За съседите

• 12 219
  • 105
  •   1
Отговори
# 60
Именно, те са си у тях. И ако шумът не нарушава допустимите стойности, нищо не можеш да направиш. Защото, вярвай ми, пиша ти от личен опит, щом ти ги чуваш така ясно, то шумът е двупосочен.
Решението се нарича изолация.Препоръчвам каменна вата, а на спалните помещения при добри финанси и тип "стая в стая".

# 61
Ами от както влязох тази вечер тук в темата от ново до сега не е спряла и тропането е в нас. Нарушава моето спокойствие. А това, че сме жалка държавица с жалки закони, другаде аз щях да я осъдя за това. И явно идея нямаш за какво става въпрос, защото не е днес или вчера, а всеки ден. И никой нормален човек, не прави това което тя. А съм сигурен че е нарочно, защото е мръсна душица и си личи. Старите собственици се махнаха това. Никой не може да върви така освен ако не цели да дразни някой. Това не е час два, а почти през целия ден.

# 62
Значи си я предизвикал с нещо. Просто така никой не прави.

# 63
Именно, те са си у тях. И ако шумът не нарушава допустимите стойности, нищо не можеш да направиш. Защото, вярвай ми, пиша ти от личен опит, щом ти ги чуваш така ясно, то шумът е двупосочен.
Решението се нарича изолация.Препоръчвам каменна вата, а на спалните помещения при добри финанси и тип "стая в стая".

След време може да сложа таван от картон с някаква вата от горе, ама не сега. Финансите, ако това което съм започнал сега пожъне успех, че са доволни. Това е друга тема и не искам да урочасвам, което е странно след като не вярвам в тия неща.  Mr. Green

# 64
Значи си я предизвикал с нещо. Просто така никой не прави.

С една забележка веднъж в 23 когато 2 вечери преди това гледаше "Европа" до към 5 само новини на усилен телевизор.

# 65
Абе то че има простаци-има.Но въпреки това,решението не е да отговориш на простотията с простотия.

Аз съм свирила на пиано години наред.Като докараха пианото у дома всички съседи бяха много неспокойни какво ли ги чака.
Имало е случаи, когато съседка идва в 11 сутринта в делничен ден и ми казва "Моля те,спри,главата ми ще се пръсне".Спирала съм.
Друга съседка е идвала в 18,30 на вратата ми,моли ме да спра,че детето й е болно и тъкмо се унася да заспи.Спирала съм.
Една вечер звънна един съсед,доста развеселен.Казва ми :"Здрасти,чух те,че свириш."Аз го питам :Преча ли ти? Той ми отговаря :"Ми не,ама сина ми си купил електрическо пиано и исках да те поканя да дойдеш да свириш у нас."Много хубаво си изкарахме с всичките му роднини на гости:)
Веднъж в болницата,докато съм излизала от упойка,съм почнала да пея.Една от сестрите дойде и ми каза "А, познах те по гласа, ти живееш в блока отсреща,чувам те като репетираш.Добре ли си?"

Не е нужно нито да режеш кабели,нито да събаряш врати,нито да викаш полиция.Отиди при хората,които ти пречат,кажи им какво те притеснява,без да им крещиш,без да ги обиждаш.Вероятно те самите нямат идея колко силно се чува у вас.Решение винаги може да се намери.

# 66
Да отидох, поканиха ме и ми обясниха, как в панелката се чувало дори и да не е от тях. Казаха, учтиво и лицемерно, че гледали телевизия намалено и колкото само да чуват леко. Не тропали и хлопали. Били други от другаде. После все същото. Това беше като отидох. После дори не ми отваряха вратата. Пък аз щото не усещам, че не е от другите, а точно над мен. Сигурно усещам комшията от долу как върви. Аз долните като ги чувам, ясно се чува че е от долу. Чувам и баса от другия вход и ясно от балкона знам от къде е. Подиграха ми се най учтиво. Не става така.

# 67
2pac, да дойда с детето у вас някоя нощ, да й пореве на съседката на главата, да видим дали ще има сили да се вдигне в 6 да търкаля мебелите  Mr. Green
Ега ти дебелия намек - "да дойда у вас някоя нощ, а?"

# 68
  • в пералнята
Аз също имам проблеми с един съсед. Направо ме побърква. Не знам как го постига. Вечер точно в 10 си гаси музиката(мръсна чалга, ама наистина мръсна). До тук добре, но сутрин(само събота и неделя) става в 6?! Shocked и започва на ново. Пуска една песен и се успокоява. Но то е достатъчно Азис да ти извие глас в 6, няма заспиване после. А през деня си пуска музиката до дупка, отваря всички прозорци и излиза...
Проблемът е, че е точно до нас, но в съседния вход. До сега не съм го засичала, иначе да съм му откъснала ушите.

# 69
  • София, център
2pac , споменавал си, че си под наем. Защо просто не смениш квартирата. Изнервен си, и това тропане допълнително изпъва нервите ти. Помисли си?

