много ангажирана - както сега, чувствам, че ако си нарежа 2 ябълки, няма да успея да се концентрирам достатъчно, за да си свърша работата. Затова и малко, но старателно, нападнах кашкавала, че и не само него.

При Вас такива "забежки" случват ли ви се някой път?
За да не стане недоразумение - аз не се укорявам или сърдя на себе си. Защото виждам колко много постигнах за мен и семейството ми последните месец и половина. Тази сутрин кантарът ми показа - 12 кг и много го обичам  Hug

По-скоро въпросът ми е: това "залитане" към старите навици - дали не се дължи на това, че не правя нещо както трябва? Примерно, не се храня с достатъчно "изграждащи" храни - а приемам предимно плодове  и зеленчуци? Или някакъв друг дисбаланс?
Или всичко ми е наред, и това си е "човещинка"

newsm78 Hug Rolling Eyes bouquet

# 361
Rumka, мисля, че нещо си объркала цифрите около кг.
Защо вместо кашкавал не хапваш ядки или пък извара/ д-ра има доста положително мнение за суроватъчната извара/, а и тя е 'изграждащ' и засищаща...

# 362
Привет, ще взема тогава да има в хладилника  Hug

Не съм объркала (минус 12 кг.)Първия месец свалих 10 кг, сега от началото на м.април, свалих още 2 кг.
Без да ми се е налагало да гладувам, просто спазвам препоръките. Има ограничение по отношение на това каква храна се приема, но гладна не стоя. И това ми харесва най-много от всичко. А не е като да не съм пробвала 100 диети. Сега осъзнавам как от тях няма никаква полза, само се тормози човек. Но, колкото и да са ми го казвали приятели и близки - човек не го ли изпита на собствен гръб, все не вярва ... Rolling Eyes

# 363
Би ли споделила с какво точно си се хранила, че си постигнала такива хубави резултати.
От днес започвам стриктно малко плодове,зеленчуци и малко ядки, дано и аз постигна добър резултат.

# 364
Здравей, на предната страница написах за мен и за ММ. Не съм ограничавала количеството на плодовете, зеленчуците, ядките. Но солта и термично обработената мазнина - да. ММ беше по-стриктен от мен, в пъти. Но и той, и аз - пропорционално свалихме еднакви пропорции. Отдавам го изцяло на това, че тялото ни задържа сол, и покрай нея - кг. Незнам дали съм напълно права, но така смятам. Мисля, че ще се справиш - особено ако имаш повече за сваляне, резултатите ще са по-значими.
Скрит текст:
На 29.02 сутринта се претеглих и бях 110 кг. Вчера сутринта се претеглих и бях 98 кг. ММ на 29.02 се претегли - и превъртя кантара, който мери до 125 кг. Т.е. кантарът се закова на 125, така че реално не знаем колко е бил, но някъде там ще е. Вчера сутринта беше 110 кг.

# 365
Според мен дори и да има нещо общо със солта, най вероятно не е основната причина за килограмите.
Все пак не всички хора които употребяват сол имат излишни килограми. Нещата са по комплексни.

# 366
Wink хе, при мен и ММ и на лакомия се дължат кг, и на раждания Hug Но аз с диети такива резултати не съм постигала, за сметка на това съм се отказвала и съм гладувала.А сега чувствам, че правя правилното нещо, защото въпреки трите малки, които ми вземат акъла понякога, намирам време да работя отвкъщи, да ошетам, наготвя нещо, и кипя от енергия. А и не стоя гладна, харесва ми което хапвам. Казах на пайка ми да пробва само без сол - за 2 седмици е минус 4 кг. Тя е около 60 кг, не е пълна въобще.

# 367
То си е вярно, че при липса на сол по-лесно се изхвърля задържаната вода.
Първите 2-3 кг са вода, оттам нататък започва да  се сваля.

Без зехтин мога/ще ползвам авокадо/, ама въобще без никаква сол ще ми е трудно.
Дали е възможно няколко маслини да се прибавят към салатите, че поне да са  по-вкусни?

# 368
И аз мислех като теб, че без сол няма да се справя. Но въобще не е така. Използвай интензивно зелени свежи подправки, или джинджифил, канела .... копър, кимион, чер пипер и каквото се сетиш. Лимонът е страхотна добавка. И ще видиш, че салатите ще са чудесни на вкус. Няма да са солени от сол, а ще са овкусени по друг начин.
Също така, когато премахнеш от менюто си солта, ще усетиш, че зеленчуците са си солени. Например гъбите са пълни със соли, които са извлекли директно от земята, и затова и вкъсът им е солен за мен.
Мисля, че няма да ти отнеме повече от 3 дена, за да ти се адаптира вкусът.
Пробвай - няма да загубиш нищо.
Но без други подправки наистина би било трудно.
За да не е само "трева" - може да се поръси с ядки, авокадо също.
 bouquet bouquet bouquet

# 369
Мерси за разясненията!
Още днес ще се запася с повече подправки, ядки и семена.
Вярно, че всичко е до адаптация.
Преди си мислех, че не мога да си пия кафето без мляко и лъжичка мед, а сега го пия без, но му добавям канела и ванилия. Явно и със солта ще е така... ще я преодолея тази зависимост към солта.

# 370
Знам си, че е много полезна тази диета на д-р Гайдурков, трябва да устоя да я изпитам върху себе си. Въобще без мед ли се изкарва 10 дни?

# 371
Не е желателно мед,защото има висок ГИ.Д-рът препоръчва при нужда от сладко фурми или дом.бонбони, погледни за рецептата на началната страница.

# 372
Охо, раздвижване по темата. Момичета, от една седмица и аз съм се върнала в редиците, спрях солта и мазнините. Преминах на ядки, плодове и зеленчуци, но и варива, защото работя и се уморявам, имам нужда от енергия. Върна ми се енергията, веднага свалих оттук-оттам, махнаха се торбичките под очите и съм щастлива, правеха ме да изглеждам толкова уморена. Чувствам се по-свежа. Сутрин си пия чашка чисто кафе, а по-късно си изцеждам лимон, както казва доктора, че е хубаво за пречистване и на лимфата включително. Купувам си фреш от морков и разни сурови ядки и семена за през деня. Давам превес на ягодите, крушите, има и банани в менюто. Вечер си позволявам някое вариво чисто със свежи зеленчуци. Супер е.  Heart Eyes Хапвам и по 20 г шоколад от нерафинирана захар и чисти какаови зърна. Коментирахме го вече, имам нуждата. Постепенно и това може би ще изключа, но засега имам нужда чисто емоционално. Днес съм почивка, така че ще си купя едни фурмички и ще утолявам с тях желанието за сладко, което чат-пат ме наляга. Въпреки че считам, че апетитът е овладян.

Румка, браво за резултатите. И имаш чудесни разсъждения. Наистина организмът, като се изчисти от натрия, който се е натрупал и вкусовите рецептори се изменят. Аз например винаги усещам селърито като много солено, то и наистина си е едно от най-богатите на соли зеленчуци.

Медът не е полезен заради високия ГИ, който се трансформира в триглицериди и лош холестерол. Доктор Гайдурков казва, че е позволен по лъжичка само за здрав човек, който е и активно спортуващ. Мед аз лично не ползвам.  Peace

А за маслинките, който е попитал - доктора има статия и за това, обяснява да не купуваме черни маслини, защото често пъти са боядисани, а да избираме шарени. Изкисването става с ледена вода и лимон, за да се обезсолят. Прави се няколко дни и се сменя водата, докато не получим желания ефект. Аз тези дни така ще си обезсоля и ще си направя маслинова паста с пресни орехи и ще ми е "сос" за оризови спагети.  Peace

# 373
Това с оризовите спагети си е идея, ще взема и аз.
Снощи направих печени гъби, смесени със замразена царевица, лимон, копър, кимион. Опекох и малко прясно зеле с пресни домати, и нямаше гладни.
Wink

# 374
На мен не ми е проблем сладкото, а соленото... Аз питах за маслините...Вече си купих зелени и лилави маслини и ги обезсолнявам. Ще купя и това селъри,за да са ми по-вкусни салатите.

Общи условия

Активация на акаунт