Красотата на земята сме събрали във цветята !

• 55 659
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
mireto,ти сама си се досетила-качи ги в друг сайт . Peace После ги публикувай една след друга.  Wink

# 601
Здравейте момичета,извинявам се,че нахлувам така в темата ,но ви моля за съвет. Rolling Eyes
Имам срамежлива мимоза от май месец.Грижа се много добре за нея-на слънце е до прозореца,поливам я когато по изсъхне почвата. И тя ми се отблагодари на грижите-висока е около 110 см  Grinning .Като разгледах в интернет снимки на мимози-те всичките едни ниски като храст,а пък моята като мини дърво.Въпросът ми е дали да не я подрежа малко,че да тръгне странично,а не на горе newsm78.Това уместно ли е да го правя сега или трябва да захлади(а сигурно ще почакам и до пролетта).

# 602
  • DE
Здравейте и от мен Hug
Влизам и аз да спамя Embarassed

mireto , има тема с правилата как се качват снимки.
Ако ти е трудно цитирай поста на някоя от нас и ще видиш как се поставят снимките.
На едно прозорче се слага по един линк на снимка, интервал и пак прозорче.
Аз "работя" с Пикаса. Като се качат снимките, автоматично се намаляват и от там слагам линк тук.

Хекси, леко пътуване насам, пък тук си подскачат температурите от 10* към 30* и пак обратно Mr. Green

Досега ви беше топло, сега ви е студено...абе женска работа не мож, ни угоди hahaha
Гледaх снощи европейска прогноза за времето, на долу към вас се завърта пак някакъв 30 градусов циклон. Есента ще е топла.

Пък аз казвам "Няма нищо по-хубаво от лошото време"

При мен е още доста нацъфтяло...май последните напъни на лятото.
Отпуска съм и ме мързи, леле-мале какъв мързел ме е налегнал Joy

# 603
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте момичета,извинявам се,че нахлувам така в темата ,но ви моля за съвет. Rolling Eyes
Имам срамежлива мимоза от май месец.Грижа се много добре за нея-на слънце е до прозореца,поливам я когато по изсъхне почвата. И тя ми се отблагодари на грижите-висока е около 110 см  Grinning .Като разгледах в интернет снимки на мимози-те всичките едни ниски като храст,а пък моята като мини дърво.Въпросът ми е дали да не я подрежа малко,че да тръгне странично,а не на горе newsm78.Това уместно ли е да го правя сега или трябва да захлади(а сигурно ще почакам и до пролетта).

да не би да е албиция? става дърво  Wink

# 604
st. Dobri имаш право!Не бях чувала за това дърво,но като разгледах в интернет се оказва,че имам албиция(от семейството на мимозата).Пак се прибират листенцата след допир,"заспива "вечер,цъфти розовичко(само,че с много малки цветове ).
Благодаря ти за инфото.  bouquet

# 605
Незнам дали тук е мястото за моя въпрос,но ми предстои пътуване, а няма кой да се грижи за цветята-някакъв съвет

# 606
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Ами ето ти тази статия http://www.ladyzone.bg/dom-i-gradina/za-gradinata/story/84027551 … na_otpuskata.html   Grinning
Ще добавя само, че вместо във вана, саксийките могат да се натопят в легени с вода. Мама някога така правеше. Е, всички саксии бяха глинени, а това дава възможност на корените "да дишат" за разлика от пластмасата Wink. Разбира се много зависи колко и какви цветя имаш, както и за какъв период ще отсъстваш? При всички случаи ги скрий от слънцето! А най-добре е да намериш кой да се грижи докато ви няма! Peace

# 607
Незнам дали тук е мястото за моя въпрос,но ми предстои пътуване, а няма кой да се грижи за цветята-някакъв съвет
Да споделя как издържаха моите цветя едноседмичното ми отсъствие .Омалели детски памучни блузки нарязах на  ивици, между саксиите напълних в кофичките на децата(тези за пясък) и единия край омотах  около цветята, а другия край потопих във водата.Мъжа ми беше скептично настроен,но съкъзчетата оцеляха, а терасата ми югоизточна.

