Темата ни е поредна, надеждата все тъй неизменна -СЕДМОКЛАСНАТА СТАТИСТИКА!

• 47 949
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Днес класната е казала, че няма да ни даде служебна бележка с оценките от положените изпити, всичко си го имало в компютрите. Доколкото четох в разните наредби и заповеди, такава е наобходима при кандидатстване в друга област. Смятате ли, че могат да ни направят проблем при подаване на документите?

# 526
Мисля, че вече изпуших от сметки, статистики, ексели, формули, сортирания и сега не мога една проста сметка да си направя.
Аз я правя, разни разбирачи ми казват, че не съм права. Чуйте ме и ми кажете  правилно ли разсъждавам:
Моето момче е с обща оценка от двата изпита 10,428. В обшата статистика за Варна, с натрупване в диапазона 10,250 – 12,00 има 565 деца, което със сигурност значи, че неговата позиция е преди тази 565-та.
Правилно ли мисля, че попълвайки заявлението е достатъчно да изброя желаните паралелки до момента, в който обявеният за тях прием стане 565 общо?
Или с други думи: нали като изброя паралелки с общ прием 565, младежът задължително ще е класиран все в някое от желанията си?

Според мен трябва да сложиш в сметките си и това, че ще има деца от други места, които искат да учат във Варна. Не знам дали статистиката, която гледаш е за Варненска област, но ако не е трябва да видиш колко са били миналата година децата извън Варна, които са кандидатствали при вас. Ще има деца сигурно и от други области и тях трябва да включиш в сметките си.

В нашата гимназия кандидатстват деца от региона и от съседни области и затова не можеше да се направи сметка само по статистиката за града ни.

# 527
  • Варна
suncholina Не отчитаме кандидатите от други градове (някой ако знае колко са горе-долу, да каже). Предполагам, че детето ти има две 6 по БЕЛ и МАТ от дипломата, нали? Защото ако има по-ниски оценки, трябва да "отпуснеш" малко повече позиции.

# 528
  • София
Днес класната е казала, че няма да ни даде служебна бележка с оценките от положените изпити, всичко си го имало в компютрите. Доколкото четох в разните наредби и заповеди, такава е наобходима при кандидатстване в друга област. Смятате ли, че могат да ни направят проблем при подаване на документите?
Как така? Поне до миналата година с тази бележка беше необходима за подаване на заявлението.. Shocked Ако тази има нещо различно..

# 529
  • пловдив/дряново
имали някой статистика с натрупани честоти за пловдив????

# 530
suncholina Не отчитаме кандидатите от други градове (някой ако знае колко са горе-долу, да каже). Предполагам, че детето ти има две 6 по БЕЛ и МАТ от дипломата, нали? Защото ако има по-ниски оценки, трябва да "отпуснеш" малко повече позиции.

Благодаря на всички, които ми отговориха.
Ясмина, ДА, това с двете шестици мислех да го пиша, а го пропуснах - има две шестици и затова се смятам в първите 565, но определено не отчетох децата от други градове и села. ... май ще трябва още малко да се поглавоблъскаме с избори разни
Благодаря ви  Simple Smile

# 531
  • Варна

Благодаря на всички, които ми отговориха.
Ясмина, ДА, това с двете шестици мислех да го пиша, а го пропуснах - има две шестици и затова се смятам в първите 565, но определено не отчетох децата от други градове и села. ... май ще трябва още малко да се поглавоблъскаме с избори разни
Благодаря ви  Simple Smile

Пиши повече да ти е мирна главата. Дъщеря ми миналата година беше на 92-ра позиция (приблизително), но пак писахме 10 желания.  Peace
Попълването на заявленията хич не беше трудоемко. В коридорите има изнесени бюра, на които има списъци с всички паралелки, кодове и пр. Сядате на бюрото с детето и попълвате. Отделно има служители, които помагат при нужда. След като попълните заявлението се нареждате на опашка за подаване, но повече от 2-3 деца наведнъж няма. Организацията беше на ниво и всичко става бързо. Става въпрос за Варна, ОУ "Цар Симеон".

# 532
 Здравейте всички.
При мен пък стои следния въпрос - може ли да се отпише детето
след като е записано на първо или второ класиране
за да се запише в друго училище ?

# 533
В смисъл да се запишем в някоя гимназия и след това - става въпрос
за нгдек ако ни стигне бала да се отпишем, тъй като по мои сметки на 1-во
класиране няма да минем там.

# 534
Как така? Поне до миналата година с тази бележка беше необходима за подаване на заявлението.. Shocked Ако тази има нещо различно..
Явно номерата за задържане на учениците в съответното училище продължават до последно. Предполагам, че и аз мога да отида до РИО, за да взема бележката.

# 535
  • София
Трябва да ви издадат служебна бележка! Иначе комплектът документи няма да е пълен.

Морфей, я пак обясни, че не вдянах!

# 536
  • София
Здравейте всички.
При мен пък стои следния въпрос - може ли да се отпише детето
след като е записано на първо или второ класиране
за да се запише в друго училище ?

Разбира се, че може:)

# 537
Ми няма да ни стигне бала предполагам за директно класиране в първите 100.
За да не изпуснем питомното идеята ми е да го запиша в друго училище и ако го огрее
да има незаписали се да го запиша ако се класира по късно.
В НГДЕК не се участва с масовото заявление, което е за другите училища.

# 538
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
morfeiii, да може Simple Smile Ние пък ще сме на обратния хал  Joy Ще я приемат в НГДЕК и ще се запише ... после, АКО на 2-ро класиране я приемат в 9 ФЕГ ще има да умува точно едно денонощие, дали да я отпишем от НГДЕК и да я запишем във Френската  Wink

# 539
За jana_jana,
Статистика - Пловдив 2012
http://www.riobg.com/read_news_all.php?select_news=557

http://dox.bg/files/dw?a=9367c0884c

Късмет на дечицата в Пловдив!

Общи условия

Активация на акаунт