# 70
  • София
2pac, да дойда с детето у вас някоя нощ, да й пореве на съседката на главата, да видим дали ще има сили да се вдигне в 6 да търкаля мебелите  Mr. Green
Ега ти дебелия намек - "да дойда у вас някоя нощ, а?"

Ама вярно така звучи  Embarassed Сори, сега да почна да се обяснявам, че не това имах предвид, още по-зле, нали  Wink Поне поясних "с детето"  Mr. Green

# 71
  • София
Да използвам темичката да се оплача и аз. В блока на майка ми, там където съм израснала,имаме една....ми чудех се с какво да заместя "луда", май с изключително емоционално нестабилна личност..... Та въпросната от години се заяжда и тормози децата на блока, всъщност още от времето на моето детство. На моето дете непрекъснато му напомня, че е копеле и не познавало баща си( всъщност реално погледнато от по-циничен ъгъл, само втората част не е истина   Mr. Green ) . Та дванадесетгодишната ми дъщеря търпяла, търпяла да я обиждат пред приятелчетата и накрая и отвърнала, че е луда(реално погледнато от същият ъгъл и това е истина). Та дъщерята на въпросната емоционално нестабилна личност, се качи до апартамента на майка ми да ми крещи да кажа на дъщеря си да не се заяжда с майка и. Аз, знаейки този репертоар от години и отвърнах, че същото се отнася и за майка и-да не се заяжда тя с моето дете и тръгнах да затварям вратата. Щерката (с около 5-6 години по-възрастна от мен и с около 15-тина килца над мен), явно не се почувства удовлетворена от отговора ми и изблъска с една ръка вратата, която се опитвах да затворя, а с другата ме хвана за гушата и нахълта с мен в дома на майка ми. Аз почувствах необходимост да освободя дихателните си пътища и да я изритам от апартамента, в който беше нахлула неканена. Каката беше доста шокирана, че съм си позволила лукса да и отвърна, вместо мирно и кротичко да си седя докато ме души. Майка ми излезе и ни разтърва, пред очите на двете ми деца. На другата сутрин брата на каката отишъл да крещи и да заплашва майка ми( ние живеем в съседен квартал, на ок. 10-15 мин), че съм била нападнала сестра му и така съм я била, че чак тромбоза съм и докарала, заради мен и кърмата и спряла чак(въпросната кака след като не си намери мъж, достоен за нея до 40-така решила поне едно дете да си роди, няма лошо, та към момента на събитията е с бебе на 9-10 месеца). Някак си ми е трудно да изпитам вина в тази ситуация, та чакам да ми я посочите....Междувременно майка ми подаде жалба срещу цялото им семейство за тормоз, заплахи за убиване и пребиване(дам...заплашват едно 12 годишно дете със саморазправа), нахлуване в чужда собственост и саморазправа и т.н...Това не е и първата жалба срещу въпросното семейство, не сме и единствените с които се заяждат, всички деца са обиждани и доста от рано разбраха някои неща за човешките интимни взаимоотношения от старата дама ( крещеше с пълно гърло пред блока "пе*ераааас " по синът си, който всъщност е гей-нищо лошо...но ми се наложи да обяснявам на 3-годишната си дъщеря какво е това). Ходихме с комшийките преди година-две до закрила на детето, но ни обясниха, че за тормоз се признава само физическия, в случая нямало какво да направят. Полицаите само ни се хилеха насреща, че нищо не можело да направят, само щели да я предупредят да не се заяжда с децата и да не ги обижда. Казахме им, че по този начин ни подтикват към саморазправа, те свиват рамене....Приемам съвети.

# 72
  • в пералнята
Изи, ако аз бях на твое място, щях да попилея каката с някоя точилка или тиган. Така ако ми влезе в къщата, заключвам я и я оскубвам до последен косъм. После да ходи да обяснява защо е синя....
Пък и ще нарича детето ти "копеле".... Направо отврат.

# 73
Това не е и първата жалба срещу въпросното семейство, не сме и единствените с които се заяждат, всички деца са обиждани и доста от рано разбраха някои неща за човешките интимни взаимоотношения от старата дама ( крещеше с пълно гърло пред блока "пе*ераааас " по синът си, който всъщност е гей-нищо лошо...но ми се наложи да обяснявам на 3-годишната си дъщеря какво е това). Ходихме с комшийките преди година-две до закрила на детето, но ни обясниха, че за тормоз се признава само физическия, в случая нямало какво да направят. Полицаите само ни се хилеха насреща, че нищо не можело да направят, само щели да я предупредят да не се заяжда с децата и да не ги обижда. Казахме им, че по този начин ни подтикват към саморазправа, те свиват рамене....Приемам съвети.
Хубаво, че навремето избягах от този панелен ужас-гетото, че и аз сега щях да се разправям с психично-болни  и неуравновесени селяндури, не че на другите места ги няма такива, ама там са се концентрирали в огромни количества на едно място!

# 74
2pac , споменавал си, че си под наем. Защо просто не смениш квартирата. Изнервен си, и това тропане допълнително изпъва нервите ти. Помисли си?

Не съм бъркаш нещо. Не съм под наем.

Общи условия

Активация на акаунт