Красотата на земята сме събрали във цветята !

• 55 654
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
  • DE
Здравейте!

Табакова, ех че ми стана мило като ти видях теменужковата градинка Hug

Хекси, вали и ще вали май до края на седмицата. При нас още "топло" 20*
При Нели големия паметник дето стърчи горе на баира и аз го знам Mr. Green и фабриката на "шуменското" сме обикаляли beer

Ох, мани го доматето, искам  бивол hahaha мятай го в багажника, пък тук ще му видим сметката на стекове и суджуци Mr. Green

От мен

# 616
  • Бургас
Аз имам само 7 теменужки и успях да вкореня няколко,от едната дори две листенца  станаха.Исках да се пробвам и после ги подарих.Сега чакам други три листенца от които нямам.Доста време стана ,но са свежи и имам надежда.Иначе пробвах по два начина,във вода и направо засадени,като,че втория метод при мен се оказа по успешен.
Правя проба и с няколко листа от глоксиния.Уморих си две ,вероятно от преполиване и преди да се гътнат отчупих листа.Започват да пускат корен,но дали ще се прихванат времето ще покаже.
matze ,много е красиво при теб Peace

# 617
  • Пловдив
J_M_M защо не успяваш-пробвай друг метод както пише denima. И аз имам неуспешни опити, всъщност броя ги за успешни чак като изкарат листенца, а някои още ги чакам.
matze -пак красота! Пък нека вали....За времето-да поспамя малко- нали знаете, че при нас в Бг има само два сезона- е***и жегата и е***и студа.  Sunglasses

# 618
  • на североизток от Рая
   newsm68

Табакова, я напиши цялото изречение без звездичките.  Whistling

Баси жегата , баси студа.  Mr. Green

Маце, баси градинката, бе! Всичко е толкова кичесто. Влюбена съм в двора ти. И в тъмнорусата също.  Hug
 А това , което Хриси е видяла, едва ли е паметника в града ни, на баира. Тя казва, че е нещо кръгло. Или пък аз така запомних.
 Иначе пивовара си е там още.
 Другата събота ще съм точно там , ще има рали в града. В съдийската комисия съм. Кееееф!  И съм точно на старта. Бръмммм newsm44

И аз имам листенца от теменужки във вода. Имат малки листенца вече, но не ми се иска да ги засаждам. Просто не ми се занимава  с цветя.

Що така се повредих?  Confused

Маце, домати Биволско сърце ли търсиш? Ако отговора е ДА, и ако Хриси не намери, аз ще търся и ще ти пратя като намеря.  Peace

Hug

# 619
Нели, таман това търси Матцето.  Simple Smile Ако ми беше по наблизо щях да отида да се потопя в градината й, но няма как. Другото съм намерила, ама като живея на село няма толкова много семена. Домашните домати не са узрели толкова че да има семе. Ще я уредим с българско, няма да я оставяме.  Hug За наказание от нейна страна ще искаме снимки от градината.  Hug
Месечинкееееееее, как е Месечинко. Свиквате ли? Слушаш ли го?
Аз отивам да помагам на майка ми. Утре ще правим година откакто почина баба и трябва да се приготвяме полека.

Лек ден момичета. Тук е приятно хладничко.  Laughing

# 620
  • София
Че не цъфтяха мушкатата се оплаках 100 пъти. Сега май са маносани, защото изглеждат буквално като препикани Sad От какво се получава тази мана Close

# 621
  • Gone with the wind
От влага - мокрила си им листата и се е задържала водата
Ама пък в тия жеги  newsm78

# 622
  • София
Не съм Cry Поливам по тъмно и с лейка без пръскалото. Все до жегата да са изсъхнали листата. Напръсках тази вечер с Лактофол...да видим.

# 623
  • Gone with the wind
Аз затова се учудих - на терасата имам 10на орхидеи. Поливам цимбидиумите направо с лейката, а другите ги опръсквам доволно всяка вечер. Нищо им няма, а нали уж са по-чувствителни и кекави  newsm78 Камелиите също ги опръсквам постоянно - и те са си чудно, даже заложиха цветни пъпки за догодина.

Не бих разчитала на лактофола - някак им нямам доверие. Бих те посъветвала да си купиш топсин от агроаптека. Почисти засегнатите листа и напръскай хубаво с топсин.
Сетих се, че преди време бях чела и друга рецепта, която съм си сложила в един файл със съветчета:

Цитат
Една приятелка-цветарка ми каза бабешка рецепта против мана. Ставала даже и за акари, листни въшки и други дребни буболечета - една лъжица канела и половин пакетче сода за хляб се разтварят в 10 литра вода и се пръска през ден, ако има проблем. Ако няма - веднъж-два пъти в месеца профилактично.

Успех  Simple Smile

# 624
Здравейте момичета, обръщам се към вас за съвет
от извесно време се боря упорито с мушичките ,които са нападнали цветята ми
опитах с заровен чесън,кибритени клечки забити с главичката надолу ,сапунена вода ,
но ефекта е нулев.Ще трябва да пръскам с нещо тези твари,но какво да купя?
в цветарския магазин ме гледат сякаш никога не са имали такъв проблем,а в агроаптеката все още не съм ходила-чудех се между Гама и Ектокил

# 625
  • Пловдив
Здравейте момичета, обръщам се към вас за съвет
от извесно време се боря упорито с мушичките ,които са нападнали цветята ми
опитах с заровен чесън,кибритени клечки забити с главичката надолу ,сапунена вода ,
но ефекта е нулев.Ще трябва да пръскам с нещо тези твари,но какво да купя?
в цветарския магазин ме гледат сякаш никога не са имали такъв проблем,а в агроаптеката все още не съм ходила-чудех се между Гама и Ектокил

При мен само засушаването помага- не поливай известно време /гледай да не умориш китките все пак/ и те сами ще изчезнат.

# 626
Табакова благодаря за съвета
това със засушаването го знаех,пробвах го ,но ефекта е краткотраен
за сега все още е топло и саксиите са на терасата ,но когато стане студено ище трябва да ги внеса вътре направо ще си ги поканя и мушичките ,затова искам по трайно решение на проблема ,за да си нямам неприятни мрънкания от страна на МъЖо

# 627
  • Пловдив
doroti1 сега се сетих при мен как изчезнаха. Странно, но подейства. Когато палех от онези ароматизирани индийски пръчици ги забивах в някоя саксия да пада там пепелта. Това определено изгони мушичките и при положение, че периодично си палвам такива клечки вече досадите ги няма.

# 628
doroti1 сега се сетих при мен как изчезнаха. Странно, но подейства. Когато палех от онези ароматизирани индийски пръчици ги забивах в някоя саксия да пада там пепелта. Това определено изгони мушичките и при положение, че периодично си палвам такива клечки вече досадите ги няма.

Супер идея! Да си жива и здрава!
Впрочем, за същото пак оттук съм почерпила идеята за забождане на кибритени клечки в пръстта и я ползвам с пълна сила - много съм доволна!

# 629
Това с кибритените клечки наистина действа(заровена главичка чесън също),но но при мен явно късно съм ги усетила тези твари ,защото периодично пак хвърчи понякоя друга мухичка и си мисля че в самата почва има ларвички.Боже„ тази година с какво ли не се борих то небеше мана,листни въшки ,ами сега и тези хвъркатите.Е„ направо напаст няма отърване от неприятели

Общи условия

Активация на акаунт