Лятно слънце вече грее, СЕПТЕМВРИйчето в коремчето на мама все повече дивее!

• 27 448
  • 731
  •   1
Отговори
# 315
хи-хи - пуфтящ локомотив  Mr. Green аз сега дишам трудно през нощта - все едно съм бягала - мъжо само ме гони в другата половина на леглото  Mr. Green

Ева - тези сгъваеми ванички са ми фаворит - нямам търпение да си купя  Hug

# 316
Аз съм на мнение, че каквото има да става ще става и ако не купя нищо това най-много да ми усложни живота след това Simple Smile

Подкрепям Рошличка ... мъжо е малко по-скептичен, но не ми казва нищо ... радва ми се даже  Hug
Пък и честно казано виждам, че има огромно желание да ходим двамата по магазините  Blush

Лично за себе си прецених, че когато взимам нещата малко по-малко ще имам повече време да огледам къде какво предлагат и така да си направя сметка и избор. А и няма да се взима всичко наведнъж, че те не са едно и две неща  Whistling
Всеки път отмятам по нещо мъничко от списъка ми, но той така и не намалява  Mr. Green

# 317
Фейтче , аз съм точно такъв пуфтящ локомотив в момента  Mr. Green Опитвам се от 2 часа да изчистя  Mr. Green Пусна прахпсмукачка в едната стая, заболи ме кръста и поседна, като баба  Crazy Нооо капка по капка вир става  Mr. Green Почти съм на финала, само с парцала остана да мина  Mr. Green
Ева , разбирам те повече от прекрасно, мама е дева и категорично ми е забранила да купувам каквото и да било  Grinning Не че аз имам желание де  Laughing Само гледам и не пипам  Mr. Green Моето мъжле и той не иска и само казва... има време. Само дето аз сед месец спирам с автомобила, а той няма книжка и не виждам как ще стане  Mr. Green Сега съм запланувала след мъничко да се разходя до един магазин да разгледам дрешки за принцески  Heart Eyes Но пак само ще гледам  Whistling
И да ви се похвала, моят страх относно болничните ми не се сбъдна  Mr. Green Първият ми е занесен точно на време и чакам превод след седмица най-вероятно  Party

# 318
аз вече съм се ориентирала за раждането - лекарката, която ме следи ще ме изражда  Grinning (само, че има отпуск август - и дано да не го оцеля  Heart Eyes ) а една професорка ще следи отстрани ситуацията - дано милият ми бебчо се завърти надолу  Hug

# 319
  • Стара Загора
Фейт,Честита годишнина!Пожелавам Ви дълги години щастлив семеен живот и през септември здраво и щастливо бебче!
danaya80,по въпроса с кучо(имам пекинез на 2г4м-женски)имам чувството,че се опитва да се имплантира в мен,не че преди не беше така ама сега ми идва в повечко!Много е разглезена да спи при нас и незнам как ще я отучваме когато бебо се роди живот и здраве!
Да се отчета и аз днес бях на ЖК всичко бебчо е наред вече е 1,100 и си отговарял на седмицата!След 15 дни ще ми пускат изследвания!За кг съм +11

# 320
Мили мами имам два важни въпроса. Днес мъжа ме пита дали има право като родя на някакви болнични.Аз нищо не знам по въпроса,някоя от вас да е запозната?
Другото е-ще ни дадат креватче от Варна ама сме без кола,а и нямаме път натам.Някоя от вас ще пътува ли от там до София ?Или пък ползвала ли е куриерска фирма за по-големички пратки да даде малко инфо.Мерси предварително. Hug

# 321
Миленка,таткото има право на 15 дни платен отпуск от деня на изписване на бебо.
Иначе може да ползвате за креватчето и куриерска ф-ма.Не е проблем Peace

# 322
Миленка , аз също знам, че таткото има право на 14 дни платен отпуск, но мисля, че се плаща 70% от заплатата, нещо като болничен. Това му се полага по кодекса на труда, но е най-добре да си пита в работата, защото има някои точки, заради които шефът му може да му откаже. А за пратката,  ето ти един линк, за да си изчислиш евентуално колко би ти струвало  http://www.speedy.bg/calculate/

# 323
И аз знам, че е болничен, а не платен отпуск в размер на 14 календарни дни...ама ей сега ще се поровя да видя дали пък аз не се бъркам нещо Simple Smile

# 324
Да се влюча нали съм прясна  Mr. Green Поне миналата година таткото взе 15 дни болничен и се води за гледане на новоредно, нещо от сорта. Като ме изписаха, дадоха една служебна бележка за таткото, той я даде на работа и после му отпуснаха 15 календарни дни.

# 325

Здравейте тумбачета:)
Фейт,бъдете живи и здрави,много щастливи и на есен горди родители Hug
Milena_87 аз поръчах кошарката от Варна,с пратка по Еконт,наложен платеж и ми излезе 15 лв доставката.
За олекотените завивки мисля,че няма да има проблем да се перат постоянно.Но аз съм купила 1 комплект олекотена и ще купя 1 комплект само чаршафи.В началото олекотена няма да ни трябва определено.А после може тази олекотена да се слага в плика от другия комплект:)
Матраче за количката според мен е много удобно.Но одеялце ще върши същата работа.Нашата количка си има матраче и изобщо няма да го мисля:))
Страхотни снимки мамчета с красиви коремчета:)
И аз се замислям,че не остана:)Вчера в бях в Майчин дом и се поинтересувах за някои лекари.Лошото е,че сме в летните месеци и всеки си е планирал отпуската още от мин.година.Обясниха ми,че дори и да избереш екип,ако лекаря от екипа се падне в отпуск,той няма право да дойде и да изражда.Например д-р Дяволов е плануван юли.
Но ми казаха,че д-р  Марков се е върнал от  бащинство.Но не разбрах кога ще почива.Това е наистина добра новина.
Оставям ви и отивам малко на зей пазар тук наблизичко:))

# 326
future_maman кошарка от плат или дървена си поръчала?

# 327
Да,
и аз съм чувала за този болничен за таткото. Само при изписване да не забравите да си поискате бележката, че на едни познати не им я бяха дали и се връщаха до болницата после - не е фатално, но е излишно разкарване - някой беше пуснал лафа, че е по-лесно да изкараш бременност, отколкото да се пребориш с НОИ (или нашата бюрокрация)
F.a.t.e. честита ви годишнина. Не спирайте да се обичате и разбирате.
И аз другата седмица съм на ЖК и вече в 30-та г.с. малката сигурно ще е вече кило и половина  Laughing
Аз имам още малко да поработя, ама не ме свърта - иначе поне на работа се охлаждаме с климатика, че тая жега отсега не ми понася - само краката ми се надуват, ама как да облеча панталонки или пола с тея отекли крака - та само да се поосвободя и започвам и разходки, че днес стъпих на кантара и от последната седмица бързо наваксвам килограми  hahaha   261uu
За кучетата - струва ми се, че точно като децата и те започват да проявяват ревност и затова все се навъртат около вас и се глезят - искат цялото внимание за себе си. Котките на нашите никога не са ми обръщали внимание, сега като отида и се бутат коя да ми се гушне да ми се гали - а хич не са от гальовните  Grinning

# 328
моето дървено креватче го докараха от 800км с куриерска фирма - добре, че от сайта, който го купих беше с безплатна доставка - защото 20кг дъски - определено ще излезе скъпо - независимо дали БГ или Укр.  Mr. Green като цена кошарката беше 216лв  newsm44

според мен, ако е сглобена вече кошарката, най-добре някой познат да ти я докара  Hug

# 329
Аз няколко дни нямах време да влизам да ви чета и пак изостанах с 30 страници за четене. Сега се връщам да наваксам...

Имам само 1 въпрос към мамите в София - кажете ми къде да ида да си направя един преглед с Доплер. Моят лекар има много стар ехограф и не може да ми направи, а в началото на бременността имах един проблем с кръвотока и искам пак да си погледа дали всичко е наред.

Иначе аз бях на консултация миналата седмица - всичко изглежда добре (като той не се задълбава по принцип), но каза, че си върви точно по размери, околоплодните води са ми добре, пуснаха ми изследвания - пак са добре, даже хемоглобина ми е ударник - 120, а вече съм си в 7-мия месец  newsm44
Сама си меря обиколката на корема, легнала ми е около 97 см, в право положение - 100 (но е така поне от 1 месец), иначе колегите казват, че всеки ден раста Wink килограмите съм ги задържала на +8 за момента, но да ви кажа, тази седмица почнаха да ми отичат краката много неприятно - едва намирам обувки, които ми стават, а вечер си търся кокалчетата на глезена с опипване Wink кажете някой лек и за това

айде, целувки на всички и се надявам да получа отговор на тези две питанки, че вече не знам кой да питам ...

Общи условия

Активация на акаунт