Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 130

• 38 095
  • 726
  •   1
Отговори
# 495
Днес изведнъж в главата ми се избистри една мисъл, която може би донякъде обяснява защо изпитвам известно разочарование от втори сезон, от развитието на образа на ФГ и отношенията й с Керим.
Когато човек е претърпял загуба, той още повече цени това, което има. И е готов да го пази.
Животът на ФГ се сгромоляса в една нощ, тя загуби всичко и искаше да умре. Дори в това отчайващо положение, тя беше достатъчно силна да забрави за себе си и да действа в интерес на Рахми - сдържаше сълзите си, мълчеше и се примиряваше с Мукадес, отказа да назове насилниците, прие брака с Керим. Вярвам, сами ще се сетите за потресаващо силни сцени, някои без думи, само с погледи, които потвърждават думите ми.
Във втори сезон Керим преживя какви ли не беди - обвинение в убийство, затвор, съд, писмото на майка му, срещата с баща му, сестра му, съмненията че ФГ не е забравила Мустафа, ужасът от отвличането и страха, че тя не е жива, прострелването, болницата, операции и т. н. ФГ не направи усилие над себе си, за да му помогне. Тя го обичаше, съчувстваше, помагаше, но това бяха нейни искрени чувства. Тя действаше според тях. А когато трябваше да спаси брат си, забравяше за собствените си чувства, както когато беше готова да се откаже от делото заради него. Страданията на Керим можеха да се облекчат с няколко думи, с малко ласки - тя не го направи. Затова казвам, че сц. дълго я държаха в емоционален блокаж и тя изглеждаше като кукла. А би трябвало, след като е претърпяла такава загуба, такава болка, да е по-готова да запази Керим, да не го приема за даденост и да го превръща в мистър Тамам.
Може би не са ми ясни мислите, но накратко - Фатмагюл направи жертви заради Рахми, не направи усилие над себе си заради Керим.
Вале,ти знаеш ,че напълно споделям мнението ти.На Фатмагюл сценаристките и спестиха на няколко важни места по-силни реплики.Обаче ако не бяха направили това,нямаше да стигнем днес дотук.това им е била целта.Както виждаш едни са доволни от това развитие,други не.За мен любовта на Керим беше доста по-убедително представена и на него му бяха пъхнати в устата винаги силните думи.В първи сезон и Фатмагюл имаше доста силни реплики.Във втори сезон поради липсата на такива,а и поради други причини,вниманието се насочи почти изцяло върху Керим.Там всички съжаляваха най-много него.Който не вярва да прочете темите и да направи сравнение.

# 496
Dimony

Цитат
Който не вярва да прочете темите и да направи сравнение.
[/b]

Както се казва: "Който не вярва,да провери!"

# 497
  • София
ngin Akyurek USA Fans'
EPISODE 79 BISENA TIPS

A new symbol for the place of something that became Fatmagьl’s symbol...
Нов символ за мястото на нещо, което се превърна в символ на Ф

за мястото на нещо..... малко е объркано, но все ми се струва 4е става на въпрос за мястото на изнасилването... другото оставям на вашата фантазия !!!  хайде аз отивам на тръстиката
Така вече звучи различно.В думата символ влагах нещо хубаво,но явно не е така.
Време е да се върнат на мястото, от където започна всичко...
Това ще е много много интересно!

Момичета,Марта,
четох внимателно постовете ви за предполагаемата дата на зачеване и пак не мога да схвана,защо точно решихте че е заченала в ПБН??? newsm78 /Никъде не се споменава, в коя седмица е точно Фг,а полът на бебето може да бъде определен и в 12 седмица/.

# 498
Вече съм сигурна какво ще каже Мукадес на делото като я питат за парите на Яшаран:

-Кръв повръщам,пари не връщам!!!

Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 499
Скрит текст:
[/spoИ аз гледах календара #Crazy Сватбата беше на 05,05 -първа бн,а РД на Фг е  на 08,06/по памет/и тогава разбира че е бременна ,т.е един месец е минал iler]

# 500
Здравейте,

Снощи бе коментирано как Едже и Мелек са избрали Енгин за ролята на Керим.
Да, те си обичат Къванч и са го пробвали са ролята на Керим, но не се е получило. Тогава Берен предлага Енгин и се получава и то как се получава, че не можем да откъснем очи от него. Но там  в това интервю двете сценаристки казват за Енгин , че необикновен

В публикуваният превод от Ривва друго ми прави впечатление, което е най-важно за актьорската професия, че той носи всяка роля като своя втора кожа.
Нашият Енгин с това е уникален! И дай боже това му качество никога да не му изневери.
Силно вярвам и съм убедена, че той занапред ще има много покани са снимане и ще участва в много филмови проекти.
Той вече е забелязан и изгря на филмовия небосклон много ярко. Ето, пишат за него, че се откроява от всички звезди. И така ще бъде, защото звездата му свети много силно и ярко.
 И сега да бъда малко лоша към Къванч, който харесвам.  Него, заради добрата и различна визия си го набелязаха и одобриха, понеже не е с анадолска външност. Много външни фактори го тласнаха и го направиха популярен и известен. Истина е , че играта при Къванч бе посрествена в началото, но се лансираше с външност и пиар. После различни специалисти се заеха с него и с обучението му. Те направиха от него продаваем продукт.
Енгин е друг тип човек и актьор. Неговото лице и външност не са съвършени, но се харесват, заради чарът им и най-вече заради топлото, но мъжкарско излъчване. Енгин сам тръгва по пътя на актьорството, осъзнавайки, че го иска и го може. За него не са полагани такива грижи, както за Къванч. Откриват таланта му в "Звездите на Турция" и започват да го канят за роли, но всъщност според мен за големият му скок  в сериалите го открива Мерал Окай. Тя сподели в интервю, че го е забелязала в сериала "Брак с чужденец" и е решила да му повери ролята на Мустафа Булут. Самият Енгин казва, че за тази роля колегите от екипа са му оказали помощ, за да се справи с не и той го направи блестящо, раздавайки се докрай.
Да, Енгин е вече звезда в Турция. За него има невероятно добри отзиви от гилдията на кинотворците. Тепърва ще му предстои да бъде награждаван с високи отличия.
Най -много искам и му го пожелавам от сърце и душа да излезе на международната сцена и 
няма да е късен този пероид, когато ще го видим в международни продукции.
За мен и моите усещания той е най-добрият турски актьор.

newsm10

Много добре си го казала...! Hug

След като го изгледах в образа на Мустафа Булут най-отговорно заявявам , че Енгин е най-добрия турски актьор...Харесвам и Нежат Ишлер , но съм го гледала само в игрално кино , а там знаем , че има време за  подготовка и репетиция ,докато при сериалите не е така ...

# 501
  • София
Скрит текст:
[/spoИ аз гледах календара #Crazy Сватбата беше на 05,05 -първа бн,а РД на Фг е  на 08,06/по памет/и тогава разбира че е бременна ,т.е един месец е минал iler]
Аааа, забравила съм кога й е рд и с тези назад напред във времето, не знаех последно коя дата беше в Ава.Да,така е логично.Няма кога да е станало,ако не в пбн  ...Това,не че има някакво значение,но се замислих.
 Hug

И още нещо към подсказките,хич не ми се иска Емре да открива друга любов.Иначе това,което показаха с Дениз се обезсмисля.

# 502
Скрит текст:
[/spoИ аз гледах календара #Crazy Сватбата беше на 05,05 -първа бн,а РД на Фг е  на 08,06/по памет/и тогава разбира че е бременна ,т.е един месец е минал iler]
Аааа, забравила съм кога й е рд и с тези назад напред във времето, не знаех последно коя дата беше в Ава.Да,така е логично.Няма кога да е станало,ако не в пбн  ...Това,не че има някакво значение,но се замислих.
 Hug

И още нещо към подсказките,хич не ми се иска Емре да открива друга любов.Иначе това,което показаха с Дениз се обезсмисля.
Аз Есма я бях сватосала за Мехмед/от розата момчето/,ама да видим те не винаги подсказките са точни Thinking

# 503
Момичета, не споря с Вас, разсъждавам на глас, та и на мен да ми се избистри. Не познавам нито един актьор - на живо, като личност за това просто си разсъждавам какви механизми работят при тях.
Мисля си, че като са в роля, те допускат милиони хора до чувствителността си, но това не е точно тяхната чувствителност. В смисъл не е АЗ-а. Това са чувства, които чувстваш като някой друг. Те идват от тях, но не са техните. Да ли са разбрах и аз не знам  newsm78. Интересно ми е, затова продължавам дискусията. Всъщност много психология има в тази професия. Аз наистина мисля, че суетата /в добрия смисъл/ е тази, която предизвиква актьорите да излязат на сцена. Не външната суета. Ох и аз не мога да го обесня как го разбирам ...  newsm78

Обаче, Марта я разбрах  Grinning

Тя, Мукадес, няма да пропусне да каже, че всичко за добро го е направила...  Grinning

Може би не съм разбрала правилно думите ти , но съм чела за актьори , които много трудно излизат от образ , а за един двама имаше съмнение , че трудната роля им е коствала и живота , дотолкова не са могли да излязат от нея...

# 504
  • софия
аз пък недоумявам какво правят Решат, Мюнир и Мука на подсъдимата скамейка newsm78
не че не заслужават и тримата де, ама делото е по жалба за изнасилване.....като какви ги обвиняват тука не разбирам...
добре , че Рахмито и Мука няма да се развеждат, че иначе току виж и тяхното дело го минали на това заседание....

# 505
аз пък недоумявам какво правят Решат, Мюнир и Мука на подсъдимата скамейка newsm78
не че не заслужават и тримата де, ама делото е по жалба за изнасилване.....като какви ги обвиняват тука не разбирам...
добре , че Рахмито и Мука няма да се развеждат, че иначе току виж и тяхното дело го минали на това заседание....
Спиритче,най-вероятно са там за укриване на доказателства и възпрепятстване по този начин на делото.
 newsm78 Само така си мисля.

# 506
  • Разград
i love you ‎ENGİN AKYÜREK Reem khaney

# 507
...
Фатмагюл направи жертви заради Рахми, не направи усилие над себе си заради Керим.

Както казваше баба ми /много мъдра жена/ "Кръвта на вода не става" Heart Eyes

# 508
...
Фатмагюл направи жертви заради Рахми, не направи усилие над себе си заради Керим.

Както казваше баба ми /много мъдра жена/ "Кръвта на вода не става" Heart Eyes
Ето че става.Мюнир предаде племенника си.

# 509
Мюнир има връзка само с парите-нищо друго за него не е от значение.Щом е на делото значи не е можал да се скрие ,а уж беше хитряга Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт