ЕПИЛЕПСИЯ - ТЕМА 16

• 61 708
  • 728
  •   1
Отговори
# 690
Благодаря   bouquet Ще им кажа да отидат при Литвиненко. ЯМР-а и аз смятам, че е излишен. И без това сестра ми дори не иска да чува за него.
Благодаря още веднъж.

Може да направите консулт в ,,св. Наум" в клиниката при доц. Божинова.

# 691
Благодаря   bouquet Ще им кажа да отидат при Литвиненко. ЯМР-а и аз смятам, че е излишен. И без това сестра ми дори не иска да чува за него.
Благодаря още веднъж.

Може да направите консулт в ,,св. Наум" в клиниката при доц. Божинова.
Те ходят точно там по принцип. Сега майка ни иска да я заведе при друг, та затова попитах тук за друг добър невролог.

# 692
Ако сте диспансеризирани там, и сте решили да посетите друг невролог, не може да ползвате направление по ЗК.
Само платено, като на частен прием.

# 693
  • София
Няма проблем да отидат с обикновено направление (не за диспансеризация), стига личната лекарка да им даде. Ние сме ходили така при Литвиненко, когато детето беше диспансеризирано при Божинова. Никой не ми е казвал, че не може или че не е редно.

# 694
  • София, Люлин-8
След четиримесечно ходене по мъките и тичане по доктори поставиха на дъщеричката ми диагноза Пароксизмален Тортиколис. Предписаха ни при зачестяване на епизодите на изкривяване да започнеме да даваме Конвулекс.
След поредният епизод който имаше Вики във вторник вечерта. В сряда сутринта рано рано бяхме в неврологията. Диагнозата (пароксизмален тортиколис) се потвърди и тъй като епизодите са зачестили ни предписаха Конвулекс по схема за 3 месеца като профилактика за намаляване на присъпите. Днес бяхме до педиатърката и тя видимо се притесни като видя клипчето от епизода и ни отложи ваксинацията за догодина след като свършим конвулекса. Проблемът е в това, че не съм сигурна дали въобще да го почваме това е много силен препарат, който влияе доста кофти на черният дроб Sad
Дотук са ни пускали само едно ЕЕГ, което беше чисто. И сега незнам да търся ли допълнителни мнение, да се мъчим ли да събираме пари за още изследвания.
Та въпросът ми е това не е ли силничък медикамент за този тип заболяване, при положение, че навсякъде където четох пишеше, че при тази диагноза не се прилага медикаментозно лечение?
Тези които го дават какво да очаквам след като го започнем, четох доста нелицеприятни неща за него Sad

# 695
Моят съвет е първо да потърсите второ мнение. А относно конвулекса, при всеки е различно, а и зависи от дозата. Ако го започнете може да си следите чернодробните ензими, така че не е чак толкова страшно, особенно за 3 месеца, друг е въпроса че не се знае колко ще ви помогне. Моето дете е на конвулекс от месец и половина, от 10 дни ни добавиха втори медикамент, не е станал с нищо по-различен от преди.

# 696
  • София, Люлин-8
Проблемът е че вече сме обиколили сума ти невролози и само на едно място успяха да ни поставят диагноза вече незнам къде да ходя Sad

# 697
Знам какво е, ние също много сме обикаляли. Какво е вашето вътрешно чувство, мен главно това ме води, майчиното ми чувство. А в крайна сметка ако имате доверие на лекарят който е изписал конвулекса може да пробвате и да видите как ще се повлияе детето. 3 месеца е кратко време не мисля, че ще му навреди, в крайна сметка повечето деца го пият с години. Вярно е, че не е безобидно лекарство, но по-важното е ползата от него.

# 698
  romanol , до колкото разбрах от чичко Гугле, диагнозата ви е от проблем в мозъка.
Конвулекса се изписва не само при епилепсия, изписва се и при много други диагнози или състояния на пациенти, при които има разстройство на мозъчната активност.
Няма да изброявам диагнози, защото медикамента се изписва според състоянието на пациента.
Конвулекса е за да успокои мозъчната активност, и с това да помогне на мозъка да заработи, нормално с увредената си част.
Всички знаем, че медикаментите не действат строго, само на дадена част от орган, а на целия или на организма като цяло, но аз преди 5-6 год. проумях, че за дъщеря ми, ще е по добре да е завинаги със лекарства и да живее нормален живот, до колкото е възможно, от колкото да е с пристъпи и да се чувства неполезна дори и за себе си.

# 699
  • София
А моята дъщеря си пие лекарствата и си прави пристъпи. Тази сутрин ни разтърси отново, започна вирусна инфекция ( силно зачервено гърло се оказа) традиционно със силен гърч. Започнахме АБ, но ако пак тръгне да вдига Т няма гаранция, че няма пак да се тръшне.

Така, оплаках ви се, момичета. Ще питам Славкова дали ще ни преглеждат отново основно, дали ще сменят дозировките. Излиза, че трябва да съм благодарна, ако не припада, докато е здрава.
Всичко това разбира се е резултат от редовното ходене на училище ( а по-горе в темата обсъждахме колко е полезно да се ходи на ясла). Е толкова е полезно: говори по-добре, държи се по-адекватно почти в норма за възрастта си и като се зарази - припада.

# 700
  • София, Люлин-8
Поста на Yana_a_n ме подсеща, че и при нас зачестяването на пристъпите може да е заради постоянното боледуване в яслата+ комбинация от застудяването. От края на септември е на ясла и до тогава имахме по 1 пристъп на 2 месеца, а от октомври насам по 2 на месец Sad

Благодаря за отговорите  Hug
Най-вероятно няма да ни се размине Конвулекса, но мисля и декември да я оставя така и да следя честотата и ако и тогава са 2  или недай боже повече ще го почнеме от Януари какво да се прави Sad

# 701
  • Варна
romanol не мисля че конвулекса би ви навредил по някакъв начин, той се води най пречистения широкоспектърен антиконсулвант. Чернодробните ензими при въвеждане на конвулекс се следят на всеки 15 дни. Има деца на които изобщо не им влияе зле, има и такива които са по сънливи и лениви, но със свикване на медикамента мисля че тези неща изчезват, зависи само дозите да не са много големи.
За ваксините много добре се информирай, аз не съм им фен. Дъщеря ми е освободена от тях, още повече че изобщо не са подходящи при деца с неврологични проблеми. Но всеки си има различни гледни точки!

Последна редакция: сб, 24 ное 2012, 18:35 от siqna.muk

# 702
  • София, Люлин-8
Мерси siqna.muk  Hug
Лекарката ни каза да пуснем ензими и нива само на 15-тия ден от терапията, ама аз мисля и на 30 да пуснем още едни за всеки случай.
Дозата ни е 2х3 мл. с навастваща схема при въвеждането т.е.
2 дена 2х1мл.
2 дена 2х2мл.
3 месеца 2х3мл.
А за ваксината какво да ти кажа те вече всички са ни сложени, тази е последната къде с нея или без нея, предпочитах да я боцнат и да знам че се е свършило.

# 703
Обадиха ми се да ми кажат че са разчели ЕЕГ-то на малкия(след 2 дена,не чаках много).Не отчело епилептични признаци,а от диагнозата която има -левкомалация.По обстоино ще ни обяснят като отидем на преглед.То не стига че толкова бързо говореше на гръцки,а ми и с тези медицински термини,успях малко да схвана.Да снимаме с камера какво прави.Как да го хвана този момент,днес се пробвах ,но премина.
Да питам-защо при положение че педиатърът знае за неговите проблеми,са му били ваксини.

# 704
Зайчето, радвам се за добрите новини за ЕЕГ-то. А тая диагноза левкомалация, въз основа на какво ви я поставиха. Скенер ли правихте?

Общи условия

Активация на акаунт