Отслабване с диетата на Д-р Гайдурков

• 224 454
  • 537
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Здравейте милички Hug.
Аз продължавам с поста до 28-ми. Днес не съм се мерила, вчера килограмите бяха стабилни - ни надолу, ни нагоре. Мисля да си наложа да се меря веднъж седмично, за да не се вманиачавам Mr. Green. Иначе вчера обувах един панталон - еми, смело мога да твърдя, че толкова слаба не съм била от училище насам, т.е. като зрял индивид.
И да се оплача - нещо хич не съм в кондиция, сутринта кръвното ми беше много ниско, чак ми се разтупа сърцето. Сега май съм по - добре, но като че ли и температура вдигам... дано не е някой вирус.
Иначе менюто - закуска кайсии, обяд - постна леща и салата зеле, краставица, домат, с.з. - череши.
Вие започнахте ли режима с редуването на картофи и ориз?
sunsea, Adriana - как е захранването?
Жижи - добре дошла и успех  bouquet. Бих те посъветвала да включиш и сурови зеленчуци(една хубава, голяма салата), на вечеря, например Peace.

# 211
Браво Хепи, продължаваш режимна. Аз захранвам с нерафинирани растителни въглехидрати, плодове, салата и малко ядки. Напоследък много се нахвърлих на въглехидратите. Освен това добавих пак сол - нерафинирана морска, йодирана с водорасли. Така че пак задържах вода. За сега смятам да се храня без екстрахирани мазнини по Гайдурков. Постите ги продължавам до края, но скоро може да добавя риба, тъй като е позволена, с изкл. на тази сряда. Като цяло мисля, че се чувствам по-добре след този режим от здравословна гл. точка. Иначе наваксах към 2 кг. добавяйки сол и другите храни. При мен това е нормално - бързо свалям и бързо качвам. След постите може да направя дни на протеини, плодове и зеленчуци с риба.

# 212
Здравейте! Hug
Жижи,извинявай,объркала съм те.
Иначе диетата е:
Цитат на: JuJu_ в Ср., 08 Окт. 2008, 20:54
"аз не съм ви споделяла мойта диета но сега ще ви е кажа:
Понеделник,Сряда и Петък само на плодове от един и същ вид,а през другите дни се яде каквото искаш.тази диета имаше голям ефект върху мен.след като свалиш килограмите само в понеделник оставаш на плод за да поддържаш свалените кг
какво мислите за диетата,искам да чуя мнения.значи тази диета е изготвена от диетолог за една моя приятелка и аз реших да е пробвам.аз лично свалих първата седмица 5 кг,а аз толкова исках.когато си на плодове аз си позволявам и кафе без захар,а ако някой много изпита глад вечерта може и кисело мляко.
моята приятелка с тази диета свали 18 кг и тя си ги задържа за разлика от мен,защото е прави постоянно.и след като си свалиш килограмите само понеделник на плодове,а аз това не го пражих и ги качих,а моята приятелка понякога това не го прави и не ги връща,но вече ги е задържала повече от година
лошото на диетата е че единия ден седиш гладен а на другия ядеш.аз като е правих и като ядях на другия ден мога да кажа че бая си наваксвах и пак свалях(но и тренирах много)
ако някой има въпроси да задава."
happysmile,започнах със захранването с картофи(но до сега бях на работа и готови купешки,соленки..-да видим утре).
Adriana71, Hug
Сладки сънища,момичета! Hug

# 213
  • София
sun sea много добре звучи това с плодовете , а твоята приятелка за колко време ги свали тези 18 кг и спортувала ли е ?
Все пак всички знаем ,че ни домързява да се "потим" с тренировки. Simple Smile

# 214
sun sea много добре звучи това с плодовете , а твоята приятелка за колко време ги свали тези 18 кг и спортувала ли е ?
Все пак всички знаем ,че ни домързява да се "потим" с тренировки. Simple Smile

Билянита, мисля че тя е цитирала форума, не е нейна приятелка. Ти правиш ли режима на Гайдурков?

Няколко дни по време на захранването (4) ме гонеше вълчи глад, но от вчера апетитът ми е нормален. Не знам, но на мен може би солта ми помага да ям по-малко. Особено моята шарена сол, която включва какво ли не, вкл. куркума и лют пипер.

Оказва се че картофите не са толкова калорични, 1 кг. са около 800 калории, специално проверих.

Вчера изкарах на половин пакет пълнозърнести спагети с малко тахан, чубрица и чесън, диня, конопено мляко, череши, домати и маруля. Днес дотук съм на конопено мляко и черен ориз с много зеленчуци и подправки.

В момента имам ефект от Гайдурков, не само на килограмите, които вече се стабилизираха, но и като усещане за здраве. Чувствам се по-стабилна и психически. Мисля, че сегашното ми хранене без екстрахирани мазнини силно ми намалява консумацията на мазнина. Надявам се това да окаже положително въздействие в дългосрочен план. Понеже утре вечер имам изпит реших да не правя по-сериозни диети. Ще изчакам да видя дългосрочен ефект от този начин на хранене. От четвъртък до неделя ще пътувам и се надявам компанията и интересната обстановка да ми помогнат да се разсея от храната и да успея да сваля някое килце.

bouquet Радвам се че още пишете тук, някак си ми харесва атмосферата в темичката.

# 215
  • София
Адрияна 71 здр. не не съм на този режим даже току-що хапнах един сандвич Sad(( че бях умряла от глад , но мисля да пробвам с горепосочената диетка с плодове понеделник , сряда и петък пък да видим . ще пиша как върви от понеделник започвам Simple Smile

# 216
bilqnita,от другия понеделник,ще ти правя компания.Имаше преди няколко години тема с тази диета.Цитат е,не е моя приятелка.
От солта се понадух днес,но не толкова ужасно, както след млечна храна..Днес бях на веган супи,страшно ме заситиха,но и много ми харесаха.Днес ще опитах глухарче и хъни буш чай.
Останалите как сте? Hug

# 217
  • Варна
sun sea ,
какъв е този чай ,хъни буш и глухарчето как го правиш. Hug

# 218
  • Пловдив
Здравейте!На мен днес ми е 3-ти ден,но да си призная,реших да попроменя малко режима за да е максимално близо до постоянния ми начин на хранене.Промените са,че използвам сол,но не обикновена,а хималайска,а тя доколкото знам не само,че не е вредна,ами дори е полезна.И другото е,че изпозвам олио,но пак не обикновено,а от гроздови семки.И двете съставки ги използвам веднъж на ден,вечер,за салатата.При това положение си мисля,че трябва да се откажа от ядките,че ще ми станат много мазнините.Предполагам,че ще ме критукувате за решението ми,но след като прочетох Адриана 71,че е възстановила 2кг.като е включила солта,още повече го затвърдих.

# 219
Жижи, и аз имам от хималайската сол, но понеже не е йодирана, сега съм на нерафинирана морска йодирана с водорасли. Напоследък се зачетох за солта и научих че нерафинираната сол съдържа 2-5% други в-ва, които не са натриев хлорид. Морската сол съдържа 80 други вещества и затова кристалът ѝ бил толкова сложен, че никой химик не можел да го възпроизведе. Но със сигурност рафинираната сол е много вредна!

Аз не съжалявам, че изкарах 10 дни без сол. Видях се без подпухнатостта на лицето, за която не знаех. Изглеждах много по-добре в лице. Но нямам воля да не ям сол, поне за сега. Аз качих не само от солта, но и от лакомото 'захранване'. За пръв път в живота си съм веган без олио вече повече от две седмици без почивка. Чувствам се добре.

Жижи, доколкото разбирам си на салатки и плодове. Нямаш белтъчини. Виж хеписмайл обаче как добре захранва. Тя е с най-добри резултати и най-добре е по нея да се водиш.

sun sea, мислех че не ядеш сол. Ти не гледай от мен. Как е здравето ти след режима?

билянита, ами пиши за резултати от режима, който си избрала

# 220
  • София
Ади - Hug, аз най - малко се пречиствах, затова няма състресение в килограмите толкова.
Не ти е било лакомо захранването, не си се натъпкала с луканка и торта Peace.
Аз сол не ползвам почти, хляб рядко, на мен ми е мъка по принцип бирата и бирените мезета(хапки, месца, пържено).
А менюто ми основно се определя от постите сега, затова е изрядно Mr. Green.
Днес закуска - ябълка, обяд - пилаф със салата, с.з. череши. Вечерята не съм я измислила, чудя се за риба или морски дарове.
Ще ида и на масаж, че май главата ме боли от схващане във врата(подозирам климатикът в офиса).
Ади - успех на изпита Hug. Ако искаш нещо дългосрочно и здравословно - защо не прочетеш за разделното хранене? Аз лично съм му голям фен Crazy.
sun sea - може би това е важното, да намерим кои храни ни действат добре и кои не. Щом млечните не ти влияят добре, избягвай ги. Аз съм открила, че бялото вино на мен не ми понася, задържам вода от него и се подувам.
Успех на всички в темичката  bouquet.

# 221
Ади,не ям сол,но като се връщам в 23ч.от работа,купувам готова храна,а там бъка от нея ,за съжаление..Добре съм,миличка,без гадните отоци по краката и целулит,започнаха да ми се виждат мускулите,в здрав.план-продължавам без температура и съм щастлива.При теб как е? Hug
Жижи,спортуваш ли?Видях,че си от Плд и ако търсиш компания за спортна дейност,свиркай. Hug
ивка27,аз пия коприва,цвят от бъз и 17-те билки за отслабване,но понеже съм към края им, реших някаква по-ароматна промяна по време на работа поне..За глухарчето може би си чела манекенската диета за бързо сваляне на няколко кг-грейпфрут преди хранене,чай от глухарче след него..А при мен оказа диуретичен ефект..А за хъни буша- доста жени ,които се подуват по време на мц,били доволни..А при мен е болезнен,та реших и това да пробвам.И последното "нещо"за отслабване,метаболизъм,пречистване,което ползвам е сухи плодчета от бъз,но по време на Гайдурков,ги забравих.
 happysmile,търся храните,търся и режима,с които да се чувствам и добре,и във форма.Сега се нахранвам с много по-малко храна,продължавам да търся натурална,загубих вкуса (дай боже за винаги)към джънка..

# 222
happysmile хранила съм се разделно и в един момент спря да действа. Мисля че отслабвам най-добре с постна храна и билки, като и се ограничавам. Освен това се храня здравословно, което е от съществено значение за фигурата. След дълги пости, когато захранвам с животински продукти, обикновено гледам да не ям въглехидрати и така избягвам качване на килограмите.
sun sea, аз се чувствам добре след режима. Имам и едно много добро повлияване на стомашно-чревния тракт. Стомахът ми е много редовен, особено откакто добавих зърнени и бобови храни. От млечните, според мен, най-добре е киселото мляко. По принцип е малко скъпо, но купувам от млечните на Хармоника. На сайта им е обяснено, че кравите им са от старите породи, с различен казеин, като млякото им не причинява толкова алергии. Освен това млеката им не се хомогенизират, което е много съществено срещу алергични реакции. Аз гледам да не ям сирена и кашкавали, но прясно и кисело мляко на Хармоника мисля, че добре ми се отразяват. Също така, овчето и козето мляко не причиняват толкова алергии, колкото кравето.

Момичета, днес е 7-ми ден захранване. Най-после днес отидох и на причастие. Така че вече нищо не ме възпира да ям олио и риба. Ще гледам да не ям олио, но риба утре и в петък вероятно ще хапна, а от съботата ще добавя млечни и яйца. В тези летни дни не ми е до месо. Ще спазвам постите в сряда и петък, а, след месец, през Богородичните пости, мисля да направя ново разтоварване. Дано задържа сегашния резултат дотогава!

# 223
Ади,през Богородичните пости ще се радвам да сме заедно в разтоварването! Hug
Сега ще погледна и това мляко"хармоника".Не съм го виждала. В коя верига магазини го намираш?

# 224
Сега ще погледна и това мляко"хармоника".Не съм го виждала. В коя верига магазини го намираш?
http://harmonica.bg/

Тук в София го има навсякъде, едва ли не - Карфур, Била, Пикадили, Фантастико, Промаркет, Био магазините, 345...

Общи условия

Активация на акаунт