Темата ни е поредна, надеждата все тъй неизменна -СЕДМОКЛАСНАТА СТАТИСТИКА!

• 47 845
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Ганис, много благодаря за отговора относно текучеството!  bouquet
Сега остава да ми кажеш, че ти преподаваш и на двете паралелки с МАТ в 8 клас. Wink
Тц:))) АЗ ще водя идната година всички 10 класове и два 11. Но, в 73 СОУ катедрата по МАТ е желязна. Казвам го с пълна отговорност:))
Тази година имахме 30-32 ученици на матура по МАТ и са се справили чудесно Simple Smile
Сори дами, но мат си ми е страст  Embarassed

# 331
ОК
1) Имам колежки по НЕ, които напуснаха 35 СОУ ( много качествени дами) и дойдоха при нас. Май има текучество.
2) Имам деца, които учат и не са доволни от качеството на учебния процес (както написа и един 7-класник)
3) Малката ми дъщеря учи до 7 клас в 18 СОУ( много съм доволна, дадоха и солидна подготовка), освен това имам ученици, в горен курс, които са супер доволни. Племенникът ми също завърши 18 СОУ . Така, че си имам своите наблюдения.

Мен в едно у-ще най ме плаши текучество на учители.....

Много ти благодаря за информацията. Ние се бяхме насочили към паралелка с НЕ и РЕ в 35, но сега може би ще пренаредим желанията в полза на 18. Информацията, която ми даде напълно съвпада с това, което сподели една приятелка, чиито девойки учат в 35 и 18. Очаквах да има суперлативи за 35, а се оказа, че и нейната констатация е , че 18-то е по-доброто училище. Явно 35-то лежи на стари лаври Wink

# 332
  • Варна
Ели Х сега като се размисля, твоята логика ми допада повече.  Hug

Относителните позиции показват какви са настроенията сред седмокласниците, които няма как да знаем, но все пак може да се види как се променят през годините. Гледам този файл: http://sedmoklasnici.files.wordpress.com/2011/06/hppscan9011.pdf и виждам, значителни придвижвания в позициите. 91НЕГ например през 2008 е била с честота 280, 2009-266, 2010-270, а 2011-210, това е голям ръст, а може би тази година относителната позиция ще е дори по-малка.

# 333
  • София
Защо изчезна 30 СОУ от списъка с гнездата, кой е верният списък?

Там си е Simple Smile На 3-то място.

http://www.rio-sofia-grad.com/, седми клас - новото съобщение- гнезда. Няма го Shocked
Сега ще прегледам и другите

# 334
  • София по рождение
Сега остава да ми кажеш, че ти преподаваш и на двете паралелки с МАТ в 8 клас. Wink
Тц:))) АЗ ще водя идната година всички 10 класове и два 11. Но, в 73 СОУ катедрата по МАТ е желязна. Казвам го с пълна отговорност:))
Тази година имахме 30-32 ученици на матура по МАТ и са се справили чудесно Simple Smile

Много се радвам за тази констатация, защото синът ми относно 73 СОУ е писал профилиращ МАТ на първо място.
А, тези наши "зайци" няма ли да минат и през теб, в даден момент? Или който взима парарелката от началото, той я извежда до края.

# 335
  • София
Работила съм и в професионални гимназии и видях, как се скапа обучението там. Премахнаха хубави, нужни специални предмети, наблъскаха какви ли други.
Сега пък залитнахме на тема ПИЗА (не, че имам нещо против). Но в Бг всичко става хаотично, от раз, давай, юруууушшш...
На изпитите се дават задачи, които децата не са решавали, през годините те са свикнали на друг тип мислене..
Но, хайде, да се изравним и ние със света, да се покажем.
Да се направи изпит, е нещо много отговорно и сериозно!
За тази цел децата трябва да се подготвят по този формат не една година, а години наред.
А не, учебниците стари, от години, но изпита- хоп, по нова система.
И когато се смени формата, или изпита е много лесен ( както тази година), или много труден ( както безумния формат с 50 задачи).
Да, и аз си го помислих същото за разминаването между подготовката и изпита.... Но то само това да беше, на гръб да ги носиш! А за професионалните гимназии- защо според Вас умряха така, нас ни интересуват точно те, но бала е смразяващо нисък. Отвсякъде чувам - там не се учи... Стигна се дотам, че чак ми се вижда пропиляване на възможности да ходим там, балът ни е по-висок. А пък интересите ... Добре,че го има ТУЕС

# 336
  • София

Много се радвам за тази констатация, защото синът ми относно 73 СОУ е писал профилиращ МАТ на първо място.
А, тези наши "зайци" няма ли да минат и през теб, в даден момент? Или който взима парарелката от началото, той я извежда до края.
Обикновено всеки си извежда випуска, който е хванал и така е редно. Не е добре на децата всяка година да се сменят преподаватели Simple Smile
Профил МАТ е супер:))

# 337
  • София
Ето инфо за служебните бележки:

"Уважаеми кандидат-гимназисти,
    уважаеми родители,

РИО, София-град, Ви уведомява, че дейностите по приемането на ученици след завършен VІІ клас в държавни и общински училища за учебната 2012/2013 година (съгласно Наредба №11/28.03.2005 г.на МОН) след НВО продължават по утвърдения график.

За Ваше улеснение обръщаме вниманието Ви върху някои основни моменти от кампанията:

1. В училището, в което ученикът завършва VІІ клас, той ще получи от 11.06.2012 г.до 16.07.2012 г.  служебна бележка с оценките от приемните изпити."

Не виждам основания да ги забавят. Все пак оценките ги знаят от 04.06.
Да са ги написали досега. Нищо ново не е за тях, че децата ще кандидатстват.

За гнездата и аз прочетох, че събота и неделя са НЕработни дни.
asa, права си, няма го 30-то....
А в първия списък го има...

Вижте и това е публикувано днес, за кодовете:

"Моля при попълване на заявлението задължително изписвайте училището и паралелката, за която кандидатства вашето дете. Прилагаме списък на паралелките за учебната 2012/2013 г, който ще Ви улесни при попълване на заявлението за участие в първи етап на класиране след положени изпити за приемане в държавните и в общинските училища след завършен VII клас.

Областната комисия ви желае успешно участие в класиранията!"

http://www.rio-sofia-grad.com/web_folders/appl_files/2012_docs/k … ove_paralelki.pdf

# 338
  • София
Мари, аз пуснах и относителните позиции от миналата година към отговора на Ганис.
Аз как мога да разбера относителната позиция на щерката от миналата година? И преди питах, но никой не ми отговори.

Аз я пресметнах според указанията в наръчника на Ню Импрес и статистиката за успеваемостта за 2011г. С този успех от изпитите синът ми щеше да е на 590 позиция през 2011г.; тази година е 1009.

# 339
Ели Х сега като се размисля, твоята логика ми допада повече.  Hug

Относителните позиции показват какви са настроенията сред седмокласниците, които няма как да знаем, но все пак може да се види как се променят през годините. Гледам този файл: http://sedmoklasnici.files.wordpress.com/2011/06/hppscan9011.pdf и виждам, значителни придвижвания в позициите. 91НЕГ например през 2008 е била с честота 280, 2009-266, 2010-270, а 2011-210, това е голям ръст, а може би тази година относителната позиция ще е дори по-малка.

И твоята логика става, но ми се струва по-сложна и по-консервативна, т.е. дава по-голяма сигурност, но пък отнема повече време да се сътвори.

Но пък във ФЕГ тенденцията е обратноа през годините и въпреки това имам чувството, че тази година при тях ще се обърне  Thinking.

Лейла, смяташ позицията на детето за тази година по файла на Ясмина и ако кажеш кое училище те интересува, ще ти пусна относителните позиции от миналата година и като ги сравиш ще можеш да добиеш някаква ориентация.

# 340
  • Варна
В този файл сложих и формула за относителна позиция за 2011г.  http://dox.bg/files/dw?a=383e0af182

# 341
След не особено добрите отзиви за 35-то, а като се има предвид че Втора АЕГ и 18-то са ни далеч, ни остава 133-то като вариант.

Някой има ли отзиви за 133-то. Девойката иска да учи френски, а освен 133, 18 и 35, останалите са се представили сравнително зле на ВО по френски миналата година и не мисля че можем да ги пишем като избор.

Като относителни позиции имаме шанс и за 35-то и за 133-то.

Последна редакция: вт, 12 юни 2012, 18:30 от Ели Х

# 342
Привет от една седмокласничка  Wink Мами, надявам се да не преча с мненията си, обаче съм си приказливо и заинтересувано детенце, а и това е единственият форум, където можеш да си изкажеш мнението... Като хората.

Вчера звънях в РИО- Пловдив и ми казаха, че според наредбата им, оценките се оформят до 14.06, а удостоверенията за завършен 7 кл. се дават на 15.06. Прозвуча ми абсурдно, но така ми казаха, че ми го и натъртиха, след моето недоумение, което изразих.
В нашето училище днес им дадоха бележките с оценките от НВО. Класната им казала, че удостоверенията ще им ги дават на 15.06. Дано да е така. Все още им оформят оценки.
Да, бе- за един ден ще напечатат удостоверения на цял випуск  Twisted Evil
В нашето училище всеки учител действа на свой принцип. Някой още от четвъртък и петък са ни оформили, други също, но си премълчават и ни мъчат до последно, като изпитват тези "под въпрос".
Силно се съмнявам изобщо някъде да се изпитва сериозно и на 14 юни (въпреки че миналата година специално аз учих и на 15  newsm78), всички вече сме във ваканционно настроение...
Така че наистина повечето учители са нанесли вече оценките си, включително и на колебливите ученици, а тази седмица просто ги затвърждават. Колкото до напечатването на удостоверенията, с това идва и попълването на бележници, почти невъзможно е това да се случи в рамките на 24 часа. Че то аз и още няколко приятелки ще попълваме бележници, защото в моето училище класната пише оценката, а ние само я изписваме с думи, за да не се бави процесът. Пък и класната нали е математичка- разбран човек е, оформи ни още на 5-ти сигурно.

И сега един въпрос към ganis, че много бих искала да видя нейното мнение по въпроса- Колебая се за профила в МГ- то ни- Математика или Информатика. Математиката ми е страст... Но пък и информатиката си я обичам.  ooooh! Само недей ме пита какво ще уча след средно образование, защото не е нито едното.  Joy

# 343

Много ме радвате като ви чета  newsm51
Да ви споделя нещо от личен опит, макар и от преди 16 години
Учила съм в 73-то в първия випуск, когато гимназията мина от руска в езикова и нямаше такова профилиране с МАТ. Тогава паралелките бяха няколко английски, една френска и една немска и всички учихме руски като втори език. Много ми се учеше френски и за това се записах там, но след 11 клас  кандидатствах с математика и то без допълнителни уроци, благодарение на преподавателите ми като г-жа Панчева и Георги Георгиев. Не знам какви са статистиките сега, /разбирам, че е доста напред в класациите/, но моят випуск целият с  единични изключения беше приет във ВУЗОве в България и по света, а в момента всички са добре реализирани пораснали деца Simple Smile Като искам да отбележа, че математиката не беше най- силната страна на 73-то, но имахме и невероятни учители по български /Ани Велковска/, по история /Благой Георгиев/, по руски /Бончева  и Баева/, по френски /Искра Ацева и Кунка Узунова/ и още и още, дори по философия /Здравко Бешенджиев/ и по физкултура /Иванова/. Знам, че сигурно доста от тях са пенсионери, но се надявам колегите им, които са заели местата им да са също толкова всеотдайни хора и невероятни педагози. Simple Smile

# 344
Здравейте мами, искам да Ви се похваля!
Току що бе публикувана статистиката и за област Стара Загора, към която сме и нашият град- Казанлък.

Оказва се, че след мен в цялата област има около 40-60 момичета, с което много се гордея! Което значи, че в Казанлък няма повече от 15-25 момичета максимум, които имат повече от мен!  Heart Eyes Въпреки високите резултати в София при нас има цели 502 и 582 двойки съответно по БЕЛ и МАТ.

Общи условия

Активация на акаунт