и сега на къде....

• 39 013
  • 650
  •   1
Отговори
# 510
Нищо не зависи от теб с изключение спокойствието ти.
То в момента е много важно за да не направиш нещо сама за което ще съжаляваш.
Да не говорим за бъдещето преди да са станали изследванията.
Ако се страхуваш, че няма да станеш отново майка не е вярно. И то "отново". Написах го спонтанно и не мисля да го поправя.
Живота е доста непредсказуем. Може пък да говорим след години за още едно бебче и друг човек.

# 511
  • София
Ех, ама и тоя доктор! Може ли така да говори без изследвания? То се прави кръвен тест на определена седмица + ехограф за размера на глава и бедро. После се обработват данните и се изчислява риска. Ако той е голям - амнио. Ама така да ти говори такива глупости, просто не е истина!
Вземи да идеш в МА при проф. Кременски - Катедра Генетика на човека, там ще ти направят изследвания + ще ти обяснят всичко.
Недей да чакаш седмици и глупости, действай по-бързо, за да разбереш нещата.
Стискам ралци всичко да е наред Hug Hug Hug

# 512
Абе момиче, успокой се, вероятно е трудно в такава ситуация, но нищо не е 100% сигурно. Не мисли за глупости. Колко случаи има дето ги плашат и после изследванията са добри. Мисли за това. И както са казали, направи си кръвен тест и смени доктора, не чакай две седмици в терзания. Всички резултати са процент на риск, а не сигурен риск - освен амниоцинтезата. Това, че бебето е "затлъстяло" не е признак, и признаците са комплексни изследвания не някой нещо да види и да стресира човек. Не се обвинявай за нищо, всеки лекар допуска грешки, отиди при друг и то без да му обясняваш кой в какво се съмнява, нека си даде неговото мнение. Всички ти стискаме палци, ти се успокой, всичко ще бъде наред  Hug

# 513
Аз съм правила биохимичен скрининг  в 12 седмица.Там резултатите са добри , но феталната морфология е по- важна.С главата няма проблем.Това което го кара да се съмнява е цвета на червата и късите кости на бедрата.

# 514
Ами вероятно има причина да се съмнява, но нищо не ти пречи да потърсиш и друго мнение, поне аз така мисля:) Не се тревожи, всичко ще бъде наред:)

# 515
Сама, мисля, че майките тук са прави. Всички имат и деца.
Не винаги синтомите при преглед се оказват за Даун /познавам жена на която след раждане са се усъмнили за Даун, но изследванията се оказват отрицателни/.
Не си заслужава това притеснение 2 седмици, особено в състоянието в което си.
Още нещо дори амниоцинтезата да излезе с процент доста висок е вероятна и тогава ще се мисли.
При такива месеци никой не прави аборт, а се предизвиква раждане. Резултатът е един и същ, но съхранява майката.

# 516
Благодаря ти Снеже. Благодаря на всички.Нямам много сили да пиша, но освен да се моля друго не ми остава.Докторът спомена че при подобни показатели при амниоцентеза излиза лош резултат при 1 на 50 жени.Съжалявам че ви занимавам с всичко това, но вие сте ми опора.Ще изчакам до другата събота със свито сърце, надявам се разбира се но мисля и за другия вариант.

# 517
Момичета имам чувството че ще се пръсна вече.Толкова болка .Още една седмица в неведение и мисли само затова че ще се разделя с детенцето си.Ужасно е.На никого не го пожелавам.

# 518
Няма ли начин да избързаш с изследванията?

# 519
Няма как.Той иска да погледне още веднъж след прием на повече протеини и диета дали ще има промяна в ехографските показатели.Лошото е че не ям почти нищо.Хванала съм се като удавник за сламка с тези протеини и се моля показателите да се увеличат.Ако са спаднали още повече резултатът е ясен.

# 520
Не ми е много ясно, но все пак, не трябва ли една храна да се замести с друга.Бременна - гладна?

# 521
хъм ... да се намеся и аз ...

протеините се съдържат в храните - месо, яйца ... потърси и ще намериш кои храни са богати на протеини. Като цяло при всяка бременност, през цялото време, се препоръчват богати на протеини храни и да се избягват мазнините, виглехидратите и т.н. ....

Той да си види показателите след седмица, както сте се разбрали ....

но още едно различно мнение мисля че хич няма да е излишно, предвид ситуация ... сама, обърни се и към друг лекар  Peace

# 522
  • София
Аз също бих те посъветвала още едно мнение да чуеш.
Не разбирам защо трябва да те притеснява още една седмица? Ако има съмнения в меките маркери да назначи амнио и да се реше веднъж завинаги има ли проблем или не!

# 523
И аз така мисля ! Peace
Ти толкова се измъчи досега , няма нужда от още една седмица ... Tired

# 524
  • софия
А като ги знам тия наште лекари....то не беще диабет на детето ми,рак на гърдата ми(естествено нищо вярно!)ама как съм ги преживяла тези ,,диагнози''!Винаги търсете второ мнение!На тебе sama желая от все сърце всичко да  е наред с бебето!Кураж! Hug

Общи условия

Активация на акаунт