Лятно слънце вече грее, СЕПТЕМВРИйчето в коремчето на мама все повече дивее!

• 27 466
  • 731
  •   1
Отговори
# 240
mariela_penkova,

за комари аз си купих натурален спрей с цитронела, но все пак избягвам да го ползвам. Обикновено вечер си натърквам малко лимонова кора на сгъвките - китки, лакти, колене и глезени, става и със здравец и дълги крачоли и ръкави. Но за мен нищо не дава 100% защита, винаги си намират къде да ме хапнат, дори през дрехите. За комарите вкъщи имам мрежи и не паля лампа, ако някъде е отворена мрежата. Иначе босилек или мушкато/здравец/индрише ги дразни и те не се навъртат наоколо.
За гърнето метни един поглед и на темата за ЕБХ.

за ГД - при нас е задължителен теста. По-лесно е да се направи, отколкото да се следят симптоми, които не винаги са ясни, макар че има бременни с по-голям риск.
А последиците могат и да са фатални...

# 241
Здравейте, много се извинявам, че така нахлувам в темата ви, но днес Google ме препрати към вас, докато си търсех разни неща и видях, че една мама се чуди между две колички...Тъй като до скоро се занимавах с внос от Китай, едната количка ми се стори много позната и се поразрових малко и ето: http://www.alibaba.com/product-gs/543545289/baby_stroller_SU_ST_OS_002.html
До сега не съм попадала на подобие на Jane в китайските сайтове и със сигурност тези колички се изработват в Барселона. Аз също съм се спряла на Jane, само че на модела Rider. Много ми харесва и тези дни ще ходя да го търся из Бургас, въпреки че ме съмнява някъде да го предлагат!

Отново се изивнявам...много се чудех дали да пиша, но реших, че ако това е от значение /Китай/, ще помогна на тази мама Simple Smile

Лека вечер на всички, лека бременност и ви пожелавам малки сладки здрави бебочета  Hug

# 242
Добър вечер от мен, завърнах се най-после  Laughing Много сте писали днес, но всичко си изчетох.
Хрисик, за леглото - като се махнат колелата, си остава на крачета, може въобще да не се ползват дъгите за люлката. Те са един вид бонус, екстра, според ревливостта на бебо  Mr. Green

Но моята половинка е решил, че трябва всичко да е памучно на 100% и нямало да купи такова одеалце  Mr. Green
Браво на твоята половинка, категорично споделям неговото мнение. Особено, що се отнася за одеяла, пелени, чаршафи и долно бельо.

За матрака -  Магнифлекс, категорично. Предпочитам евтино легло, но удобен и качествен матрак. Обратния вариант го пробвах с баткото, не беше сполучлив.

За гестациония диабет - по принцип в България се прави, ако кръвната захар ти е завишена или има фамилна обремененост. В Европа е задължително изследване.

Днес направих първия запис на тонове - идеални са. След две седмици пак. Иначе бебо е добре, 1240 гр., но все още е седалищно. Болките които имам от няколко дена са от главичката му, притиска ми жлъчката. За ниския хемоглобин ми изписаха малтофер и през ден ампули тотема за един месец. После ще пуснем контролно изследване и ако се е оправил ги спирам.

# 243
Мартичка ... браво за резултатите и добре дошла в клуба на Малтофера  Mr. Green

tedi_dido Благодаря, че го сподели с нас  Hug

Анхелче ... дори и разглобено изглежда чудничко това легълце  Crazy Искам обаче снимки като го сглобите  Hug

Гледам ходите вече на пляж , мен обаче ме е страх незнам дали може да се влиза във водата , как мислите ?

Аз мисля, че може, но в границите на нормалното и колкото се може повече под чадъра  Heart Eyes

# 244
Здравейте,аз днес ходих да си взема резултатите от кръвта и урината,сравних ги с предните и има някои разминавания,СУЕ ми е доста над нормата,но аз миналата седмица бях понастинала и вероятно от това,но една съседка която работи в Токуда ми обърна внимание на тромбоцитите(550са-от нормално 440)-иначе хемоглобина ми е 124,миналия път е бил 140,но си е нормален де,с предната бременност ми беше нон стоп около и под 100,та ще видим в сряда доктора какво ще каже,дано всичко е наред да не се притеснявам само напразно.

# 245
Мартичка ... браво за резултатите и добре дошла в клуба на Малтофера  Mr. Green
Laughing Благодаря Фейт, да те питам тогава нещо за клуба  Mr. Green Лекарката каза или да го смуча или да го дъвча, гадно ли е на вкус? Че имам непоносимост към гадни лекарства  Sick Утре сутринта ще го купувам, да съм подготвена психически. И тези ампули ако ги е пил някой, да сподели моля  Praynig

# 246
Здравейте!Най-после ви изчетох!
Фейтче,прекрасна тема,както обикновено!Какво щяхме да правим без теб? Hug
Ние вчера бяхме на плаж....Какво да ви кажа-екшън отвсякъде!Бъдещият батко бяга,крещя,не иска да излиза от водата,хвърля пясък(най-вече върху мен),обиколи всички хавлии около нас...Ама като ми се усмихне и сбърчи сладко нослето,как да не му простиш?Добре,че мъжо е в отпуска 2 седмици,да мога малко да отдъхна...Роси,ако знаеш колко добре те разбирам само!
Mariela_Penkova,Денис казва,когато ака,но не съм махнала памперса,а и честно казано,не бързам.Ще стане постепенно,не се тревожи!Между другото,аз се сетих за теб-ти не пишеше ли в нашата августовска тема-2010?Помня те оттам!
Една от нас,честит рожден ден на патерици!Бъди много,много обичана,щастлива и усмихната!Нека любовта осмисля всеки твой ден!  bouquet
Днес бях на ЖК-мерене,теглене,гледа бебка на ехото,главичката излиза близо 2 седмици по-малка,а бедрото си отговаря точно.Седалищно е,плацентата била високо,общо-взето това е.
Франческа,радвам се,че с бебко сте добре.Всичко ще се нареди,с теб сме!Лека нощ и сладки сънища,тумбачета!

# 247
  • shumen
Момичета как сте?Аз съм ОК.Днеска доста се изморих,но се вижда вече края на ремонта.Утре съм на ЖК и като се върна ще пиша.

# 248
Мартичка ... браво за резултатите и добре дошла в клуба на Малтофера  Mr. Green
Laughing Благодаря Фейт, да те питам тогава нещо за клуба  Mr. Green Лекарката каза или да го смуча или да го дъвча, гадно ли е на вкус? Че имам непоносимост към гадни лекарства  Sick Утре сутринта ще го купувам, да съм подготвена психически. И тези ампули ако ги е пил някой, да сподели моля  Praynig

Че е гадно, гадно е  Sick моето е под формата на сироп ... все едно търкам желязо в устата си  ooooh! Mr. Green Не знам ампулите как са, но имаше момичета, които ги пиеха - нека споделят  Hug

Предполагам, че ако се дъвче ще е още по-лошо ... защо не си вземеш сиропа ... пиеш и забравяш  Laughing

Аз си признавам, че не го пия редовно  Crazy един ден се сещам, два три пропускам  Mr. Green

Толинка ... ще напредне с растежа малката принцеса, спокойно  Hug

danaeka
Ще чакаме тогава новини утре - дано вече ти кажат пола на 100%  Hug

# 249
Сиропи съвсем мразя, ще пробвам с таблетките, благодаря  Hug

Лека нощ от мен  Hug

# 250
Мартичка, малтофера не е непоносимо гаден. Има вкус на ефизол. Аз ги сдъвквам набързо и веднага след това пия вода, за да преглътна. Мен ме наплашиха, че е гадно и докато го пробвам голям зор видях докато си преборя психиката.

# 251
Здравейте  Hug
Първо със закъснение да ви благодаря на всички за хубавите пожелания за рождения ми ден, много мило ми стана  Hug  Hug  Hug
Изкарахме си много хубаво, много народ и деца на пикник от 11 сутринта до 7 вечерта в планината, до рекичка, красота, мързел, чист въздух...  Party
Франческа, понеже изпуснах тотално предната тема, не знам какво ти се е случило, но се надявам вече всичко да е наред и стискам палци занапред  Praynig
И пак понеже изпуснах предната тема, какви са последните новини от Смайли? Всичко наред ли е с кръвотока на бебоците?
MellyG, като говориш за баткото ви, все едно за моя говориш, а и аз също родих в 2.15 през нощта миналия път  ooooh! И нашият само с мен иска, бута баща си и му вика: "Махай се, тати, от наш'та къща!" и "Искам мама да обича само Камен!"  Shocked  Crazy Тези дни започнаха повече да си играят де и започна сега пък да ме пита все: "Къде е моят тати?" Та се надявам да имаме малко промяна...
Да ви кажа, че в събота ще има някакво училище за бременни в Скай сити и в магазина за бременни там ще има 20% намаление на този ден, аз ще ходя  Grinning
И да ви се похваля, че се уредих с бебешка люлка за спане за бебето на mothercare - една приятелка много приятно ме изненада като ми предложи да ми даде нейната и си мисля, че ще е страхотен вариант за първите месеци, хем да имам време да се ориентирам как протича живота с двамата юнаци и дали могат да спят в една стая...
Сега ще ви доизчета, че имам още 10-ина страници от тази тема, трудна работа да навакса човек  Hug

# 252
Добро утро милички  Hug

millenitta За мен наистина е гадно, а бях се настроила точно обратното, понеже пък с миналата бременност пих Феро Фолгама ... еми те ми бяха мнвого по-хубави, но сегашния док реши да го пия  Whistling

Една от нас Радвам се, че сте изкарали добре  Hug
Франческа не е споделяла точно какво става, но чакеме още новини от нея. Тя била добре, но с таткото на бебчето май имало проблем ... всички се молим да се оправят по-бързо  Praynig Praynig Hug

Смайли ми писа на лични онзи ден, изписали са я от болницата, но общъ взето файда никаква от лежането там. Сега ще се следи постоянно при други лекари и ще иска второ и трето мнение. Като цяло за сега бебчовците са добре, но тя е малко стресирана и я разбирам много добре. Когато е готова ще пише  Hug

И да не забравя ... днес маме годишнина от сватбата Blush ... черпя Ви виртуално  Hug Hug Hug

П.П. Приемам идеи за подарък или изненада за мъжо  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 12 юни 2012, 08:29 от F.a.t.e.

# 253
Добро утро момичета   bouquet
Да ви се оплача и аз- почнаха ме болките в кръста. Имам чувството, че ще ми се откачи д....то и ще падне някъде. Снощи се мазах с конски кестен и арника, дано днес съм по-добре.
Усмихнат и успешен ден ви желая  Heart Eyes

# 254
F.a.t.e.-Честита годишнина от сватбата! Днешният ден е нова глава на книгата, която сте започнали да пишете заедно. Нека тя бъде любовен роман, но като всеки такъв в него ще има и драматизъм и комедия и всички жанрове, които оцветяват живота. Никога не се плашете! Пишете своята история винаги ръка за ръка! Нека се чуе детски смях, а художникът Живот нарисува картината на вашия дом - такъв за какъвто сте мечтали! Бъдете щастливи!

Общи условия

Активация на акаунт