За съседите

• 12 215
  • 105
  •   1
Отговори
# 75
izi55, не можещ ли в някоя психиатрична клиника да се обърнеш, да прегледат съседите ти? Тези хора според мен трябва да се лекуват... Да говориш нещо подобно на едно дете, да влизаш в чужд дом с намерени за саморазправа трябва да имаш причина.... А тая кукумявка като влезна у вас защо не викнахте полиция? Тя е нахлула в домът ти.... Предизвикай я пак да дойде да прави истерии, ама извикай полиция, ако наистина ти посяга, това е подсъдимо (ама скрий децата, да не се налага да обясняваш от къде си учила улично бойно-приложни техники  Mr. Green

За всички с шумящи съседи.
Когато заживяхме с мъжо в апартамента също изпитвахме големи проблеми. Съседите не бяха свикнали да живеят хора на тази долу й тропахме, на онзи горе му пречихме, че пушим на терасата  и дима върви нагоре, а той си седял на балкончето и наблюдавал  Mr. Green
Като едни добри и смирени хорица си изплетохме тарлъци, че да не шльопаме и ходихме да пушим на другата тераса, която не е така клюкарска (нас това ни устройваше, че иначе явно мн са ни подслушвали).
Разбира се, хората не се кротнаха и продължиха да си измислят глупости, тогава и мен започнаха да ме дразнят. Кой се кара, кой гледа канал 1 с максимално увеличен звук, кой тропа по тръбите, кой слуша чалга. Отделно в съседният вход имаше пианистка, която честно казано не бях чувала докато не ми дойдоха гости и не се застояхме до 3 сутринта - тогава я чух. Мъжо си спомни, че я чувал като малък  Mr. Green Имаше и оперна певица, която пееше по всяко време на денонощието - като й дойде музата. Честно казано съседският папагал в момента ме дразни повече.
В момента просто с влизането в апартамента си пускам музика и често я оставям за цяла нощ. Така не чувам почти нищо от комшиите и не се дразня.
Мисля си, че колкото повече време обръщаш на съседите, проблемите толкова повече ти се задълбочават. Цял ден работя и хабя нерви, нямам никакво намерение да се прибирам и да започвам да водя нова война.

# 76
  • София, център
2pac , споменавал си, че си под наем. Защо просто не смениш квартирата. Изнервен си, и това тропане допълнително изпъва нервите ти. Помисли си?

Не съм бъркаш нещо. Не съм под наем.

Ясно, объркала съм нещо. В такъв случай и аз не знам какъв съвет да ти дам, при полежение, че не успяваш да разчиташ на полицията. Що не пуснеш една жалба с подробно описание в общината  newsm78

# 77
Изи, това е неприемливо.
Щом никоя институция не предлага помощ помагай си сама! Има много начини.
Каквото повикало такова се обадило е правилна поговорка.
Не може все да прекланяме главици пред злонамерени хора и действия само и само "да не отговаряме с лошо" и после отстрани да се коментира,че било селяндурско и просташко.
Нека да е,щом ще извоювам спокойствие!
Понякога няма причина-хората са си просто зли и ги кефи да причиняват разни неща на други хора.
Духовна наслада си доставят-чрез духовно чекиджийство. Липса на смислени ангажименти.
Голяма сопа им трябва.

# 78
Настъпи ли лятото, знам че няма да спя дори до 7. Бабата, която живее в съседния апартамент, става рано (5-5:30) и излиза на терасата. Нищо лошо, ако не вдигаше невъобразим шум - местене на празни буркани, тупане на разни парцалчета, тръскане на празни кесийки и прочие. Няколко пъти излизах да я моля поне до 7 да изчака - не можела, защото й било горещо и по хладина искала да свърши това-онова. Решението - спя на климатик, защото на отворена балконска врата, все едно ми е в стаята. Но това е малкото зло... Блокът е под форма на буквата Г. И моята тераса се пада точно там, където е правият ъгъл. Точно до моята стая са тераси и всичко живо е изнесло там готварските си печки. И за да не мирише спалнята на кухня, почти никога не оставям отворена балконската врата. Ясно е, че не мога по никакъв начин да забраня на хората да си готвят на терасата, но е просто нетърпимо. В неделя се събуждам от миризма на пържени филийки, като се върна от работа пък - на пържен лук и какви ли не манджи...
Колкото до шума - над нас живее младо семейство с две деца. Оплакаха се, че се местят от блок, пълен със "селяндури". Оказа се, че те също си пренесоха селянията... Мъжът като ходи, все едно нарочно набива пети в пода, че да дъни. Случвало се е в 3 сутринта да се събудя от неговото обикаляне. А това, че си затварят кучето в стаята над мен, за да не им пречи, е отделен въпрос - то вие жално цяла вечер и не знам как не им е жал.
Та така - понякога просто премълчаваш и стискаш зъби, понякога говориш нормално, а понякога и до агресия трябва да се стигне, защото няма друг начин...

# 79
Ясно е, че не мога по никакъв начин да забраня на хората да си готвят на терасата, но е просто нетърпимо. В неделя се събуждам от миризма на пържени филийки, като се върна от работа пък - на пържен лук и какви ли не манджи...

по принцип можеш, защото терасите не са кухни и те нямат право. Но ако всички ти съседи го правят, едва ли ще можеш да се пребориш Blush

Зимна роза, това е направо жестоко Twisted Evil

# 80
Днес почивам и дъня баса. Ако иска да спи дъртата да не е сега, а вечерта Joy Joy Joy Joy

Поздрав с "Method Man "Got To Have It" Тази песен събаря предмети от масата ми.

Последна редакция: пт, 15 юни 2012, 14:07 от 2pac

# 81
по принцип можеш, защото терасите не са кухни и те нямат право. Но ако всички ти съседи го правят, едва ли ще можеш да се пребориш Blush
Ами именно - всички от тази страна на блока го правят това с готвенето на терасата. Знам във всеки един момент къде какво ще се яде. Интересно - кухните не си ги използват...

# 82
  • гр. София
Винаги съм се чудила как може някой да готви на терасата.  newsm78
Кухня нямат ли си тези хора? И там под абсорбатора тихо и кротко....

# 83
  • София
Винаги съм се чудила как може някой да готви на терасата.  newsm78
Кухня нямат ли си тези хора? И там под абсорбатора тихо и кротко....
Аз също готвя на терасата, усвоена към кухнята и с абсорбатор. За сметка на това комшиите под нас всеки ден пекат нещо на скарата на откритата си тераса, точно под прането ми.....Търпим се взаимно, какво да правим ( ние пък ги наводнихме на 2-3 пъти, естествено не нарочно-спукана тръба, спукан спирателен кран, нас също ни наводняваха от горе та протече чак до тези под нас....). В сравнение с лудите комшии на майка ми , тези са направо душички.

# 84
Е, то ако аз готвя на терасата, дума няма да обеля. Ама не готвя там. И е адски неприятно, да не говорим като има пране и после мирише на пържено  Tired

# 85
  • до най-прекрасния мъж
Права е Зимна роза - на зла круша, зъл прът! Такива хора от добро не разбират. Аз предлагам вечерта, след като заспят /очевидно ще ги чуеш кога ще стане това/, взимаш някакво много силно лепило, че дори и пяна и им залепяш входната врата. До сутринта ще стегне, а от пяната няма да могат да я отворят гаранция. Защо да се правиш на хулиган и да я разбиваш. Така ще те видят, че си ти, а с лепенето, никой няма да те види.
Успех!

# 86
Права е Зимна роза - на зла круша, зъл прът! Такива хора от добро не разбират. Аз предлагам вечерта, след като заспят /очевидно ще ги чуеш кога ще стане това/, взимаш някакво много силно лепило, че дори и пяна и им залепяш входната врата. До сутринта ще стегне, а от пяната няма да могат да я отворят гаранция. Защо да се правиш на хулиган и да я разбиваш. Така ще те видят, че си ти, а с лепенето, никой няма да те види.
Успех!

Хаха, недей, че като нищо ще го направя. Днес дано съм ги изтормозил с музиката поне. Мислех за разбиването само един шут от асансьора и да ида на работа без никой да види. Оня може с пяната да си го върне, ама с вратата не може, че моята е желязна и се отваря на вънка. Ако я залепя, нищо чудно да залепи и моята Joy Иначе идеята е супер.

# 87
  • до най-прекрасния мъж
Успех!

Хаха, недей, че като нищо ще го направя. Днес дано съм ги изтормозил с музиката поне. Мислех за разбиването само един шут от асансьора и да ида на работа без никой да види. Оня може с пяната да си го върне, ама с вратата не може, че моята е желязна и се отваря на вънка. Ако я залепя, нищо чудно да залепи и моята Joy Иначе идеята е супер.
Стига да разбере, че си ти Simple Smile

# 88
Защото оня си връща. Детското ако не е гадно, ама ако е от пенсионер Sick Sick Sick Като им резнах кабела на 3 оня резна и моя. Добре, че имам резервен. Ама оня си го беше изпросил, че 2 вечери не спах. Сега искам нещо което не може да си върне.  Joy Joy Joy

# 89
  • гр. София
Е как ще разбере, че си ти?

Общи условия

Активация на акаунт