# 608
  • Пловдив
Доника и аз някои листенца съм ги чакала 6 месеца, други пък за 2-3 изкарват листенца.
Ето  общ план на "градинката" ми от теменужки и една мента  Laughing

# 609
  • Бургас
Да споделя как издържаха моите цветя едноседмичното ми отсъствие .Омалели детски памучни блузки нарязах на  ивици, между саксиите напълних в кофичките на децата(тези за пясък) и единия край омотах  около цветята, а другия край потопих във водата.Мъжа ми беше скептично настроен,но съкъзчетата оцеляха, а терасата ми югоизточна.
То хубаво ,ама аз преброих около 90 сандъчета ,малки и големи саксии само на едната тераса.На другата да са около 40-50 и отделно вътре имам десетина и на 4 перваза имам малки саксиийки Crazy та понеже на мен ми се очертава да отсъствам септември се надявам да не е такава жега,пък и ще е за кратко и вероятно ще разчитам на свекървата или ще струпам някъде вътре да не ги пече много.

# 610
Да споделя как издържаха моите цветя едноседмичното ми отсъствие .Омалели детски памучни блузки нарязах на  ивици, между саксиите напълних в кофичките на децата(тези за пясък) и единия край омотах  около цветята, а другия край потопих във водата.Мъжа ми беше скептично настроен,но съкъзчетата оцеляха, а терасата ми югоизточна.
Един вид завърза около стеблата на цветята ивиците или не съм разбрала правилно?  В статията прочетох за такъв вариант, но с вълнен конец вкаран в пръстта. И мен много ме вълнува този въпрос, че имам много цветя и като тръгнем нанякъде все това ми е болната тема.

# 611
Здравейте другарчета.
Матце, идея си нямам какво е времето в нашия район, но дават доста ниски температури към края на седмицата. Това биволско сърце не можах да го открия, ако искаш да търся истински бивол.  Joy  Hug Явно по това време няма много семена.
Нели, не ми се смей.  Joy Още някой дена ще ти покажа какво има на много високо около вас. Вижда се от магистралата, кацнало е на върхът. Търсих снимки в района, но не видях.
t_tabakova , невероятни са.
Моите родители и те имат албиция, забравих да снимам но е поправя грешката по късно.
Преборих се с компютъра, ето две снимки.

и една обща на част от двора
http://media.snimka.bg/s1/1010/028264518.jpg?r=0
Лек ден, вече ще пиша от Германия живот и здраве.

# 612
  • София
Здравейте момичета  Hug
Влизам с питане, имам зелена лилия     , много отадва я отглеждам, даже съм и подарявала от нея, но незнайно за мен защо краищата на листата започнаха да изсъхват (само краищата като шума).
Ще съм благодарна за препоръки, че в нета не намерих  newsm78

# 613
  • София
Поправям се- намерих отговор за въпрсочето, ето и за други които искат отговора:
 "При все че не е капризно, следете за следните симптоми за неправилно отглеждане:
Ако листата са с кафяв връх, то това е знак, че въздухът е твърде сух.
Ако позеленее и загуби светлите си ивици, то това означава, че мястото е прекалено тъмно."

# 614

То хубаво ,ама аз преброих около 90 сандъчета ,малки и големи саксии само на едната тераса.На другата да са около 40-50 и отделно вътре имам десетина и на 4 перваза имам малки саксиийки Crazy та понеже на мен ми се очертава да отсъствам септември се надявам да не е такава жега,пък и ще е за кратко и вероятно ще разчитам на свекървата или ще струпам някъде вътре да не ги пече много.
е щом има толкова много цветя  свекървата определено ще има занимание Simple Smile

Един вид завърза около стеблата на цветята ивиците или не съм разбрала правилно?  В статията прочетох за такъв вариант, но с вълнен конец вкаран в пръстта. И мен много ме вълнува този въпрос, че имам много цветя и като тръгнем нанякъде все това ми е болната тема.
е не точно завръзване но омотани около самото стебло, той моя мъж предложи така както е описано в статията и затова не вярваше но и аз имам малко цветя Simple Smile

t_tabakova искам и аз да си вкореня,ама вече доста листенца от на съседката си откраднах и не става,но съм упорита,докато не си прибере саксиите ще си "крада" Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт