За съседите

• 12 241
  • 105
  •   1
Отговори
# 15
Имаш ли касетофон , а големи тонколони ?
 Аз така си реших проблема със съседчето над нас  Mr. Green
 Пуснах един диск със фламенко , вдигнах тонколоните над секцията / разстоянието до тавана беше около 5 см / , надух касетофона до дупка  Twisted Evil и отидох в кухнята да готвя .
От тогава ,нямам никакви проблеми с него  Peace

Не знам за какво говориш точно и колко е шумен, но моя буфер ми събаря ключовете от масата на някой подходящи песни. Пускал съм доста по цял ден и имаше някакъв ефект, но временен. Тука май всеки си пуска музика и думка малко или много. Пък на тези над мен, не им дреме май. Не разбират че го правя заради тях. Тая сутрин пак нещо се изтърваше по пода доста дълго време. Вече съм убеден че жената е луда. Ще и разбия вратата, че се крие зад нея и мисли че е недосегаема. Всяка сутрин се будя с тази мисъл, но се спирам още.

# 16

Много сте изтряскани бе. Поздравявайте се, усмихвайте се и си помагайте. И когато имате проблем, ще получите отклик.

# 17
И аз съм имала проблеми, обаче едновременно със съседите отдолу и тези отгоре. Под мен всяка вечер се събираха към един вечерта около 20- тина тийна, включваха уредбата до дупка, връзваха микрофон и някакъв бездарник започваше да се дере. След това оргии. Апартаментът беше на възрастни хора, които не живеят там и внучка им си правеше оргийките всяка вечер. Излизам на терасата и им правя забележка да намалят музиката, а някакъв дрисльо ми вика " Ще я намалим към 5 ". Тъй лииииии, телефона и в полицията. Дойдоха след няма и 5 мин, музиката спря, написаха акт, от там лични карти за проверка. Всички непълнолетни, вътре алкохол на поразия. Айде от там актове за липса на лични карти, айде в районното тези без документи и съответно звънене на родителите да си ги приберат. След седмица пак. И аз пак на полицията, ама тоя път и на баба й и дядо й на девойката.
Тези пък над мен бяха превърнали хола в дърводелски цех #Crazy От 7 сутринта някакви машини започваха да бучат. Предупредих ги, никаква  реакция. Бяха дърти, та си лягаха към 20 и тогава идваше моя ред. Имахме едни огромни дискотечни колони с усилвател, които стояха на секцията. Само една вечер им пуснах Рамщайн и дойдоха да ми вдигат скандали, моля ви се #Crazy Уверих ги, че ще продължавам със серенадите докато не спрат с дъскорезницата. Не спряха, наводниха ме дори. Полиция заради дърводелските простотии, после застрахователите заради щети от наводнение и си седнаха на гъза. Там беше кошмар, само луди бяха във входа и дърти, познайте как се излиза на глава с някой 23- ти набор, дето си мисли, че може да си прави каквото си иска.

# 18
В цялата работа не пропускайте да допуснете и следното - доста хора в страната ни  страдат от психически заболявания, които не са отъждествени като опасни за околните - директно обаче.Много от тях са на някакви лекарства, други -не, много от тях и не знаят, че страдат от нещо."Заяждайки" се с подобни типове - ДОРИ да сте в правото си, трябва много ,ама много да внимавате.На първо място бих ви посъветвала ЗАДЪЛЖИТЕЛНО подавайки жалба или оплакване някакво - да не сте само вие, а да сте подкрепени поне от още едно семейство съседи в начинанието си.Помислете над това.Иначе нещата могат да излязат извън релси  и нищо ново под българското слънце няма да е.Помислете и за децата си.Обмислете си действията много добре.Успех!

# 19
  • София, център
Касита хубаво те е посъветвала, Вълкът също.

Отговаряйки на простотията с простотия влизаш в омагьосан кръг, от който трудно се излиза.

А, и само да вметна, че Шопен маршове не е писал, още по-малко пък погребални. Нещо друго ще да свири пианистът  Laughing

П.П. Споделям горното от собствен опит. Страдала съм от шумни съседи. Безумно шумни, и трополящи напук!

# 20

А, и само да вметна, че Шопен маршове не е писал, още по-малко пък погребални. Нещо друго ще да свири пианистът  Laughing

Как да не е, най-известният е негов.

http://www.youtube.com/watch?v=kyFyAqLtHq8

Авторката - жалба в районното, там ще ги извикат.

# 21
  • София, център
Ноктюрно е, не е марш бе!

Клипчето в момента не мога да изгледам, но предполагам е посмъртното ноктюрно, най-хубавото, което наистина пускат като погребална музика, защото то не е било довършено от него към момента на смъртта му, а после е дописвано.

# 22
  • София
Nansen ,Classical - Chopin-Funerral March - само за протокола!Не мисля, че не най-добре с полиция, ще стана смешна, на молба ще го ударя!Лошото е, че го свирят и неговите частни студенти по няколко пъти на ден, направо си е като гробница в къщи и миньорно настроение те обзема..

# 23
  • София, център
Nansen ,Classical - Chopin-Funerral March - само за протокола!Не мисля, че не най-добре с полиция, ще стана смешна, на молба ще го ударя!Лошото е, че го свирят и неговите частни студенти по няколко пъти на ден, направо си е като гробница в къщи и миньорно настроение те обзема..

По закон този преподавател няма право да преподава частни уроци, особено пък на музикален инструмент в дома си. Съжалявам да го кажа, но жалба в общината по би ти свършила работа, отколкото обаждания в полицията.

Разбирам те, защото съм живяла в една кооперация с корепетиторка от операта, която разпяваше начинаещи певици. Това е по-гадно.

Този пианист ателие няма ли?

# 24
  • София
Nansen, радвам се , че все пак някой ме разбира, след като си имала корепетиторка близо до теб...Наистина пияниста проф. спазва часовете за почивка от 2-4 , но точно в 4 ч и 1 сек. се започва пак, а ти в този момент вече си се отесъл за малко сън слетобед например....е много е гадно/ събота и неделя/, а през седмицата ако искаш за си легнеш в 21.30 ч е невъзможно защото до 22 ч се дрънка на пианото.Нищо не мога да направя, той спазва стриктно часовете които са определени за работа и почивки.Това е!Да не съм си взимала апаратамент тук!!Защо не си наеме под наем стая в някое читалище, ами не зная.Той смята, че не разбирам от класическа музика и не може да разбере моето негодувание.Купила съм си едно дървено сабо и с него се разхождам и чукам по дюшемето, та да му объркам тоновете.Ха-ха!

# 25
  • София

По закон този преподавател няма право да преподава частни уроци, особено пък на музикален инструмент в дома си. Съжалявам да го кажа, но жалба в общината по би ти свършила работа, отколкото обаждания в полицията.

По кой закон? Според НАРЕДБА № 1 за обществения ред на територията на Столична община

Чл. 4
(6) Свиренето на музикални инструменти и пеенето за обучение, репетиране, преподаване и музициране може да става само от 08.00 до 14.00 часа и от 16.00 до 22.00 часа.

# 26
  Закона за съжаление не им го забранява. Над майка ми десет години едно вземаше уроци по виолончело, просто настръхвам като си спомня как изтезаваше  до късна вечер Григ... Когато се опитаха да дадат под наем пианото на една преподавателка да идва да дава уроци стана ужасна грозна сцена на саморазправа, която явно убеди и преподавателката, и съседката, че отдолу сме напълно превъртели и ще стигнем до крайност, но няма да позволим тоя тормоз, та  се отказаха.

# 27
Мисля, че за преподаване се изискваше  съгласие и от съседите, но не съм много сигурна в това. Може да приемете промяна на наредбата, общото събрание може да прави промени и допълнения към нея. На последното събрание ние променихме разрешените часове за ремонти  през уикеда и празниците.

# 28
Това, че няма да има шум като дойде полицията не е проблем. Викала съм полиция за силна музика през нощта, идиотите обаче спряха купона преди да дойде, но пак им написаха акт.

# 29
  • София, център
А на бас, че пианистът не облага с данъци прихода от препоравателската си дейност, провеждана у дома и за сметка на съседите.

Направете промени в Правилника да вътрешния ред, приемете ги на Общо събрание и пианиста ще спре да ви пречи, защото предполагам не пречи само на вас, а на цялата кооперация.

Апропо, в центъра ли живееш?

Общи условия

Активация на акаунт