и сега на къде....

• 38 998
  • 650
  •   1
Отговори
# 585
# 586
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
sama, дано не приемеш поста ми като укорителен, защото съм далеч от мисълта да съдя някого.
Положи усилия да прекараш остатъка от бременността си колкото може по-спокойна и уверена в доброто бъдеще, което ви чака вас-теб и детето!  Peace
Скрит текст:
В момента пиша от болницата, където ни приеха миналата седмица. На съседното легло настаниха майка с дете на 2години и 1 месец с детска церебрална парализа и множество увреждания. Родено е в седмия месец т.е и тя е била с термин декември 2010г и сме приблизително на една и съща възраст. Тя е ходила на гинеколог "няколко пъти" за проследяване на бременността, която е била без особени проблеми. Живее с новото си семейство на 60-70км от големия град и не си беше правила фетална морфология или други изследвания извън пакета по ЗК. Има живо и здраво голямо дете от предишен брак, което не живее с нея. За нея е било достатъчно онова дежурно : "Всичко е наред" при регионален/областен гинеколог в поликлиниката.
Тази майка преживя ужасно "срещата" на нашите две деца. Емоционално и психически се срина и никой от болницата не успя да я сплаши достатъчно за да остане още ден докато завърши медикаментозното лечение по здравна пътека, нито евентуална глоба нито други административни санкции имаха някакво значение.
Пиша всичко това, защото не беше адекватно да сложат в една стая две деца на една и съща възраст  с такава огромна разлика в развитието. Никой от нас не беше готов за такова преживяване и аз нищо не можех да направя за да намаля неописуемата болка на майката всеки път когато се наложи да погледне към моето дете. Семейството и доведените ѝ деца идваха на свиждане често и останах с впечатление, че обичат безкрайно братчето си и помагат с всички сили на доведената си майка.
През 2010г и пред мен стоеше дилемата дали и кога да правя амниоцентеза заради лоши резултати и може би затова тази тема ме вълнува толкова ...особено след "челен удар" с реалността.
Извинете за "тъжния" ферман  Cry

# 587
  • София
sama, ако се налага прекъсване на бременността в тези седмици, мисля, че се прави т.нар голям аборт. Нека ти спестя детайлите, още повече, че не знаеш резултатите. Нека мислим положително. Hug Hug Hug Hug

# 588
Аз също съм на мнение, че не бива да пренебрегваме постиженията на медицината - хиляди хора се трудят денонощно, за да се повиши качеството на живот и да се намали смъртността. Смятам да си направя абсолютно всички възможни изследвания, преди да се роди детето ми, искам да оставя колкото се може по-малко на случайността. За мен това да живееш с 21 век и да изкараш 9 месечна бременност без да отидеш на лекар, за да провериш дали всичко е наред, е меко казано безумие и игра със съдбата . Това е проява на небрежност и лично за мен и моите разбирания граничи с престъпна такава. Съжалявам, ако обиждам някого, но това е моето мнение!

Sama, стискам палци и ти изпращам цялата си позитивна енергия всичко с бебчо и теб да е наред!!!  Hug Hug Hug

Последна редакция: пн, 12 ное 2012, 23:04 от MadM

# 589
Какви изследвания си правите бе хора ехоооооо  Shocked Shocked Shocked
Нима няма да си гледате детето каквото и да е то ?
Нашите майки как са ни износвали и раждали без тея модерни ''изследвания'' ?
За 9 месеца бременност не съм си направила никакви изследвания , дори 2-3 месеца след като родих разбрах от позната, която беше бременна че пиела витамини и някви такива, а аз дори не знаех за съществуването им ?1?  Confused Тези глупости не вредят ли повече на плода и на майката ?  newsm78 И тоя допълнителен стрес със съмненията  newsm78 ? Звучите като фанатички ! На 21 години бях бременна и от тогава съм самотна майка и не съм позволила никакъв стрес да повлияе на детето ми , а Вие още от плод го стресирате ку-куууууууу
   Я малко по - полека , ако не си си пила кукумицина ,време е да го направиш .
Добре че не си станала гинеколог ,че сигурно прегледите ти щяха да бъдат средновековни . Stop

сама мисли повече положително , повтаряй си че всичко ще е наред и имай вяра  Hug Ако чувстваш че напрежението ти не намалява , помоли се на Богородица , запали си една свещичка . Peace Сигурна съм че с бебчето всичко ще бъде наред , и след време ще се радваш на малко и здраво съкровище  Hug

# 590
..Я малко по - полека , ако не си си пила кукумицина ,време е да го направиш .
Добре че не си станала гинеколог ,че сигурно прегледите ти щяха да бъдат средновековни . Stop
..
Laughing Laughing Laughing простете ми но не се въздържах .. Благодаря ти за епитета ,  разсмя ме от сърце. Като прочетох  поста на  Мери Джейн ,се чудех какво бих и отговорила,но просто останах безмълвна ..пред невежеството. Ти си го казала с чуство за хумор . .
На Мери бих казала следното - на 21 г риска от генетично заболяване е в пъти по-малък отколкото на 31 или на 41 г ,не случайно след определена възраст има задължителни изследвания за генетични заболявания..
Друг е въпросът , кога и дали задължително трябва да се прави амнио /ако не си в рискова възраст/  , но това решение може да вземе всеки сам за себе си ,след консултация с лекар специалист и след като си претегли всички рискове и ползи ,съответно с евентуалните последствия от решението си.
Мери Джейн , хубаво е че бебето ти се е родило здраво , но аз познавам момиче,което зарди непускане на секрет ,беше получила инфекция и преждевременно пукане на мехура с фатален край за бебето в 6 месец Sad .
Следващата бремнност беше станала параноична и искаше да и пускат секрет за изследване ако може всяка седмица .
Така че от прегледи има нужда и от изследвания . Права си само за излишния стрес - той зависи от емоционалното състояние на човек и в много случаи стреса сами си го правим . Има една приказка "блаженни незнаещите" /това го казвам във връзка с излишния стрес,в много случаи действаме без да е нужно ,просто за да се предпазим от последиците ..така си предизвикваме излишния стрес,но хора сме..не сме съвършени../!
sama  ,кога ще излязат резултатите?пиши като са готови..

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 00:16 от katia13

# 591
Dias, церебралната парализа не се диагностицира по време на бременността. Колкото и теста да си направи пак нищо е нямало да излезе. Това не е генетично заболяване. В повечето случаи церебралната парализа е следствие от проблем при самото раждане.
Аз си направих всички изследвания + някои допълнителни, извънредно ми следяха кръвта заради резусфактора и пак родих дете с увреждане. И животът ми не свърши с това. Не умирам от ужас като видя другите деца какви са и какво е моето - ми то си е мое. Да, по-трудно се гледа, условията у нас не са най-пригодените, но се намира начин. И айде спрете се с обясненията, че най-ужасното нещо е да се роди дете не като другите, колко ще се мъчи и т.н. Живеем в 21 век както казахте, науката е напреднала доста не само в диагностиката, но и в грижите за тези деца/хора.
За мен лично рискът от един аборт в толквоа напреднала бременност е по-неоправдан.

# 592
Stun, съвсем съзнателно скрих текста, защото нямам за цел да инициирам ненужни полемики на тази тема. Споделих моето впечатление от тази среща  Cry и искреното ми съчувствие към страданието на една майка като мен и всички останали. Аз си извадих поука, защото майката на увреденото дете (не е само ДЦП, а и други тежки увреждания) нямаше проблем да изброи диагнозите, терапиите, лекарствата и болниците, които неминуемо са били част от техния живот, докато аз все още не мога да призная пред други хора (като изключим адвокатката), че детето ми е отхвърлено и изоставено морално, финансово и емоционално от БНД.
Стискам палци на всички бъдещи мами да искат да бъдат информирани и ако се наложи да настояват и за второ мнение, и трето и десето... Peace

# 593
Стига бе ,  diasHug

Недей така , остави го БНД , гледай детенцето да е добре , това е важно ! Hug
Има любяща и всеотдайна майка !  bouquet

sama , какво стана с резултата ? Hug

# 594
Да, happy mama  Hug права си!  С мухльо като БНД и майка като мен, детето ми е в "златната среда" поне средно-аритметично  hahaha
sama, чакаме добрите новини  Peace

# 595
Не е готов още.......................

# 596
  • София
sama, стискам ти палци да бъдеш силна и скоро да гушкаш едно здраво и усмихнато бебче!

# 597
Dias, както ти не можеш д априемешш че си останала самотна или че бащата не се интересува от детето ти(не знам историята ти), така и другата майка не е приела, че детето и е с някаква диагноза. Това е въпрос на характер, въпрос на светоусещане, въпрос на опит. Колкоот повече човек се самонавива как му се е случило нещо ужасно толкова по-нещастен е. Въпроса е не да си търсим сами проблемите, а да търсим решение или примирение, когато нещата не зависят от нас. И аз навремето минах през периода - ама защо точно на мен(за диагнозата на детето) и как човек може да не иска да си вижда детето(за БНД). Но в един момент приех нещата каквито са и определено се почувствах по-добре.
Тук няколко човека повдигнаха върпоса за това дали трябва или не да се правят изследвания и какви може да са резултатите от това. Стига се до крайности - ако не си си направил си тъп, ограничен и необразован и безотговорен към бъдещето дете. Ами не е така. Като цяло бременността е един доста естествен процес и всякакви намеси могат да доведат до неприятен край. Да не говорим за случаите когато майки са правили аборт с абсолютно здрави деца, след като изследванията са показали проблем.
Всеки решава за себе си кое го кара да се чувства спокоен и му е достатъчно. Решава и дали може или не да си гледа детето независимо какво е то. Решението в случая е на Sama, става въпрос за нея и за нейното дете - тя си решава какво и колко да изследва и какво ще направи с резултатите. Но за да е информиран избора все пак е добре да се чуят повече гледни точки.

# 598
Stun , много си права , че не всички жени от неграмотност не си правят изследвания .
Има такива , които по редица причини не биха предприели аборт , дори детето да е с увреждане .
Въпрос на лично усещане , религия , няма значение .
Но за sama нещата не стоят така , тя не би искала да поеме риск с увредено дете и , според мен , трябваше по-рано да си изчисти съмненията .

Дано всичко е наред ! Praynig Praynig Praynig

# 599
Резултатите са добри . Мъжки кариотип без хромозомни отклонения. Благодаря ви много момичета.Сега ще си поплача от радост вече. Още не мога да повярвам.

Общи условия

Активация на акаунт