Отговори
# 120
Аз пак не успях да го отворя..

Казвам това за лютеницата,защото коронният ми номер е като слезе под етикета и повече не се яде от тая лютеница и остава зян, както се казва Wink
Ползвам за сос за спагети, пиле яхния със сос от лютеница, може да се сложи в супа, вместо домати, става и да замразиш в/у фолио на купчинки, (след като замръзне добре прехвърлям в торбичка)  ако ти потрябва малко за пица или нещо друго, вадиш колкото ти е нужно  Peace
Извинявам се за 2та поста един под друг  Embarassed, трябваше да редактирам, не се усетих.

# 121
Това със замразяването е хитро. Дали ще стане и с къопоолу?

# 122
Защо да не стане  Mr. Green
Общо взето всичко става да се замрази, без боб и ориз, после хрупат (мое мнение)
Супа- без застройка - застройвам след размразяването  Peace

# 123
  • София
Мерси на всички отзовали се  Hug !
Бях срещнала рецепта за сладолед с банан и авокадо ,някой да има линк към нея?

# 124
Защо да не стане  Mr. Green
Общо взето всичко става да се замрази, без боб и ориз, после хрупат (мое мнение)
Супа- без застройка - застройвам след размразяването  Peace

Мерси !

Нов въпрос:

Наскоро четох стари теми, и labrex беше дала рецепта за алкохол, който се изсипва в 3л. буркан, и от пролет до есен се добавят пресни плодове.
1) Може ли да използвам ракия?
2) Какво количество да е? 2л? 1,5л?
3) Може ли да си бухна вътре пасираните 100 гр череши с 200 гр захар? Ще добавя и 100гр праскови, за да е точно захарта. Но тях - на кубчета.
4) Пропорциите за плодовете нали бяха 1ч:1ч захар?
5) Как се казва това чудо?

Благодаря!

# 125

Нов въпрос:

Наскоро четох стари теми, и labrex беше дала рецепта за алкохол, който се изсипва в 3л. буркан, и от пролет до есен се добавят пресни плодове.
3) Може ли да си бухна вътре пасираните 100 гр череши с 200 гр захар?
4) Пропорциите за плодовете нали бяха 1ч:2ч захар?

Благодаря!
тути фрути

# 126
  • Талант на 2012,2013 г.
Имам нужда от помощта ви. Hug Трябва ми изпитана рецепта за сладко от ягоди. Моля... Praynig

# 127

3) Може ли да си бухна вътре пасираните 100 гр череши с 200 гр захар? Ще добавя и 100гр праскови, за да е точно захарта. Но тях - на кубчета.
4) Пропорциите за плодовете нали бяха 1ч:1ч захар?

1. Може, ако няма странични аромати - кориандър, анасон, кадънска к...а  и тн.
2. Може да е 1.5л.,  ако сложиш над 1.5л.  ще е по-алкохолно и няма да имаш място за плодовете, а това трябва да се предвиди. Или прехвърляш в по-голям съд (мое познато дете така се отнесе, че го направи в 10 л. буркан)  Laughing
3. Не, не може да бухнеш пасираните  череши вътре. Няма да имаш бистро боле, а алкохолен нектар. Плодовете се режат на кубчета без да се мачкат, или се поставят цели.
4. да, 1ч плод, 1 ч. захар
на 5. Бонго ти е казал вече  Peace

# 128
Добре, значи ще търся в друго да ги пробутам пустите череши. Но пък ще си го направя това тути фрути с парчетата плодове. Звучи интересно!
Много благодаря за отговорите!

П.П. А тогава пасираните череши може ли да ги сложа отделно с половин литър ракия? Това нещо "алкохолен нектар" хубаво ли е?  Laughing Laughing Laughing

Ох, въобще не употребявам алкохол, но пък ми звучи толкова хубаво, и ароматно и интересно!

# 129
трябва да се съобразява сладостта на плодовете и какво количество захар да се сложи.
ако са сладки плодовете и добавиш повечко захар рискуваш да ти се "цепи тиквата" (разбирай главата) от опиянение.

# 130
Добре, значи ще търся в друго да ги пробутам пустите череши. Но пък ще си го направя това тути фрути с парчетата плодове. Звучи интересно!
Много благодаря за отговорите!
черешите са задължителни за тути фрути. извади им костилките предварително

явно имаш повече ракия за изхвърляне . не я хаби за тути-то. тя върви със салатка.

нищо не ти пречи да направиш 100 гр алкохол + пасираните ти череши и ще видиш какво ще стане.  hahaha

# 131
Аз вече имам приготвени, изчистени от червеи, от костилки и прочие. Ще сложа от тях, ще сложа кайсии, и от тук нататък ще дебна какво има на пазара.

# 132
идеята е не да сложиш плодовете в алкохола и веднага да ги консумираш. точно обратното е - плодовете трябва да престоят по-дълго време в алкохола за да го поемат (да се алкохолизират). вследствие на употребата на такива плодове и ти се алкохолизираш  Laughing

# 133
Аз вече имам приготвени, изчистени от червеи, от костилки и прочие. Ще сложа от тях, ще сложа кайсии, и от тук нататък ще дебна какво има на пазара.

правилно  Peace вече има малини, избери си дребни ягоди, после има арония, боровинки... ей такива.

Пасираните череши. Замрази ги. Със или без подсладител (мед, захар,  фруктози разни) . По време на замразяването разбърквай на няколко пъти, да не става буца лед, а да скрежасва (ама и обяснение) по-бавно.   След 24ч. ще имаш сорбе или гранита; което и от двете да е, все ще е вкусно.
А сега тия 100гр. ракия налей в 2 чаши и слагай салата  Wink

# 134
Гранита!!! Гениално. Толкова време се чудех как му беше името, а толкова го обичам. Стига ми въпроси за днес, благодаря отново!

П.П Най-много да направя няколко три литрови буркани, ракията е много повече от 100гр.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт