и сега на къде....

• 39 026
  • 650
  •   1
Отговори
# 495
Незнам Благовеста.Докторът при когото бях е специалист. Това ми дойде като удар и незнам две седмици как ще издържа.Още повече че вече усещам детенцето в себе си и незнам как ще преживея това да го убия.Нямам сили вече и се упреквам че с тревогите си му причиних всичко това.Има много малък шанс детето да е взело моя ръст- аз съм ниска.Но бащата е висок и докторът каза , че би трябвало да вземе неговия ръст понеже е момче.Чувствам се безсилна в случая.

# 496
sama, ниския ръст не е признак само на синдрома на Даун. Там има и други първични показатели, но те не са решаващи.
Синдромът на Даун не се причинява от тревоги. Това е тризомия 21  .
Учудвам се на лекаря защото ниския ръст не се определя от У хромозомата при мъжете и няма гаранция, че ако бащата е висок, то и твоето момче ще е високо. Гените за висок ръст са доминантни, но това  означава, че бащата може да има гени за нисък ръст които са рецесивни.
Нищо не може да се каже преди амниоцентеза.

# 497
Мила и моя съвет е да потърсиш второ мнение.
Дори ако трябва ела до София тук мисля, че има доста добри спецялисти с добра техника и доста опит в областа.
Не чакай две седмици а действай.

# 498
Фактите, който доктора изтъква не са съвсем убедителни и аз определено бих се насочила към друг лекар с повече опит, и за това моя съвет беше да дойдеш до София.
Мисля, че  ще си заслужава похарчените средства за път отколкото тревогите ти и чакането на нейзвестното 2 седмици.
Ако решиш да дойдеш да се прегледаш тук имай на впредвид, че е хубаво да се обадиш и да запишеш час предварително, защото се чака и май не става от днес за днес.
Чувала съм добри отзиви за МЦ "фемина" и май доста майчета ходят там.
Мазнейкова също прави фетална,но не знам дали да ти я препоръчам......!

# 499
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=410339

IVANUELA  е права. Две седмици са много да се притесняваш.

# 500
Ако нямаш възможност за хотели или квартири мога да ти предложа да пренощуваш у дома няма да ми е проблем.

# 501
samaHug

Край нямат тревогите ... Tired
Дано всичко е наред с бебето ! Praynig Praynig Praynig
Не си мисли , че това си го причинила ти , Снежа ти е обяснила , генетично е , не е от нерви , но дано не е вярно ! Praynig

# 502
sama и на моя приятелка бяха казали същото , но ние я накарахме да повтори прегледа при друг лекар  Peace Оказа се че няма нищо , което да застрашава бебето , и приятелката ми вече се радва на едно здраво бебче  Heart Eyes
Така че не се отчайвай , и вместо две седмици да трепериш , помисли къде може да поискаш второ мнение. Hug

# 503
Никога не съм си правила никакви изследвания докато бях бременна  Embarassed
Сама отиди на църква , запали си свещичка сигурна съм че ще те успокои това .
Надявам се всичко да е наред  Hug Sad

# 504
Здравейте. Пиша ви с огромна болка. В събота бях на фетална морфология , при която след обстоен преглед докторът се усъмни за синдром на даун.
А изпратихте ли кръвна проба???Как само от преглед ще се усъмни  newsm78 Ако кръвната проба потвърди, то тогава ще се наложи амниоцентеза.Не се притеснявай на една приятелка кръвната проба показа риск за синдром на Даун, но амниоцентезата излезе чиста.
Както споменаха по-горе това е генетично заболяване.От нерви може само да родиш преждевременно, така както се случи при мен  #Cussing out защото някой хора заслужават  #2gunfire
Трудно е да си гледаш бебето без баща, но ангажиментите около него няма да ти позволят да мислиш за този който прави дете, а после мисли за последствията

# 505
Благодаря ви че се опитвате да ме успокоите. Няма как да съм оптимист в тази ситуация.След две седмици ще се повтори прегледа , преди да се реши за амниоцентеза.Докторът видя че съм много разстроена и като че ли смекчи малко нещата.Иначе каза че според т.нар. меки маркери има опасност- гледа кости, каза че червата са по- светли.Той е специалист в клиника Малинов, гледа ме около час и половина и два пъти ми обясни всичко.Каза че при жени с такива маркери при амниоцентеза риска е 1 на 50.Това което мога да направя според него дотогава е да ям повече протеини, защото съм качила доста килограми и се съмнява че бебето е затлъстяло.Всичко ми е някакъв кошмар.Освен да се моля друго не ми остава.Ще потърся и още едно мнение , но ми се иска да направя амниоцентеза.

# 506
Проклинам се за това че когато трябваше да мисля за спокойствието на детето аз мислех за баща му и постъпката му.Сега ако загубя детето, дали това ще ме вълнува.Ще се лиша от възможността да бъда майка завинаги.Ако досега стисках зъби по някакъв начин , сега се смлях тотално.

# 507
Проклинам се за това че когато трябваше да мисля за спокойствието на детето аз мислех за баща му и постъпката му.Сега ако загубя детето, дали това ще ме вълнува.Ще се лиша от възможността да бъда майка завинаги.Ако досега стисках зъби по някакъв начин , сега се смлях тотално.

Недей така , мила ! Hug Hug Hug

Изчакай да се изясни всичко , ако няма проблем , ще си имаш бебе ! Praynig Praynig Praynig
Ако пък , не дай си Боже нещо не е както трябва , поне ще можеш да реагираш навреме .
Ще бъдеш майка , сигурна съм ! Hug Hug Hug
И ти го желая от сърце !!! Praynig

# 508
Ох мила, точно ти ме предупреждаваше да бъда спокойна.Какво навреме аз съм в 5 месец и вече го усещам.Всичко друго мога да преживея но не и това.Толкова много изпитания .Най- лошото е че нищо не зависи от мен.

# 509
Нали вече се уточнихме , че това което сега те тревожи , няма връзка със спокойствието .
И дано не е вярно ! Praynig

Иначе , да , трябва да си спокойна , да не мислиш за БНД , а за себе си и бебето . Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт