Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 123

• 103 300
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Забравих за какво влязох.
Момичета търся някаква картинка със животинки/слонче,куче,зайче,маймунка,от тоя сорт за апликация.Но намирам само отделните животинки ,а на мен ми трябва нещо като картинка.А нали и грам език не отбирам не мога да се оправя,ако някои има малко време може ли да ми помогне МОЛЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ

ditsan, виж това дали ще свърши работа http://zverushka.net/page/5/

# 526
  • Бургас/Пз
ani_d, ти казваш може би за оцветяване на тестото...А за директно рисуване в/у бял фондан или марципан да речем, какво ползвате? Щото аз последния път се измъчих в/у фондан с гелови на Уилтън....голяма мъка беше... #Crazy

Ами, аз не рисувам  Mr. Green, просто не мога и не съм се опитвала. Иначе като ми се налага да правя надписи съм използвала черното на Шугърфлейр и ми се е получавало. Ето тук надписът е правен с четка и боя http://www.facebook.com/photo.php?fbid=334833609907354&set=a … ype=3&theater
Принципно има ли значение дали ще е гел боята или прахова? Ти каква си ползвала, много добре ти се е получил черния надпис  Peace
гелова

# 527
  • на село
Забравих за какво влязох.
Момичета търся някаква картинка със животинки/слонче,куче,зайче,маймунка,от тоя сорт за апликация.Но намирам само отделните животинки ,а на мен ми трябва нещо като картинка.А нали и грам език не отбирам не мога да се оправя,ако някои има малко време може ли да ми помогне МОЛЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ

Виж из Крокотак. http://krokotak.com/2009/03/za-praznika/
http://krokotak.com/2009/03/susha/
Аз обикновено от тук си търся картинки за апликация.

# 528
Здравейте, нова съм тук. До сега имам два опита за торти с готово фонданово покритие. Днес се опитах да направя фондан сама по тази рецепта:1желатин, около 1500гр пудра захар, 1ч.л глицерин, 120мл глюкозен сироп и 0.5 ч. л. лим. киселина. В рецептата пишеше, че се оставя да престои 1 денонощие. Преди малко само за да видя какво съм направила отчупих едно малко парченце. Стои зърнесто, трошливо и изобщо не вярвам, че до утре ще се промени. Моля, кажете къде сбърках и как да го поправя ако не е късно вече. Благодаря! Hug

# 529
ditsan: аз от тука съм ползвала,но са черно-бели
http://www.peppitext.de/WiCo101Dalmatiner/

# 530
l

Последна редакция: пт, 17 авг 2012, 08:48 от райска ябълка

# 531
Райска ябълка, страхотни са Моаите   smile3501 !

# 532
# 533
  • София
vali-bali грешката е в пудрата захар, защо 1,5 кг?? по рецепта е с не повече от 1 кг. Аз лично никога не слагам повече от кило дори и да ми лепне. Увивам и оставям за една нощ. Нещо не виждам и водата, пропуснала ли си я? желатина разтварям в 60 мл студена вода. Виж в библиотеката - фондана от блога на Димитрана.

# 534
Благодаря на всички за помощта и отделеното време.  bouquet  bouquet  bouquet
Ще видя кое ще използвам но материал има.
Райска ябълка,браво.Моаите са супер а кутрето сладур.

# 535
Момичета, един бърз въпрос имам....някой ползвал ли е бавно съхнещата ММ Ирида да даде мнение  Rolling Eyes Трябва да покривам торта, а се оказва, че фондана, с който разполагам няма да ми стигне, та няма откъде да поръчвам в момента пък и време нямам...

# 536
  • София
Момичета, един бърз въпрос имам....някой ползвал ли е бавно съхнещата ММ Ирида да даде мнение  Rolling Eyes Трябва да покривам торта, а се оказва, че фондана, с който разполагам няма да ми стигне, та няма откъде да поръчвам в момента пък и време нямам...
Aз ползвам съхнещата, смесвам я с Пикко, така ми харесва консистенцията. Самостоятелно с нея покривам подложки, неголеми елементи или ползвам за украси (фигурки правя с друго, но Дитсан само нея ползва, ако не се лъжа).
Несъхнещата ми е голям лигоч, не мога да я оцветя, става като пресечена, не ми харесва накратко.

# 537
Aз ползвам съхнещата, смесвам я с Пикко, така ми харесва консистенцията. Самостоятелно с нея покривам подложки, неголеми елементи или ползвам за украси (фигурки правя с друго, но Дитсан само нея ползва, ако не се лъжа).
Несъхнещата ми е голям лигоч, не мога да я оцветя, става като пресечена, не ми харесва накратко.
sVeshti4ka, благодаря ти   bouquet, направо съм в шах.... ooooh! дайте идея как да се спася...от нета нямам време да поръчвам,а в Пловдив освен от Торнадо май няма откъде другаде. пък и не знам има ли нещо друго дето да ми свърши работа оттам

# 538
huliganka, купи си съхнеща, ще ти свърши работа...ако случайно разполагаш само с несъхнеща - пробвай да сложиш тайлоза в нея, защото иначе наистина е ужасен лигоч.

# 539
huliganka, купи си съхнеща, ще ти свърши работа...ако случайно разполагаш само с несъхнеща - пробвай да сложиш тайлоза в нея, защото иначе наистина е ужасен лигоч.
Съхнещата също ли става за покриване? Мислех,че е само за фигурки...

Общи условия

Активация на акаунт