За съседите

• 12 226
  • 105
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Пианистът може да обжалва решението на етажната собственост и в съда, ако му нарушават правата, гарантирани от закони и наредби. Кое ще е следващото, да се забрани бебешкия рев?

# 31
  • София
Nansen

Апропо, в центъра ли живееш?

Да, в чудесна кооперация в кв. Лозенец.

# 32
Мдаааа, бебешкият рев и надъханият пианист са нещо абсолютно еднакво. Не се отклонявайте от темата, ако обичате, авторката няма проблеми с бебешки рев все пак.

# 33
  • София, център
Да, в чудесна кооперация в кв. Лозенец.

Даа, неприятна работа, но както ти казах, изтърпяла съм го и аз подобно, че и по-лошо!

Лошо е, когато човек спре да се съобразява с околните, имащи права, равни с неговите. Навремето за това имаше кооперации на културните дейци, там си свиреха и си пееха, когато пожелаят.

В цивилизованите страни преподаването на частни уроци по пеене и музикален инструмент се извършва в ателиета, както и рисуването, защото миризмата на терпентин не вдига шум, но задушава  Twisted Evil

# 34
  • София
Мдаааа, бебешкият рев и надъханият пианист са нещо абсолютно еднакво. Не се отклонявайте от темата, ако обичате, авторката няма проблеми с бебешки рев все пак.

Нито пък с музиканти.

# 35
Пианистът може да обжалва решението на етажната собственост и в съда, ако му нарушават правата, гарантирани от закони и наредби. Кое ще е следващото, да се забрани бебешкия рев?
За щастие, закона е двупосочен, което ще гарантира на останалите съседи правото на ... дребни ремонти в същото време. Учудващо, е какво постига със съседите, един професионален перфоратор (много шумна и неуморна дрелка) за 4 часа работа. Не е нужно да се пробива нещо, достатъчно е дрелката да подскача по пода.  Mr. Green Така де, щом сте я докарали до "студена война"...

За бебешкия рев, няма нищо в закона. Може би защото едно бебе рядко реве (на МАХ) повече от 10 минути (толкова им е силата на чочковците).

# 36
  • София
Може би защото едно бебе рядко реве (на МАХ) повече от 10 минути (толкова им е силата на чочковците).

Ъъъ, не е точно така. Моят син е мнооого ревлив, и като малко бебе, и сега. Тия дни е болен и една от предните нощи рева цяла нощ, ама наистина цяла, прекъсваше за по 1 час и после пак, като всеки рев траеше по 30 мин поне и нищо не можеше да го успокои. Та горките ми съседи, ама какво да направя, ако някой може да го накара да спре да реве, да заповяда, ще го приема с отворени обятия, че ще му и платя даже  Grinning
Пък то и 10 мин посред нощ бебешки рев е отвратително, достатъчно е да те събуди

# 37

Нито пък с музиканти.
Не хващаш нишката май Wink
Дали ще те смущават с тропане, свирене, скандали и т.н. са действия преднамерени и то от големи хора, които би трябвало да се съобразяват, че не са сами в блока. Бебешкият рев е нещо съвсем различно и не зависи нито от бебето, нито от родителите му. Сега вече разбра ли ме?

# 38
 Е, сега, бебешки рев - ще реве, ще реве и ще спре, и освен това това е нещо ограничено във времето, човек знае, че има край - след месец два няма да реве.
 Докато професионални занимания с музикален инструмент са невероятно мъчение за съседите, особено ако са хора с любов съм класическата музика, то не е като да ти изнася концерт, а истинско изтезание.

# 39
White_rose - Имаш дете нали, а то си има и приятелчета защо не спретнеш една детска фиеста с 5-6 дечица и много музика, скачане и викове - знаеш ли колко  бързо се решава проблема с шума така. Аз го направих два последователни дни у дома. От тогава  отдолу  не се чува никакъв шум вече близо 3години.  Дъщеря им беше луда фенка на Анелия прибереше ли се от училище надуваше колоните на макс и се дереше заедно е музиката. 
Когато живеех в Студентски точно под мен имаше една двойка особняци момичето ми беше състудентка а момчето се занимаваше с народна музика. Прибираха се следобед към 3-4 момчето взимаше някаква гайда и започваше да надува ръченици, хорца а дамата му му пригласяше я с глас я с пияно чудна картинка. По едно време  даже и през нощта изнасяха концерти и решихме ние със съквартирантката щом те почнат да свирят по което и време на нощта ние да танцуваме отгоре хорца с яко набиване на петите продължи близо два месеца ама накрая все пак спряха.

# 40
  • София
В отсрещния блок има някаква жена, оперна певица ли е или просто любителка - не знам, ама лятно време, като са отворени всички прозорци (може и през зимата да го прави, ама не се чува) изнася оперни арии. Вие яко. Мисля си - какво ли им е на съседите й в тотална близост до нея, щом аз от отсрещния блок я чувам така силно и ясно

# 41
Тая мърша над мен всяка сутрин чисти или нещо прави и сурка мебели докато стана в 8 от 6 часа. Ако бяхме в САЩ щях да мога да я съдя, че ми краде по 2 часа сън сутрин, но нали сме в най скапаната възможна държава, мога само да мечтая как и стъпквам главата. Не, че вечер не сурка пак до 1, но скапаните куки не им дреме и не ми обръщат внимание. Тая знам че е луда, но някой ден ще вляза в тях с вратата. Още не съм полудял толкова.

# 42
2pac, избива те нещо на агресия!?! Дай по-рафинирано отмъщение, вместо да къртиш вратата- залепи я. Варианта с кангото, също много ми допада, но за горен етаж не е удачен, виж за пианиста ще свърши добра работа. Ако почне да ми се жалва, ще му кажа че давам уроци към сдружение "Дупки пробиваме, всякакви"

# 43
С думи разбрах, че не става опитвах в началото и нищо. А как да се чувствам, като и полицията не и дреме. Тя не разбира и не отваря дори и си мисли че като се заключи и да си хлопа до 1 и после от 6. А аз да дремя на работа недоспал. Ами искам да разбере, че не е на сигурно зад тази врата. Искам спокойствие, а тя е нагла.

# 44
  • София
2pac, да дойда с детето у вас някоя нощ, да й пореве на съседката на главата, да видим дали ще има сили да се вдигне в 6 да търкаля мебелите  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт