и сега на къде....

• 39 001
  • 650
  •   1
Отговори
# 555
Нямам какво да кажа.За това че не предприех нищо съм виновна аз.Ще направя амниото за да съм спокойна.Това че съм по-емоционална не означава че се опитвам да манипулирам когото и да е.Напротив .Момичетата тук много ми помогнаха.Никога не бих злоупотребила с доверието им.Доколкото си спомням ти също май ми беше дала съвет да я направя.Не очаквах да ме нападнеш така.

# 556
Понеже ти не го направи, аз ще го направя.Ще ти се извиня че реагирах така и че си позволих да споделя в зачатие за проблема си. Може би темата ми не беше за там , а трябваше да го споделя тук.Момичетата вече ме познават/ на някои съм омръзнала/ и щяха да разберат какво искам да кажа.Благодаря на всички че ме подкрепяте, ще продължавам да ви споделям, защото вие ми помагате в много трудни моменти.Страх ме е от амниоцентезата , но ще я направя , иначе няма да съм спокойна.Повечето ме посъветватвахте да не отлагам , но аз не ви послушах.Благодаря ви за помощта която ми оказвате.Благодаря и на jam.Предполагам не го направи от лошо чувство, просто е предпазлива като модератор.Може и да има потребители които злоупотребяват.Стана ми болно, но после се опитах да я разбера.Вярвам че когато си с чисто сърце всичко се оправя.

# 557
Наивно очаквам jam да ми се извини.Всички вие знаете моите опасения и тревоги.В тема резултат при болест на даун 90% от жените ме посъветваха да си направя амниоцентеза.Само едно момиче не си беше направило и резултатът беше кошмарен. За да съм спокойна до края на бременността ще направя и аз.Споделих че съм  притеснена финансово, а това момиче ме обвини че едва ли не търся пари оттук- от форумите, в които намерих толкова подкрепа.Меко казано съм разочарована.
Незнам за кое момиче говориш ,но аз също ти казах че сме се отказали от амнио  Peace като при това резултата е здраво бебе . Безброй пъти ти споменах че не съжалявам за решението си макар и да прекарах бременността си на тръни.
Обясних подробно по какви причини и в темата и на лични ти писах с желанието да ти бъда максимално полезна ,за да не действаш емоционално и да претеглиш хубаво + и – на решението което ще вземеш ,то касае само теб.Точно защото видях ,че болшинството препоръчват амниото ,но всеки мери с неговия аршин ,без да знае при теб до колко е нужна тази инвазивна процедура.
Вече излишно се дъвка темата .. никой повече неможе да ти каже нещо различно.
Позволих си да пиша тук ,за което се извинявам ,но изречението в червено е невярно.

# 558
Вярно е Кате.Момичето ми писа и на лични.Мисля че беше в първата тема за риск от даун.Както и да е.Страхът винаги ще остане.

# 559
Вярно е Кате.Момичето ми писа и на лични.Мисля че беше в първата тема за риск от даун.Както и да е.Страхът винаги ще остане.
Ще напиша отново цитирайки червено изречение : "Само едно момиче не си беше направило и резултата беше кошмарен.." .А аз какво съм ?! За това казвам не е вярно /не оспорвам дали има такова момиче/ ,а че не е само едно което не си е направило амнио и още по-малко с  кошмарен резултат. Моля следи ми мисълта .  bouquet
Когато говориш трябва да внимаваш да не си противоречиш ,защото така губиш доверие  Peace
Пък и подвеждаш хората с грешна информация.. вече на няколко пъти по твои думи компрометираш лекаря който те е гледал /сигурна съм че не е преднамерено/ и се налага аз да дообяснявам,за да потребителите да не останат с грешна представа за един наистина добър лекар . Правя го защото ме е гледал мен ,и съм сигурна в действията му и компетентността му.
Нямам лоши чуства към теб , но ме провокира още миналата седмица да ти разгледам публикациите ,затова и ти препоръах да посетиш зачатие ,да поговориш там с момичетата /видях че си като изгубена..объркана и неможеща да вземеш решние..лутаща се../ ,които на мен са ми оказали огромна морална подкрепа .
Надявам се ,че не съм сгрешила и съм постъпила правилно  Peace

Последна редакция: вт, 06 ное 2012, 17:31 от katia13

# 560
Кате права си че коментарите ми са изключително объркани.Защото и аз самата се чувствам така.За Сигридов имам само положително мнение, но наистина с това лутане и питане станах досадна на момичетата тук.Аз просто хвърлям проблема си и очаквам някой да ме разбере.Затова и едно момиче от зачатие разбра погрешно споделеното от мен и затова не ме допусна повече в сайта.Нямам никакво намерение да предизвиквам съжаление, просто трябва да се стегна и да постигна душевно равновесие.Ти беше една от многото които ми помогна .Твоето решение да не правиш амниоцентеза е похвално.И аз не бих правила ако можех да разсея страха.Толкова много си искам детенцето.Няма да пиша тук, докато не се изправя на крака, защото с излиянията си станах наистина досадна.Благодаря на всички.

# 561
Ако д-р Сигридов ти е препоръчал амниоцентезата, не е зле да си я направиш. Не е задължително да е в тяхната клиника, може и в МД без пари. ДНК анализа излиза за 3-4 дни.
И още нещо в 22-24 г.с  не е аборт , а си е раждане  Sad

# 562
Генетичния скрининг за Даун чрез амниоцентеза се прави до 19-та седмица.Съвсем логично е след тази седмица да се плаща, ако е по желание.Не знам обаче ако лекаря й даде направление, касата дали няма да поеме нещо newsm78.

# 563
Доколкото разбрах по нейни думи ,д-р Сигридов и е казал след втория преглед че всичко е ок и няма нужда да прави изобщо амнио !
Аз бих му се доверила. Peace
Но всеки  има различни чуства и емоции - та тя се притеснява и иска да си го направи за собствено спокойствие . Но в този случай като няма препоръка от лекар за амнио ,няма и лош БХС то в майчин дом вече не го смятат като нужно , а като "по-желание" и затова се плащало . Това разбрах аз до момента.
За мен е ненужно да се прави инвазивна процедура ,ей така заради спокойствие .. но както казах всеки чуства различно.Тя си знае най-добре.Ще чакам резултата да пише какъв е .  bouquet

# 564
Никой лекар, колкото и да е добър в областта си, не може да гарантира само въз основа на феталната морфология, че бебето няма генетично заболяване.Освен Даун има още много други болести.Някои не могат да се видят с видеозон.В този смисъл аз разбирам sama, че не се е успокоила, особено след като вече веднъж е изразено съмнение.Мислела е, че ще й олекне след втория преглед, и е било така за кратко, но после страховете и съмнението са се появили.Изобщо не е толкова странно.Аз лично отидох директно на амниоцентеза без да правя кръвни изледвания, и без първата фетална.Исках да имам възможно най-голяма сигурност, поне по отношение на генетичните болести.И не съжалявам-спокойствието, което ми дадоха резултатите, беше безценно!Помня, че купих първите чорапки за малката в деня, в който излязоха вторите резултати. Hug

# 565
Какви изследвания си правите бе хора ехоооооо  Shocked Shocked Shocked
Нима няма да си гледате детето каквото и да е то ?
Нашите майки как са ни износвали и раждали без тея модерни ''изследвания'' ?
За 9 месеца бременност не съм си направила никакви изследвания , дори 2-3 месеца след като родих разбрах от позната, която беше бременна че пиела витамини и някви такива, а аз дори не знаех за съществуването им ?1?  Confused Тези глупости не вредят ли повече на плода и на майката ?  newsm78 И тоя допълнителен стрес със съмненията  newsm78 ? Звучите като фанатички ! На 21 години бях бременна и от тогава съм самотна майка и не съм позволила никакъв стрес да повлияе на детето ми , а Вие още от плод го стресирате ку-куууууууу

# 566
И акъла ти е останал на 21 Mr. Green

# 567
И акъла ти е останал на 21 Mr. Green

даааааа супер жизнен и весел акъл като за 21 , Вие мислете за вашите зациклили акъли растящи на долу  Wink newsm11

# 568
  • София
Мери, едно време като се родеше дете с увреждания в огромен процент от случаите се оставяше в институциите за отглеждане. Това се правеше наместо изследвания щото техниката и науката не беше стигнала до сегашното ниво.
Наивно е да се казва, че бременните не трябва да се проследяват и да не се пият витамини. А ако може да се избегне раждането на увредено дете, защо да не се направи? Аз лично не бих имала сили да се грижа за такова дете и навремето правих всички изследвания, за да разбера дали всичко е наред или не.

# 569
Моли се никога да не разбираш защо има жени,които си правят такива изследвания,че по хората ходи.

"Алоуууу" и "Ку-кууу " са  изрази от 6-ти клас,не знам чий акъл расте надолу-едва ли моят.И по принцип,ако нямаш какво смислено да кажеш по една тема,най-добре е да замълчиш.В твоят случай,категорично го смятам.

Общи условия

Активация на акаунт