и сега на къде....

• 39 005
  • 650
  •   1
Отговори
# 75
Не зная как да го напиша за да прозвучи по- добре.
1. Човек който е застанал веднъж срещу твоето и неговото дете не ти трябва. Една потребителка беше написала отгоре - това не е любов. Бъркаш. Правиш голяма грешка за себе си и за детето.
2. Заблуждаваш се, че този човек мисли за вас / теб и детето/. Той мисли за себе си.

Слава Богу, че при мен проблемите бяха на части и с различни хора.
1. Първата част мина с един човек / без дете/ и разсъждавах точно като теб. Близките също.
2. Втората част / детето ми/ мина с друг човек и в момента в който каза, че иска аборт ми се изпариха всички чувства и той се превърна в най- големия враг на детето ми.
Да поискам детето ми да носи неговото име  Shocked. Моето дете да носи името на някой си...

Днес, определено мога да кажа, че си живеем добре и че не съжалявам за нищо.
Хубаво, че пътищата ни се разделиха завинаги, иначе не си го представям днешния ден.
Не позволявам никой поникакъв начин да застане срещу детето ми и срещу мен, а камоли да живее с нас, пък и да искам да е с нас...

# 76
Бърди благодаря аз се вслушвам внимателно във всеки един съвет тук,за това и писах,защото знаех,че ще мога да намеря някакъв изход благодарение на хора преминали през това,което аз минавам!
ДНК-а теста ще го направя не само заради това да му натрия носа и да изхарчи близо 1000 лева,но и за да може някога моето дете да се запознае със сетра си.....
За родителите да права трябва по често да слушам какво ми говорят,но това не позволява на майка ми да ми каже,че е трябвало да махна бебето имайки в предвид че преди време тя беше с мен в лекарския кабинет,когато доктора директно ми каза "Момиче ти  Никога няма да си имаш деца"!!!!
Не искам да казвам как се чувствах тогава.....не съм споделяла но по онова време бях женена и с мъжа ми правехме опит за дете (подчертавам ) че се омъжих по желание на родителите ми или по точно на майка ми!Слава богу с него не се получи,защото сега да съм много по зле от това което съм в момента!Той беше първото ми голямо разочарование.....За това този път реших,че ще действам така както искам аз,а не те.....и ето пак грешка!

Относно пращането подяволите на таткото-многократно го правих и по телефон и очи в очи!
Чупихме викахме бутахме се и шамари си пляскахме,но както е казано бягаме от питомното и гоним дивото!На няколко пъти за тези три месеца си събирах багажа без да знам къде да ида и той ме спираше!Но за какво ли,за да ми бъде още по гадно сега!

# 77
  • София
за да може някога моето дете да се запознае със сетра си.....

За това тест не ти трябва, а добро желание от страна на бащата. Кой ти каза, че ако има тест, децата ви ще се познават???? 
Много ще ти пати главата, Елфче, много.

Сетих се нещо друго - ти май разчиташ на това, че ако той признае детето, то ще му е наследник? Ако е така, надежда всяка остави, има милион, не, милиард начина детето ти да остане без нищо.

# 78
Снежа63  Знам,че името не прави човека,но името на което съм се спряла е точно подобие на бащата....всъщност с едно име исках да го кръстя на него,на майка ми и на баща ми.....та сега и за друго име да мисля!Не съм се отчая,че до края на живота си,ще съм сама без мъж до себе си......отчаяна съм от това,че сега съм безпомощна и позволявам да ме тъпче и да ме унижава,нещо което не съм позволявала до сега (но всеки си намира майстора)!
Предполагам че ще е най-добре да затворя тази страница от живота си.....но все още не мога Confused Confused Confused

# 79
Бърди е права. аз също съм сигурна, че няма да я послушаш.
Може би, всеки трябва да си изживее живота и сам да го разбере.
Опитай се поне да имаш някаква разумна мярка защото освен да се опариш може и да изгориш. Най- вече детето.

# 80
Бърди не не разчитам сина ми да получи каквото и да е било освен издръжка.Аз не лакомея за пари или имоти!Той има една къща,която ще е за дъщеря му и аз не бих си позволила да претендирам за нея,чрез детето си!Искам името на бащата,защото мойте родители искат така....те го защитават,защото не знаят всичко!Все още не съм им съобщила,че иска ДНК-а тест и че имам намерение на вземе мойте имена,но и за това има време Simple Smile

А относно двете деца,майката на дъщеря му е тази която иска този тест,за да е сигурна,че детето е от него и да не объркват момичето....само така щяла да позволи да се запознаят!

# 81
Говоря за второ и трето име на детето т.е. за припознаване.

И аз ще ти дам един съвет. При никакви обстоятелства не използвай това което знаеш за бащата на детето- нито да приеме детето ти чрез заплаха, нито за твое отмъщение. Все пак той е биологичен баща на детето ти с който сте имали и имате "нещо" общо.

Наистина, внимавай много добре. Както любовта, така и омразата са много силни чувства и с огромни разрушителни последствия.

# 82
Никой от форума не може да каже какво чувства този мъж и как преживява случващото се. Неслучайно попитах дали има разлика в отношението му, когато е без нея и когато е с нея.
Ясно е като бял ден - ТЯ МУ ВЛИЯЕ!
Преди години имаше закон, не знам дали все още е валиден - след три години фактическа раздяла, българското законодателство даваше автоматично развод и без присъствието на страната, която е причина за тази раздяла. Тоест - щом тази жена си е тръгнала и 11 години не се е сетила че има съпруг и че щом е в брак с него, има съпружески задължения към него - то той е имал право да получи развод и без нейното явяване на съдебните дела.
Ние по-голяма власт ли имаме от българското законодателство?!
За съжаление не знам дали този закон все още важи, но на практика те не са никакви съпрузи и Мортиша няма право да поставя ултиматуми на бившия вече съпруг и да му се намесва в живота по такъв агресивен начин.
Ясно ми е и друго - този мъж е доста съвестен и свестен - но е направил грешка като я е информирал за връзката си с теб и намеренията му към теб. От там и последващата - фатална за теб и вашите отношения развръзка.
Не е трябвало - сега и двамата сте потърпевши от тази негова мекушавост.

Моят съвет към теб Елфче е, нито да се държиш арогантно към него, така както те съветват някои тук (да му казваш директно "Начукай си го"), нито да му се молиш. Успокой се, каквото е трябвало да направите, вече е късно. Дръж се спокойно към него, и по телефона, и в срещите си с него. Не се озлобявай към него, но и просто остани на дистанция, времето ще реши - дано всичко се нареди така, както е справедливо!

# 83
  • София
Ами тя може да иска тест, но ти можеш да откажеш.
Продължавам да смятам, че единствената причина да го искаш тоя тест, е да натриваш носове. И докато ги натриваш, неусетно съсипваш живота на детето си.
Излишно е да казвам, че на този, дето мислиш, че ще му натриеш носа, му е точно през оназ работа тоя тест.

И все пак, на въпроса как практически ще се случи това?

Последно - защо не си казала всичко на родителите си? Правиш огромна грешка с това.

Анджали, добрият и съвестен мъж в отказал да се разведе, докато е правил дете, а след това е оставил бременната си приятелка 7 часа в колата, докато е правил секс със съпругата си в дома, в който живее с другата жена. След което е поискал от нея да убие детето им. След което е поискал от нея тест, защото тя, разбирате ли, е градската курва и не се знае чие е детето. След което я е изгонил от дома им и й е забранил да ги занимава с особата си.
Да ви имам критериите за доброта и съвест, честно!

# 84
  • Бургас
"Мортиша" я разбирам до някъде за теста. Те са фактически в брак и имуществото им е общо. Детето ти би било наследник на мъжа и... от там е желанието за тест. Дори и да са разделени от 11 години всичко, което е изкарала го дели с мъжа си, а реално ако детето ти е негово и с него. "Мортиша"  да е мислила за това на време. Но сега поне я разбирам за теста.
Дори и след теста няма да позволи децата да се запознаят, а аз не вярвам, че е казала такова нещо. Тя иска тест, а той просто се чуди как да ти замаже очите с приказки.
В цялата история ми се струва, че твоят хубавец ви пързаля и двете. Някак нереално ми се струва след 11 години раздяла да се съберат ей така.
Каза, че когато си е идвала, ти си се отдръпвала.
Общо взето ми прилича на:  разбрали са се тя да бачка, а той да остане тук с детето.  Peace Да ама той не си седял мирен...и така.
Самия факт, че ви пързаля и двете трябва да ти говори какъв човек е.
Бих те посъветвала за нищо на света да не му позволяваш да припознае детето. Това са една камара стени и прегради и нищо на среща. Ама нищо. Една минимална издръжка и това е. За сметка на нея обаче...

# 85
Предполагам че ще е най-добре да затворя тази страница от живота си.....но все още не мога Confused Confused Confused
Много на подобаваш части от моя живот.
Затваряй! Време е сама да вземаш решенията си и да отговаряш за тях. Време е да живееш твоя живот по твоите правила + детето.
Затваряй тази глава от живота си. 24 години са твърде малко.

# 86
  • София
О, жена му и аз я разбирам, тя си го познава много добре явно и затова действа изключително разумно в полза на своето дете.

# 87
Ясно е като бял ден - ТЯ МУ ВЛИЯЕ!
Преди години имаше закон, не знам дали все още е валиден - след три години фактическа раздяла,
Отпаднало е от закона.

За другото не съм съгласна. Никой никъде не може да те държи, ако сам не се държиш.
Най- трудно е не да превъзмогнеш зависимостта на другия, а зависимостта от самия себе си.
Звучат като сентенции, но е истина.

# 88
Преди години имаше закон, не знам дали все още е валиден - след три години фактическа раздяла, българското законодателство даваше автоматично развод и без присъствието на страната, която е причина за тази раздяла. Тоест - щом тази жена си е тръгнала и 11 години не се е сетила че има съпруг и че щом е в брак с него, има съпружески задължения към него - то той е имал право да получи развод и без нейното явяване на съдебните дела.
Не три години, една година трайна фактическа раздяла е достатъчна, за да допусне съдът развод поради дълбоко и непоправимо разстройство на брака, без да се търсят други причини. И сега е така. Но единият трябва да го поиска, а явяването на другия никога не е било задължително, ако не иска да се явява. Може съдът да го задължи, но ако пак не дойде, няма да го докара на сила. Три години брак се изискваха, за да се разведеш по взаимно съгласие.

# 89
Изчетох коментарите и съветите кашата която сме забъркали е огромна и едва ли скоро,ще може да я оправим.За да не са погрешно разбрани и той и тя да обясня той не е бил в БГ 10 години както и тя.....детето е било тук при баба си и дядо си!Били са разделени още докато са били в чужбина.Тя е искала развод от него той е бил съгласен,но след това тя се е отказала....той и давал добри пари за да може да издържа и нея и детето и родителите й...независимо от това,че тя също е работила.
Пази всички документи с който може да докаже и ми ги е показвал колко пари и е давал.За сметка на това нейната заплата си е била само нейна (така както правеше и с мен).Той не е бил виждал дъщеря си от 10 години (гадни стечения на обстоятелствата.)Когато се е завърнал в Бг преди три години той искал жена му да си дойде и да може да бъдат заедно,но тя е предпочела да остане там където е и да бъдат семейство два пъти в годината когато си идва.Миналата година докато се срещнахме той ми  разказа за всичките тези неща и каза,че не изпитва нищо към тази жена и,че тя е само майка на детето му.Ето за това се и подведох!Хилядите обещания останаха мираж обаче....сега когато тя отново поиска развод той се съгласи....ходиха по адвокати,но на него не му изнесе!Тя пожела 50 процента от къщата да и се изплатят (50 хиляди),50 процента от бизнеса му (около 10 хиляди) издръжка на детето и на нея на базата на миналите му доходи,който е имал докато е бил в чужбина.И от тук започна всичко....лакомията и на двамата за пари!Знам,че са важни,но смятам че за него трябваше да бъде по-важно поне сина му да може да расте пред очите му.....за съжаление съм била много заблудена,че материалист като него,ще предпочете да вижда щастието в очите на детето си!Поставях се хиляди пъти на мястото на жена му....но ако бях аз щях да се прибера тук и да си гледам детето и мъжа!Говорене по скайпа два пъти седмично не може да възпита едно дете така както ако ти си до него!Но не съм аз тази която да съди нито него нито нея.....детето им е задоволено да не кажа презадоволено!Каквото пожелае го има...те така копуват любовта на това дете!За това и тя го заплаши,че няма да вижда дъщеря си ако не ме зареже,а е трудно да не я вижда отново както преди години е гледал само снимките и!Съжалявам,че не я е виждал толкова години,но може би няма да съжалявам ако сега се откажа от него!Ще бъда твърда този път,защото като се замисля наистина нямам нужда от него!След като сега ми причинява това не ми се мисли после какво може да направи .....дори още днес ще го пратя подяволите НО ТОЗИ ПЪТ ЗАВИНАГИ!

Бърди Четох в нета за клиника в София която прави ДНК-а тестове по време на бременност ,чрез кръвта и на двамата.Пращат кръвта в Америка и след 10 работни дни ти изпращат резултатите.

Общи условия

Активация на акаунт