Обвиняват ни в 7класна мания, само да ни видят на кандидат-студентската кампания

• 44 958
  • 780
  •   1
Отговори
# 210
да годишната не влиза , само от изпита Peace

# 211
  • Пловдив
Има ли пълно шест (100 точки) по БЕЛ някъде? За София няма.

Кармела,  в Пловдив има 1 шестица по БЕЛ.

# 212
Бихте ли ми казали как да намеря файл-а където имаше снимка на таблицата с последния приет номер в паралелките? Дали ме разбрахте? Embarassed
В дадените линкове няма нищо  newsm78

http://dox.abv.bg/wfs/AbvWfs.html

# 213
http://www.facebook.com/pages/%D0%9D%D0%B0%D1%80%D1%8A%D1%87%D0% … 8/209425695752389
" Обръщаме внимание, че качването в интернет на снимани и сканирани страници от Наръчника е нарушение на Закона за авторското право и, меко казано, не прави чест на хора, които се възмущават, че някой (МОНМ, учители, квестори, проверители и т.н.) нарушава правата на децата им. Качването в интернет на страници от Наръчника е идентично с преписването и е странно как хора, които не приемат за редно слабаци да преписват от отличници, напълно одобряват и се възхищават на подобни действия от възрастни хора. Всъщност е много повече - все едно работата на един отличен ученик да бъде залепена на бялата дъска във всички стаи на училището и всички ученици да препишат на воля."

Това нас ли визира?

# 214
" Обръщаме внимание, че качването в интернет на снимани и сканирани страници от Наръчника е нарушение на Закона за авторското право...
Искат да кажат, че ако не са сканирани или снимани, не е проблем?  Mr. Green

# 215
" Обръщаме внимание, че качването в интернет на снимани и сканирани страници от Наръчника е нарушение на Закона за авторското право...
Искат да кажат, че ако не са сканирани или снимани, не е проблем?  Mr. Green

newsm78 И по кой член това? Все съм си мислела, че става въпрос за цяло творение. Иначе не е по-различно от цитат.  newsm78

# 216

Акцентът е върху "страници" според мен.  Mr. Green
Те всъщност не са повече от 2.  Simple Smile

# 217
Колко жалко, че така се изроди системата и учителите станаха толкова ужасни в желанието си да си запазят хляба и забравиха, защо всъщност са в училище  Sad! Седя пред компа и рева, защото току що разбрах, че любимият ми учител е починал  Cry. Преподаваше история, но не просто да си изпее урока и да излезе, а ни "вкрваше" в историята. Уроците му бяха "живи" и образни. Научи ни на родолюбие и ни караше да се гордеем, че сме българи! Няма такъв учител! Толкова отдаден на децата и на професията си...! Ако не беше той, днес нямаше да съм юрист Sad. Поклон!
Извинявам се за спама, но ми стана много тежко на фона на всичката простотия от последните дни  Sad!
Понякога един учител може да бъде освен учител, а и приятел. Особено когато голяма част от всекидневието си с него. Моите съболезнования!  Cry

# 218
http://www.facebook.com/pages/%D0%9D%D0%B0%D1%80%D1%8A%D1%87%D0% … 8/209425695752389
" Обръщаме внимание, че качването в интернет на снимани и сканирани страници от Наръчника е нарушение на Закона за авторското право и, меко казано, не прави чест на хора, които се възмущават, че някой (МОНМ, учители, квестори, проверители и т.н.) нарушава правата на децата им. Качването в интернет на страници от Наръчника е идентично с преписването и е странно как хора, които не приемат за редно слабаци да преписват от отличници, напълно одобряват и се възхищават на подобни действия от възрастни хора. Всъщност е много повече - все едно работата на един отличен ученик да бъде залепена на бялата дъска във всички стаи на училището и всички ученици да препишат на воля."

Това нас ли визира?

В случая няма нарушение на авторските права на носителите, защото посоченото ползване няма самостоятелно икономическо значение и не причинява съществени загуби за авторите. Постановката е отразена в клаузите на чл. 23, ЗАПСП, в допълнение на чл. 24, ал. 1, 6.
В този смисъл е и Европейска директива, според която „създаването без съгласието на авторите на временни нетрайни копия на произведенията им, съвършено необходими за тяхното циркулиране в Internet, ако тези копия не носят в себе си самостоятелно икономическо значение“.
Ако не беше така, целият Internet щеше да се окаже извън закона. Simple Smile

# 219
Записвам се да ви следя, изказвайки искреното си възхищение от хъса и непримиримостта ви. Впечатляващо е и търпението, с което отговаряте на периодично едни и същи въпроси!  newsm20 БРАВО!

# 220
  • София

newsm78 И по кой член това? Все съм си мислела, че става въпрос за цяло творение. Иначе не е по-различно от цитат.  newsm78

Чудят се какво да измислят в стремежа си да замажат собствените си бъкии. Да не говорим, че този справочник дори би трябвало да го има свободно в интернет. Тези страници и това, което правят родителите поне са в полза на бъдещите гимназисти. Същото обаче не може да се каже за действията на някои хора и институции за изминалите няколко месеца /или дори години/ - като се започне от новия закон та се стигне до гафовете покрай приема след 7-ми клас. Всички действия, които се предприемат са в ущърб на знаещите и можещите.

Последна редакция: сб, 09 юни 2012, 15:05 от Elfi

# 221
как да сметна дали дъщеря ми има шанс да влезне в НФСГ и НТБГ с бал 31,643.много се шашнах от таблици,графики с натрупване без натрупване и т.н.помогнете ми моля ВИ

Последна редакция: сб, 09 юни 2012, 15:07 от YONATA

# 222
  • София

Това нас ли визира?

мухахахаха, поредните некомпетентни кретени...аве, в тая страна наистина ли не останаха мислещи хора  ooooh! още малко и ще ме обявят извън закона, ако оставя наръчника да го ползва моя приятелка или й покажа някоя страница от него (което е идентично със случая с постването на сканирани страници. И като почнат да се позовават на закони, които дори не са си направили труда да прочетат... -  смешници  hahaha Да не говорим, че забележките им са всъщност към техните клиенти, закупили продукта им - ово му се вика търговско мислене по нашенски  Mr. Green

# 223
  • Варна
Сигурно е така, може да ги качваш в Интернет, но не сканирани или снимани.  Laughing
Ако някой си ги беше преписал в таблица и така ги качи няма да има проблем. Тази информация, която се изнася сканирана е получена от МОМН и е обществена. Нима авторите сами са измислили тези минимални балове и честоти?. От издателството трябва да са много доволни, че постоянно им се прави безплатна реклама на наръчника в толкова посещаван форум.

# 224
Сигурно е така, може да ги качваш в Интернет, но не сканирани или снимани.  Laughing
Ако някой си ги беше преписал в таблица и така ги качи няма да има проблем. Тази информация, която се изнася сканирана е получена от МОМН и е обществена. Нима авторите сами са измислили тези минимални балове и честоти?. От издателството трябва да са много доволни, че постоянно им се прави безплатна реклама на наръчника в толкова посещаван форум.
Аз пък мисля, че МОМН трябва да са горди, че в страната ни има толкова добри ИТ специалисти, че чак по-добри и тези, които работят за Министерството.  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт