и сега на къде....

• 39 017
  • 650
  •   1
Отговори
# 570

За 9 месеца бременност не съм си направила никакви изследвания ,
Имала си късмета всичко да е наред.Ако обаче не беше така, дали щеше да се гордееш с това?Или щеше да се самообвиняваш???Особено в случаите, когато е можело да се открие някоя сърдечна или друга малформация, която може да бъде отстранена само при спешна операция веднага след раждането....Хвърчиш в облаците.Защо не вземеш да попрочетеш едни други теми тук, за да видиш какво се случва понякога, и за жалост не много рядко.

# 571
Момичета изразявам мнение , че за мен тези изследвания нанасят допълнителен стрес който може да навреди много на детето и майката , всеки има право да реши как ще постъпи. Не мисля че не трябва да се правят никакви изследвания , споделям че аз не съм правила и всичко това ми се струва прекалено

# 572
  • София
Стига с тоя стрес - той дори е здравословен за детето защото го подготвя за новия живот!
Но ако има заболявания, които са 1. несъвместими с живота, 2. тежки малформации или 3. изискващи незабавна операция след раждането - според мен жената трябва да ги знае! А ако й е все тая и е решила, че каквото й се падне такова - ок, но да не натрапва това като правило, още по-малко да се присмива на тези, които се грижат за нероденото още дете!

# 573
Мери, едно време като се родеше дете с увреждания в огромен процент от случаите се оставяше в институциите за отглеждане. Това се правеше наместо изследвания щото техниката и науката не беше стигнала до сегашното ниво.
Наивно е да се казва, че бременните не трябва да се проследяват и да не се пият витамини. А ако може да се избегне раждането на увредено дете, защо да не се направи? Аз лично не бих имала сили да се грижа за такова дете и навремето правих всички изследвания, за да разбера дали всичко е наред или не.

Съгласна съм.

Аз поради финансови причини не направих нито скрининг , нито фентална морфология и до края на бременността си фантазирах какво ли не.

# 574
...

Последна редакция: пн, 12 ное 2012, 11:36 от Снежа63

# 575
Здравейте. Току що се прибирам и ви пиша.Направих амниоцентезата в Майчин дом.След разговор с д-р Въжарова избрах доц.Виолета Димитрова.Самата процедура трая бързо , но останах там 3 нощи .Получих контракции , но със системи нещата се стабилизираха.Препоръчаха ми да лежа една седмица.Заплатих единствено избора на екип -150 лв. ,  тъй като наблюдаващата ме лекарка ми даде направление , разбирайки моите опасения.БХС  никой не ми е искал.Разбрах че се заплаща процедурата ако не си здравно осигурен.Сега очаквам резултат със свито сърце.

# 576
Заплатих единствено избора на екип -150 лв.

това са глупости„ но ако българина не дава бакшиш няма да спи спокойно

# 577
Какви изследвания си правите бе хора ехоооооо  Shocked Shocked Shocked
Нима няма да си гледате детето каквото и да е то ?
Нашите майки как са ни износвали и раждали без тея модерни ''изследвания'' ?
За 9 месеца бременност не съм си направила никакви изследвания , дори 2-3 месеца след като родих разбрах от позната, която беше бременна че пиела витамини и някви такива, а аз дори не знаех за съществуването им ?1?  Confused Тези глупости не вредят ли повече на плода и на майката ?  newsm78 И тоя допълнителен стрес със съмненията  newsm78 ? Звучите като фанатички ! На 21 години бях бременна и от тогава съм самотна майка и не съм позволила никакъв стрес да повлияе на детето ми , а Вие още от плод го стресирате ку-куууууууу

Здравейте и от мен,

Досега само следих темата без да се включвам, но това изказване ме порази.  То е вярно, че простотията по хората ходи, но чак толкова - не вярвах.  Искам да кажа на уважаемата изказала се, която цитирам, че не сме нито в 18, нито в 19, нито в 20 век. Това какво е било при майка й и какво е след 40 или 50 години е много различно. Това че тя не е чувала нито за витамини, нито за изследвания - абсолютно точно показва колко е просветена. Имала е късмет да роди здраво дете, че ако беше болно и както казва, че е самотен родител ( с което явно се гордее) тогава щях да я видя дали нямаше да го зареже някъде и да си бие главата в земята, колко е била глупава. Хубаво е, че медицината се развива и се правят такива изследвания. Ако има опасност плода да е увреден, трябва да се знае колкото се може по-рано. Родителите са тези които решават дали могат да се справят и дали биха се нагърбили с отглеждането на болно дете. И никой няма право да ги съди - това е въпрос и на психика и на финанси. За да има едно такова дете нормален и достоен живот за него трябва да се полагат специални грижи, както е на запад.

# 578
Изследвания е имало и преди 50 години .
Хайде да не пишем безсмислици .

Мери друго искаше да каже - че когато бременността е нормална не е нужно да се правят излишни неща .
Но в случая не е така , за мен е малко странно защо sama не я направи амниоцентезата по-рано , за да спокойна .

Правилно каза Снежа - сега вече е късно , това няма да е аборт ...

Дано всичко е ОК ! Praynig Praynig Praynig

И друго - понеже ми направи лощо впечатление цитирането от друг форум и обвиненията за събиране на пари , сега също толкова се чудя как е платено за избор на екип , при положение , че  sama е зле финансово ? ooooh!

# 579
Happy , парите ги взех назаем. За избор на лекарка, която ми препоръчаха. Сама по себе си процедурата не е безобидна, особено в толкова късна седмица. Доста се колебаех дали да я направя преди това,  споделяла съм тук.Прецених , че трябва да знам. Може би и притеснението ми беше в повече, затова и получих контракции.По- важното е какъв ще е резултата .Честно казано много ме е страх.

# 580
Happy , парите ги взех назаем. За избор на лекарка, която ми препоръчаха. Сама по себе си процедурата не е безобидна, особено в толкова късна седмица. Доста се колебаех дали да я направя преди това,  споделяла съм тук.Прецених , че трябва да знам. Може би и притеснението ми беше в повече, затова и получих контракции.По- важното е какъв ще е резултата .Честно казано много ме е страх.

Вярвай че ще е наред и се успокой, мисли за малкото същество!

Аз ти желая всичко да е наред и стискам палци!!!

# 581
  • София
Сама по себе си процедурата не е безобидна, особено в толкова късна седмица.

сама по себе си, процедурата е точно толкова опасна/безопасна ако я направиш в 18-та седмица, колкото и ако я направиш в 23-та седмица.

разликата е в това, че ако се налага прекъсване на бременността, усложненията от прекъсването са по-големи при по-късен срок на бременността.

# 582
А имате ли представа ако недай си боже се стигне до прекъсвъне на бременността какво се прави.

# 583
А имате ли представа ако недай си боже се стигне до прекъсвъне на бременността какво се прави.

Ти в коя седмица си ?
Дано не се наложи  Praynig Praynig Praynig , но доколкото знам , се предизвиква раждане ... Tired

# 584
В 22-23 съм. Ужасно ще е ако се стигне дотам, но наистина да не предизвиквам съдбата.Благодаря за куража.

Общи условия

Активация на акаунт