Отговори
# 105
  • София
Здравейте ,искам да ви помоля ,да ми дадете рецепти за домашен сладолед подходящ и за малки деца.Детето днес се запозна със сладоледа и много му се услади  Mr. Green .

П.П. нямам машина за сладолед.Някъде бях срещала подходящи рецепти ,но кой да се сети да ги запамети....

# 106
  • Русе
 geryaleksandrova, във форума бях срещала следната чудесна и лесна рецепта. Добре узрял банан се нарязна на парченца и се оставя във фризера за няколко часа. След това го пасирам. Става чудесен сладолед.

# 107
Моля за отговор:

Бях чела, че плодовете се потапяха във вода или какво беше, за да излязат червейчетата? Имам килограм череши, та ще ми е от полза. Благодаря!

# 108
Здравейте ,искам да ви помоля ,да ми дадете рецепти за домашен сладолед подходящ и за малки деца.Детето днес се запозна със сладоледа и много му се услади  Mr. Green .

П.П. нямам машина за сладолед.Някъде бях срещала подходящи рецепти ,но кой да се сети да ги запамети....
Аз на мойте правя плодови. Много е просто. Пасирам някакъв плод/ ягода, череша, праскова/ със захар ако е нужно. После замразявам в специални форми за сладолед на клечка / продават се в немските магазини/ и готово. Много се кефят децата. Миналото лято бяхя полудели по тези плодови/ уж/ сладоледи, дето са пълни с всичко друго само не и с плод.И така започнах сама да им правя.

Ако искаш класически сметанов сладолед ето една рецепта:
http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-569/

# 109
Моля за отговор:

Бях чела, че плодовете се потапяха във вода или какво беше, за да излязат червейчетата? Имам килограм череши, та ще ми е от полза. Благодаря!
това е безплатно мезе.

# 110
geryaleksandrova, във форума бях срещала следната чудесна и лесна рецепта. Добре узрял банан се нарязна на парченца и се оставя във фризера за няколко часа. След това го пасирам. Става чудесен сладолед.

geryaleksandrova, ето сладолед от банан, когато попаднах на  рецептата, пасирах банана и тогава го слагах в камерата, после направо грабвах лъжичката. Наистина е чудесен, не знам дали сладолед, но определено е вкусен! Peace

# 111
  • София
Моля за отговор:

Черешите се слагат без дръжки в хладка вода за около 1/2 час. Червеите сами излизат.

# 112
Благодаря!

# 113
  • Варна
Моля за отговор:

Черешите се слагат без дръжки в хладка вода за около 1/2 час. Червеите сами излизат.
Aз ги измивам както са си с дръжките и пак си излизат месенцата след 15-20мин. Wink.

# 114
Също много любимото ни пиле с броколи и чедър:

Това е цитат от 98-ма тема на "Ти какво сготви, снимай, покажи".
Там питаха Мариета за рецептата за пилето с броколи и чедър, обаче не виждам някъде да е написана рецептата или пък линк към нея. Marieta или някой друг ако знае рецептата, моля да сподели!

# 115
Някой може ли да ми каже в каква пропорция се смесва олио и оцет за салата? Искам да си направя такава смес в шише.

# 116
зависи за каква салата. Някои носят на повече оцет, други - на по-малко.

Плодовете ги накисвам в студена вода с малко сол и оцет, за да излязат мезетата.

# 117
Някой може ли да ми каже в каква пропорция се смесва олио и оцет за салата? Искам да си направя такава смес в шише.
пропорция ...  newsm78   на вкус , бре пиле  Laughing
те и за това са в отделни шишенца по заведенията. всеки слага по свой собствен вкус.

# 118
зависи за каква салата. Някои носят на повече оцет, други - на по-малко.

Плодовете ги накисвам в студена вода с малко сол и оцет, за да излязат мезетата.
а така. трябва хуманно отношение към животинките да има. сами да излязат и да си хванат пътя  Joy
аз не ги мъча да се разкарват - директно в устата  Laughing

# 119
Здравейте ,искам да ви помоля ,да ми дадете рецепти за домашен сладолед подходящ и за малки деца.Детето днес се запозна със сладоледа и много му се услади  Mr. Green .

Аз утре ще правя тези близалки.

Общи условия

Активация на акаунт