и сега на къде....

• 39 031
  • 650
  •   1
Отговори
# 105
Моето мнение Елфче е че този човек ви върти и двете. Моят БНД също е с друга. Разликата е там че преди това беше с мен 5 години. Но както и да е. Това е дълга и сложна история. Според мен ще продължи да поддържа контакт с теб. Но ти си решаваш дали ще продължиш да му вярваш. БНД като ми се обади да вижда детето още ми обяснява как едвам я издържал онази , как не бил щастлив , ама видиш ли тя била нахална и не искала да си ходи.  Настоящата му също знае за мен , за детето и така. Моят съвет е да не даваш да припознава детето. Не се притеснявай , когато вашите видят детето коренно ще си променят мнението. Вярвам , че ще се справиш. Сега ти е гадно , боли те за онзи човек  ,обаче с течение на времето ще проумееш много неща. Аз мислех , че никога няма да прежаля БНД , но се оказа че не е така. Сега съм щастлива без него. Той ми е безразличен. Започнах една авантюра по интернет. Живот и здраве другия месец ще отида при него да се видим и така. Горе главата Елфче.

# 106
Моето дете носи моята фамилия.
Предимства:
1. Само мое дете е. Аз психически не съм много склонна да деля нещо или някой с друг който не се разбираме, да оставим, че и той не го е искал. Това се решава веднъж и връщане назад няма.
2. Решенията вземам аз - добри и лоши, но никой не ме вини, нито виня.
3. Не нося вина или отговорност за живота на някой друг / в случая бащата на детето/ нито за миналото му, нито за настояще, нито за бъдеще. Ако направя или се съглася с нещо то ще бъде само мое решение, без каквото и задължение да имам.
4. Свободата си е само моя. Съобразявам се само с детето и никой друг.
5. Пари не са ми достигали / на кой ли стигат/, но такава цена няма да платя.
Който иска да има дете може средства и без закон да дава, а не иска ли дори и закона да го задължи той никога баща не може да бъде, лихвар.
Нямам дете за откупуване и залагане.
Само като си представя, че детето ми ще носи името на  "този " и той ще има право дори да го види и включвам на 300.

# 107
kimmy  до вчера преди да пиша наистина мислих само за бащата  Grinning колко го обичам как искам да сме заедно бля бля но така като се замисля колкото повече бяга от мен толкова  повече го гоня  Grinning и обратното ето вчера ми звънна късно вечерта а пък днес рано сутринта....сега да се надявам,че ще ми звънне и вечерта да се видим,че как съм набрала скорост толкова много неща искам да му кажа......НО ще бъда твърда и ДИРЕКТНО ще го пратя........ не ми е нужен!
Радвам се за твоята авантюра и дано всичко да в наред Simple Smile

п.с. нещо което срещнах скоро и което мисля,че е много вярно:

Човек когато е заобиколен от хора, не забелязва липсата на хората, които го обичат и правят щастлив.Когато се усети тъжен и самотен, почва да усеща липсата им, защото другите изчезват от живота му без да оставят следа в него.

# 108
Снежа63  много си права и предполагам че ако се съглася да носи имената на баща си ще съжалявам,защото ще ми се усложни живота....за това май по добре да седна и да измисля ново име,което да отива на мойте имена   bouquet
А таткото......таткото да върви подяволите мисля,че колкото и да е трудно както вие сте се справили и аз ще успея!Ще прося,но синами гладен няма да стой Simple Smile Свикнала съм и на малко и на много така,че няма да ми в трудно да стискам зъби в името на детето Simple Smile

# 109
elfchetoo0 каква ти е професията? И какво значи трябва финансиране да я упражнявям (и колко е това финансиране)?
Колко майчински получаваш сега? и каква ще ти е заплатата като ти приключи майчинството? Езици знаеш ли? В голям град ли си?

p.s. това да хукнеш с пеленаче, тепърва някъде в чужбина, не е опция, според мен. И да ме извини Анджали, също го смятам за незряло решение ....

# 110
temp Няколко години работих като маникюристка и мога да кажа,че се изкарват доста добри пари дори за малък град като нашият....Ако искам отново да започна да работя,ще трябва да си отворя нещо мое си(но и тук е сложно с документи и пари!Но си има и варианти), иначе в салоните искат процент от това което си изкарал!
езици бих казала,че не съм от тези който ги знаят идеално но колкото за да мога да проведа кратък разговор зная английски!
А за майчинство не очакван нещо кой знае какво дори не съм сигурна дали няма да са само помощи,защото по новият закон връщат повече месеци на зад.....а пък и работодателката ми при която се водя сега на работа ме попрецака малко с заплатите.....та и тук проблеми Sad

# 111
Ами давай ги тези проблеми - решаването им е по-належащо от това дали ще ти звънне довечера или не.

Салонът да прибира час от доходите, също е вариант - все пак това е нещо като "наем" - не го изключвай напълно този вариант.

Родителите ти работят ли? Могат ли да го гледат малкият? За сега знаем че имаш покрив над главата. Осигурила ли си най-необходимите неща за бебето?

# 112
В нашия град хора които работят това трябва да има кой да гледа детето или да са собственици, но пак да го съчетават за да могат да го запазят. Поне клиентите които имат. Те винаги имат предимство. Трудно може да ти правят отстъпки. Трябва да помислиш за родителите си, по специално майка си и за възможности за съчетаване.
Проблеми ще имаш защото при недостиг от пари и натоварване със задължения никой не се чувства добре.
И това ще мине.
Има и нещо друго - до 3 години на детето имаш право да заведеш дело за бащинство.

# 113
Елфче , надявам се да бъдеш истински силна и да разкараш твоя човек. Не се оставяй да те манипулира и да ти обяснява как обичал само теб. При мен беше обратното. Стечение на времето той ми обръщаше все по малко внимание и така и аз истинах към него. Успех , мила !!!

# 114
Лично мое едва ли,ще успея да си отворя,но под наем бих могла.Покрив над главата си имам Simple Smile родителите ми са до мен и ме подкрепят.....предполагам,че след година ще мога да прехвърля майчинството си на мама и да мога да се върна да работя.Техните доходи са достатъчно добри,но и разходите са си много.Откакто съм си в нас се опитвам да помагам на тях и те на мен предполагам и не само предполагам но вярвам,че и за напред,ще е така....като изключа факта,че си дадох картата по която ми превеждат пари на таткото,защото ме събра яд на него и не искам да съм му длъжна с нищо....та за няколко месеца да дърпа парите да може да си върне това което ми е дал и това което изхарчил за ремонта на стаята ми  Grinning

# 115
  Блокирай картата която си му дала , и си извади нова  Peace

# 116
shams u amar   е права.
Не си го задължавала.
Това с родителите ти е добро, най- малкото ще поемат част от сметките, до дето си стъпиш на крака. Живеейки под един покрив и част от задълженията към детето.
За всяко дете е добре да живее с повече хора. Много по- лесно си вади изводи за живота дори и инстинктивно. За теб в началото също. Ако можеш да се върнеш на работа на същото място / поне познаваш хората/ ще разбереш, че нещата не са се променили. Ако има промяна, то и преди е било същото. Просто начин за показване.
Аз не съм привърженичка на резки смени на обстановката. По- добре е да разбереш, че в живота нищо не се е променило съществено в отношенията на другите и ако има такава промяна, тя е на друга основа.
В такава ситуация се разбира и кой ти е приятел. Остават истинските приятели.

# 117
  • София
Елфче, супер професия имаш, това си е занаят, който ще те храни навсякъде, браво  Hug

От картата не бива да допуснеш той да вземе и един лев оттук насетне. Първата ти крачка трябва да е да направиш това. Още днес!!!

После - за работа и далечно бъдеще не го мисли чак толкова. Първо му резни достъпа до парите ти (това впрочем може да ти даде много ясна представа каква точно издръжка можеш да очакваш от него  Sick). Оттам насетне имаш цяла година майчинство да си гледаш бебочето и да мислиш какво ще правиш след това. Не са належащи в момента точно тези въпроси.  Родителите ви няма да ви оставят, а противно на всеобщото мнение, според мен едно бебе си е направо евтино мероприятие.

Вземи си парите!

# 118
Родителите ви няма да ви оставят, а противно на всеобщото мнение, според мен едно бебе си е направо евтино мероприятие.
Направо си е подарък!

Това е да си имаш момиче.

# 119
Аз съм сигурна,че той ще си ми върне картата и без да я блокирам Simple Smile няма да изтегли нито лев от нея...последния път когато му казах че не искам да съм му длъжна и,че ще му върна всички вложени пари си получих шамара(ако не бях бременна сиг.щеше да е повече от един!)

А работата и приятелите....хайде с първото добре,но тези който имах за истински приятели се отдръпнаха от мен и дори вече не ме търсят!А момичето което имах като моя сестра като разбра,че съм бременна първата и реакция беше:
"Ееее не е честно всички забременяват само аз не мога!"(тя е на 27години и си няма приятел от много дълго време) Стана ми малко криво от думите .....и след което тя се отдръпна хептем!

Общи условия

Активация на акаунт