Лятно слънце вече грее, СЕПТЕМВРИйчето в коремчето на мама все повече дивее!

• 27 369
  • 731
  •   1
Отговори
# 555
susamenna да и аз прекарвах доста време отгоре, затова като се оказа, че при мъжа ми има една хартисала от време оно, веднага и намерихме място в новия апартамент Simple Smile
Иначе и ние в хола имаме от тези печки, които са като камини (не вградена) и мислим хола с дърва да отопляваме. По принцип с мъжа ми седим на по-хладно, но вече с бебчето ще видим зимата как ще е. То ако си седи основно в неговата стая през деня няма да има нужда да топлим целия апартамент...

# 556
Здравейте отново от мен!
Имам един въпрос,надали ви се  мисли много за това в тези жеги,но с какво ще топлите стаята на бебчо като дойде време?Разбрах,че с климатик не е добре за него,казаха ми за някакви конвекторни печки.Някой запознат ли е с марки,цени и дали са икономични?

Бебо го отгледахме зимата с маслен радиатор Сингер!  /роди се на 26 януари/ Peace С керамичен нагревател отпред мега доволни сме!

# 557
radost81 да, прехвърля се тази отпуска, така че няма проблем. Колкото до болничните, както казах по-рано, не съм ползвала никога през живота си, но като чета тук майките от София се оплакват доста, че се бавят. По принцип във фирмата бързо придвижват документите, но никога не се знае Simple Smile

# 558
  • София
Те ги бавят от НОИ, защото са много. Иначе моите ги превеждат седмица след като ги подам, ама нашта фирма е София област.

# 559
За болничните всичко е много относително. Последния месец имаха забавяне, основно в София и София абласт, понеже са правили годишно преизчисление. Дори и моя, който винаги е бил редовен закъсня с около седмица. Друг е въпроса дали от фирмата ви го падават веднага, дали са платили осигуровките на служителите и дали да попълнили декларациите коректно. Забавяне може да има по моооого причини.
Срока за плащане е 15 дена от датата на подаване. Ако има по голямо забавяне трябва да търсите проблема някъде по трасето  Laughing

radost81 добавих те отново  Heart Eyes Мисля, че скоро като излизеш в отпуска ще имаш повече време   Wink

# 560
Здравейте, момичета!  Hug Аз едва сега се излюпвам и ако не беше се разшавал баткото можеше да си спя поне до 12.30.  Wink

Много рожденици днес, много нещо. Нека всички да са живи и здрави! Желая им също много любов и щастливи сбъдвания!   ura

Относно отоплението: малкия го гледахме на дърва и беше някакъв кошмар, тъй като живеем в блок. То мръсотия недей пита, а после като проходи постоянен страх да не се лепне за печката. Абе, не е работа - има си плюсове, но минусите са му в повече. Като почнах работа обаче след втората му годинка се наложи да вземем климатик, тъй като баткото се прибираше на обяд и ме беше страх да му се доверя да запали печката - опасно си е. Та, откакто сме с климатик направо се родихме. И при най-големите студове сме по къс ръкав вкъщи. И не смятам топлината му за изкуствена. Много съм доволна. И сега в жегите много ми помага. Включвам го на режим "Изсушаване" и почти през целия ден ми поддържа приятна температура около 19 - 20 градуса.

Лек ден ви желая, момичета! Прегръщам ви!  Hug

# 561
аз нямам проблем с топлото в банята и стаите - парно на газ - а от 3 месеца е счупен уреда за отчитане и даже ни е безплатно вече  Heart Eyes котелът е вкъщи и си го регулирам както ми е кеф  Heart Eyes

ама все пак си купих овлажнител и термометър, който отчита влагата в стаята  Mr. Green и лампата от хималайска сол - за йонизатор Grinning

# 562
Честито на всички рожденици   bigdance2
Ние си се топлим на радиатор или каквото има в квартирата...Сигурно ще си купим нов, че нашия е доста старичък и кабелът му е леко прекъснат, новичките мисля че са и по икономични Simple Smile Ако е много сух въздуха ще слагаме един съд с вода и готово Simple Smile

# 563
За отоплението- в момента сме на парно и си е рай, защото темп. е еднаква на всякъде и най- вече в банята е топло зимата, което си е +. Малкия като бебе го отгледахме с ей такъв радиатор (лъчист конвектор се води мисля) като доста се ровихме тогава за инфо какво точно да изберем. Има програми и си поддържа зададена темп. и плюсът е, че самата печка не се награвя и не е проблем, ако бебето я пипне, няма да се изгори. Топли равномерно според мен. Нашата е 2000 w и сега я ползваме студените дни, докато пуснат централно парното.

Последна редакция: чт, 14 юни 2012, 12:43 от Lucky*

# 564
И ние сме на климатици и конвекторен радиатор от този вид Доволна съм и като взех и овлажнител за въздух е чудно .За икономични не знам колко са икономични ,но и двамата с мъжа ми мислим че е по добре за отопление отколкото за лекарства.

# 565
  • където мечтите се сбъдват
За отоплението да се включа.За такива зиморничави като мен най-доброто е парно или камина.Следващото най-добро е конвектор(парно на ток).Ние ползваме това в спалнята.Много съм доволна-топли като парно,макар че излиза малко по-скъпо от парното,не шуми,не духа,не изсушава въздуха,когато го докоснеш не пари и е безопасно за деца.Климатици само за лятото  Peace

# 566
Като захванахте темата с отоплението-ние смятаме за сега да опитаме на дърва и с камина.От климатика не съм доволна,на мен постоянно ми е студено.Д не говорим,че в голямата зима се наложи да включим и духалка,тъй като климатика не можа да смогне .Нямаше ни няколко дни и после беше кошмар.А и зависи какъв е апартамента.Ако е като нашия -външен няма отопляне ooooh!.
За тези конвектори-и ние се замисляме дали да не си вземем.По-скъпичко ще е ,но ако е топло си заслужава.Мислим с бебо да сме  в хола-около 22-23 кв.Някой отоплял ли е такова помещение с такива конвектори и като се има  в предвит ,че апартамента е външен newsm78

# 567
  • където мечтите се сбъдват
Като захванахте темата с отоплението-ние смятаме за сега да опитаме на дърва и с камина.От климатика не съм доволна,на мен постоянно ми е студено.Д не говорим,че в голямата зима се наложи да включим и духалка,тъй като климатика не можа да смогне .Нямаше ни няколко дни и после беше кошмар.А и зависи какъв е апартамента.Ако е като нашия -външен няма отопляне ooooh!.
За тези конвектори-и ние се замисляме дали да не си вземем.По-скъпичко ще е ,но ако е топло си заслужава.Мислим с бебо да сме  в хола-около 22-23 кв.Някой отоплял ли е такова помещение с такива конвектори и като се има  в предвит ,че апартамента е външен newsm78
Ами,те конвекторите са различни големини според квадратурата на стаята.Ама,и ние каква тема захванахме,навън е 40 градуса  hahaha

# 568
От климатика не съм доволна,на мен постоянно ми е студено.Д не говорим,че в голямата зима се наложи да включим и духалка,тъй като климатика не можа да смогне .Нямаше ни няколко дни и после беше кошмар.А и зависи какъв е апартамента.Ако е като нашия -външен няма отопляне ooooh!.

Ами ние правихме ремонт миналата година, също и изолация, а и климатика който взехме е 1500 лв на хубава марка. Беше си много хубаво и топличко и дори на - 20 градуса нямаше проблеми  Peace
Наистина е въпрост на личен избор и възможности.
Аз също съм много зиморничава и много обичам камините на дърва и не бих отгазала, но ... живеем на 5 етаж без асансьор  ooooh! а и целия този прахуляк, който се вдига ... ами предпочитам си климатика - чиста работа  Mr. Green - пък и един овлажтилел и сме готови  Heart Eyes

# 569
  • Варна
Отопляваме се с климатици и имаме във всяка стая. Удобно, топло и лесно.  Няма какво да навреди. Ние и детето сме си живи и здрави. Не ми трябва ни парно на дърва ни на газ.

Анхела, лек път ти пожелавам, че е доста дългичък май  Wink

Общи условия

Активация на акаунт