Вие плюскате ли на плажа като за последно?

• 27 776
  • 705
  •   1
Отговори
# 675
Може да е от спомените ми. Иначе Гръцката е по близо до двете, ама не ми е на сърце за това. Спортна също. Пък за Чайката ми харесва района до пазара и Акациите само. Не по далечните. И пак заради носталгия може да е, но бих живял в някоя кооперация от новите.

# 676
Бе, мноО важно, нали сме варненци, ко ти дреме.... Sunglasses Laughing

# 677
  • Варна
Kварталите си ги хвалете и плюйте другаде. Тук се говори за плюскане.
стига уклони от темата моля Crossing Arms
Утре съм на плаж, после ще споделя какво съм видяла, относно плюскането. Sunglasses

# 678
Ееей, Доматева, ти няма ли да обадиш за твоя квартал, а.... Wink

# 679
Бе, мноО важно, нали сме варненци, ко ти дреме.... Sunglasses Laughing

Хаха, да дори и да не живея в града Joy Joy Joy Joy хаха, но сърцето ми е там.

Сега ще имам нови спомени в Парка който е до морето и с детето там играем. Само това ми харесва.

# 680
Няма лошо, пич....ама тия квартали не ми ги хвали....не ги харесвам...не съм в близост до Добрич Laughing Wink, ако ме разбираш, ама и тия райони не са ми по сърце....

Е как да са ти по сърце? Тя Варна е стигала до завод Дружба и в другата посока до Гробищата. Чайка и Левски са построени за да живеят там работниците от заводите, които в огромната си част не са били от Варна и са работели там за жителство и жилище. В Левски е имало и още има къщи от преди това, но си е било живо село. Виж в Младост и Възраждане са се заселвали доста хора, на които просто им съборили къщите по центъра. Едните ми баба и дядо имаха къща на мястото, където сега е общината, събориха им я и ги пратиха в Младост близо до затвора. Аз преди това бях ходила до там на организирана от училището екскурзия с автобус до къщата на партизанина Здравко Бомбов.  Mr. Green Къщата още е там, до газостанцията. Та всички съседи на баба ми и дядо ми бяха от центъра, същите като тях, със съборени къщи. Добре че скоро след това дойде "демокрацията" и хората придобиха правото да си продават жилищата, че да могат пак да се връщат към центъра.
Имах и съученици, на които им събаряха къщите около Червения площад и в Гръцката махала и ги пращаха във Възраждане. Голяма част от тях още са си там. Те между другото много се радваха, че са в апартаменти, а ние им завиждахме.  Mr. Green
Добре че другата ни къща оцеля на косъм, че сега де да знам какви щях да ги говоря.  Blush

Последна редакция: пт, 15 юни 2012, 23:39 от Анонимен

# 681
Няма лошо, пич....ама тия квартали не ми ги хвали....не ги харесвам...не съм в близост до Добрич Laughing Wink, ако ме разбираш, ама и тия райони не са ми по сърце....

Е как да са ти по сърце? Тя Варна е стигала до завод Дружба и в другата посока до Гробищата. Чайка и Левски са построени за да живеят там работниците от заводите. В Левски е имало и още има къщи от преди това, но си е било живо село. Виж в Младост и Възраждане са се заселвали доста хора, на които просто им съборили къщите по центъра. Едните ми баба и дядо имаха къща на мястото, където сега е общината, събориха им я и ги пратиха в Младост близо до затвора. Аз преди това бях ходила до там на организирана от училището екскурзия с автобус до къщата на партизанина Здравко Бомбов.  Mr. Green Къщата още е там, до газостанцията. Та всички съседи на баба ми и дядо ми бяха от центъра, същите като тях, със съборени къщи. Имах и съученици, на които им събаряха къщите около Червения площад и в Гръцката махала и ги пращаха във Възраждане. Те между другото много се радваха, че са в апартамен, а ние им завиждахме.  Mr. Green
Добре че другата ни къща мина на косъм, че сега де да знам какви щях да ги говоря.  Blush

Баба ми е построила къщата си в Левски върху къщата на майка си. Така, че поне не съм преселник а съм си с мнооооого дълбоки корени. Вярно било е лозя и дере, но е родена там и се гордея да се нарека Варненец с корени.

# 682
Аз съм ок....баба ми на хубаво място къща е построила....Коренячка съм, уж, де....На косъм съм да се преселя, ама тва е друга бира....носталгията ще ме убие, макар сега да не мисля така...

# 683
Това е най-важно, да си обичаме града, че като ги гледам да цапат и влизат с коли в Морската ме хваща бяс. Пък че я застроиха още повече, ама над Хоризонт не било Морска, а имоти уж.

# 684
Аз съм ок....баба ми на хубаво място къща е построила....Коренячка съм, уж, де....На косъм съм да се преселя, ама тва е друга бира....носталгията ще ме убие, макар сега да не мисля така...

Аз ако се наложи само заради жена бих живял в друг град, ако няма друг начин иначе не.

# 685
  • Варна
Младост  Grinning

# 686
Това е най-важно, да си обичаме града, че като ги гледам да цапат и влизат с коли в Морската ме хваща бяс. Пък че я застроиха още повече, ама над Хоризонт не било Морска, а имоти уж.

А, и мен..пак съм съгласна с теб.... Peace

# 687
# 688

Аз ако се наложи само заради жена бих живял в друг град, ако няма друг начин иначе не.

Да, бе то и аз тЕй...сещай се... Wink ...Начин има, ама желанието ми е да се махна...въпреки кариера и всичко....

# 689
Баба ми е построила къщата си в Левски върху къщата на майка си. Така, че поне не съм преселник а съм си с мнооооого дълбоки корени. Вярно било е лозя и дере, но е родена там и се гордея да се нарека Варненец с корени.

Няма лошо, само че районът на сегашния квартал Левски е било нещо като предградие от селски тип.  Wink Да си видял в Левски една сграда поне, която да е с типичната за Варна архитектура? Няма.

И моите пра-пра-родители са от Варна, някои доста именити и заможни за времето си, но не знам какво значение има това и защо трябва да е основание за гордост. Освен че ми е комфортно да живея там, където живея, друга екстра няма. Добре че единият дядо е известен композитор, че къщата оцеля като паметник на културата. След 9 септември другарите са се погрижили всички други екстри да изчезнат.

Аз от няколко години обаче замислям как да се преместя да живея в Родопите, но да не ми секват варненските доходи.  newsm78 

Общи условия

Активация на акаунт